A ​szerelem kézikönyve 172 csillagozás

Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Mit ​tennél, ha a sors őrangyalnak rendelt volna valaki mellé? Mit tennél, ha két hét alatt kellene bebizonyítanod neki, hogy az élet szép? Megtanítani a szerelemre – és az élet szeretetére. Adam Basil és Christine Rose a sors kegye által különös helyzetben találkoznak, és ez a találkozás mindkettőjük életét örökre megváltoztatja. Adam éppen egy dublini híd pereméről készül a mélybe ugrani, mikor a lány arra téved. Christine megpróbálja lebeszélni az öngyilkosságról, végső elkeseredésében alkut köt vele; a férfi 35-ik születésnapja előtt a lány bebizonyítja, hogy az élet szép és élni érdemes. Christine veszélyes úton vezeti Adam-ot, fogy az idő, és a romantikus esték, vad kicsapongások és a rég elfeledett vagy feladott álmok megvalósulása egyre közelebb hozza őket egymáshoz. Christine úgy érzi, Adam nem csak az újra megtalált életkedvből merít energiát, hanem a szerelemből is… A romantikus, sokszor torokszorító és fergetegesen humoros regény Cecelia Ahern eddigi legjobbja, valódi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
ISBN: 9789632933382 · Fordította: Babits Péter
>!
Athenaeum, Budapest, 2014
318 oldal · ISBN: 9789632933153 · Fordította: Babits Péter

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Adam Basil · Christine Rose


Kedvencelte 21

Most olvassa 5

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

oldmoviegirl01 P>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Először a borító fogott meg, és persze már nagyon szerettem volna olvasni az írónőtől. Úgy gondolom jól választottam, mert igazán jólesett olvasni. Írhatnám, hogy könnyed, szórakoztató olvasmány volt, ami igaz is, de a humoros és aranyos jelenetek mellett meg volt a maga keserédes háttere. Nem kell ám hatalmas drámákra gondolni, csak épp annyi nehézségre, ami felkelti az olvasó érdeklődését.

Christine igazi jótét lélek, aki tényleg segíteni akar. Hatalmas lelkesedés és elszántság lakozik benne, hogy jobbá tegye a körülötte élők életét, pedig ő sincs épp könnyű helyzetben egy csúnya válás közepette, és a múltja egy bizonyos eseményét sem sikerült még lezárnia magában (meglepődtem, amikor kiderült, mi is a nagy segíteni akarásának kiváltó oka). Nagy gyűjtőként, a „Hogyan…” könyvek egész sorával felvértezve kezdi meg mentőakcióját Adammel, amelyek ’tanácsai’ ugyan nem a tuti megoldások – ahogy az sejthetjük is –, de sok vicces helyzetet szülnek, és mégiscsak elindítják párosunkat a célhoz vezető úton.

Összességében egy kedves, tartalmas, romantikus történetet olvashattam, szerethető szereplőkkel.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Ahhoz képest, hogy milyen témát feszeget, elég vicces kis könyv volt. A történet Írországban, főleg Dublinban játszódik. Stílusa hasonló Jill Mansellhez vagy Katie Fforde-hoz. Christine egy fura lány, aki önsegélyező könyveket olvas és segíteni akar az embereken. Így ismerkedik meg Adammel, aki egy hídról akarja levetni magát. Két hete van rá, hogy meggyőzze a férfit, az élet szép és segítsen visszaszerezni a menyasszonyát. Az erre tett erőfeszítések elég vicces helyzeteket teremtenek. Christine pedig egyre jobban kötődik a férfihoz. A befejezés szerintem senkinek nem fog meglepetést okozni.

deen>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de biztos nem az utolsó. Nagyon tetszett a stílusa, az ahogy az érzelmekről ír, a humora és úgy összességében minden. A szereplők aranyosak és szerethetők voltak. Adam és Christine mindketten nehéz napokat élnek, mindkettejük fordulóponthoz ért az életében. Csak míg Christine az önsegélyező könyvek királynője, és mindenre van megoldása, addig Adam nem képes önállóan kievickélni a gödörből. Kettejük sorsa összekapcsolódik azon a hídon, ahol Adam öngyilkos akar lenni, és Christine kénytelen megígérni hogy két hét alatt megold mindent Adam helyett. A próbálkozások helyenként fergetegesek voltak, nagyon sokat nevettem és legalább annyiszor voltam szomorú is. Nem mondom, hogy nem lehetett tudni, mi fog kisülni ebből az egészből, de ettől még igen jól szórakoztam olvasás közben. Tetszett!

