A ​Tökéletes (A Vétkes 2.) 202 csillagozás

Cecelia Ahern: A Tökéletes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A társadalom, melyben Celestine North él, tökéletességet vár el tagjaitól. Azzal, hogy az erkölcsi vizsgálóbizottság Vétkesnek ítélte a lányt, megfosztotta őt alapvető jogaitól, és darabjaira zúzta szét egész eddigi életét. Amióta pedig Crevan bíró úr első számú közellenségnek nyilvánította, Celestine menekülni kényszerül egyetlen bizalmasával, Carrickkel. Óva őrzi nagy titkát, amellyel talán romba dönthetné az egész Vétkes-rendszert, és amely miatt már így is számtalan ember tűnt el nyomtalanul.

A csatában Crevan bíró úr áll nyerésre, és Celestine-nek fogytán az ideje, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá. Döntenie kell, hogy magát menti-e, vagy önmagát feláldozva az összes Vétkest. Vajon be tudja-e bizonyítani, hogy az ember nem tökéletes lény, és olykor tévedhet?

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Athenaeum, Budapest, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632936598 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
>!
Athenaeum, Budapest, 2017
380 oldal · ISBN: 9789632937076

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Carrick Vane · Celestine North · Juniper North · Lennox · Raphael Angelo


Kedvencelte 17

Most olvassa 3

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

Végre! Végre!
Nagyon vártam már Cecelia Ahern könyvének második részét. Már az első is teljesen magával ragadott. Előző értékelésemben még azt írtam, hogy bár kedvelem az írónőt, nem vagyok kifejezetten a rajongója. Most már rajongója vagyok. És ha ilyen jó disztópiákat tud írni, akkor felőlem nyugodtan maradhat ennél a stílusnál.

Ebben a második kötetben megtudjuk, hol bujkál Celestine, és már az elején izgalmas, körömrágós jelenetek borzolják az idegeinket. Gondoltam is, ha így indul, mi lesz még később?? És nem okozott csalódást!! A feszültség maradt, az események egyfolytában zajlottak és változtak, és jobban megismerhettük a Vétkes és a nem vétkes társadalmat. A rendszert, amit az emberek megfélemlítve hagytak működni, mert nem látták mi a helyes, és ha látták is, hogy valami nincsen jól, nem mindenkiben volt meg a bátorság a változtatásra.

Embertelenség, az emberek alapvető jogainak megsértése, menekülés, lázadás, példamutatás, izgalmak és érzések mind-mind bőven voltak a történetben, amely annak ellenére kedvencem lett, hogy egy olyan disztópia, amelyben egy tinilány a főszereplő, és két, hozzá közel álló fiú is fontos szerepet kap a történetben, néha már-már szerelmi háromszögnek látszott. :D Ez most mind-mind nem zavart, és azt hiszem azért, mert egyáltalán nem volt túlírva, teljesen természetesnek tartottam a Celestine-ben dúló érzéseket.
Fantasztikus befejezése az első résznek, aki azt szerette, annak ez a rész is tetszeni fog. Nagyszerű váltás volt a romantikus regények után, remélem Cecelia Ahern máskor is tesz kirándulást a disztópiák világába. Vagy legalább ott marad egy darabig.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/08/cecelia-ahern-toke…

2 hozzászólás
Evelena P>!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

Egyszerűen tökéletesen kivitelezett második és egyben befejező rész.
Végig tudja tartani azt az izgalmat és feszültségkeltést, amivel a könyv egy percre szóló letétele is kínokat okoz az olvasónak. A kezdeti bujkálás árnyoldalaitól a végső szembeszállásig remekel az írónő. Tetszett, hogy Celestine mindig választhatná a könnyebbik utat, menthetné a saját bőrét (ebben a könyveben több értelemben is :( ), viszont mégsem akarja, mindenkin segíteni akar, bármit is kell elviselnie érte. Kifejezhetetlenül csodálom őt az erejéért és bátorságáért. Ahogy a családjának, úgy nekem is többször könnyeket csalt a szemembe a tetteivel, a szavaival.
Carricknek végre több jut egy mondatnál! Hát nem mesés? Annyira szerettem volna jobban megismerni, és sikerült is. A korábbiaknál is jobban megkedveltem.
Artban negatívan és pozitívan is csalódtam, mire megláttam ki ő, mit is akar valójában.
Celestine ügyvédjének megszólalásai legtöbbször mosolyra, nevetésre adtak okot ebben a zűrös világban, hálás voltam a humoráért.
Crevantól csak undorodni tudok, ha már a neve elhangzik, kiráz a hideg. Jaj…
Elkeserítő ez a kirekesztő világ, amiben élnek a könyvben.
Mindenképpen szükség van a változásra. talán éppen egy fiatal és okos lány képében érkezik a megoldás.
Nagyon jó könyv, éppen úgy, mint az előző része. :)

