Félelem ​nélkül (Star Wars: A Köztársaság Fénykora 1.) 7 csillagozás

Cavan Scott: Star Wars: A Köztársaság Fénykora 1. – Félelem nélkül

IRÁNY ​A KÖZTÁRSASÁG FÉNYKORA!

Ez a képregénygyűjtemény a MARVEL A Köztársaság Fénykora sorozatának 1-5. számait foglalja magában. A kötetben található történetet Cavan Scott írta, Ario Anindito, Mark Morales és Annalisa Leoni rajzolták.

Évszázadokkal a Birodalom felemelkedése előtt a Jedik aranykorukat élik, ők a galaxis nagy hatalmú védelmezői, miközben a Köztársaság felfedezői egyre újabb és újabb területek felé törnek. Huttok, rankorok, gamorreaiak és más, ismeretlen és ismerős fajok és karakterek népesítik be ezt a sokszínű és csupa fény új világot, a Jedik világát!
Miközben a határvidék a lenyűgöző Csillagfény Jelzőállomás felavatására készül, Keeve Trennis padavan életbe vágó döntés előtt áll: vagy teljesíti a Jedi-próbákat, vagy megmenti az ártatlanokat a katasztrófától. De vajon megbízhat-e legközelebbi szövetségesében? Új gonoszok támadnak ebben az összetartásról és árulásról szóló történetben: a Jediknek szembe kell szállniuk a félelmetes… (tovább)

>!
Szukits, Szeged, 2022
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634977018 · Fordította: Sándor Zoltán · Illusztrálta: Ario Anindito, Mark Morales

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

FélszipókásŐsmoly >!
Cavan Scott: Star Wars: A Köztársaság Fénykora 1. – Félelem nélkül

Csont nélkül 5 csillagos. A képi világánál nem volt szükség színészek arcképéhez való kényszeredett igazodásra, eddig minden szereplő csak az olvasó képzeletében létezett (vagy még ott sem, mert e képregényben tűnt fel), így a rajzolók szabadon dolgozhattak. Kiváló munkát végeztek, pedig viszonylag kevésbé ismert művészek. Különösen tetszettek a kötet végén az alternatív borítók, kár, hogy csak kicsiben láthatóak.

A cím eredetileg az Erő litánia egyik sora („Nincs félelem, az Erő van.”), magyarul ez az utalás kicsit csorbult, de nem vészes. Ez már az első két regény után játszódik, az ott megismert alakok egy részét szerepelteti (Avar Kriss, Sskeer, illetve a két ifjú – Vernestra és Imri – a Test of Courage-ből), de a főhős új (a felnyírt hajú sötét bőrű lány, Keeve). Hangulatilag az akciódús ifjúsági és az hosszú távon építkező, itt-ott elgondolkodtató felnőtt történetek keverékét idézi, szórakoztatóan, mindenféle zavaró elem nélkül. Yoda „nagymester” cameózik itt is egyet, Avar Kriss tábornagy rangot kap a Csillagfény állomáson, feltűnnek benne az eddigi ellenségek és érdekes mellékszereplők.

Pompás kezdés a Star Wars képregények új szintre emelésében!


A sorozat következő kötete

Star Wars: A Köztársaság Fénykora sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kieron Gillen – Cullen Bunn: Star Wars 9. – Múló remény
Kieron Gillen: Star Wars: Doktor Aphra 2. – Doktor Aphra és az óriási profit
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége
Greg Rucka – James Robinson: Star Wars: Széthasadt Birodalom
Alan Moore: A teljes Watchmen
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme-gyűjtemény 1.
Chris Claremont: Kitty Pryde és Rozsomák
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Brian K. Vaughan: Saga 1.