Idén ​minden más lesz 36 csillagozás

Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Három nő. Három születésnap. És egy mindent megváltoztató év…

Ginger meglehetősen máshogy tervezte 30. születésnapját. A mai este az élete éjszakája lehet – vagy kész katasztrófa.
Sam annyi év próbálkozás után végre teherbe esett. Amikor a 40. születésnapja reggelén elfolyik a magzatvize, pánikba esik: a szülés egy dolog, de hogyan válik belőle anya?
Callie egy óriási bulin ünnepli 50. születésnapját dublini otthonában. Ám a parti kellős közepén kopogtatnak az ajtaján, és a látogatás fenekestül felforgatja tökéletes életét…

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Cartaphilus, Budapest, 2020
448 oldal · ISBN: 9789632667256 · Fordította: Simonyi Ágnes
>!
Cartaphilus, Budapest, 2020
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632666754 · Fordította: Simonyi Ágnes

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Sam Kennedy


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 65

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Málnika >!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

”… az embernek szembe kell néznie a múltjával ahhoz, hogy tovább tudjon lépni.”

Az Idén minden más lesz címével ellentétben nem egy szó szerinti új év történetét meséli el, a három főszereplő számára azonban az újrakezdés egy éves időszakát foglalja magába, egy meghatározó születésnaptól a következőig. A női sorsok kedvelői garantáltan nem fognak csalódni ebben a sodró lendületű, nagyszerű karakterekben bővelkedő regényben.

Ginger, Sam és Callie egy napon ünnepli a születésnapját: 30, 40, illetve 50 évesek lesznek. A nagy ünneplés helyett azonban ez a hatalmas csalódások napja lesz, amikor is mindhármuk élete gyökeresen megváltozik. Bár mindhárman tökélyre fejlesztették már a tettetés művészetét, eljön az a pont az életükben, amikor muszáj szembenézniük a múlttal, a fájdalommal, a gondokkal, az őket nyomasztó elvárásokkal, az alacsony önbecsülésük forrásával. A váltott szemszögű elbeszélés nemcsak a problémák gyökerét ragadja meg jól, hanem a kapcsolatok gyógyító erejét is. A három főszereplőn kívül Callie lánya, Poppy is elképesztő fejlődésen megy keresztül, hihetetlen belső erő rejlik mindannyiukban. Ahogy az lenni szokott, a regény végére sorsuk összeér, és elengedhetik az elmúlt év sötétségét. A könyv nagyon jól egyensúlyoz az életről való tanítás és a szórakoztatás között, így egyszerre gondolatébresztő és kikapcsoló olvasmány.

10 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Nem mondom, hogy rossz volt, mert közel sem éreztem annak, inkább csak untatott. Azért vettem meg anno, mert kíváncsi voltam, hogy három különböző korosztályú nő élete, hogy tud egy egységé „összefésülődni”, de őszintén szólva a nyávogáson és néhol túl idilli kép miatt többször is félre kellett, hogy tegyem. Kerestem azt a pontot, amiben igazán kapaszkodhatok, de némi mosolygáson kívül nem sok mindent találtam benne, ami számomra megfogó lett volna.
Talán egyszer újra kézbe fogom venni, érettebben egy másik életszakaszomban.
Most egy olvasásnak megfelelt.

>!
Cartaphilus, Budapest, 2020
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632666754 · Fordította: Simonyi Ágnes
cicus61 P>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Az elején nem bíztam benne, hogy tetszeni fog, mert jött a szokásos nyafogás, hogy jaj de rossz nekem, pl. Callie részéről, pedig elvileg mindene megvolt és egyszercsak magára marad a lányával. Aztán Sam, aki mikor végre gyereke született, akit nagyon régen akart, teljes depresszóba esett, hogy semmit nem csinál jól és végül Ginger, aki ugyan nem egy modell alkat és mivel mindenki kövérnek nevezi, teljesen maga alatt van. Egy napon ünneplik a születésnapjukat, az egyik legrosszabbat életükben. Aztán eltelik egy év és az egy év alatt teljesen megváltoznak a családjuk és barátaik segítségével, akik úgy szeretik őket, amilyenek. Már két könyvet olvastam az írónőtől, az egyik nem tetszett, de a másik A múlt titkai nagyon jó volt, ahogy ez a könyv is kedvenc lett. Ajánlom!

