Bennem ​élsz 259 csillagozás

Cecelia Ahern: Bennem élsz Cecelia Ahern: Bennem élsz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Justin Hitchcock, a jóképű, ám morózus amerikai művészettörténész még nem jutott túl a válása okozta sokkon, kiábrándult és depressziós. Az ír fővárosban tart előadást, amikor rábeszélik, hogy vegyen részt egy anonim véradáson. Nem is sejti, hogy önzetlen tettével örökre megváltoztatja az életét…
Joyce Conway, a harmincas évei elején járó, rossz házasságban élő ír fiatalasszony balesetet szenved, az életét egy vérátömlesztés menti meg, ám elveszíti azt, amire a világon a legjobban vágyott: a kisbabáját. Amikor magához tér, különös érzés keríti hatalmába: mintha valaki más életét élné… Az ismeretlen férfi emlékei uralják álmait, de vajon a nyomára bukkanhat valaha az idegennek, hogy megfejtse a rejtélyt?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
392 oldal · ISBN: 9789632933283
>!
Athenaeum, Budapest, 2009
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632930145 · Fordította: Hussami Péter
>!
Athenaeum, Budapest, 2009
390 oldal · ISBN: 9789632930886

Enciklopédia 20

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Kedvencelte 21

Most olvassa 8

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

csengeri_zsofia>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

Ez egy kifejezetten kellemes limonádé volt, amiben szerettem a karaktereket a maguk botlásaival és defektjeivel együtt is, amiben tényleg Dublin és London utcáin sétáltam a főhőseinkkel, egyszóval a történet teljesen magával ragadott. off Imádtam, hogy egyes részeken szó szerint hangosan felnevettem, és tényleg nagyon nehéz volt visszafognom magam, amikor ezekhez a részekhez nagyon nem alkalmas közegben értem el :D Cecelia Ahern hozta itt is a tőle megszokott szerelmes, de nem felszínes, humoros, de nem erőltetett történetét, amit szerintem nagyon jó stílusban írt meg… plusz persze a fordítónak is jár a pacsi, hogy ezt így át tudta adni.

Viszont, azért két gondom is volt ezzel a könyvvel… csak, hogy a rózsaszín felhőn túl is lássak egy kicsit…. Az első maga az alapsztori…. valahogy nagyon nem hittem el. Semennyire nem tudtam vele azonosulni, ám elég gyorsan ki is tudtam magamban kapcsolni ezt a dolgot, és nem igazán foglalkoztam tovább vele… A másik problémám pedig az volt, hogy míg Joyce részét E/1-ben olvashattuk, addig Justin E/3-ban „maradt”… ez nekem nagyon furcsán felemássá tette a történetet. Elképzelhető, hogy a sztori 2 oldalát próbálta a szerző ezzel is érzékeltetni, de nekem nagyon nem jött be/át a dolog… Az első jópár oldalon pedig kifejezetten zavartak ezek az ugrások.
Ám ezzel a két „hibával” is azt mondom, hogy egy kellemes olvasmány volt, amit jó, hogy nem halogattam tovább.

ggizi P>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

Az elején szögezzük le, hogy én ezt a könyvet nem úgy olvastam, ahogy valószínűleg kellett volna. Nekem ez a spoiler érzelmi kavalkád túl sok volt. Ami nem azt jelenti, hogy nem tudom elfogadni egy bizonyos mértékig, hogy lehetnek hasonló következményei egy ilyen esetnek, de biztosan nem ilyen szinten, mint ebben a történetben. De rá se ránts! Ráaggattam egy képzeletbeli misztikus címkét, és rögtön rendben is volt minden.
Nagyon jól szórakoztam olvasás közben. Az írónő stílusa újfent magával ragadó volt, és a humora is egyértelműen nekem szólt. Igaz, a végét már egy kicsit erőltetettnek éreztem, spoiler de összességében nagyon élvezetes és kikapcsolódós történet volt.

Britta89>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

Meg kell mondjam, elég egyedi története van. Egy kissé bizarr, de összességében egy igényesen megírt, valóságtól kissé elrugaszkodott cselekményű, szórakoztató regény.
Az biztos, hogy a poénokat és a humoros részeket nem sajnálta belőle Cecilia. A 75 éves apuka kellett ehhez az önmagában kissé nyomasztó történethez.
Valahol sajnálom, de megértem Justin hozzáállását is a történtekhez. Úgy gondolom, aki ennyire intellektuális személyiség, nehezen tudja elhinni, hogy ilyen megtörténhet. Vele szemben Joyce, mintha még mindig gyermek lenne. Hisz a véletlenekben, csodákban, de mindezt oly módon, hogy látható, próbál valamiben megkapaszkodni és túllépni az őt ért negatív történéseken.

