Párizsban ​kezdődött 59 csillagozás

Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

MINDEN ​PÁRIZSBAN KEZDŐDÖTT…
Az Eiffel-torony tetején fiatal pár áll, a fiú izgatottan markolássza a titokban magával hozott jegygyűrűt. Mi lesz, ha a barátnője elutasítja? És ha igent mond, hogyan tovább? Amikor elhangzik a válasz – a turisták elragadtatott éljenzése közepette –, minden megváltozik, méghozzá nem csupán a boldog pár, hanem az őket hazaváró családtagjaik és barátaik számára is.
Leila csúnyán összetört szívét ápolgatja, mióta a férje egy nap fogta magát, és elhagyta, de most eltökéli, hogy a menyasszony kedvéért jó képet vág az eljegyzéshez. Vonnie, a kivételes tehetségű tortamester fiatal özvegyként épp csak mostanában mer ismét a szerelemre gondolni – ám valaki mintha akadályt próbálna gördíteni elé. Grace pedig, az elvált igazgatónő azon veszi észre magát, hogy fia közelgő esküvője kapcsán a szokottnál több időt tölt volt férjével. Hosszú évek óta külön élnek ugyan, de talán elképzelhető, hogy annak idején hibát követett el?
Ahogy az életük… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Cartaphilus, Budapest, 2016
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632664330 · Fordította: Simonyi Ágnes

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Első találkozásom az írónővel, és már a könyv elején éreztem, hogy ez egy szerencsés találkozás volt. Így utólag csak megerősíthetem ezt, minden pillanatát élveztem, bár elég hosszúnak tűnik az ötszáz oldal, olvasás közben ez nem jutott eszembe, egyszerűen jó volt olvasni ezt a családi és baráti szeretettel teli történetet.
Nem izgalmas történet volt, hanem nyugodt és meleg, ismerős érzésekkel. Jó volt felismerni, hogy akár mi magunk is lehetnénk Leila, Grace vagy Birdie, hiszen mi is éppen úgy próbáljuk túlélni a napokat, megkeresni az apró jóságokat, megtalálni az egyensúlyt a munka és család között, és próbálunk boldogok lenni, önmagunkat is megtalálva, mint ennek a történetnek a szereplői. Nagyon tetszett, hogy minden korosztály megtalálható volt, a gyerektől a nagymamáig. Sőt, kutyusok is voltak, mint teljes jogú családtagok, ami nálam plusz pontokat von maga után.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/07/cathy-kelly-parizs…

2 hozzászólás
Zzsófi>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Jaj… Most mosolyog a lelkem. Majd összeszedem a gondolataimat,addig is off. :3

Update:
Ez a regény rengeteg szálon fut. Komolyan, néha el kell gondolkodni,hogy most akkor ki kinek a kije. :D Nagyon tisztelem az írónőt,hogy egy ilyen sok szálon futó, mégis összefüggő történetet meg tudott írni.
Az egész könyv egy hihető történet, családi gondokkal és azok megoldásaival. Rendkívűl jó volt végre nem egy olyan történetet, ami sity-suty megoldódik mint a mostani YA könyvekben. Szerintem már eszméletlenül unalmas, hogy a csaj szenved, mert volt egy gyerekkori traumája, aztán jön egy fiú,akinek szinten volt és akkor meggyógyítják egymást. Egyszer jó történet, de 50-szer már nem,plusz én nem nagyon láttam még a való életben ilyen tündérmesét. Hiszem, ha látom.
Na,de visszatérve a könyvre. :D A 60 éves nagymamamától kezdve a 20-on éves filmproduceren át a 17 éves kamaszig mindenki gondolataiba beleláthatunk.
A kedvenceim: Leila, Katy, Grace és Devlin.♥
Egy negatívumot tudok mondani: az egyik,hogy szerintem kicsit túl hosszú. Én kb 1 hónapig olvastam.
A borító gyönyörű, egyszerű, mégis benne van a lényeg.
Összefoglalva, ha egy szívmelengető történetet akartok olvasni, akkor ezt a könyvet mindenképp ajánlom!!
U.i.: Köszönöm @Zsófi_és_Bea -nak az ajánlást és bíztatást.♥

