Csók ​Párizsban 18 csillagozás

Catherine Rider: Csók Párizsban

Serena Funtes aztán egy pillanatot sem akar elpazarolni hőn áhított párizsi kirándulásából. Minden megtervezett, a térképre gondosan fényképeket tűzött a megnézendő helyekről, és a legeslegutolsó dolog, amire vágyik az, hogy szemernyit is változtasson a tervein. Aztán egyszer csak Jean-Luc-kel, tesója pasijának francia barátjával rójja a várost. A fiúnak fotóznia kell, ha valaha is le szeretné tenni a fényképezés vizsgáját, de ez teljesen lelassítja Serenát. Miért nem a fiú kicsit hozzá igazodni? Egyik pillanatban civakodnak, a másikban összegabalyodnak… majd hamarosan olyan zegzugait fedezi fel közösen Párizsnak, amit Serena nem is álmodott. És amikor a szerelem beköszönt, néha egy másik optikát kell feltennünk, hogy észrevegyük azt, ami az orrunk előtt van…

Eredeti mű: Catherine Rider: Kiss Me in Paris

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634035763 · Fordította: Nánási Yvette
>!
254 oldal · ISBN: 9789639536463 · Fordította: Nánási Yvette

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Molymacska P
Catherine Rider: Csók Párizsban

Az előző kötetet úgy kezdtem el, hogy nem fog tetszeni, és imádtam, ezt pedig úgy kezdtem el, hogy szeretni fogom, és borzasztó csalódás volt számomra.
Vannak azok a könyvek, amelynek már a fülszövegéről tudjuk, mi lesz a vége. Na ez a könyv is ilyen, de ez nem baj…. ennek is megvan a maga varázsa, az a romantikus szépség. A baj az, hogy erőlködve teszi mindezt.
Nekem már az eleje is túl sok volt, hogy mindegyik fél utálja a másikat spoiler majd ez az utálat hirtelen megszűnik spoiler. Ez után pedig igazából nem is látunk romantikát, csak a végén, amikor az anyuka teljesen új kontextusba hozza az egész sztorit (hát ilyenek ám az anyák!) akkor meg nagy összeborulós szerelem lesz.
A karaktereknél érdekes volt, hogy mindkét félhez közelálló személyt Franciaországban megtaláljuk. A franci fiúnál ez nem meglepetés, de spoiler, ahogyan az is, hogy a szereplők a családjuk tragédiáit élik újra és újra. Ami elég depis, egy romantikus könyvhöz képest (ellenben annyira nem adja elő komolyan, hogy problémafeldolgozó könyv legyen.)
Az is eléggé negatív számomra, hogy bár megvan benne a karácsony, de mégsem. Olyan szép díszítés, mint amikor egy borra ráírjuk, hogy kellemes karácsonyt, de közben nem mond igazán semmit. Nem kaptam el tőle azt az igazi karácsonyi hangulatot, amitől az ember elámulna, pedig tényleg nagyon szerettem volna!
Ha bármi eszembe jutna a könyvről, az az elengedés szó lenne. Hiszen Serena megtanulja elengedni a gyászt, Juan-Luc megtanulja elengedni a rossz érzéseket és én is, mint kedves olvasó, megtanulom elengedni ezt a könyvet spoiler. Nem rossz könyv, olvastam sokkal rosszabbat is. Egyszerűen nem találtuk egymást, mást vártam, olyan romantikát, mint az előző kötetben és ez most nem jött össze. Remélem Londonban visszatér az igazán romantikus érzés <3

6 hozzászólás
>!
moonchristal P
Catherine Rider: Csók Párizsban

Ó, de édes karácsonyi mese! Bevallom, nekem kicsit jobban tetszett, mint a new yorki, mert Párizs a szívem csücske. ♥ Nagyon vártam ezt a könyvet, és nem is okozott csalódást. Tökéletes hangulatot teremtett, és nagyon élveztem. Kicsit lassabban haladtam vele, mint szerettem volna, de legalább így tovább élvezhettem a mesét. Élmény volt.

>!
minnie
Catherine Rider: Csók Párizsban

Nagyon becsapós ez a könyv, a borító, a cím és a fülszöveg alapján. Pedig a romantikus vonalon kívül nagyon fontos témával is foglalkozik. És ettől lett tökéletes, hogy mindenből egy kicsit. :)

>!
Caledonia_Valley P
Catherine Rider: Csók Párizsban

Ez a könyv annyival, de annyival több, mint egy egyszerű romantikus sztori! Ez egy könyv a gyász feldolgozásáról, a magányról, önmagunk és a lelki társunk megtalálásáról szól!
Varázslatos, megrendítő, több helyen is elsírtam magam! És annyira örülök neki, hogy az 5* értékelésemmel a könyv elérte a 90%-ot az addigi 88/89% helyett. Méltán megérdemli! Nemsokára hozom a blogomon lévő részletes értékelést, mert erről a könyvről írnom kell! *-*

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2019/01/catherine-rider-c…

>!
KittyKaty
Catherine Rider: Csók Párizsban

Sokkal jobban tetszett mint a Csók New York-ban című könyv. Számomra a két főszereplő is szimpatikusabb volt. Ez a történet szívmelengető. Imádtam a Párizst, ahogy leírták az írók. (Igen írok számomra most tudatosult, hogy a Catherine Rider álnév egy brit férfi és egy amerikai nő számára.) Kíváncsi vagyok a következő ilyen könyvükre. Remélem jövő ilyenkor már azt is olvashatom. :D