Mariann_ P>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Jó könyv , de vannak hibái is.
Három nő ünnepel kerek születésnapot .
30, 40, 50 évesek lesznek , más-más problémákkal.
A 30 éves Ginger túlsúllyal küzd, le is nézik miatta.
A 40 éves Sam első gyermeket szül, nehezen birkózik meg a feladattal, depressziós lesz.
Az 50 éves Callie férje eltűnik, hatalmas adósságot hagyva maga után.
Hétköznapi témák, bárkivel megeshet hasonló .
A kilátástalanság ecsetelése sokkal több időt , oldalszámot vett igénybe, mint a megoldások.
Valahogy hirtelen lesz gyógyír mindenre, és magam sem tudom hogyan, de azt vettem észre, hogy a végére találkozik a három hölgy. Nem biztos, hogy ez kellett ebben a történetben.
Amúgy a megoldások tetszettek, egy-egy lehetőséget mutattak.

ibelieveinmyshelf P>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Cathy Kelly már a Párizsban kezdődött című könyvével felhívta magára a figyelmemet, és a magyarul megjelenő új regényének fülszövege is azonnal kíváncsivá tett. Az a könyv, ahogy az ottani értékelésemben írtam, kissé túlzsúfolt volt szereplőkkel, de szerencsére itt ezzel nem volt gond.
Biztosan állíthatom, hogy ez a könyve sokkal jobban tetszett, pedig azt is nagyon élveztem.
Ez a regény három nagyon különleges nő életéről szól, akiknek történetesen pontosan egy napon van a születésnapjuk, csak 10-10 év korkülönbséggel.
Nem szívesen választok kedvencet közülük, de talán a Gingerről szóló részeket olvastam legszívesebben, talán azért mert neki kellett a legtöbbet tanulnia és megérteni az életről a könyv során. Meg aztán, talán vele tudtam leginkább azonosulni. Őt ugyan nem teljesen ugyanazért, mint engem, de kirekesztik, megbélyegzik azért, amilyen, és én is pontosan tudom, milyen érzés ez. Nagyon nehéz ilyen helyzetek után újra talpra állni, és elhinni, hogy valóban fontosabb a magunk elfogadása, és azoknak a megbecsülése, akik szeretnek, mint alkalmazkodni olyan elvárásokhoz és külsőségekhez, amelyeknek teljesítése örök belső harcot és elégedetlenséget eredményez.
Callie és Poppy párosa is nagyon a szívembe zárta magát, tetszett, ahogy a saját anya-lánya kapcsolatán keresztül Callie-nek is sikerült kialakítania a maga ugyanilyen kapcsolatát Poppyval. spoiler Nagyon szerettem az egész családjukat, példaértékű, ahogy a múlt hibái és botlásai ellenére sikerült egységgé kovácsolódniuk, és mindenkit elfogadni olyannak, amilyen.
És végül Sam. Ő is egy nagyon erős női karakter, annak ellenére, hogy borzasztóan sebezhető és néha nagyon bizonytalan spoiler. Az ő karaktere is nagyon érdekes, neki is nagyon sokat kellett változnia, hogy megértse, hogy az első ítélet nem mindig helyes, még ha éveken át tűnik is úgy.
Összességében csodaszép fejlődésregény ez három csodálatos nőről, és a mögöttük álló családjaikról, akik bemutatják mindazt, mit jelent igazi, erős nőnek lenni, minden belső harc és bizonytalanság ellenére. És persze azt, hogy az elvárások, nehézségek és minden egyéb ellenére, nőnek lenni a legjobb dolog.