Evelena>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Az első könyvem Cecelia Ahern-től. Korábbról ismertem tőle a P.S. I Love You-t, az Ahol a szivárvány végetér-t, amiket eddig csak filmen láttam. (de mindkettő nagyon tetszett).
Az írónő mindig valamilyen egyedi témát választ, itt sem volt ez másképp. Nem olvastam még soha hasonló témában sem. Adam le akar ugrani egy hídról, és itt találkozik Christine-nel, akinek nem ez az első eset az életében, hogy le kell beszélnie valakit egy ilyen döntésről.
Christine nem érzi boldognak magát, neki sem könnyű az élete, mégis megígéri Adamnek, hogy megmutatja az élet napos oldalát, habár ő maga sem tudja, hogyan is fogja ezt elérni. Kézikönyvek segítségével próbálja élni az életét, ezek segítségével próbál jobb emberré válni.
Hihetetlen, de mégis az alaptörténet ellenére van egy kis humor is a történetben, Adam szarkasztikus és mégis vonzó, ú, nagyon vonzó. Nem tudtam elképzelni, hogy mi fog kisülni egy ilyen történetből, de mégis, mégis megszeretteti magát az olvasóval, ahogy oldódnak a szálak, ahogy a főszereplők megnyílnak egymásnak.
Van egy késő esti parkos-tavas jelenet, ami annyira olvastatta magát, alig bírtam letenni, majdnem elfelejtettem leszállni a metróról. :D
A mellékszálak is szépen kidolgozottak voltak.
Egyetlen problémám volt: mégpedig Christine családja és a megszólalásaik Adammel kapcsolatban, túl morbid volt, amikről beszéltek, ki lehetett volna hagyni a történetből.
Ezen kívül nagyon drukkoltam a boldog befejezésért a könyv végén.
Váratlan események, megoldások, könnyek, nevetés, kitartás, bátorság, sok minden rejlik ebben a történetben.

Bur3sz>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Nagyon jókor talált rám a könyv. Lelkileg toprongy voltam, de mire a végére értem, újra megtaláltam az életben a jót.
Egy aranyos, könnyed, de komoly mondanivalókat hordozó könyv. Nekem nagyon tetszett. Lelki bajok ellen kötelező!

Csoszi>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

A gyönyörű borító és az érdekes cím felkeltette az érdeklődésemet. Szerettem volna szeretni ezt a könyvet, de sajnos nem ment. Ezt jelzi az is, hogy majdnem egy hétig tartott, mire sikerült befejeznem. Az elejét kifejezetten untam, és valójában a továbbiakban sem ragadott magával a történet. A szereplők sem kerültek közel hozzám. A sokadik önsegítő könyvtől pedig a falra másztam. A fülszöveg romantikus és fergetegesen humoros regényként promózza a művet. Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem sok humort fedeztem fel a könyvben, és a romantikus szál is gyengécske volt. Mindent összevetve csalódtam.

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
318 oldal · ISBN: 9789632933153 · Fordította: Babits Péter
Szilvi00 P>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Hirtelen ötlettől vezérelve vettem a kezembe a könyvet. Nem is igazán tudom mi vett rá, sosem rajongtam az öngyilkosság témájával foglalkozó történetekért. Aztán megjelent a főhősnőnk Christine, azzal a rengeteg önsegítő könyvvel, amiktől szintén irtózom, hát majdnem félbehagytam…
De! Ahogy nehezen fogytak a lapok, egyszer csak azon kaptam magam, hogy én bírom ezt a csajt!!! Olyan bátran, lelkesen, önzetlenül, és őszinte odaadással próbálja visszaadni Adam életkedvét, közben támogatja barátnőjét, segíti ügyfeleit, pedig szegénynek megvannak a maga problémái.
Nagyrészt elég komor hangulatú a könyv, de egy kis szarkazmus mindig oldotta a hangulatot. Az utolsó harmada már kifejezetten tetszett, persze semmi meglepetést nem tartogatott. De addigra a kissé ellenszenves és gyámoltalan Adam karakterét is sikerült elfogadnom. spoiler

Ella19>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Ennek a könyvnek a borítója csodálatosan szép. Ez fogott meg benne először, de természetesen már régóta akarok olvasni az írónőtől. Kíváncsi voltam az írásmódjára. Nagyon tetszett. A könyv a történet komolysága ellenére vicces. A szereplők is szerethetőek. Christine egy nagyon segítőkész lány, aki önsegélyező könyveket olvas és ezek alapján próbál meg másoknak segíteni. Adam egy kétségbeesett férfi, aki már nem bírja a nyomást. Egy hídon találkozik Christine-val, aki segít neki visszaszerezni két hét alatt a menyasszonyát. Ebben a két hétben sok vicces jelenettel találkozunk.
A könyv egyben komoly, érzelmes, és vicces.
Ajánlom! :)

Lynn>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Érdekes ötlet, hogy valakit az öngyilkossági kísérlete kellős közepén ismer meg spoiler. Mókás helyzetek vannak benne, bizalmatlanság, küzdelem, aztán persze spoiler. Könnyen olvasható, mögöttes tartalommal is rendelkező olvasmány, ami sok más CA regénynél jobban tetszett.

SzAngelika>!
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

„Az életünk folyton változó pillanatok sorozata, amelyek (…) értékesek, akár hosszúra nyúlnak, akár elmúlnak egy szemvillanás alatt, hisz oly sok mindent tehetnek: megváltoztathatják a gondolkodásunkat, megmenthetik az életünket – és még az igaz szerelemmel is megajándékozhatnak.”

