Teremtők (Mira Haddad 1.) 11 csillagozás

Cathrin Smith: Teremtők

Egy ásatás már önmagában is izgalmas, ha találnak valamit, vagy valakit, különösen ha az épp a sokak által titokzatosnak vélt Ehnaton fáraó. Milyen titkokat rejthet még az egyiptomi sivatag a méltatlanul eltemetett uralkodón kívül? Mi köze lehetett a Frigyládához és annak apró, de hiteles másolatához neki, és a mellette talált két megnyúlt fejű múmiának? Hogyan jönnek összefüggésbe a hotelban történő gyilkosságok, a Nagy Piramis, az igazi Frigyláda, és az ókori halottak beszéde? A szálakat a lentről és fentről felbukkanó idegenek bonyolítják tovább, akik olyan titkokat mesélnek el az emberiségről a főhősnőnek, s olyan világot mutatnak meg, amely minden képzeletét felülmúlja.

Eredet címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
BBS-Info, 2011
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639425736

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Ehnaton fáraó · Mira Haddad · Sam Thorson

Helyszínek népszerűség szerint

Egyiptom · Kheopsz piramis


Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Cathrin Smith: Teremtők

Mira Haddad 1

Ez a könyv újraolvasásnak minősül, mert más címmel már olvastam egy későbbi kiadást és kíváncsi volt a különbségre. Nem sokat fedeztem fel benn, ugyanannyira élveztem, mint az előző olvasást.
Izgalmas krimi volt, hazai szerzőtől, csodás helyszínen, Egyiptomban játszódott, amely helyet imádok és már többször jártam ott.
Jó volt a könyv által feleleveníteni az ottani látványosságokat és piramisokat, amiket én is bejártam. Egy kis nyarat lopni az itthoni hideg helyett.
Mira teljesen belopta magát a szívembe, talpraesett volt és humoros és szerettem a könyv által érdekes teóriákat olvasni a világ és az emberiség eredetéről.
Szóval Egyiptom mindig nyerő nálam, szívesen barangolok ott a történetek főszereplőivel.

ZsuZsanna5>!
Cathrin Smith: Teremtők

Nem szoktam ilyen típusú könyveket olvasni, de ezzel kivételt tettem, mert érdekesnek találtam a fülszövegét. Részben be is igazolódott. Olvashattam egy szokatlan elméletet Ehnaton fáraóról és a fáraóábrázolásokon viselt hosszúkás fejfedő titkos céljáról. Mindezt regényes formában. Nem hiányzott a krimitől elvárt izgalom sem. Szimpatikusnak találtam a főhősnőt. Minden jól alakult, de a földönkívüli szál számomra tönkretette az élményt. Érthetetlennek, néhol indokolatlannak találtam, valamint túl erőltetettnek éreztem a titokzatosságot. Az ilyen részek szerintem elnagyoltak. Egy szó, mint száz, vegyesek a tapasztalataim.

7 hozzászólás
Echan>!
Cathrin Smith: Teremtők

Pár perccel ezelőtt tettem le a könyvet és még emésztenem kellene, de nem bírom ki, hogy ne írjak pár gondolatot róla. Első nekifutásra egy ügyesen megkomponált kriminek gondoltam, ami nem is rossz egy magyar írótól, de nem éreztem benne semmi különöset. Ahogy viszont a történet cselekménye kibontakozott és egyre inkább a krimiből kaland, majd sci-fi lett, egyszerűen magával sodort a könyv. A vége pedig teljesen letaglózott és csak azt sajnálom, hogy nincs folytatása. Mindig is csodáltam az írói fantáziát, de egy ennyire kerek és világos, fantáziadús történet… Egyszerűen csak nem jutok szóhoz. Bármely nagy kaland és sci-fi író munkájával felveszi a versenyt, sőt néhol még le is körözi talán. Minden elismerésem az írónőnek és nagyon remélem, hogy még olvashatok tőle ehhez hasonló fantáziadús, mozivászonra kívánkozó történetet. :)

Nymeria96>!
Cathrin Smith: Teremtők

Imádom Egyiptomot, Ehnaton pedig az egyik kedvenc történelmi személyem, így miután elolvastam a fülszöveget rögtön kíváncsi lettem a történetre.
A könyv főszereplője Mira, aki Egyiptomba utazik egy tanulmányi útra, és hogy meglátogassa a nagyszüleit. Ideérve csalódásokban lesz része, de később kijut neki a jóból is, amikor felkérik, hogy segítsen az egyik ásatáson a sivatagban.
Innentől kezd a történet egyre izgalmasabbá válni. Titokzatos alakok jelennek meg, rejtélyes gyilkosságok történnek, az ásatáson pedig különös leletekre bukkannak.
Van itt minden ami egy jó könyvhöz szükséges: csipetnyi kaland, krimi, sci-fi, romantika.
Nagyon tetszett, örülök hogy elolvashattam :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szelén>!

Kisvártatva megérkeztünk abba a restaurációs terembe, ahol maga Ehnaton is feküdt. Két karja ugyanúgy keresztbe volt téve a mellkasán, mint amikor utoljára láttam, ugyanebben az Oziriszi testtartásban.
Két sötét szemürege most is csak titokzatosságot sugallt felém, akárcsak megnyúlt koponyája. Tőle balra még két asztal állt: a másik két természetesen mumifikálódott halottal. Ők lomhán terültek szét az asztalokon, látszott, hogy nem voltak olyan uralkodói testtartásba igazítva haláluk után, mint Ehnaton. Mindkettőnek megnyúlt a koponyája, akár a fáraónak, és közelebbről megnézve mindkettőnek ugyanolyan abnormálisan hosszúak az ujjai is.
Lenéztem a saját ujjaimra; akaratlanul is kirázott a hideg.

Kapcsolódó szócikkek: Egyiptom · Ehnaton fáraó · Mira Haddad
Szelén>!

– Én kinézek. Maga maradjon itt, amíg visszajövök – mondta, aztán még az ajtóból visszafordulva hozzátette – És ha lehet, ne nyúljon semmihez. – Szerettem volna tudomásul venni, amit mondott, de valahogy nem ment.

Kapcsolódó szócikkek: Kheopsz piramis · Mira Haddad · Sam Thorson
Szelén>!

Hűvös volt az éjszaka, a gízai fennsíkon síri csend honolt. A piramisok néma óriásként tornyosultak a magasba. Tudtam, ha most szóra bírhatnám őket, mindent elmondanának nekem. Mindent, ami volt, és mindent, ami lesz. Talán jobb is így, hogy nem beszélnek, csak állnak szótlanul, megtört csúcsukat az ég felé bökve, titokzatosan.

Kapcsolódó szócikkek: Kheopsz piramis · Mira Haddad

A sorozat következő kötete

Mira Haddad sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lőrincz L. László: A föld alatti piramis
Siegfried Obermeier: II. Ramszesz
Reményi József Tamás (szerk.): A fáraók titkai
Holden Rose: A fáraó jogara
Renée Holler: Mentsük meg a fáraót!
Marc Cerasini: Alien vs. Predator – A halál a ragadozó ellen
Wilbur Smith: A folyó istene
Ghyczy-Dráveczky Zsuzsa: Asszony a fáraók trónján
Bene Zoltán: Fekete föld
Fabian Lenk: A fáraó halálának titka