1 hozzászólás
Felixa P>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Az oldalszámok láttán azt gondoltam, na ennek a könyvnek nem érek egyhamar a végére… Hát nem így lett… Köszönhető ez az éppen aktuális egyfolytában esős időjárásnak, és nem utolsósorban a történetnek.
Annyira aprólékosan megírt, és olyan meleg érzésekkel van tele az egész, hogy szinte alig bírtam letenni. Folyamatosan változik a rengeteg szereplőről szóló kép, ami egyszerre szívhez szóló és élvezetes. A cselekmény tele van csupa mindennapi eseménnyel és a könyv végére minden szál a helyére kerül. Egyetlen negatívumként a terjedelmet tudom felhozni, de az is elhanyagolható, hiszen a sztori kárpótol érte. Külön öröm volt számomra, hogy szerepelt benne Pixie… ❤ :)
Valóban olyan, „mint egy jóízű pletykálkodás a legjobb” barátnőmmel…
A borító csodaszép…

moonchristal P>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Nagyon tetszett a könyv stílusa, a történet, a helyszín és a szereplők is. Az egyetlen apró gondom az volt vele, ezért is vontam le fél csillagot, hogy az írónő annyi szereplőt, annyi sorsot mutatott be, hogy ehhez szerintem kevés volt az 512 oldal. Pont ezért majdnem a végéig szuper volt minden, kidolgozott karakterek, részletes leírások, aztán a maradék 35 oldalon akart mindent megoldani, és így picit nekem összecsapottnak tűnt. Mindezek ellenére szuper hangulatos, romantikus könyvecske, és érdekel az írónő további munkássága is.

klaratakacs P>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Elég lassan elinduló történet, sok-sok szereplővel. A központban egy esküvő és annak tágabb értelemben vett szereplői, az örömszülők és azok háttere, a cukrász, a testvérek, barátnők, koszorúslányok. Kisvárosi, hétköznapi történet, kicsit besűrítve elválás kibékülés, megcsalás, elhanyagolás, korai terhesség, egyedülálló szülőség.
Örültem, hogy nem tengett benne túl a romantika, egyszer lekötött, de nem vetem rá magam a könyvtári katalógusra, hogy olvassak még az írótól.

Adrienn57 P>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Kicsit szaggatottan tudtam olvasni, az amúgy is sok szereplős, szerteágazó könyvet. Majdnem feléig jutottam, mire mindenkit a helyére sikerült tennem. Pedig érdekes, kedves, sokféle karaktert felsorakoztató mű. A végére szinte minden helyre kerül, pozitívvá válik szinte mindenki sorsa, és a jól összekevert szálak, lassan számomra is kibogozódtak. Egyszóval, tetszett, de lehet, hogy egy újraolvasást megérdemelne!

Lovebooks>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Ez a könyv egy lenyűgöző,szívszorító történetet rejt magában, finom érzékenységgel megírva. Sok sok történet van a nagy egészben, majd lassanként összefutnak a szálak és kitisztul a kép,hogyan kapcsolódnak össze a karakterek. Nagyon tetszik,hogy látványos a karakterfejlődés, a szereplők emberiek, szerethetőek, nincs túlmisztifikálva a sztori. Emlékezetem nem csal, akkor ez az első könyvem az írónőtől,akinek a stílusát Jojo Moyes írónőhöz tudom hasonlítani. Valósághű, szerethető, izgalmas, értékes, hihetetlen odafigyeléssel, pontossággal megírt sztori! <3

Bővebben:
https://konyvkultura.blogspot.com/2020/09/cathy-kelly-p…

Laura_Bakos P>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Csodálatos volt, bár akadtak fejezetek, amik számomra kissé gyengére sikeredtek a többihez képest, de alapjáraton gyönyörű volt.
A karakterek hitelesnek tűntek, mintha tényleg éltek volna, bár akadtak olyan karakterek, akik nem nyerték el a tetszésemet.
Mindegy.
Bátran ajánlom mindenkinek, mert megéri elolvasni.
Nagyszerű
5/5***

Vuccyy>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Kikapcsolódásnak jó kis könyv, egyszerű történetekkel. Egyedül az zavart, hogy túl sok szereplő lett felsorakoztatva.

Lilyom>!
Cathy Kelly: Párizsban kezdődött

Az elején döcögősen haladtam vele és úgy éreztem kicsit sok szerepő lesz a könyvben, de a végére nagyon megszerettem őket, mindenki története izgalmas és szeretnivaló volt és nyomon is lehetett követni. Aranyos könyv, olvastam volna tovább is :)


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Ha zöld ágat tartok a szívemben,
mindig száll rá dalos madár.
Kínai közmondás

177. oldal

Zzsófi>!

Ha az élet leckékből áll, akkor szeretném félretenni a tankönyveimet.

442. oldal

Zzsófi>!

Valaki első szerelmének lenni nagyszerű lehet, de legutolsónak maga a tökély.

90. oldal

1 hozzászólás
Zzsófi>!

Az életen nem gondolkodni kell – meg kell ragadni.

346. oldal

Zzsófi>!

Nem az számít, hogy leesel a lóról, hanem az, hogy felállsz-e.

202. oldal

Zzsófi>!

A bánat nem olyasmi, amire vakolatot lehet húzni.

150. oldal

Zzsófi>!

Évente egyszer látnunk kell felkelni a napot.

177. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Susan Kay: A fantom
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Fábián Janka: Emma fiai
Anna Gavalda: Együtt lehetnénk
Budai Lotti: A párizsi gésa
Judith McNaught: Whitney, kedvesem