A ​holnap titkai 109 csillagozás

Cecelia Ahern: A holnap titkai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tamara ​Goodwin mindent megkapott, amit csak megkívánt. Gazdag családba született, privát tengerparti strandra néző, hatalmas villában nevelkedett, ahol gardróbjában számolatlanul zsúfolódtak a méregdrága, márkás holmik. Mindig csak a jelennek élt, mit sem törődve azzal, mit tartogat a holnap.
Aztán egyik napról a másikra elveszti édesapját, és ettől kezdve a lány és édesanyja életében minden gyökerestől megváltozik. Örökségük tengernyi adósság, így nem marad számukra más választás, mint mindenüket elárvereztetni, majd leköltözni Tamara bácsikájához és nénikéjéhez vidékre. A rokonok otthona, a Kilsaney-kastély árnyékában meghúzódó kapusház magányában azonban a lány egyre csak dublini élete után sóvárog.
Kíváncsiságát egy mozgókönyvtár kelti fel, mely egy napon a Kilsaney-birtok előtt áll meg. Tekintete egy jókora, titokzatos, bőrkötésű kötetre téved, melynek fedelét arany lakat zárja le. Egy kis segítséggel végül sikerül kinyitnia a könyvet. Amit a kötet lapjain talál,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Athenaeum, Budapest, 2012
378 oldal · ISBN: 9789632931999 · Fordította: Kaskóf Sára
>!
Athenaeum, Budapest, 2011
378 oldal · ISBN: 9789632931777 · Fordította: Kaskóf Sára

Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

h_orsi P>!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

Ez volt az első könyvem az írónőtől. Azt kell mondjam: nem hozta meg a kedvemet a többihez :(
Eleinte nagyon tetszett az alap ötlet, a szereplők és a problémák, amiket meg kellett oldani. Azonban a vége felé kezdett teljesen szürreálissá válni az egész regény. Teljesen elveszítettem a fonalat: ki? mikor? hol? mit? és miért?
Nem volt semmi értelme! Remélem, hogy csak a fordítók rontották el és valójában ennél sokkal jobb volt eredetileg az egész.

17 hozzászólás
Valcsa >!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

„Azt hiszem a legtöbb ember a könyvesboltba is úgy megy, hogy fogalma sincs igazán mit szeretne venni. Aztán a könyvek ott a polcon, valami varázslatos módon szuggerálják a kiválasztott embert, hogy épp őket emelje le. Így kerül a megfelelő könyv a megfelelő olvasóhoz. Mintha azok a könyvek előre tudnák, kinek az élete várja, hogy a részévé váljanak, hogyan tudják megváltoztatni azt az életet, hogyan tudnak átadni valami tanulságot, hogyan varázsolhatnak egy mosolyt arra az arcra, és éppen akkor, amikor a legnagyobb szükség van egy mosolyra. Most már egészen máshogy gondolok a könyvekre én is.”

Ezzel én is valahogy így voltam… Az „Amikor megismertelek” után újabb Cecelia Ahern-könyvet kerestem a könyvtár polcán, mikor rábukkantam erre. Molyon szembe jött már párszor velem, de nem éreztem úgy, hogy el kéne olvasnom. Egészen addig, míg személyesen nem találkoztunk. :)
A könyv utolsó néhány tíz oldalát már borzasztó fejgörcsöktől kísérve olvastam el – de akkor sem tudtam letenni, pedig még a szemem nyitva tartása is fájt… Azt hiszem, ez kellőképpen leírja, mennyire érdekelt és lekötött ez a könyv. :) Ahern kisasszony a legjobb úton jár afelé, hogy hamarosan kedvenc írómként emlegethessem.

