Csók ​New Yorkban 430 csillagozás

Catherine Rider: Csók New Yorkban

Senki nem szeretne karácsony este egy reptéren ragadni egy viharban. Charlotte és Anthony számára ez maga a katasztrófa.
Charlotte hazafelé tart Angliába, miután egy szörnyű szakításnak köszönhetően élete legrosszabb félévén van túl. Anthonyt épp most dobta ki a barátnője, amikor a fiú meglepetésből kiment elé a reptérre.
Hirtelen ötlettől vezérelve a két fiatal egy önsegítő könyv utasításait követve nekivág a városnak.
Tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben!
Ez a romantikus kaland mindenkit magával ragad, aki képes átérezni az Empire State Building tetején kavargó hópelyhek varázsát, és aki már valaha is elgondolkodott azon, hogy az igaz szerelem nem ott várja-e a check in pult túloldalán.

1 karácsony
2 megtört szív
10 egyszerű lépés
24 óra

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634034230 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
260 oldal · ISBN: 9789634034889 · Fordította: Nánási Yvette

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Anthony Monteleone · Charlotte Cheshire · Melania


Kedvencelte 16

Most olvassa 14

Várólistára tette 227

Kívánságlistára tette 180

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Mulán P>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Összeségében tetszett de nem fogott meg annyira mint vártam hiszen New York a kedvenc városom de még ez sem segített most rajtam. A második könyvem az írónő től és valami olyasmit tudok megfogalmazni hogy ugyan olyan volt mint az előző a könyv amit olvastam, itt is ugyanaz a felállás a lány találkozik egy sráccal aki természetesen rögtön megtetszik neki és fordítva is és a vége már borítékolható. A karácsony miatt tetszett nagyon de semmi más nem fogott meg amiről beszélni szeretnék. Na de még egy mondat a borító elvarázsolt imádom.

zuna19>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Aranyos történet volt. Szerethető karakterekkel. És, hogy őszinte legyek csak egy kicsit buggyant kivitelezéssel. Ezt nem sértésnek szántam. Hiszen egyedül csak ebbe tudok belekötni, de mivel összességében szerethető a könyv még ez se nagy negatívum.
A borítója már hónapokkal ezelőtt megfogott és alig vártam, hogy olvashassam. Csodaszép, nem tudom, hogy ki álmodta meg ezt a kivitelezést, de annak pacsi!
Sajna nem volt valami nagy szám, de egy lazulós téli napon falható. Igaz most még csak november van. :DDD De itt már havazott. Ez jó kis magyarázat, remélem.
Nekem egy kicsit Jennifer E. Smith-re hajaz az írónő. Aki szereti őt, az bátran vágjon bele ebbe az ifjúsági regénybe is.

Amaryll87 P>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Charlotte és Anthony találkozása a sors keze volt. Mindketten padlón voltak, csalódtak. Azt azért bátor húzásnak tartottam Charlottetól, hogy elindul egy idegen emberrel a New York-i éjszakába. De milyen jól tette. Annyira aranyosak voltak, és olyan kedvesen alakult ki a kettejük kapcsolata. Szívetmelengető történet volt.

Sippancs P>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Jól átvágott ez a könyv, mert a borító és a fülszöveg alapján én egy tipikus habos-babos karácsonyi romantikus történetre számítottam, de ez inkább ifjúsági könyv volt, egy kis karácsonyi hangulattal fűszerezve. Ettől függetlenül tetszett, többször is mosolyt csalt az arcomra, és az első egy-két fejezetet leszámítva végigizgultam Charlotte-tal és Anthony-val a teljesítendő pontokat.
Az egyedüli dolog, amin kicsit fennakadtam, az a snapchat, whatsapp, instagram, stb. folytonos használata és emlegetése. Manapság tényleg ez jelenti az életet a fiatalok körében? (Fúúú, de amerikai volt ez a része a történetnek!)