Freni_07>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

A szomorú kezdés ellenére is sok mosolyt csalt az arcomra, és még többet nevettem fel hangosan a történeten. Joyce rohanás közben leesik a lépcsőn és elvetél. Justin rábeszélésre vért ad. Joyce-nak vérre van szüksége. Innen indul a bonyodalom. És innen a találó cím is. Bírtam Joyce apukáját. Egyszerűségével és régimódiasságával sokat segített lányának a gyász feldolgozásban és a lelassulásban. Justin esetén kicsit idegesített hogy a „hangosan” kimondott szavai mellett a fejében is zajlottak a szarkasztikus gondolatok. Ezek dőlt betűvel voltak szedve. De sikerült ráhangolódnom.
Számomra igazi humoros olvasmány volt a borús-keserűs kezdés ellenére is. Ahern régebbi történetei még mindig picit jobban tetszenek nekem. :) (Most járok 50%-nál a könyvei olvasottságával. Van még mit olvasni a plecsnihez.)

Anó P>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

Ez a könyv már legalább 2 éve megvan nekem. Néha áttettem egyik polcról a másikra, időnként odakészítettem az éjjeliszekrényemre, hátha most majd sorra kerül… És nem. Mert beleolvastam egyszer kicsit a fülszövegbe, „valami véradós vackeráj” és nem volt szimpi. Pedig szeretem Ahernt, minden eddig olvasott könyve tetszett, nem véletlenül vettem meg ezt is anno.
Tegnap este, miután nagy nehezen „háttérbe toltam” a Holtodiglan hatásait a lelkemben és az elmémben, kézbe vettem. Majd elkezdtem… és nem tudtam letenni. Tegnap addig olvastam, míg már majd kifolyt a szemem, ma pedig reggeli után azonnal nekiestem. (Hja, ez az előnye, ha beteg az ember:)
Pedig az elején nem szerettem Joyce-t (később se mindig). Túl hisztis és nyávogós volt nekem. Persze, nagy trauma érte, de ezen felül is!
Akkor már Justin sokkal jobban tetszett, bár őt meg folyton összezavarta a testvére meg a sógornője.
Aki a legsokoldalúbban ábrázolt személy a regényben, az Joyce apja. Az írónő biztosan élő személyről mintázta! Nagyon szeretni való figura, de időnként halálra fárasztja a környezetét.
És jött a sok nevetséges, sokszor bolondos helyzet, amikor a főhősök „kergetészték egymást”. nem értve, mi vonzza őket egymáshoz. Ill. Joyce hamarabb rájött, csak épp jó ideig nem akarta elhinni:)
Nem tudom, van-e tényleg ilyen jelenség a vérátömlesztések vagy szervátültetések folyományaként, de én a „mesének” mindig hiszek.
S persze javíthatatlanul romantikus vagyok:)
Ezért hát nevettem, vihogtam és néha kicsit sírtam is.
Aki hasonló beállítottságú, biztosan szívesen olvassa maga is Cecelia Ahernnek ezt a regényét.

brena>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

Bár rég olvastam „sima” könyvet (értsd minden természetfelettitől menteset),de ez egész jó volt:)
Sok infót kaptam,egyszer ha netán megyek Írországba előveszem újra olvasni.
Sokszor párásodott a szemem, sok szép gondolatot olvastam.
Legtöbbje idézetben már megtalálható:)
Még fogok az írónőtől olvasni, az biztos.

21 hozzászólás
noname14>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

Féltem belekezdeni a könyvbe az alacsony értékelése miatt, de szerencsére kellemeset csalódtam. Elismerem, voltak olyan részek, amikor untam, de szinte végig fenntartotta a figyelmemet. Tetszett az alapkoncepciója, még egy könyvvel sem találkoztam, ami ilyesmiről szólt volna. Ez a könyv azt mutatja meg, hogy egy tragédiából is születhet boldog befejezés. Nem a legérdekesebb és legvidámabb történet, inkább a hétköznapi élet dolgait veszi sorra, mégis érdemes egyszer elolvasni.

