Fogság (Boszorkányok 2.) 84 csillagozás

Cathy Arrow: Fogság Cathy Arrow: Fogság

Rebecca Laris éppen csak belekóstolhatott a boszikiképzés „örömeibe”, máris egy csapat seprűs hurcolja el egy másik világba.
A Boszorkányvilágot fenntartó négy királynő súlyos büntetést szab ki rá: az Evans családot kell szolgálnia egy egész éven keresztül. Rebecca rájön, hogy az Evans családból bizony már ismer valakit, ám ez korántsem menti meg sanyarú sorsától. Sőt…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
100 oldal · ISBN: 9786150017747
>!
100 oldal · ISBN: 9786150017747

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Rebecca Laris · Alice · Jeremy Evans · Will Evans · Linch Evans · Natalie úrnő


Kedvencelte 4

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cathy Arrow: Fogság

„– Sajnos, rengeteg az igazságtalanság, ami életünk során ér bennünket. De néha a saját érdekünkben muszáj belenyugodnunk, érted?”

Ez az a történet, ami a születésétől a befejeztéig és még azon is túl a szívemhez nőtt.
Nagyon szerettem, többször olvastam….a szereplőkkel lélegeztem és magával ragadott…
Hiszem, hogy lesz folytatása…hisz egy ilyen véggel tűkön ülve várja az olvasó, mi lesz a főszereplőkkel….♥♥

Nagy kedvenc! :)

Deziréé>!
Cathy Arrow: Fogság

Végre tovább olvashattam a folytatást. Az előző rész végén azt hittem megőrülök, hogy nem tudtam folytatni.
Úgy gondolom ez a része sokkal összeszedettebb volt, mint az első része. A karakterek jobban ki voltak dolgozva, és a helyszíneket is tisztán láttam magam előtt.
Végre erősebb lett benne a romantikus szál, de a varázslást most egy kicsit hiányoltam. Hátha majd a következő részben olvashatom.
Attól még, hogy volt egy kis hiány érzetem nagyon tetszett a történet és most is úgy érzem túl hamar ért véget.
Várom a következő részt.

Szöszmösz_Gorkie P>!
Cathy Arrow: Fogság

Na, kérem. Ez már sokkal jobb volt. :)
Látszik a fejlődés, megérte folytatni a sorozatot.
Nagyon érdekes világot mutat be Cathy, tetszett amit felépített. Sokkal több a leírás, egyre több szereplő bukkan fel és kidolgozottabb a cselekmény is. Bár akadt itt-ott elcsépelt jelenet, ez még belefér.
Viszont, Rebecca egyre idegesítőbb számomra. Egy kis mérges pukkancs. Gyakorlatilag vagy dühöng és szemtelen vagy hisztizik.
Sebaj, hátha felnő egyszer a feladathoz. :)

>!
100 oldal · ISBN: 9786150017747
christine>!
Cathy Arrow: Fogság

Nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyedén visszacsöppenek ebbe a világba, de kellemeset csalódtam. A megfogalmazás még mindig könnyed, imádom az írónő stílusát. Ebben a részben kezd el igazán beindulni a cselekmény. ❤

julcseee P>!
Cathy Arrow: Fogság

Az első részt nagyon nem szerettem, de ez a második már egész jó volt. Igazából el se akartam olvasni, csak elmaradt egy aerobic órám és nem volt nálam se füles se az ebook, ezért gondoltam akkor olvasok valamit telefonról miközben tekerem a bicót :) és erre esett a választásom, de nem bántam meg. Most már kíváncsi lettem mi lesz ennek a vége :)

Ferger_Jolcsi P>!
Cathy Arrow: Fogság

Nem rossz ez a kis novella, van benne lehetőség, de sok rész annyira „gyerekes” és elcsépelt volt számomra, hogy nem bírtam igazán élvezni. Teljesen zavarosan viselkedik a főszereplő lány, Rebecca, csapongnak a tettei és a gondolatai. A szereplők sincsenek teljesen kidolgozva, még „éretlenek”. A másik dolog, ami zavart engem, hogy kevés volt benne a személyleírás és a környezet leírása, ahol a cselekmény zajlódik.

ap358 P>!
Cathy Arrow: Fogság

Ezzel az értékeléssel nem leszek népszerű, de ez a rész engem nagyon-nagyon felbosszantott. Nagyon!
Írtam már, hogy nagyon?
Ingyenes magánkiadáshoz képest kiemelkedően szépen, igényesen megírt, aranyos kis történet, viszont az első rész után csak egy kérdésem maradt: Mi ez?
Az első részben megismertem egy fiatal lányt, aki megtudja, hogy boszorkány, kap egy igencsak egyedi stílusú segítőt (Kormos), majd egy titokzatos lovagot (Jeremy).
Ebben a részben kiderül, hogy a Kormossal kötött megállapodással Rebecca boszorkánytörvényt szegett, ezért egy évig cselédkednie kell, ráadásul Jeremy családjánál. Bum… Jön a váltás. Boszorkányság elfelejtve. Kormos a múltté. Rebecca erős, szarkasztikus, de gyerekes stílusának lőttek. A korábban megismert Jeremy köddé válik. Na, ez az igazi varázslat.
A cselekmény átvált egy klisés blogsztorivá, ahol az arrogáns, erőszakos de huuudeszexi férfi szolgasorsba taszítja a gyenge, szűzi leányzót. Már csak a bdsm elemek hiányoztak. Persze feltűnik a kedves, szeretnivaló jó testvér Will is, ugyanis olvasói szemmel előjön Jeremy skrizofén énje, és persze ő lesz a fentebb említett domináns pasi. Most komolyan… Csak nekem tűnik úgy, hogy a két kötet között éles váltás van stílusilag? Mintha a történetnek nem lenne fókusza: nyit egy YA, humoros boszisztorival, majd átvált egy szobalányos románcba, és a fő szál eltűnik. Hahó, Rebecca egy főboszi unokája, aki bajba került! Valami kalandos, varázslatos, csipet szerelemmel fűszerezett novellát szerettem volna olvasni, de itt nem volt egyik sem. Csalódott vagyok, pedig nagy reményekkel vágtam bele a folytatásba

