Idén ​minden más lesz 7 csillagozás

Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Három nő. Három születésnap. És egy mindent megváltoztató év…

Ginger meglehetősen máshogy tervezte 30. születésnapját. A mai este az élete éjszakája lehet – vagy kész katasztrófa.
Sam annyi év próbálkozás után végre teherbe esett. Amikor a 40. születésnapja reggelén elfolyik a magzatvize, pánikba esik: a szülés egy dolog, de hogyan válik belőle anya?
Callie egy óriási bulin ünnepli 50. születésnapját dublini otthonában. Ám a parti kellős közepén kopogtatnak az ajtaján, és a látogatás fenekestül felforgatja tökéletes életét…

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Cartaphilus, Budapest, 2020
448 oldal · ISBN: 9789632667256 · Fordította: Simonyi Ágnes
>!
Cartaphilus, Budapest, 2020
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632666754 · Fordította: Simonyi Ágnes

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

moonchristal P>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Cathy Kelly már a Párizsban kezdődött című könyvével felhívta magára a figyelmemet, és az magyarul megjelenő új regénye fülszövege is azonnal kíváncsivá tett. Az a könyv, ahogy az ottani értékelésemben írtam, kissé túlzsúfolt volt szereplőkkel, de szerencsére itt ezzel nem volt gond.
Biztosan állíthatom, hogy ez a könyve sokkal jobban tetszett, pedig azt is nagyon élveztem.
Ez a regény három nagyon különleges nő életéről szól, akiknek történetesen pontosan egy napon van a születésnapjuk, csak 10-10 év korkülönbséggel.
Nem szívesen választok kedvencet közülük, de talán a Gingerről szóló részeket olvastam legszívesebben, talán azért mert neki kellett a legtöbbet tanulnia és megérteni az életről a könyv során. Meg aztán, talán vele tudtam leginkább azonosulni. Őt ugyan nem teljesen ugyanazért, mint engem, de kirekesztik, megbélyegzik azért, amilyen, és én is pontosan tudom, milyen érzés ez. Nagyon nehéz ilyen helyzetek után újra talpra állni, és elhinni, hogy valóban fontosabb a magunk elfogadása, és azoknak a megbecsülése, akik szeretnek, mint alkalmazkodni olyan elvárásokhoz és külsőségekhez, amelyeknek teljesítése örök belső harcot és elégedetlenséget eredményez.
Callie és Poppy párosa is nagyon a szívembe zárta magát, tetszett, ahogy a saját anya-lánya kapcsolatán keresztül Callie-nek is sikerült kialakítania a maga ugyanilyen kapcsolatát Poppyval. spoiler Nagyon szerettem az egész családjukat, példaértékű, ahogy a múlt hibái és botlásai ellenére sikerült egységgé kovácsolódniuk, és mindenkit elfogadni olyannak, amilyen.
És végül Sam. Ő is egy nagyon erős női karakter, annak ellenére, hogy borzasztóan sebezhető és néha nagyon bizonytalan spoiler. Az ő karaktere is nagyon érdekes, neki is nagyon sokat kellett változnia, hogy megértse, hogy az első ítélet nem mindig helyes, még ha éveken át tűnik is úgy.
Összességében csodaszép fejlődésregény ez három csodálatos nőről, és a mögöttük álló családjaikról, akik bemutatják mindazt, mit jelent igazi, erős nőnek lenni, minden belső harc és bizonytalanság ellenére. És persze azt, hogy az elvárások, nehézségek és minden egyéb ellenére, nőnek lenni a legjobb dolog.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cecelia Ahern: A Tökéletes
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Cecelia Ahern: Nyomomban az életem
Cecelia Ahern: Az üveggolyók titka
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve
Cecelia Ahern: Életed regénye
Marian Keyes: Rachel vakációja
Cecelia Ahern: Talált tárgyak országa