Tamara17>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Három különböző korú nő ünnepli a születésnapját és itt kezdődnek a problémák. Mindegyiküknek a születésnapján megváltozik az élete és szembe kell nézniük rengeteg váratlan fordulattal. Az alapötlet jó és tetszettek a szereplők. Valósághűek voltak a problémáik, mely bármelyik átlag nővel megtörténhet. És pont ezért tetszett, mert nem akarta elhitetni velünk az Írónő, hogy a csinos (aki ezt nem tudja magáról) főszereplőnek minden a kezébe hullik, mint sok más könyvben Itt komoly problémákról volt szó: szülésutáni depresszió, testképzavarok stb. Ebből kifolyólag, bár maga a könyvben vannak pontatlanságok, mégis érdekes és tanulságos volt.

B_Bri>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Két csillagot levonok, mivel szerintem a vége nagyon begyorsult, túlságosan hirtelen jött a happy end.
A főszereplőket legalább 5 évvel fiatalabbá tenném (vagy inkább 10-zel), idősnek tartom őket a megírt életszakaszukhoz.
Három nő életébe ad betekintést a történet, mindhárommal más történik, a könyv vége felé egymásra találnak, és felfokozott érzelmi állapotban (számomra túl gyorsan) barátságot kötnek. Bár sokáig erre vártam, sőt, jó ideig azt gondoltam, hogy ez meg sem fog történni (ezért csalódás, hogy össze lett dobva a vége).
A történet sok jellemfejlődést, változást mutat, talán azt emelném ki a leginkább, hogy ne becsüljük alá önmagunkat, és ha megbeszéljük a sérelmeinket, akkor nem lehet akadály előttünk.
Hozzám Ginger került a legközelebb, jó volt végig kísérni a kibontakozását, és a szerető családjáról is öröm volt olvasni.
Sam szerintem idegesítő, nem is érdekeltek a vele történő dolgok.
Callie egy vagány, erős nő, talán a legnagyobb változás őt érintette, tanulságos volt olvasni ahogy megoldotta az életét a siránkozás helyett, de ehhez Brenda is kellett mellé.
A létező összes emberi kapcsolat, viszony felvonul a könyvben, sokat lehet tanulni belőle, esetleg a saját hibáinkat is felfedezhetjük a segítségével.

Viki_D>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Három erős nő és egy nehéz év. Egy mondatban így lehet a könyvet megfogalmazni szerintem.
A 3 nőnek különböző problémákkal kell megküzdeniük, ebből Callie története nem nevezhető hétköznapinak, a másik kettő sajnos mindennapi.
Engem Sam kicsit idegesített, főleg a szülés előtti félelmeivel, de később már átérezhető a vele történtek miatt.
Legjobban Gingerrel tudtam azonosulni, a sok megalázás és saját magáról alkotott negatív kép sajnos elég gyakori jelenség.
Szép jellemfejlődésen ment keresztül a 3 főszereplő és 1-1 mellékszereplő is. Bár egy kissé aránytalanul gyorsan néhol.
Az egyik kedvenc karakterem Grace volt, a kissé bogaras de nagyon is életrevaló idős hölgy. :)

ValerinLanz P>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Magam sem hittem, de tetszett a kötet, jobban, mint amire számítottam egy hetero romantikus könyvtől. :D Igen, már ennyire szkeptikus vagyok.
Mivel ismét nem olvastam el normálisan a fülszöveget, elfelejtettem, hogy itt három nőről lesz szó, akik ugyanazon a napon ünneplik a születésnapjukat.
Az ötvenes Callie egy olyan fényűző partit kénytelen elviselni, amit a férje akart, de az este végén nem várt meglepetéssel kell szembesülnie. spoiler Callie-t az elején felpofoztam volna, amilyen hiszékeny volt, illetve a lányára is ráfért volna egy kis nevelés, amilyen elkényeztetett volt, de szerencsére a végére ez megváltozott.
A negyvenes Sam története annyira nem érdekelt, persze elhittem, mekkora boldogság, ugyanakkor trauma számára az első gyerek születése, és teljesen reálisnak éreztem a félelmeit, mégsem tudott annyira lekötni a szála.
A harmincas Ginger volt az, akit az elejétől közel éreztem magamhoz, mert egyidősek vagyunk, és ő is kicsit molett. De a személyisége fantasztikus, nagyon tehetséges, szerethető nő, csak van egy-két ember az életében, aki apasztja az önbizalmát ahelyett, hogy duzzasztaná. spoiler Nagyon kedveltem a jeleneteit, ha csak róla szólt volna a könyv, talán új kedvencet is avatok.
Ami meglepett kicsit, hogy spoiler
Mindhármukat erős, okos nőnek tartom, akiknek ki kellett állnia egyet-s mást, de felálltak, folytatták a harcot, és végül megkaptak mindent, amire csak vágytak.