>!
balazsdori
Catherine Rider: Csók Párizsban

Igazából már a Csók New York-ban sem vett le teljesen a lábamról. Ez a regény is hozta nagyjából ugyanazt az érzést. De cuki és karácsonyi és szerelmes vagyok mindkét könyvnek a borítójába. Annyira sok, annyira mézes-mázas, hogy az már gyönyörű… :D
Alapvetően a szereplőkkel voltak gondjaim, nem igazán tudtam egyikőjüket sem megkedvelnem, így nem tudtam szurkolni nekik. Bár Ethanos résznél azt hittem földhöz vágom a gyönyörűborítós regényemet, szóval talán egy picit mégis szorítottam nekik.
Igazából az utolsó fejezetekig nem is nagyon volt utalás rá, hogy egyáltalán tetszenének egymásnak. szóval nem nagyon volt értelme szerintem ennek a nagy szerelmes összeborulásnak, de ez csak az én véleményem. Persze, nem bántam! :D
Igazából egynek, karácsonykor elment. :)

>!
konyvmoly_blog
Catherine Rider: Csók Párizsban

Váó! Imádtam ezt a könyvet! Épphogy csak most olvastam ki de máris annyi érzés és gondolat fogott meg ezzel kapcsolatban. Szerintem annyira nem karácsonyi, ha ezt az elemet kihagyják a sztoriból akkor is ugyanolyan élvezhető. Tényleg faltam az oldalakat. Szerintem azért lett ennyire fantasztikus, mert többről van szó, mint egy kis romantikus regényről Párizsban. Jó, jó. Eleve a kedvenc ünnepem és a kedvenc városom kapcsolódik össze, de szerintem igazi, mély tartalmat közöl. Már annak, aki képes ezt észrevenni. Újabb dolgokat „tanulhattam” a szerelemről, és arról, hogy valóban „az ellentétek vonzzák egymást”, egy fiatal lány szemszögét kaptam meg pár napra, hogy hogyan próbálja megtalálni a szerelmet, és próbálja újrajárni szülei nászútját, míg végül egy saját kalandot nyer, saját, IGAZI szerelemmel. Abszolút megéri elolvasni, bennem meglehetősen mély nyomot hagyott.
ui: imádtam a két főszereplőt, méghogyha néha idegesítőek is voltak, de Ethan kifejezetten irritált…


Népszerű idézetek

>!
KittyKaty

Tudod, néha, ha valami túl közel van hozzánk, pont az orrunk előtt, hajlamosak vagyunk egyszerűen keresztülnézni rajta.

67. oldal

>!
moonchristal P

– Azt hiszem, hogy ez az, amiben végig tévedtünk, nem gondolod? Mindig úgy tekintettem a szerelemre, mint valami kirakósra, ahol két résznek hasonlítania kell egymásra ahhoz, hogy összeilljenek. Viszont amikor benned megtaláltam ezt, akkor rájöttem, hogy mi túlságosan hasonlítunk egymásra. Ha minket kettőnket összerak az ember, akkor ugyanazt a formát adjuk ki, csak nagyobban. De ha két eltérő darabot veszel, akkor azokból valami új jön létre.

184. oldal, 10. fejezet (Menő Könyvek, 2018)

>!
KittyKaty

Ilyen érzés lehet, amikor az ember meghal.

(első mondat)

>!
KittyKaty

– Én ilyennek képzelem a purgatóriumot – feleli Jean-Luc. – A hely, ami soha nem ér véget, de igazából nem is vezet sehova.

48. oldal

>!
Caledonia_Valley P

… a Milánói Vénuszt keresve. Ahhoz, hogy odajussunk, el kell haladnunk egy csomó görög ember szobra mellett. Úgy tűnik, őket semmi más nem érdekelte, mint hogy meztelenül pózoljanak, vagy harcoljanak. De szemmel láthatóan azt is meztelenül szerették csinálni.

>!
moonchristal P

– Lehet, hogy igazad van – mondom megadóan. – Még egy ilyen izgalmas várost is kiismerhetőnek veszünk, ha mindennap itt élünk benne. Elfelejted látni. Elképesztő, non? Hogy valami ennyire csodálatoshoz is úgy hozzá lehet szokni, hogy a végén hétköznapinak tűnik.

68. oldal, 4. fejezet (Menő Könyvek, 2018)

>!
Caledonia_Valley P

Jobb valaki felé kinyújtani a kezed, mint folyton csak elrohanni.

>!
Caledonia_Valley P

Nem tudom, hogy Párizsnak köszönhetem-e, hogy meggyógyult a szívem – vagy neked.

>!
Caledonia_Valley P

– Drágám, az emberek csak a filmvásznon tökéletesek. Mert ott könnyű, és bármi gondjuk is van, pár órán belül megoldódik. De a való életben a kapcsolatok komoly erőfeszítést igényelnek. Néha szüntelen erőfeszítést. Ez legalább annyira fárasztó, mint amennyire izgató is, és ha az igaziról van szó, akkor megéri.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Susan Kay: A fantom
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Dallos Sándor: Aranyecset
Lucinda Riley: A hét nővér
Nicolas Barreau: Párizs mindig jó ötlet
Victor Hugo: A nyomorultak