Judyt IP>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

Van az az élmény, amikor reggel kinyitod a szemed és egy mondat – khmmm – könyvcím visszhangzik benned: Bennem élsz Bennem élsz Bennem élsz
Hát én pont így jártam ezzel a könyvvel.
Aztán van az az élmény, amikor nem te választasz olvasnivalót, hanem az olvasnivaló választ ki téged. Mostanában – idén – ez az állapot elkezdett állandósulni. Csupa olyan könyvet olvastam idén, ami a legjobb pillanatban talált meg…
Hát én pont így jártam ezzel a könyvvel is. :)

Bár láttam, hogy nem mindenkinek jött be Cecelia ezen írása, engem mégis elvarázsolt, mert olyan történetet kaptam (megint), ami próbált számomra iránymutatással szolgálni. Hogy sikerült-e neki, az majd idővel kiderül. Legyen szerencsém! :)

Köszönöm az élményt mind az írónőnek, a kiadóknak (eredeti kiadás, magyar kiadás), a fordítónak és mindazoknak, akik dolgoztak rajta. Kellett, mint spoiler :)

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
392 oldal · ISBN: 9789632933283
tündérrózsa>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

Az általam eddig olvasott három Ahern regény közül ez tetszett a legjobban. Szerintem erre mondják azt, hogy a legjobbkor talált rám a könyv. Nagyon jókat nevettem rajta. Jó a humora, ugyanakkor, mint a többi könyvében, ebben is megtalálható egy olyan vonal, amin az ember kicsit elmereng. Mindezek mellett pedig még egy kis misztikum is elfér, ami szintén tetszik az írónő könyveiben. Bár Joyce apja is szimpatikus karakter, kicsit azért túlzónak találtam a lányával való közös jeleneteket. Justint viszont nem annyira sikerült megkedvelnem, inkább csak megbarátkoztam a tudattal, hogy ő a „hősszerelmes”. Azt kell mondanom, nem ez volt az első CA könyvem, de garantáltan nem is az utolsó.

mazsolafa>!
Cecelia Ahern: Bennem élsz

Humorba ágyazott lelkifröccs. Gyógyír a léleknek.


Népszerű idézetek

megan29>!

Később a házasságunk minden apró hibáját a házon keresztül próbáltuk megjavítani: vettünk még egy ülőgarnitúrát, felújítottuk az ajtókat, kicseréltük a huzatos ablakokat. Bár magunkra fordítottuk volna azt a rengeteg időt, amit a házba öltünk; önmegújításra lett volna szükségünk, nem házfelújításra. Csakhogy egyikünknek sem jutott eszébe, hogy a házasságunk huzatos lyukait is be kellene tömni. Míg végül egy nap arra ébredtünk, hogy minden jéghideg körülöttünk.

328

Aprile>!

A régi hegek megmaradnak ugyan, de a heg remény is egyben: azt mutatja, begyógyult a seb.

366. oldal

Nusii>!

Ilyen az öregkor: időbe mártott újságpapír.

218. oldal

StAngela>!

– Kellemes dolog, ha az ember fontos, de fontosabb, hogy kellemes legyen.

187. oldal

Lunemorte P>!

Hunyd be a szemed, és bámuld a sötétséget.

(első mondat)

Málnika P>!

Új program kell, Apa. Itt van a kezemben az élet hatalmas távirányítója, és azt hiszem, ideje, hogy elkezdjem nyomogatni a gombjait.

112. oldal, 13. fejezet (Athenaeum Kiadó, 2014)

Nusii>!

De az életben a könnyű döntések gyakran rossz döntések, és bár van, hogy úgy érezzük, visszafelé haladunk az időben, valójában épp ilyenkor megyünk előre.

152. oldal

Judzsin>!

A szívem bennem az egyetlen, akinek még mindig fontos vagyok. Az egyetlen, akinek valaha is fontos voltam.

5

psn>!

Légy türelmes és szívós; egy nap ez a fájdalom még a javadra válik.

156. oldal

Málnika P>!

Talán én is így életem az eddigi életem: gondolkodás nélkül, fejjel ugrottam bele mindenbe. Nap nap után rohantam végig, közben nem vettem észre a perceket.

365. oldal, 39. fejezet (Athenaeum Kiadó, 2014)


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A viszony
Cathy Kelly: Idén minden más lesz
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!
J. K. Smith: Káosz a köbön
Vi Keeland: A kemény főnök
Vi Keeland: A beosztott
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
Karina Halle: A lázadó herceg
Sophie Kinsella: Mézeshetek