Mályvacukor ​égbolt (Csajok és csokik 2.) 70 csillagozás

Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

Skye a világon mindennél jobban szereti az ikertesóját, Summert. Mindig mindent együtt csinálnak, ám a Skye újabban kezdi azt érezni, teljesen eltűnik testvére árnyékában, mellette mindig csak a második legjobb lehet. Emiatt is érinti annyira fájdalmasan, mikor kiderül, Alfie is csak azért barátkozik vele, hogy meghódíthassa Summer szívét.

Skye szeretne önmaga lenni, megmutatni saját stílusát és egyéniségét. De nem könnyű elszánnia magát, hiszen egy tökéletes, menő és népszerű ikertestvér mellett miért lenne bárki pont rá kíváncsi?

Öt lány, öt nézőpont, öt könyv. Cherry után a Mályvacukor égboltból megismerjük Skye történetét

Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története… Neked melyik lány lesz a kedvenced?

Talán a Mályvacukor égbolt főhőse, Skye? Ő az a lány, akinek szőke, hullámos a haja, kék a szeme, egy kissé talán különc, de mindig vidám, kedves és barátságos. Igazi egyéniség.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2015
360 oldal · ISBN: 9786155591112 · Fordította: Angyalosy Eszter
>!
Kolibri, Budapest, 2015
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155450679 · Fordította: Angyalosy Eszter · Illusztrálta: Julie Ingham

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Summer Tanberry · Honey Tanberry


Kedvencelte 8

Most olvassa 5

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

h_orsi>!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

Skye a régi dolgok iránt való szeretetével kicsit emlékeztetett magamra. Ehhez tudni érdemes, hogy van itthon egy bakelit lemezlejátszóm és egy régi fajta tárcsás telefonom is. Egyszerűen azért, mert imádom :D
Érdekes, hogy ennél a résznél nem kifejezetten zavart, hogy nálamnál sokkal fiatalabb korosztálynak szánták.
Már az első részben is nagyon tetszett, hogy a komolyabb témák mellett egy kis misztikum is megtalálható benne. Ez egy kicsit jobban ki volt dolgozva, több helyen tudott érvényesülni ez a szál. Végezetül pedig a lezárása is kerek, teljes egész volt.
Kicsit sajnáltam, hogy a többi családtag nem kapott elég figyelmet. Summer az idő nagy részében a saját gondolataival és gondjaival volt elfoglalva. Többek között ezért is nagyon kíváncsi vagyok a többiek történetére.

Jó volt, olvastam volna még.
http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/10/cathy-cassidy-ma…

Navi P>!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

Folytatódik a Csoki-csajok története :)
Nagyon aranyosak voltak, ahogy küzdenek a felnőtté válás problémájával és amikor rájönnek, hogy én-ehhez-még-kicsi-vagyok :)
Az önfelfedezés, útkeresés, a barátságok története, s a feltáruló családi titkoké.
Amikor kislányom 11-12 éves lesz, odaadom neki ezt a sorozatot. Annyira bájos :)
Clara és Sam története megható, de szerencsére boldog véget ért :) A végén Pinty :)
Nagyon kíváncsi vagyok a többi lány könyvére is :)

MFKata>!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

Az első részhez hasonlóan egy könnyed hangulatú lányregény. Bár más, mint az első, de nem is lehet ugyanolyan, hisz ez Skye könyve. Talán kevesebb a csoki, de a misztikus része annál több. Alig várom a folytatást! karácsony-mániásoknak kötelező! Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/07/cathy-cassidy-m…

kellyolvas P>!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

Már az első rész is nagyon tetszett, de a Mályvacukor égbolt el is varázsolt. Nagyon tetszett a beleszőtt misztikus szál, amitől komolyabb, felnőttesebb lett a történet. Skye karakterét megszerettem, bírtam, hogy imádja a történelmet és a régi ruhákat. Végig szurkoltam a nyomozás sikerében, és szerintem mindenki elégedett lesz a lezárással, ahol végre kibontakoznak a szálak. Kiskamaszoknak ajánlom elsősorban!

schesztiஐ>!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

Annyira, de annyira édes ez a könyv!!!! Skye személyisége nagyon közel áll hozzám, nagyon hamar meg tudtam szeretni, és teljesen megértettem őt. :)

Az is nagyon tetszik, ahogy fény derült az ikerpár nevére, mert persze ennek is története van, és a cím is apró mesét rejt, ami megható és nagyon édes. :)) És a Karácsony… hát, megkönnyeztem az ajándékbontogatós részt. :DD

A cselekménybe egy régi-régi szál is gyönyörűen van belegabalyítva, imádtam Skye álmait, ahogy nyomozott, ahogy elvarászolta egy letűnt kor, és annak emlékei – amit Summer hátborzongatónak talál, azt ő varázslatosnak, és bevallom, én vele értek egyet. :)) állítólag ragyog az aurám, ahogy a könyvről írok, hát ilyen jó volt :DD Köszönöm, drága @MFKata! ♥