Hosszú percek óta gondolkodom, hogyan tudnám ügyesen megfogalmazni, milyen jól esett ez a bájos regény a lelkemnek, mennyire megérintett és mennyire megmelengette a szívemet, de egyszerűen nem találok megfelelő szavakat. Így egyszerűen csak azt mondom: ha úgy érezzük, elvesztünk a borongós gondolatok között, vegyük kézbe ezt a regényt, hadd mutassa meg, hogy a legváratlanabb helyeken és pillanatokban is találhatunk örömöt. Mert azt hiszem, a könyv fő mondandója ez: nem számít milyen nehéz is időnként az élet, tele van csodákkal, csak észre kell vennünk őket.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/08/cecelia-ahern…


Népszerű idézetek

Dorci19>!

Néha jót tesz, ha beszélünk a dolgokról, ha hangosan is kimondjuk őket.

296. oldal

2 hozzászólás
Petrasek>!

Nem az a bátor, aki nem fél, hanem aki felülkerekedik a félelmein.

15. oldal

White13>!

Az életünk folyton változó pillanatok sorozata, amelyek olyanok, mint a gondolataink: hol pozitívak, hol negatívak. S bár az emberi természet része, hogy szeretünk elidőzni ezeknél, mint oly sok ösztönös késztetés, ez is értelmetlen. Nem érdemes hagyni, hogy egyetlen gondolat is megszállva tartsa az elménket, mert a gondolatok jönnek-mennek, akár a vendégek vagy az érdekbarátok. Alig érkeznek meg, máris elhagyatnak, és akármilyen hosszú időbe telik megjönniük, végül úgyis elillannak. A pillanataink értékesek, akár hosszúra nyúlnak, akár elmúlnak egy szemvillanás alatt, hisz oly sok minden tehetnek: megváltoztathatják a gondolkodásunkat, megmenthetik az életünket – és még az igaz szerelemmel is megajándékozhatnak.

319. oldal

White13>!

Mivé lennénk a holnap nélkül? Csak a ma lenne nekünk. Ha így történne, én veled maradnék és abban reménykednék, ez a ma lesz a leghosszabb nap. Kitölteném veled, mindazokkal a dolgokkal, amiket valaha szerettél. Nevetnék és beszélnék, hallgatnék és tanulnék, csak szeretnék, szeretnék és szeretnék. Minden napomat a mába sűríteném és neked adnám, sosem aggódnék a holnap miatt, amikor már nem lehetek veled. S ha eljön ez a rettegett holnap, tudnod kell, hogy nem akartalak elhagyni, sem magadra hagyni – hogy minden veled töltött pillanat a legszebb volt az életemben.

153. oldal

Evelena>!

Te mutattad meg, hogy a boldogsághoz elég a legegyszerűbb dolog, amíg olyasvalakivel tesszük, akivel együtt akarunk lenni.

311. oldal

mrsp>!

Nem az a bátor, aki nem fél, hanem aki felülkerekedik a félelmén.

15. oldal

Detty89 P>!

Csak hát a boldogságot hiába hajszoljuk, legfeljebb reménykedhetünk abban, hogy belebotlunk.

311. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
mrsp>!

Azt mondják, kétszer nem üt be a ménkű. Ez nem igaz. Mármint igaz, hogy mondják, csak nem így van.

7. oldal

beccaelle>!

Amikor tanúi vagyunk a csodának, egy pillanatra elhisszük, hogy minden lehetséges.

21. oldal

Sylvie23 P>!

– Ez meg mi a fene?
– Olvassa csak el.
– „A legjobb és legszebb dolgokat nem lehet látni vagy érinteni, csak a szívünkkel érezni.” Helen Keller. – Elhallgatott. Azután felhorkant.
– „A legsötétebb pillanatokban kell leginkább arra törekednünk, hogy meglássuk a fényt.” Arisztotelész Onasszisz – idéztem emlékezetből, hanyatt fekve.
Nem válaszolt. Azon tűnődtem, mikor tépi szét a lapot vagy űz gúnyt az erőfeszítéseimből, hogy jobb kedvre derítsem.
– „Hidd, hogy képes vagy rá, és máris félúton vagy a cél felé.” Theodore Roosevelt – törtem meg a csendet, hogy újabb idézet olvasására bátorítsam.
– Ne pisálj széllel szemben – hallottam meg a hangját.
Összeráncoltam a szemöldököm.
– Ez nincs a lapon…
– Ne vegyél távcsövet, inkább menj közelebb ahhoz, amit látni akarsz.
Elmosolyodtam.
– Ne egyél sárga havat. Ne dohányozz. Hordj melltartót. Sose állj kamionos és a hamburger közé.
Kuncogva fetrengtem az ágyon.

166. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Colleen Hoover: November 9.
Vi Keeland: Csak szex
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!
Kerstin Gier: Halálom után felbontandó
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Catherine Bybee: Menyasszony péntekre
Rachel Van Dyken: Egyetlen
Gayle Forman: Itt voltam
Marian Keyes: Utolsó esély szalon 1-2.