Mindig ​és örökké 25 csillagozás

Cathy Kelly: Mindig és örökké

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A képeslapra illően szép Carrickwellben három nő éli boldog mindennapjait, míg mindhármuk körül össze nem dől a világ.
Mel nehéz döntés előtt áll, mivel a karrierépítés és az anyaszerep egyeztetése egyre nagyobb nyűg a számára. Meghozza a döntést, mire főnöknője keresztülhúzza számításait…
A divatszakmában dolgozó félénk Daisy minden vágya, hogy végre teherbe essen álmai pasijától, ám kiderül, hogy a „Nagy Ő”-nek más tervei vannak# A forrófejű Cleo azzal a reménnyel tér haza, hogy átveheti a családja által vezetett régi szállót, ami időközben csődbe jutott. A válság napjaiban jelenik meg életében egy viharos szerelem…
Carrickwell azonban varázslatos hely – ezt érzi meg Leah, a titokzatos múltú amerikai asszony is, aki gyógyfürdőt nyit a városban, és megtanítja az ott élő nőknek, mi az, ami számít, mindig és örökké…

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
548 oldal · ISBN: 9789632540689 · Fordította: Simonyi Ágnes

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anett_
Cathy Kelly: Mindig és örökké

Több szálon futó romantikus történet… én ezeket valahogy szeretem. Főleg, hogy a végén minden mindennel összejön és szépen kialakul a történet vége.
Biztosan újra fogom olvasni. Erre felbuzdulva beszereztem az írónőtől még két könyvet.

>!
AnitaKiara
Cathy Kelly: Mindig és örökké

Nagyon tetszett, nem az a tipikus limonádé, bár a vélemények és kritikák alapján úgy indultam neki. Jól kidolgozott személyiségek, a kedvencem Leah volt, maga a nyugalom szigete. Felhődombot Magyarországnak!!! :D Mindegyik főszereplő szerethető és ismerős problémákkal küzd, engem tökéletesen kikapcsolt amikor olvastam.

>!
zsófcsa
Cathy Kelly: Mindig és örökké

nagyon kis kellemes volt, egészen Carole Matthews és Milly Johnson élményem volt.
az címet persze abszolút nem értem, hogy passzol a sztorihoz. a borító is túl rózsaszín nekem, de a sztori egyáltalán nem csöpög túl. a helyszín is kellemes, a karakterek is, bár továbbra is azt érzem, hogy túl sokat szenvednek a női szereplők. plusz azt is túlzásnak tartom, hogy a könyv végére minden negatívnak mondható szereplő megjavul. szerintem a való életben ilyen látványos és hirtelen karakterváltozások nem igazán léteznek.
de ezeket leszámítva kellemes nyári regény volt! :)

>!
AustraliaFan P
Cathy Kelly: Mindig és örökké

Ez is négy nőről szól, igaz nem barátnőkről, bár a végén találkoznak. Három különböző típusú nő, három különböző életszakaszban. Fejezetenként váltakoznak a főszereplők, de szerencsére csak egy pillanatig tart az érzés, hogy miért nem folytatja, hogy mi történik, fél oldal után már újra teljesen bele tudtam merülni az újabb szereplőbe.
Olvasás közben hol Melt irigyeltem azért, hogy megadatott neki a karrier és a főállású anyaság is, hol Daisyt, hogy egy váratlan szakítás után mennyire élvezni tudta, hogy csak saját magára kell tekintettel lennie.
A végére kicsit kurta-furcsa volt a befejezés. Leah alakja is kissé kérdőjeles számomra, és úgy éreztem, mintha nem is lenne igazán vége, csak egyszerűen abbahagyták volna az írást.
Mindent összevetve kár lett volna kihagyni, még akkor is, ha nem az a „többször szeretném olvasni, mert amikor rossz a kedvem csak valahol kinyitom és már el is felejtek mindent kategória”…

>!
klaratakacs +SP
Cathy Kelly: Mindig és örökké

Klasszikusan az a könyv, amivel jó elkuckózni egy nyugodt délután egy …. (ide mindenki helyettesítsen be kávét, sütit, nasit…) Jó olvasni, gördülékeny, nagy agymunkát nem igényel. Kicsit teleregényes a négy szál, bár Leahról nem sok mindent tudunk meg. Belenézünk pár angol hétköznapba, olyan életbe, ami éppen a mienk is lehet. Aztán megy tovább a mi életünk, a könyv meg felejtős.

>!
tothalexandra
Cathy Kelly: Mindig és örökké

Háát összességében egyszer olvasható könyvek közé tartozik számomra. A cselekmény elég lassú, és a főszereplők siránkozásai nekem a legtöbb esetben idegesítőek voltak. Pedig az alapgondolatok nagyon jók, csak a megvalósítás nem igazán lett tartalmas.

>!
Pöfivonat
Cathy Kelly: Mindig és örökké

Nagyon élveztem. :) A fél csillag levonás csak azért jár, mert szerintem egy kicsit hosszú.


Népszerű idézetek

>!
zsófcsa

A titok, hogy az ember jól kijöjjön a családjával, abban rejlik, hogy nem kell velük lakni.

61. oldal

>!
zsófcsa

Bűntudat – micsoda elfecsérelt érzelem! Hány és hány órát herdált el az életéből, mert bűntudatot érzett olyasmik miatt, amiket nem tudott kézben tartani?

372. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűntudat
>!
Dorczy

Miért hisszük mind azt, hogy férjhez kell mennünk? Mi baj van a nők agyával, hogy azt hisszük, nem állunk kapcsolatban a világgal, ha nincs mellettünk egy férfi, aki összekapcsol vele? Férfiak! – ugyan kinek van szüksége rájuk?


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Amanda Stevens: A birodalom
Nora Roberts: Holdfogyatkozás
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.
Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval
Jodi Picoult: Ítélet
Jodi Picoult: Szívtől szívig
LaVyrle Spencer: Kisvárosi lány
Tracy Chevalier: A kék szűz
Jodi Picoult: Elrabolt az apám