15 hozzászólás
Deziréé>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Ez a történet annyira de annyira cuki. Nagyon tetszett. Imádom.
Egyszerű történet, mégis varázslatos.
Nagyon jól szórakoztam minden egyes fejezet olvasásakor. El sem akartam hinni, hogy vége.
Nagyon gyorsan haladtam az olvasással, de nem is csoda, mert egy nagyszerű könyvet olvashattam. Teljesen kikapcsolta az agyam, pont erre volt szükségem.
Valójában ez a történet, olyan, mint egy kis tündérmese, tele van varázslattal és néhány fordulattal. Persze pár dolgot előre tudtam, de ez nem törte le a kedvem olvasás közben.
Egész biztos máskor is el fogom olvasni. Újabb kedvenc.

deen>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Nagyon aranyos történet volt. Charlotte teljesen összetörve két héttel ezelőtti szakítása miatt próbál hazajutni Londonba a családjához, de az időjárás közbeszól. Éppen szemtanúja lesz Anthony és barátnője szakításának és kapva az alkalmon a véletlenül hozzá került önsegítő könyv segítségével megpróbálja rávenni a fiút, hogy csatlakozzon hozzá. Az éjszaka folyamán rengeteg dolgot átélnek, megváltozik a gondolkodásuk, másképp látják egymást és önmagukat, míg végül rájönnek, hogy az élet már csak ilyen, de nem feltétlenül rossz, ha valaki faképnél hagy. New York Karácsony este, két fiatal és az összetört szívük, tíz megoldandó feladat és kész is a karácsonyi csoda. Igazi búfelejtő ez a történet a maga humorával, az aranyos szereplőivel és egy cuki kiskutyával.

GytAnett>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Hajlamos vagyok a könyv borítójáról ítélni, aztán elolvastam a fülszöveget is. Azt hittem, hogy én ezt a könyvet imádni fogom, alig vártam már, hogy karácsony legyen és olvashassam! Aztán egyre több lehúzó értékelés következett, amikor elkezdtem, már csak 79%-on állt a könyv. Bevallom, nagyon meglepődtem, mert abszolút nem erre számítottam. Ennek ellenére igyekeztem teljesen befogadóan olvasni, hogy a korábbi gyenge csillagozások ne tudjanak befolyásolni. Ez aránylag sikerült is, mert ezt a könyvet ennyire szeretni akartam,
A borítója tényleg gyönyörű, számomra az idei tél legkedvesebb borítója, oda meg vissza vagyok tőle. :)
A történetben szerintem rengeteg lehetőség volt, és sajnos sok tényleg nem lett kiaknázva, sok dolgot meg nem így tettem volna bele.
Az alaptörténetünk az, hogy egy srác meg egy lány találkoznak a reptéren, miután mindkettőjüknek összetörték a szívét, majd végrehajtják egy könyv utasításait, aminek a címe: Hogyan tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben? Ráadásul NewYorkban játszódik. :)
Nem volt ez rossz, de sokszor mégis untam. Voltak benne olyan részek, amik szerintem nem kellettek volna. spoiler
Charlotte nem igazán volt szimpatikus, így egyértelműen sokkal jobban tetszettek Anthony fejezetei. Az ő világszemlélete, személyisége valahogy sokkal szimpatikusabb volt. Charlotte valahogy túl szenvedős volt nekem. Igazi karácsonyi hangulatú könyvet vártam, így ez csalódásként ért.
Ahhoz képest, hogy karácsonykor játszódik, nem igazán jött ez le semmiből, azon kívül, hogy többször megemlítették, karácsony van…
Nem éreztem azt a könyv végére, hogy a szereplőinket igazán megismertük volna, pedig a lehetőség nagyon benne volt. Egy aránylag könnyed olvasás, de nem volt lebilincselő….

2 hozzászólás
meseanyu P>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Amennyire féltem tőlem, mert nem állt valami magas százalékon a Molyon, és az ismerősök többsége sem zengett ódákat róla, annyira maradéktalanul kellemes perceket szerzett nekem ez a könyv a karácsonyvárás napjaiban. Igazi hangulatos, romantikus, bekuckózós darab, nagyon szimpatikus főszereplő párossal, és New York is ismét szuper kulisszának bizonyult. Kitűnő karácsonyi filmet lehetne belőle csinálni, én megnézném.