Misztikus, mágikus kis történet, tele titkokkal – amik már az első oldalaktól rányomják pecsétjüket a történetre is (de leginkább onnantól, hogy Tamara és anyja, Jennifer megérkeznek a kapusházba, Rosaleen-hez és Arthurhoz). Onnantól kezd igazán feszült és nyomasztó lenni a hangulat, mindvégig ott motoszkál a háttérben, hogy itt bizony valami nagyon nem okés… És én ezt imádtam, abszolút felcsigázott. :)
Tamara az elején ugyan nagyon irritált, szemtelen, pimasz tinilány volt, végtelenül önző, és bizony nehezen viseltem a hülyeségeit. De még talán ez is megbocsájtható neki, elvégre spoiler Az viszont nagyon tetszett, hogy a történet végére jó néhány dolgot átértékelt, és elég rendes személyiségfejlődésen esett át…
A napló mindvégig eléggé homályos folt maradt, furcsa volt egy olyan teljesen normális, életszagú történetet olvasni, ahol csak egyetlen fantasy elem van: a napló. spoiler Belegondolva eléggé hasznos lenne néha, spoiler
Marcus szerepét sem igazán értettem, azon kívül, hogy spoiler
A végkifejlet nekem személy szerint tetszett, bár nyilván erre számítani lehetett már az elejétől fogva. :) spoiler
Nálam ez biztosan újraolvasós lesz. :) Lehet, hogy kicsit klisés és kiszámítható a történet, nekem mindenesetre így is tetszett. Az alaptörténete csöppet sem könnyed és vidám, Cecelia Ahern viszont olyan érdekfeszítően, humorosan és könnyeden tud írni mindenről, hogy az végül maximálisan leköti az embert, és nem érzi nyomasztónak a témát.
Szerettem. :)

Arianrhod>!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

Gyerekek sajnálom, hogy ezt kell leírnom, de ez a könyv borzalmas! Pedig a „kelta” szerzőket szeretni szoktam, még a limonádé-irodalmat is, mert bármilyen műfajban tudnak mesélni. Emiatt is, és persze az anno végigbőgött P.S-filmremek miatt is, nagy reményekkel néztem a nekem első Ahern által írt könyv elébe. Most vagy rosszul választottam, vagy… Nem tudom megítélni ebből az egyből, de nem nagyon fűlik a fogam egy újabb próbához.

A történet nem volna érdektelen, ha nem lenne ennyire unalmasan tálalva. Miért kell nekem állandóan valami hisztis nyavalygást „hallgatni”? Amellett teljesen hiteltelennek éreztem, hogy a mesélő kamaszlány megítél mindent és mindenkit, meg van arról győződve, hogy tévedhetetlen, és még a végén sem jön rá arra, ami szinte kiált az első perctől mint megoldás. Tudom, nem lenne könyv, ha rájönne, de az az igazi jó thriller, ha az olvasó sem jön rá előbb, vagy legalábbis kénytelen gondolkodni a szereplővel együtt, hogy mi lehet a probléma. Nekem nem kellett töprengeni, izgulni, csak elviselni. A hülyeséget és a nyávogást. És a szörnyű stílust, aminek tanúja voltam. Azt hiszem, Ahern további munkásságát hanyagolom, hacsak nem győztök meg, hogy van olvasható és élvezhető könyve is.

4 hozzászólás
gab001 P>!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

Tamara meséli el a családja történetét, ami tele van titkokkal és hazugságokkal, még ha ő erre csak fokozatosan jön is rá. Közben pedig önmagát is jobban megismeri és rájön, hogy minden döntésnek és tettnek következményei vannak. Érdekes momentuma a könyvnek a napló, amelyben olvasható, hogy mi fog történni a következő napon. De ez csak eszköz az írónő kezében, hogy elmeséljen egy nem mindennapi történetet. Nekem leginkább a párbeszédek tetszettek, viszont sajnálom, hogy olyan kevés volt belőlük. Kedveltem a szereplőket és érdekes volt a történet is, de nem mindig tudott igazán lekötni.

Bur3sz>!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

Egyszerűen beszippantott a történet. Nem tudtam letenni. Ez volt a 9. regény Cecelia- tól, de nem tudom megunni. Mindegyik története meseszerű, ám rengeteg benne a való világ. Az érzések, érzelmek, jó és fájdalmas elegye. Ez a mese is a szívemig hatolt.

Judyt IP>!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

„Így kerül a megfelelő könyv a megfelelő olvasóhoz.”

Az én példányom, amit itt a molyon sikerült szereznem az egri könyvtár egy volt példánya, amellyel nem igen bánt jól a múlt. Azonban az, hogy mi is történt vele, titkok homályába vész. Nem a holnapéba, bizony a tegnapok titka rejti el. De egymásra találtunk. A megfelelő könyv, melyet csak szeretni kell.