AniTiger P>!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

„A szépség átok, elfedi előlünk a valódi szörnyetegeket. Sőt azt sem látjuk miatta, hogy a valódi szörnyetegek nem az ágyunk alatt rejtőznek, hanem a fejünkben.”

Akadnak torokszorítóan megalázó részek benne, néhány szereplőt legszívesebben a Pokolba kívántam volna és még így is azt mondom, hogy király volt. Tetszik a történet üzenete, hogy a szépség nem minden, ahogy az sem számít, hogy a társadalom tökéletesnek tart-e. A belső értékeink fontosabbak és mit számít, hogy egy magasabb rendű ember mit gondol az életünkről?

Nem egy lányregény, de én szeretem a hasonlóan kemény hangvételű történeteket. Szerintem tökéletes befejezése a duológiának, persze hozzá kell tennem, hogy azért néha elbizonytalanodtam abban, hogy Ahern milyen sorsot szán Celestine-nek. Imádtam Raphael Angelót, a lány új ügyvédjét, mert frenetikus szövege van az ipsének, de még vele az oldalán sem éreztem mindig biztonságban a fiatalokat. spoiler

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/09/cahern-per…

>!
Athenaeum, Budapest, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632936598 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
deen>!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

Jól sikerült a történet folytatása, melyben Celestine feladata a vétkesek ügyének felvállalása és a rendszer megváltoztatása, bár maga sem tudja, hogyan lehetne rá képes. Hiszen bujkálnia kell, Craven pedig minden követ megmozgat, hogy kézre kerítse, és megszerezze azt a bizonyítékot, ami a hatalma végét jelentené. Carrick és Celestine útra kelnek, hogy segítséget szerezzenek és fellépjenek a hatalom ellen. Tulajdonképpen a történet egy izgalmas vesszőfutás, amiben főszereplőnk nem tudja, kiben bízzon és még azokban is kételkedni kezd, akik mellette állnak. Celestine egyébként egy elég fifikás lány, ezt a történet vége is bizonyítja, ami egyébként elég hitelesre sikerült. Tetszett a cselekményvezetés, a mellékszereplők hozzájárulása a végkifejlethez, a szülők és legfőképpen a nagypapa viselkedése. Bizonyítja, hogy mindig van egy pont, amikor az emberek félelme tettekre sarkalja őket, és bármire képesek, ha összefognak.

Málnika >!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

„A Tökéletesség nem létezik, álság az egész.”

Alig vártam, hogy végre elolvashassam Cecelia Ahern: A Vétkes folytatását, hogyan alakul majd Celestine sorsa. A disztópia folytatásában sem kellett csalódnom, sőt igen komoly nehézséget okozott lerakni az izgalmas cselekmény miatt.

Celestine bőrére kerülő billogok és a karjára húzott piros karszalag egész világát megváltoztatja, az eddig tökéletességre törekvő lánynak újra kell definiálnia önmagát. Nagy feladatot kap, hiszen nemcsak a társadalomból való értelmetlen kirekesztettséget kell megtapasztalnia, de különleges helyzete miatt a Vétkesek vezetőjévé, egyetlen reményévé válik. A kezében levő bizonyíték azonban túl nagynak bizonyul, az egész rendszert romba döntené, így egy igen keserves küzdelem veszi kezdetét. A fiatal lány példaértékű vezetőnek bizonyul, hiszen bár megtehetné, hogy kizárólag önmagának vívja ki a szabadságot, tovább harcol az embertelen rendszer ellen. Eközben újrateremti önmagában az egyensúlyt, egyszerre lesz Tökéletes és Vétkes, amelyre testét borító billogjai örökre emlékeztetni fogják. Rájön, hogy éppen a hibák segítik fejlődésünket, tanítanak meg minket a felelősségvállalásra, miközben egy komoly és örök érvényű társadalomkritikát fogalmaz meg.