1 hozzászólás
Milli88 P>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Igazi, könnyed olvasmányra számítottam rózsaszín köddel meghintve. Hát azt megkaptam, de e mellé az elképzelés mellé még egy nagy csomó unalmat is.
A könyv rövidsége ellenére sokszor éreztem azt, hogy unatkozom. Igazából mentünk végig a 10 lépésen, de nem nagyon történt semmi. Pedig annyira vártam a nagy katarzist, hogy majdcsak jön az áttörés és magával ragad a történet, de csak nem jött.
Gikszert viszont jól megszeretgetném. :D

Orsi999>!
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Igazából ez a könyv tetszett is meg nem is. De mivel rövidebb, mint az átlag könyvek, így annyira nem vészes.
A fülszöveg alapján sokkal jobbra számítottam, de a végére aranyos történet lett. Mivel romantikus lélek vagyok, így lehet, hogy ezért nem zavart annyira, hogy a főszereplők ilyen gyorsan egymásba szerettek.
Igazából mindig tetszettek az olyan könyvek, amelyek váltott szemszögben íródtak, de ennél most valahogy nem jött be. Ez lehet, hogy az miatt is van, hogy a szereplőket nem sikerült megkedvelnem.


Népszerű idézetek

zuna19>!

Ha az ember szívét összetörik, attól minden megváltozik.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: szív · változás
zuna19>!

– Soha nem tudhatod, mi vár rád a következő sarkon.

Kittancs>!

– Soha ne hozz döntést az alapján, hogy abba belefér-e egy férfi. Egy nő csak akkor lehet igazán önmaga, ha magára is gondol, és magáért hoz döntéseket. És különben is, a legtöbb férfi nem érdemli meg, hogy sírjunk utánuk.

Kilencedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: döntés · férfiak
zuna19>!

– De, tudod mit? Az otthon az otthon. Az mindig az a hely marad, „ahonnan jössz”, ezen nem tudsz változtatni. Úgy gondolsz rá, mint valami fizikailag körülhatárolható bázisra, mint a helyre, ahol mindig minden elkezdődik. Lehet, hogy azt kellene csinálni, hogy úgy gondoljunk rá, mint egy érzelmi bázisra, ahol minden elkezdődött. Az élet egy nagy utazás, de ahogy te mondod, az úgy hangzik, mintha úgy élnéd meg, hogy csak egy zárt pályán futkározol körbe-körbe. Pedig inkább úgy kellene gondolnod rá, mintha… Nem is tudom, mint a maratonra.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Monteleone · otthon
Dodi_reader>!

9. NÉZZ MAGADRA VALAKI MÁS SZEMÉVEL
A tükör sokszor hazudik. Ráadásul a fejünkben lévő tükör a vidámparki, varázsüvegből készült tükrök érzelmi megfelelői. Amit bármikor kedvünk szerint torzíthatunk, amikor le akarjuk nyomni magunkat. Azt az énünket, amit mások szemében látunk, szeretjük szándékosan tagadni…

Kittancs>!

A gyász értelme abban rejlik, hogy megpróbálunk visszatérni a normális élethez.

Kilencedik fejezet

BeerSeeGirl P>!

A lehető legtöbbet kell kihoznod a fiatalságodból. Kövesd az álmaid, amíg még van hozzá elég erőd!

207. oldal

Málnika >!

Akkor keress egy ajtót. Mindig van kiút. Mindig van egy másik út. De nem fogod megtalálni, ha csak egy helyben állsz.

151. oldal, 6. fejezet

viv_bruto>!

– Uram, megértem, hogy fel van háborodva,de az időjárásról nem én tehetek. Ha szeretne panaszt tenni valakinél, akkor forduljon a Jóistenhez.

gabriel93>!

Néha ahhoz, hogy megszülethessen az új, jobb énünk, először rá kell jönnünk, hogy mit szerettünk a régiben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Leiner Laura: Mindig karácsony
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Ava Dellaira: Kedves halottak!
Szabó Magda: Születésnap