Amikor ​megismertelek 86 csillagozás

Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

Jasmine két dologhoz ért: profi üzletasszony és odaadó testvér. Ám amikor váratlanul elveszíti a munkáját, törékeny nővére pedig kezdi önállóan bontogatni a szárnyait, rá kell ébrednie, hogy nem tudja, merre halad az élete.
Álmatlan éjszakáin az ablakból figyeli a szomszéd sztár-DJ és családapa részeg randalírozását: Matt is munkanélkülivé vált, amikor a talkshow-jában egy szilveszteri pajzán tréfa nem úgy sült el, ahogy tervezte.
Jasmine-nak minden oka megvan rá, hogy utálja Mattet, és úgy tűnik, az érzés kölcsönös, a két ember útjai azonban visszavonhatatlanul keresztezték egymást. Az évszakok múlásával pedig nem csak a kertészkedésbe temetkező Jasmine udvara lesz egyre pompázatosabb: egy valószerűtlen barátság és egy bimbózó szerelem is bekopogtat hősnőnk ajtaján.
Cecelia Ahern legújabb története elgondolkodtató, bájos és felemelő, megnevettet és könnyekre fakaszt, és legfőképp emlékeztet minket arra, hogy az életet élni érdemes.

Eredeti mű: Cecelia Ahern: The Year I Met You

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
352 oldal · ISBN: 9789632934280 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
Athenaeum, Budapest, 2015
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632934099 · Fordította: Szieberth Ádám

Enciklopédia 3


Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
MFKata
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

Kinek ajánlanám? Bárkinek, aki épp egy picit filozofikus hangulatban van. Vagy amikor úgy érzed, hogy semerre sem visz a sorsod, amikor alkotói válságban vagy, vagy úgy érzed, hogy változásra van szükséged. Hiszem, hogy a sorok között más is megtalálja a nagyszerű tanácsokat/bölcsességeket, miközben egy kellemes humorú történetet olvas arról, hogyan találja meg önmagát Jasmine.

…soha nem állunk meg igazán, hogy az utazásunknak soha nincs vége, mert élünk-virulunk tovább – mint a hernyó, amely már azt hitte, itt a világvége, amikor egyszer csak pillangó lett belőle.

http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/04/cecilia-ahern-y…

>!
sztinus P
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

Ami pozitív volt benne: a felépítése, a kertészkedés, az emberi kapcsolatok sokszínűsège.
De az utóbbit nem mindig hittem el, a főszereplő sokszor bosszantott.
Nem szaladok a következő könyvéért.

>!
SzAngelika 
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

„… a legtöbb embernek nem is kell aktívan tennie valamit azért, hogy megváltozzunk, elég, ha egyszerűen csak vannak.”

Egy bájos, regénynek álcázott emlékeztető arra, hogy bizonyos emberek okkal érkeznek az életünkbe. Igazi lélekmelengető olvasmány.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2015/04/cecelia-ahern…

>!
kte
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

Ez az első könyvem az írónőtől és szokatlan, egyedi volt a látásmód, ahogy Jasmine látja a világot. Jól megismertem a családjához és a munkájához, továbbá a szomszédaihoz való viszonyát, gondolatait. Sok szép gondolatot találtam benne kezdve a Down-kóros nővérével fennálló szeretetteljes és támogató kapcsolatától a szomszédok iránt érzett, kissé kelletlen együttérzésen át a munkáról és a kertészkedésről történő elmélkedésekig. Voltak cselekedetei, amelyeket nem értettem, például az spoiler Bizonyára mindannyiunknak vannak ilyen furcsaságai és a lényeg az, hogy leküzdjük őket. Ha pedig hibát követtünk el, akkor lehetőség szerint rendbe hozzuk a dolgokat.
Úgy érzem, hogy a történet révén gazdagabb lettem néhány információval a Down-kórról és az előítéletekkel kapcsolatban.