Ez a történet bizony sok mindent taníthat meg a megfelelő olvasónak. Kezdve azzal, hogy ne haraggal váljunk el egymástól, mert örökké bánni fogjuk, ha sosem tudunk aztán bocsánatot kérni, folytatva azzal, hogy a pénz nem minden a világon, eljutva egészen odáig, a holnapok mindig tartogatnak titkokat, kinek könnyebbeket, kinek súlyosabbakat, de mindig rajtunk áll, hogy alakítjuk a jövőt.

A történet Ceceliától megszokott mélyen lélektani, Tamara jellemfejlődése pedig példaértékű – a történet elején nagyon meg akartam verni a leányzót –, viszont kellett jó 60-70 oldal, mire elkapott. Számomra picit lassan, nehézkesen indult. Azonban az a belecsempészett csöppnyi varázslat igen jól feldobta.

Ez a kötet, ez a történet az én könyvtáram megbecsült darabja továbbra is. :-)

„Holnap újra írok.”

>!
Athenaeum, Budapest, 2011
378 oldal · ISBN: 9789632931777 · Fordította: Kaskóf Sára
AeS P>!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

Már végigzongoráztam néhány Ahern-könyvet németül (meg egyet angolul), nyelvgyakorlási céllal, ez volt az első magyar nyelvű, és hozzá kell tennem, hogy én szeretem ezt a kicsit elszállt gondolatmenetét, ami olyan, mint amikor a kislány elalvás előtt elképzeli, hogy mi hogyan alakul az életben, aztán felébredve jól leírja, és bumm, így lett a regény. Az összes könyve ilyen, legalábbis amit eddig olvastam, de ez jópofa, kivéve az U.i.: Szeretlek, azzal engem ki lehet űzni a világból.
A könyv eleje és a vége borzasztó, de engem a közepe kifejezetten szórakoztatott, bár lehet, hogy jobb lett volna ezt is idegen nyelven. A lényeg, hogy nekem a sok nyomasztó, kortárs, klasszikus, magyar és külföldi regény után időnként szükségem van valami a) rózsaszínre b) ifjúságira c) krimire – ez itt most az a) verzió.

PTJulia P>!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

Sajnos kerek egy csillagot ér az, hogy az első 138 oldal borzalmas: többször megfordult a fejemben, hogy ezt már tényleg nem – de aztán mindig eszembe jutott, hogy könyvet félbe soha, meg gyúrok a Cecelia Ahern-kitüntetésre is… Komolyan, ez a kiscsaj megérdemelt mindent az anyjával együtt, kb ennyi az első 138 oldal konklúziója.
De szenvedd át! Onnnantól felpörög minden, dübörögnek a titkok, egyre nyomasztóbb a légkör, egyre pszichopatábbak a pszichopaták, úgyhogy a végén még le sem tudod tenni, és éjfélig olvasod, hogy megtudj mindent. Na ezekért megérte.

2 hozzászólás
Szeitz_Éva>!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

Hát nem volt rossz, de jó sem. Mivel az írónőtől ez előtt olvastam az Ahol a szivárvány véget ér c. könyvét, sokkal jobbra számítottam. Itt most szinte az összes szereplőt utáltam. Tamarát tulajdonképpen jó párszor fel bírtam volna pofozni, (bár őt még talán meg is értem, hogy miféle viselkedés ragadt volna rá, hiszen amibe beleszületett ezt hozta ki belőle.) Rosaleen-t pedig már időben meg kellett volna tépni. Meg, hogy senki semmit nem vesz észre? Gyorsan olvastam, hogy hátha … De nem! Túl sok volt a felesleges duma (bla-bla-bla-bla). Az alapötlet jó, de az eleje túl lett írva, a vége pedig szerintem össze lett csapva. Ja és hát lehetett volna egy jel, hogy a könyv borítója sem tetszik.
Azért próbálkozok még az írónő könyveivel, remélem a legjobbakat.

dokijano>!
Cecelia Ahern: A holnap titkai

Éjjel fejeztem be A holnap titkai c. regényt. Azért éjjel, mert az utolsó 200 oldalon már nagyon felpörgött a cselekmény, és izgatott, mi lesz a vége. Hát eléggé meglepő volt, amikor lehullott a lepel a családi titokról!
Ajánlom mindazoknak, akik szeretik az ódon, elhagyatott angol vidéki kastély és környékén játszódó történeteket, ahol az unalmasnak látszó élet mögött súlyos, emberéleteket megnyomorító titkok lapulnak.
Mindez egy 16 éves elkényeztetett bakfis szemével láttatva, és sajátos humoros lazasággal előadva.