Hópárduc P>!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

Nagyon régen olvastam már az első részét ennek a könyvnek.
Így kellett egy kis idő, mire belerázódtam. :)
A történet egy ilyen világról, társadalomról nagyon elszomorító. Az emberiség megfosztása az alapvető jogaitól. Mindenen való átgázolás, könyörtelenül. Hazugság, átverés, bizalmatlanság, áldozat hozatal.
Celeste sokat változott az előző részhez képest, sokkal komolyabb és jobban átlátja a dolgokat. Carrick vakmerő és elszánt.A kettejük kapcsolata is szépen kiteljesedik.
Tévedni emberi dolog. Ez az, ami az embert, emberré teszi.

Kókuszka>!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

Cecelia Ahern különleges könyve volt számomra A vétkes így alig vártam, hogy olvashassam a folytatást. Ebben a részben Celestine, megbélyegezve, kitaszítottként szökevényként bujkál. Különleges helyzeténél fogva Crevan bíró fő ellenségévé válik, aki mindent megtesz, hogy ártalmatlanná tegye. Az igazságszolgáltatás jegyében a hatalom tovább folytatja a tömegek megtévesztését. Celestine versenyt fut az idővel, hogy lerántsa a leplet a hazug, embertelen, elnyomó rendszerről. Észrevétlenül a kitaszítottak vezetőjévé válik. Érdekes és izgalmas volt a többi karakter belépése, ki kiben bízhat meg. Számomra voltak jelenetek, amik túl idealizáltak voltak. A menekülés, a találkozások az izgalmak ellenére néha túl könnyen jöttek össze. A fontos mondanivaló ellenére akkora erővel nem hatott rám.

Zsuzana P>!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

„A Tökéletesség nem létezik, álság az egész.”

Számomra letehetetlen volt az első rész, de ez még azon is túltett. Kedvenc lett már az első pár oldal után. Izgalmas és fordulatos volt az első sortól az utolsóig. A mondani valója nagyon a szívemhez nőtt. Egy dolog miatt nem lett tökéletes a könyv, ez pedig a borító. Semmit nem tükröz vissza a könyvből. Nem is értem ezt a sivatagi képet egy fegyveres nővel. Az első könyv borítója gyönyörű volt, de ezt nagyon elszúrták. Ez persze nem a történet hibája. Majd lefordítva teszem a polcra :)

Könyvmolylány20 P>!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

Kicsit féltem tőle, hogy az előző kötet után – ami nagyon nagy kedvenc lett nálam – nem fogja tudni hozni az adott mércét a folytatás, de szerencsére ennél a sorozatnál ez nem így lett. Nagyon tetszett ez a kötet is, nagyon pörgős volt, már a legelején beindultak az események, már ott aggódhattunk Celestine-ért, félthettük őt, s együttérezhettünk vele. Brutális az a rendszer, amit elénk tár ez a könyv, kegyetlen és rideg világ, ahol egy apró vétségért cserébe is súlyos árat kell fizetni… Az emberek félelemben és rettegésben élnek, mert nem tudhatják, hogy nem ők lesznek-e a következők, akikért eljön a Vizsgálóbizottság. Mindent alaposan megfontoltan, tökéletesen kell csináljanak, különben ők is Vétkessé válhatnak. S végül mégis kiderül, hogy talán pont a legvédtelenebb és legártatlanabb emberek kerültek vétkessorba, hála a rendszer defektjének. Celestine és többi vétkes (illetve nem vétkes társa) igyekszik kiküszöbölni ezt a csorbát, hogy egy olyan világban élhessenek, ahol mindenkit egyforma jogok illetnek meg, ahol nem kell takarodó előtt hazaérnie az embernek, csak azért, mert Vétkes, vagy ahol nem kell arra figyelni, hogy ne álljunk be a boltban két másik vétkestársunk mögé, ugyanis nem állhat egyszerre kettőnél több Vétkes egymás mellett… Szörnyű, kegyetlen intézkedések ezek, amik igyekszik megakadályozni a lázadást, de végül kiderül, hogy ezek az óvintézkedések sem elengedőek.. Ahol lázadni akarnak az emberek, ott lázadni is fognak, főleg, ha nyomós és jogos okuk van rá.
Carrick nagyon szimpatikus karakter, már az első részben nagyon megkedveltem őt. Végig kitartott Celestine mellett, bár még életükben nem beszéltek egymással, csak egy üvegfalon keresztül figyelhették egymást. Mégis ott maradt és szavak nélkül bátorította Celestine-t a billogozóhelyiségben, ezzel erőt adva a lánynak. Ebben a kötetben még nagyobb áldozatokat is képes meghozni a lányért. Bármit odaadna érte, s teljes mértékben csodálja őt, ami erőt ad a lánynak, hogy tovább folytassa a küzdelmet a rendszer ellen.
Sajnálom, hogy csak két részes lett ez a kötet, mert szívesen olvastam volna többet is Celestine-ékről, de ez így volt teljes, kerek egész.