Vica11 P>!
Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Ennek a könyvnek szerintem egy hibája volt, hogy nagyon hamar vége lett. Szerintem jó korban voltak a szereplők, pont a koruk miatt voltak ütősek a problémiák. 2 nőnek teljesen hétköznapi gondja volt, Callie kicsit speciálisabb, de sajnos valóságos. Nekem nagyon tetszett és Gingerrel és Sammel teljesen együtt is tudtam érezni. Calliet nagyon sajnlátam, de az ő élete is a lehető legjobban alakult, hiszen lett végre kapcsolata a lányával és normláis élete. Nagyon szuper kis könyv volt!!


Népszerű idézetek

Málnika >!

A munka csak munka. Az apukám mindig azt mondta, hogy amikor meghalsz, garantáltan nem fogod azt kívánni, bárcsak több időt töltöttél volna az irodában.

285. oldal (Cartaphilus, 2020)

4 hozzászólás
Málnika >!

Ha nem tud elfogadni olyannak, amilyen vagy, csak olyannak, amilyennek látni szeretne, akkor nem ő az igazi számodra.

342. oldal (Cartaphilus, 2020)

Málnika >!

A tükörbe nézve Callie szilárdan hitte, hogy az ő nyavalyás Belső Istennője megszökött, és maga helyett a dublőrét, a Belső Vén Banyát hagyta hátra.

12. oldal (Cartaphilus, 2020)

3 hozzászólás
Málnika >!

Az egyetlen dolog, amitől meg kell szabadulnod, az érzelmi terhed.

226. oldal (Cartaphilus, 2020)

Málnika >!

[…] az embernek szembe kell néznie a múltjával ahhoz, hogy tovább tudjon lépni.

395. oldal (Cartaphilus, 2020)

Málnika >!

A fájdalmon át kell esni. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, és háttérbe sem szoríthatjuk. Az embernek át kell élnie.

391. oldal (Cartaphilus, 2020)

Málnika >!

A sétája a napja szerves részévé vált. Ez volt az ő meditációja. Hogyhogy senki sem szólt neki, hogy ha az ember sétál és belélegzi a friss levegőt, nézi a körülötte növekvő fákat, és a mellette csobogó csatornát a madaraival meg az élővilágával, az elméje megszabadul a terheitől és pihenhet?

378. oldal (Cartaphilus, 2020)

B_Bri>!

Ebben a világban bármi lehetsz, amit akarsz, csak kövér nem. Nem számít, mellesleg mit értél el, az kitörli a teljesítményt, és azt, ami belül van.

69. oldal

nypiro P>!

Meg fogod találni életed szerelmét. Az egyetlen dolog, amitől meg kell szabadulnod, az érzelmi terhed. Birkózz meg azzal, hogy anya nélkül nőttél fel, és tanuld meg, hogy az értéked nem a súlyodtól függ, kedvesem!

ValerinLanz P>!

– Most a plus size modellek a legmenőbbek. De még a vékony modellek is ugyanúgy szoronganak, mint te. A női nemmel elhitették, hogy mindegy, milyen az alakjuk, az rossz. Ezért kerülnek gyönyörű tizenhét évesek az evészavar-ambulanciákra, mivel azt gondolják, csúnyák. Amíg át nem vesszük az irányítást a világ fölött, okosnak kell lennünk.


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Marian Keyes: Rachel vakációja
Karina Halle: A lázadó herceg
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Sophie Kinsella: Mézeshetek
Cassandra Clare: Aranylánc
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Gail Carriger: Időtlen
L. J. Shen: Az ördög feketét visel