B_Viki23 P>!
Cathy Arrow: Fogság

Na kérem szépen, ez a rész már sokkal jobb volt. Stílusa is összeszedettebb, kidolgozottabb. A vége pedig nyitott, izgalmas. Jöhet a következő rész. :)

Edina_Varga>!
Cathy Arrow: Fogság

Ez nagyon jó volt! Kellemes, könnyed romantikus történet, boszorkányok körébe ültetve. Ahol valami mély titkot rejteget az írónő a sorok között. Legalábbis, ha jól sejtem. Valami minden bizonnyal van itt a királynők füle mögött. Ahogy az Evans fivérek között is vannak olyan titkok, amik okozhatnak még nekünk meglepetéseket. Nem hiszem, hogy Jeremy velejéig gonosz, úri ficsur lenne. Kell, hogy legyen valami, amire nem derült még fény. Ahogy Will is gyanúsan ézékeny és udvarias figura. Aztán lehet én kombinálom túl, ismerve egy kicsit az írónőt. Majd kiderül a folytatásban, ami remélem hamarosan meglesz. Már csak azért is, mert ahogy abbahagyta ezt a részt, az kiborító. Mi a fenét találhatott ki Natalie Beccanak?!

Any>!
Cathy Arrow: Fogság

Ez a rész már izgalmasabb volt, pörgősebb és mintha kezdene leválni ròla a mézes-mázos tini burok. Viszont már felfedezhető benne a jò fantasy kezdetleges ereje. Remélem, ez a fejlődés továbbra is érezhető lesz majd… úgyhogy folytatom :)


Népszerű idézetek

Boszorkányok U>!

– Sajnos, rengeteg az igazságtalanság, ami életünk során ér bennünket. De néha a saját érdekünkben muszáj belenyugodnunk, érted?

Kapcsolódó szócikkek: Alice
Boszorkányok U>!

– Szóval, ezentúl te osztod majd a piszkos munkát? – kérdeztem halkan, miközben a tönkrement kezemet bámultam az ölemben.
Will a kezemért nyúlt, mire riadtan pillantottam rá. Meleg mosolya azonban megnyugtatott.
– Semmiféle munkát nem fogok kiosztani neked – mondta. – Csupán nem szeretném, ha az öcsém jogtalanul tovább kínozna.

Kapcsolódó szócikkek: Rebecca Laris · Will Evans
Boszorkányok U>!

– Amit szeretnék, azt úgyis megtagadnád tőlem, szépségem – suttogta, mire a szívem kihagyott egy ütemet. Vagy talán kettőt is. – Úgyhogy… pucold ki a fürdőszobámat, légy kedves.

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy Evans
Boszorkányok U>!

Gyűlöltem itt lenni, gyűlöltem az egész palotát, és mindenkit, aki benne lakott. Egy rémálom volt ez az egész. Haza akartam menni.

Kapcsolódó szócikkek: Rebecca Laris
Boszorkányok U>!

– Bocsáss meg, úrfi, nem tudtam…
– Leülnél, kérlek? – sóhajtotta, és ingerülten körülnézett az étkezőben. Csak páran ettek még rajtunk kívül, valószínűleg ők is lemaradhattak az ebédidőről. Értetlenül pislogtam, de visszaültem. Ő ismét felém nyújtotta a kezét. – Mutatkozzunk be úgy, mint egyenrangúak, rendben? Will Evans – futott neki még egyszer. Egyenrangúak. Már el is felejtettem, milyen az.

Kapcsolódó szócikkek: Rebecca Laris · Will Evans
Boszorkányok U>!

– Holnapután Halloween, minden boszorkány születésnapja, és senki nem maradhat ki a sok finomságból és a bálból sem!

Kapcsolódó szócikkek: Natalie úrnő
Molymacska P>!

– Inkább meghalok – nyögtem már visszafele Alice-nek.
– Oh gyermekem, ezt nem gondolkodhatod komolyan – sápítozott Alice – Csak egy napról van szó, és az úrfi kedves és udvarias…
– Biztos, hogy ugyanarról az emberről beszélünk?

Kapcsolódó szócikkek: Alice · Rebecca Laris
Boszorkányok U>!

– Nos, te vagy hát az új lány – mondta. – Rebecca. Igaz?
– Igen – feleltem, mire Alice oldalba bökött. – Úrnőm – tettem hozzá gyorsan.

Kapcsolódó szócikkek: Natalie úrnő · Rebecca Laris

A sorozat következő kötete

Boszorkányok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?
Margit Sandemo: Örvényben
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Paul Ruditis: Tíz kicsi boszorkány
Dora Craiban: Interferencia
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Meg Cabot: Jinx
Virág Emília: Sárkánycsalogató