>!
mrsp
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

Cecelia Ahern már azóta az egyik kedvenc íróm, hogy elolvastam az Ui.: Szeretlek-et. Azzal a kötettel nagyon megfogott magának, és ez a varázs azóta is többé-kevésbé változatlan. Volt olyan regénye az írónőnek, amit imádtam (A szerelem kézikönyve, Ahol a szivárvány véget ér, Bennem élsz), és volt olyan is, ami kevésbé nyerte el a tetszésemet (Lány a tükörben). És az Amikor megismertelek valahol e között a kettő között ingázott.

Igazából nem mondanám, hogy nem tetszett, csak éppen tökéletesnek sem nevezném. Ami tetszett benne, az az, hogy egy nagyon erős jellemfejlődést figyelhetünk meg Jasmine-on, ami igazából a könyv egész cselekményét is adja. Az is tetszett, hogy egy nem mindennapi történetről van szó, így nem volt olyan érzésem, hogy ismerős a sztori. Igazából ezzel szemben csak egy dolgot tudok felhozni, ami nem tetszett, az pedig a túlzott filozofikusság. Valahogy ez nekem nem jött be, nem a megszokott Cecelia Ahern érzést kaptam. Lehet, hogy nem jó hangulatomban kapott el, és egy kicsit elmélyültebb, filozofikusabb hangulatban nagyon tudtam volna szeretni. De így sem volt ezzel semmi probléma. Sőt.

Nagyon tetszett, hogy Ahern biztosította, hogy semmiképpen se unjunk rá a regényre: rengeteg szálból fűzte össze a cselekményt, olyanokból, amelyek önmagukban, önálló történetként is megállnák egyébként a helyüket: gondolok itt a Down-kóros testvérre, az iszákos DJ-re, a munkanélküli Jasmine-re, az újraházasodó apára, és még sorolhatnám. Nekem ez nagyon izgalmas légkört teremtett, így nem tudtam megunni az olvasását.

http://mostjo.blogspot.hu/2015/12/cecelia-ahern-amikor-…

>!
zakkant
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

A kezdeti félsz és lassabban haladás után gyorsan eljött az a pont, amikor beszippantott Cecilia Ahern könyve és utána nem volt megállás. A könyv felét nagyjából egy délután és este olvastam el, mert annyira megszerettem az összes szereplőt, hogy nem eresztettek. Jasmine hozzáállása az élethez, Matt humora és kettőjük párbeszédei zseniálisak voltak.

Heather és húga kapcsolata, a Down-kór leírása rengeteg felemelő és megható pillanatot okozott a könyvben. Jól megismertem a betegséget, azt, hogy hogyan lehet együtt élni ezzel testvérként és szülőként is, hiszen sok szó esik erről az Amikor megismertelekben.

A karrierről és a kitartásról is rengeteget tanulhatunk, ami valahogy most pont jókor jött az életemben. Igazi jó tanácsok vannak a könyvben a befektetett munkáról, ami lehet akármennyire is kicsi, de eredményeket tartogat az életben. Ne ijedjetek meg, nem kell semmi spirtuális junkfoodra gondolni, ez a könyv tökre távol áll ettől. Egyszerűen csak nagyon emberi, nagyon közvetlen, és nagyon kedves, de mellette kellően kemény is. Akárcsak maga az élet, ami nem csak csupa vidámságból áll, hanem sok elmúlásból, változásból és mélypontról. Ezek is megvannak a könyvben, és ahogy az évszakok, úgy változnak maguk a szereplők is.

Bővebben a blogon: http://zakkantolvas.blogspot.hu/2015/04/cecilia-ahern-a…

>!
Lyanna P
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

Ez az első regény amit Cecelia Aherntől olvastam. Többen is ajánlották már az írónő könyveit. Nagyon meglepett, hogy komoly témáról könnyed stílusban ír. Nem okozott csalódást, a szereplők is szimpatikusak voltak. Számomra a könyv üzenete az, hogy mindig szükség van a változásra. A változás közepette új emberek csatlakoznak be az életünkbe akik formálnak, segítenek bennünket.

>!
mcborzaska
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

Eddig összesen két könyvet olvastam az írónőtől, amik nem tetszettek, ez a harmadik. Kezdek félni attól, hogy túl hamar gondoltam azt, hogy zseniális az írónő. Számomra csalódás volt kicsit ez a könyv, jobbra számítottam. Őszintén szólva untam az egészet, a felénél legszívesebben abbahagytam volna, de reménykedtem, hogy a vége jobb lesz.

