The ​Monster of Temple Peak (Star Wars: The High Republic Adventures) 1 csillagozás

Cavan Scott: Star Wars: The High Republic Adventures – The Monster of Temple Peak

The High Republic is an unexplored period in Star Wars history, set hundreds of years before the events of the Skywalker Saga – when the Jedi were at their height and Master Yoda was much younger, and still training Padawans in the field.

Follow former Jedi turned saber-for-hire monster hunter Ty Yorrick in her first comic appearance in this all-new High Republic adventure by Cavan Scott and Rachael Stott! Ty is a brave yet superstitious monster hunter, traversing the galaxy with KL-03 and her trusty rune-stones fighting the deadliest monsters on any world. After dealing with an escaped Segredo on the run from pirates, Ty heads to Loreth, where local pioneers have tasked her with taking on the fearsome Gretalax that terrorizes them. She takes the mission but can’t shake the feeling that something is amiss with the Force.

Collecting The Monster of Temple Peak #1-4

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Panini Publishing, Tunbridge Wells, UK, 2022
136 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781804910580 · ASIN: 1804910589 · Illusztrálta: Rachael Stott

Kiemelt értékelések

FélszipókásŐsmoly >!
Cavan Scott: Star Wars: The High Republic Adventures – The Monster of Temple Peak

Önállóan is olvasható, kerek közjáték a két THR kalandkötet között. Kevés képkockával, inkább nagyobb rajzokkal dolgoztak a képi világ kialakításánál, egyszerű, de azért eleven színezésű, gyermekbarát alakokkal. Itt már helyenként gyerekesnek tűntek az arcok, főleg a kékszemű, vigyori denevér-nyuszinál.

Egy „zsoldosnak” állt – később szörnyvadászatra felfogadott – jedi a főhőse egy távoli bolygón. Ezen a ponton már kezdtem besokallni az újabb és újabb szereplőkön és nézőpontokon. De hát ez egy nagyon-nagy univerzum, szóval illik a világhoz, csak nehéz lassan számomra számon tartani, hogy ki kicsoda, és mi az esetleges hozzájárulása, kapcsolódása a fő történetszálhoz, az új lényekről nem is beszélve. Végül maradtam annál, hogy a fénykardok villanása = jedi; fura göncben parádézás = Nihil; mindenki más alkalmi vagy visszatérő mellékszereplő. :D

Aztán ahogy elengedtem a zavaromat, sikerült belehelyezkednem a történetbe, és elmélyülnöm a hangulatban – végül egy érdekes, fordulatos kalandélményt kaptam a képregénytől. Tetszett a csavar a szörny kapcsán, bár meg nem lepett. A végére azonban tartogatott pár meglepetést.

Ajánlom magyar megjelentetésre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cece Bell: El Deafo
Sophie Escabasse: S'More Magic
Geronimo Stilton: The Fastest Train In the West
Molly Brooks: Sanity & Tallulah
Dana Simpson: Camping with Unicorns
Chynna Clugston Flores: Lumberjanes / Gotham Academy
Ryan North: Adventure Time 1.
Luke Pearson: Hilda and the Troll
Neil Gaiman – P. Craig Russell: Coraline
Richard Ayoade: The Book That No One Wanted to Read