Népszerű idézetek

Gabó>!

Azt hiszem a legtöbb ember a könyvesboltba is úgy megy, hogy fogalma sincs igazán mit szeretne venni. Aztán a könyvek ott a polcon, valami varázslatos módon szuggerálják a kiválasztott embert, hogy épp őket emelje le. Így kerül a megfelelő könyv a megfelelő olvasóhoz. Mintha azok a könyvek előre tudnák, kinek az élete várja, hogy a részévé váljanak, hogyan tudják megváltoztatni azt az életet, hogyan tudnak átadni valami tanulságot, hogyan varázsolhatnak egy mosolyt arra az arcra, és éppen akkor, amikor a legnagyobb szükség van egy mosolyra. Most már egészen máshogy gondolok a könyvekre én is.

376. oldal

1 hozzászólás
h_orsi P>!

(…) a reménytől nem lesz gyengébb az ember (…).

143. oldal, 10. fejezet - Lépcsők a mennybe (Athenaeum, 2011)

bmgrapes I>!

… akit partra vett a víz, az nem pusztán viharverte nyomorult, hanem túlélő is.

307. oldal

bmgrapes I>!

Állítólag ahányszor csak újra elmondják ugyanazt a történetet, mindig elvész belőle valami.

(első mondat)

duracell>!

– Írd le, ami itt van fönt – mutatott Ignatius nővér a homlokomra – meg ami itt van! – bökött a szívem felé. – Ahogy egy nagy ember elnevezte: „a titkos kert”. Mindannyiunknak van egy olyanja.
– Jézus mondta?
– Nem. Bruce Springsteen.

119. oldal, 8. fejezet - A titkos kert

duracell>!

Azt hiszem, sokkal könnyebb meglátni a helyes utat, miután az ember már megtalálta a kiutat a labirintusból. Amikor ott vagyunk az útvesztő kellős közepén, és sorra járjuk egyik zsákutcát a másik után, akkor nehéz bármi értelmet felfedezni az egészben.

374-375. oldal, 26. fejezet - Amit ma megtanultunk

h_orsi P>!

Mi lenne, ha tudnánk, hogy mit hoz a holnap? Megváltoztatnánk? Megváltoztathatnánk?

129. oldal, 9. fejezet - A hosszú búcsú (Athenaeum, 2011)

h_orsi P>!

(…) aki magányos, akármibe képes belekapaszkodni, csak hogy ne érezze magát olyan szörnyen egyedül.

47. oldal, 3. fejezet - A kezdet elkezdődik (Athenaeum, 2011)

Színek>!

Elvesztettem az apukámat. Ő elvesztette a holnapokat, én meg az összes holnapot, amit még vele tölthettem volna.

16. oldal

duracell>!

Ahogy ott ültem Barbara degeszre tömött Louis Vuitton bőröndjén, miközben ő húzta össze a cipzárt a zebracsíkos bikini, az aranypántos strandpapucs és nevetséges kalapjai fölött, azon ábrándoztam, milyen szép is lenne, ha a reptéri szállítószalagon pukkadna szét az egész St. Tropezben, a bőröndből kiugrana Barbara vibrátora és zümmögve körözne a kövön mindenki szeme láttára.

40. oldal, 3. fejezet - A kezdet elkezdődik


Hasonló könyvek címkék alapján

L. A. Casey: Gyere haza!
Guillaume Musso: Holnap
Sarah Addison Allen: A barackfa titka
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet
Vi Keeland: A beosztott
Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd
Agnès Martin-Lugand: A boldog emberek olvasnak és kávéznak
Elin Hilderbrand: Hajótöröttek