Evika82 P>!
Cecelia Ahern: A Tökéletes

Régebben olvastam már az írónőtől pár romantikus regényt, azok elég hullámzó élményt nyújtottak számomra. Volt amelyik tetszett, de olyan is volt amelyiken halálra untam magam. Ez a duológiája viszont nagyon ütősre sikerdett. Nagyon ötletes a történet, Celestine és Carrick pedig igencsak remek főszereplő páros. Nagy kedvencem volt még Celestine nagypapája, ahogy kiállt az unokája mellett, és segítette a Vétkesnek titulált lányt. Pedig Vétkesnek segíteni bűn. Szépen volt felépítve az egész sztori. Az első könyvben rettegő kislány, a második könyv végére erős, talpresett vezetővé válik. Nagyon sokan ki akarják használni őt, a saját céljaik elérésének érdekében… De ő idővel átlát ezeken az embereken, nem hagyja magát megvezetni.


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

A hibákat nem kell szégyellni. A hibák megtanítanak bennünket felelősséget vállalni, megtanítanak arra, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Tudni fogjuk, legközelebb mit csinálunk majd másképpen, hogyan lehetünk jobbak, bölcsebbek a jövőben.

294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hiba
1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

Ahhoz, hogy valaki győzzön, másnak veszíteni kell. Ahhoz, hogy valaki győzzön, kell az is, hogy korábban elveszítsen valamit. Az igazságban az a furcsa, hogy a felismeréseinket megelőző és a belőlük fakadó érzelmeink soha nem állnak egyensúlyban. Még az igazság sem tökéletes.

370. oldal

AniTiger P>!

Vannak az ember életében különleges emberek, akik lelkében végtelen a hely, amellyel minden hibánk ellenére képesek szeretni bennünket.

284. oldal

AniTiger P>!

    A szépség átok, elfedi előlünk a valódi szörnyetegeket. Sőt azt sem látjuk miatta, hogy a valódi szörnyetegek nem az ágyunk alatt rejtőznek, hanem a fejünkben.

371. oldal

korneliak>!

A gyom is virág, csak rossz helyen nő.

(első mondat)

Mentavirág>!

Tinédzser korodban az a legrosszabb dolog a világon, ha valamiben különbözöl a többiektől, de minél idősebb leszel, annál jobban megérted: éppen a jellegzetességed az erősséged, a fegyvered, a páncélzatod.

175. oldal, 31. fejezet

AniTiger P>!

    Carrick tovább magyaráz.
    – Amikor a szádba veszel valamit, az étel illatanyagai a szájüregből az orrüregbe áramlanak, amelynek tetején, az orrnyerged mögött és közvetlenül az agy alatt a szaglóreceptorok érzékelik ezeket.
    Kérdőn nézek rá.
    – És az enciklopédiának milyen íze volt, amikor egészben lenyelted?

88-89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carrick Vane · Celestine North
korneliak>!

– Te jól vagy?
Bólintok, megrázom a fejem, aztán vállat vonok.
– Ezt akkor igennek veszem, de csak azért, mert nem értek a vigasztaláshoz.

Kapcsolódó szócikkek: Celestine North · Raphael Angelo
AniTiger P>!

    – Most hogyan tovább? – kérdezem.
    A tenyerére néz, mintha olvasna valamit.
    – Megmenteni Celestine Northot, a legszebb lányt a világon. Pipa.
    Meglepetten felkacagok, erre nem számítottam.

206. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carrick Vane · Celestine North
Mógi>!

Egy barátságot felépíteni néha egy életen át tart, ahhoz, hogy ellenséget szerezzünk, sokszor elég néhány pillanat.

16. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cinder
Lauren Oliver: Delírium
Amy Ewing: Az Ékkő
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Dan Wells: Ruins – Romok
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Estelle Brightmore: 13. napon
Martin Kay: Eastern
Veronica Roth: Árnyak és jelek