>!
MezeiMarcsi
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

Az alaptörténet nagyon jó, de a kidolgozás nem igazán tetszett. Igazán csak az utolsó 50-60 oldal volt……. nem is tudom. Értékelhető? Az eleje lassú, vontatott, részletes, és olyan egy helyben toporgó. Ez olyan, mintha az írónő leszerződött volna évi 1-2 könyvre, és össze kellett volna dobnia hirtelen valamit. Az első történetek érdekesek, izgalmasak,szerethetőek, romantikusak voltak, (mármint amiket először olvastam), az utóbbi 2-3 könyv viszont inkább kiábrándító. Sajnálom.

>!
AustraliaFan
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

A többi Ahern könyvhöz képest nekem kifejezetten csalódás volt. Végig azt éreztem, hogy nagyon hatásvadász, és trendi akar lenni, de engem csak simán idegesített.
A végén már tényleg csak becsületből küzdöttem át magam :(


Népszerű idézetek

>!
zakkant

Ha az ember repülni akar, előbb le kell takarítani a szárnyairól a szart. Az első lépés az, hogy látni kell, hol a szar.

289. oldal

>!
MFKata

(…) soha nem állunk meg igazán, hogy az utazásunknak soha nincs vége, mert élünk-virulunk tovább – mint a hernyó, amely már azt hitte, itt a világvége, amikor egyszer csak pillangó lett belőle.

>!
zakkant

Mindannyiunk életében vannak kiemelkedő pillanatok: olyan időszakok, amelyek kisebb, vagy mélyreható változást idéztek elő bennünk. Én négy olyan időszakot tudok felidézni, amelyek megváltoztatták az életemet: azt az évet, amikor megszülettem, azt az évet, amikor megtudtam, hogy meg fogok halni, azt az évet, amikor meghalt az anyám, és most már megvan a negyedik is – az az év, amikor megismertelek.

315. oldal

>!
MFKata

Ezt is tegnap lett volna a legjobb megcsinálni, mint minden mást. Vagy ha tegnap nem sikerült, akkor most.

>!
VNoémi P

Ha csinálni akarsz valamit, most kell megcsinálnod, ha mondani akarsz valamit, most kell mondanod. És ami még fontosabb, neked kell csinálnod, neked kell mondanod, hiszen ez a te életed, te halsz meg, te veszíted el.

14. oldal

>!
VNoémi P

Soha ne csinálj olyat, amit nem tudsz visszacsinálni!

115. oldal

>!
VNoémi P

Ki mint vet, úgy arat, még halálában is. Nekiláttam hát a vetésnek.

14. oldal

>!
zakkant

Nap mint nap hallottam a hangodat, hallgattam az ízléstelen gondolataidat formába öntő, gusztustalan szavakat, és ítélkeztem fölötted: nem kedveltelek.. De te vagy az élő bizonyíték ara, hogy van, amikor az ember hiába hiszi, hogy ismer valakit, mert valójában egyáltalán nem ismeri.
Megtanultam, hogy te több vagy annál, aminek tetteted magadat, több vagy annál, aminek hiszed magad. Sokszor pedig kevesebb vagy, és ezzel elüldözöd magad mellől az embereket. Én úgy gondolom, hogy ez olykor még tetszik is neked, és ezt is megértem. Sértett emberek sértegetnek sértett embereket.

315. oldal

>!
zakkant

Imádom a júniust, és a szeretetet árasztó júniusi kert a legnagyobb jutalom, amit a kertész az ő kemény munkájáért kaphat. Minden hónapnak megvan a maga szépsége, de a nyáré a legélettelibb, legragyogóbb, legbüszkébb, legdrámaibb. A tavasz reményteljes, a nyár büszke, az ősz alázatos, a tél ellenálló.

245. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen White: Hazatérés
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Abbi Glines: Álmomban szerettelek
Elin Hilderbrand: A pártaláló
Juliette Fay: Édes otthon
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Colleen Oakley: Karnyújtásnyira
L. J. Wesley: Brooke
Afonso Cruz: Virágok