2 hozzászólás
Amalthya P>!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

A második kötet főszereplője Skye, a Tanberry-ikerpár fiatalabbik tagja. Skye (majdnem) tizenhárom éves, imádja a mályvacukrot, a retro stílust, régi ruhákat, és mindent, ami vintage. Valaha együtt balettozott ikertestvérével, Summerrel, ám kiderült, hogy míg Summer istenadta tehetség, addig Skye-nak nem erőssége a tánc. És ez így ment tovább: Skye mindig is Summer árnyékában maradt, de ez nem zavarta őt, egészen mostanáig.
A Cseresznyés ábránd után nagyon kíváncsi voltam, miről fog szólni Skye sztorija. A Tanberry-nővérek közül őt szerettem meg a legjobban, kedvesnek, aranyosnak ismertem meg. Valamiért nem gondoltam volna, hogy őt is érinthetik a nehézségek, és nehéz szívvel olvastam, hogy egyre távolabb sodródik a testvérétől, barátaitól, az életétől. Ám Skye irigylésre méltóan veszi az akadályokat, amiket a kamaszkor gördít elé.
Az előző kötetből ismerős „édes-hangulat” itt is megvolt, vagyis olyan érzés volt olvasni a könyvet, mintha bekuckóztam volna egy zacskó édességgel – esetünkben mályvacukorral, ami állandó motívuma a második résznek. Van egy recept is a könyv legvégén, ami a "Skye ropogós „Rocky Road” sütireceptje mályvacukorral" névre hallgat.
Összességében ez egy nagyon aranyos, szerethető könyv, és jó szívvel ajánlom az éppen kamaszodó leányzóknak.

Hópárduc P>!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

Az első részhez hasonlóan, egy könnyed kis regény. :)
Csajoknak-csajokról. :)
Cuki történet, egy újabb csoki-lányról. :)
A borító itt is ennivalóan néz ki. :) Kislányom szerette volna megenni. :)

sztrapacska1213>!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

Mályvacukor, csokik, bonbonok, tejszínhabos forró csoki, természetesen mályvacukorral, csokis, mályvacukros szendvics…ez a könyv a fogyókúrázók rémálma :)
Az első részhez hasonlóan cuki történet, némi misztikummal, rengeteg gyönyörű vintage ruhával, egy édes-bús romantikus legendával, sok tipikus tinédzser problémával és töménytelen édességgel. Nekem bejött, lehet meg kellene kóstolni a mályvacukrot :)


Népszerű idézetek

Letti23>!

[…] Bölcs döntés, hiszen Millie általában kábé annyira diszkrét, mint egy leopárd mintás bikini.

165. oldal

Mpattus>!

Ez van… a történelem sosem unalmas, vagy legalábbis nem marad az túl sokáig.

Mpattus>!

Summer azt mondta, a múlt megszállottja vagyok, hogy álomvilágban élek. Talán igaza van. Sokkal jobban érzem magam az álomvilágomban, mint a valódiban. A múlt egy árnyékos hely, egy sötét hely, édes és ragadós, mint a mályvacukor. Olyan hely, ahol könnyű elbújni.

Mpattus>!

Nem akarok itt lenni. Egy olyan világban akarok lenni, ahol süt a nap, a levegőnek tábortűz illata van, és egy nevető szemű fiú virágot tűz a hajamba, aztán addig pörög velem a fák alatt, míg ki nem fogy a szusz mindkettőnkből.

Mpattus>!

„Nem hiszek a kísértetekben. De hiszek a megnyikorduló padlódeszkákban, a hirtelen jövő hideg fuvallatokban és a hátborzongató, süvítő hangokban, amelyeket akkor hallani, ha a szél keresztülfúj az ereszcsatornán…”

Amalthya P>!

De egyvalamit legalább már biztosan tudok. Hogy többé nem akarok jobb híján megfelelni senkinek, ahogy én sem elégszem meg a második legjobb fiúval. Lehet, hogy őrültségnek hangzik, de csupán egy álomban létező pasi is jobb, mint egy nem megfelelő pasi…

308. oldal, 29. fejezet

Mpattus>!

Olykor előfordul, hogy amikor egyetlen részletet megváltoztatsz, szép lassan az egész kép darabokra hullik és összekavarodik, mintha egy kaleidoszkópba néznél.

Mpattus>!

De, gondolom, a történelem már csak így működik. Minden okok és okozatok láncolata, meg persze általában egy nagy rakás szerencse is belejátszik a dolgok alakulásába.


A sorozat következő kötete

Csajok és csokik sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nathalie Somers: Szerelmek, árulások, lavinák!
L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
Laczkó Márta: Nádasdy Orsika
Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár
Rick Riordan: Az Olimposz vére
L. M. Montgomery: Szerelmek
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Balázs Ágnes: Lufi és a hóba rajzolt szív
Wendelin Van Draanen: Szerintem, szerinted
Gaby Schuster: A császár menyasszonya