Csók ​New Yorkban 150 csillagozás

Catherine Rider: Csók New Yorkban

Senki nem szeretne karácsony este egy reptéren ragadni egy viharban. Charlotte és Anthony számára ez maga a katasztrófa.
Charlotte hazafelé tart Angliába, miután egy szörnyű szakításnak köszönhetően élete legrosszabb félévén van túl. Anthonyt épp most dobta ki a barátnője, amikor a fiú meglepetésből kiment elé a reptérre.
Hirtelen ötlettől vezérelve a két fiatal egy önsegítő könyv utasításait követve nekivág a városnak.
Tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben!
Ez a romantikus kaland mindenkit magával ragad, aki képes átérezni az Empire State Building tetején kavargó hópelyhek varázsát, és aki már valaha is elgondolkodott azon, hogy az igaz szerelem nem ott várja-e a check in pult túloldalán.

1 karácsony
2 megtört szív
10 egyszerű lépés
24 óra

Eredeti mű: Catherine Rider: Kiss Me in New York

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
260 oldal · ISBN: 9789634034889 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634034230 · Fordította: Nánási Yvette

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Anthony Monteleone · Charlotte Cheshire


Kedvencelte 5

Most olvassa 22

Várólistára tette 153

Kívánságlistára tette 183

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Aranyos történet volt. Szerethető karakterekkel. És, hogy őszinte legyek csak egy kicsit buggyant kivitelezéssel. Ezt nem sértésnek szántam. Hiszen egyedül csak ebbe tudok belekötni, de mivel összességében szerethető a könyv még ez se nagy negatívum.
A borítója már hónapokkal ezelőtt megfogott és alig vártam, hogy olvashassam. Csodaszép, nem tudom, hogy ki álmodta meg ezt a kivitelezést, de annak pacsi!
Sajna nem volt valami nagy szám, de egy lazulós téli napon falható. Igaz most még csak november van. :DDD De itt már havazott. Ez jó kis magyarázat, remélem.
Nekem egy kicsit Jennifer E. Smith-re hajaz az írónő. Aki szereti őt, az bátran vágjon bele ebbe az ifjúsági regénybe is.

>!
Sippancs P
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Jól átvágott ez a könyv, mert a borító és a fülszöveg alapján én egy tipikus habos-babos karácsonyi romantikus történetre számítottam, de ez inkább ifjúsági könyv volt, egy kis karácsonyi hangulattal fűszerezve. Ettől függetlenül tetszett, többször is mosolyt csalt az arcomra, és az első egy-két fejezetet leszámítva végigizgultam Charlotte-tal és Anthony-val a teljesítendő pontokat.
Az egyedüli dolog, amin kicsit fennakadtam, az a snapchat, whatsapp, instagram, stb. folytonos használata és emlegetése. Manapság tényleg ez jelenti az életet a fiatalok körében? (Fúúú, de amerikai volt ez a része a történetnek!)

15 hozzászólás
>!
deen
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Nagyon aranyos történet volt. Charlotte teljesen összetörve két héttel ezelőtti szakítása miatt próbál hazajutni Londonba a családjához, de az időjárás közbeszól. Éppen szemtanúja lesz Anthony és barátnője szakításának és kapva az alkalmon a véletlenül hozzá került önsegítő könyv segítségével megpróbálja rávenni a fiút, hogy csatlakozzon hozzá. Az éjszaka folyamán rengeteg dolgot átélnek, megváltozik a gondolkodásuk, másképp látják egymást és önmagukat, míg végül rájönnek, hogy az élet már csak ilyen, de nem feltétlenül rossz, ha valaki faképnél hagy. New York Karácsony este, két fiatal és az összetört szívük, tíz megoldandó feladat és kész is a karácsonyi csoda. Igazi búfelejtő ez a történet a maga humorával, az aranyos szereplőivel és egy cuki kiskutyával.

>!
GytAnett P
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Hajlamos vagyok a könyv borítójáról ítélni, aztán elolvastam a fülszöveget is. Azt hittem, hogy én ezt a könyvet imádni fogom, alig vártam már, hogy karácsony legyen és olvashassam! Aztán egyre több lehúzó értékelés következett, amikor elkezdtem, már csak 79%-on állt a könyv. Bevallom, nagyon meglepődtem, mert abszolút nem erre számítottam. Ennek ellenére igyekeztem teljesen befogadóan olvasni, hogy a korábbi gyenge csillagozások ne tudjanak befolyásolni. Ez aránylag sikerült is, mert ezt a könyvet ennyire szeretni akartam,
A borítója tényleg gyönyörű, számomra az idei tél legkedvesebb borítója, oda meg vissza vagyok tőle. :)
A történetben szerintem rengeteg lehetőség volt, és sajnos sok tényleg nem lett kiaknázva, sok dolgot meg nem így tettem volna bele.
Az alaptörténetünk az, hogy egy srác meg egy lány találkoznak a reptéren, miután mindkettőjüknek összetörték a szívét, majd végrehajtják egy könyv utasításait, aminek a címe: Hogyan tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben? Ráadásul NewYorkban játszódik. :)
Nem volt ez rossz, de sokszor mégis untam. Voltak benne olyan részek, amik szerintem nem kellettek volna. spoiler
Charlotte nem igazán volt szimpatikus, így egyértelműen sokkal jobban tetszettek Anthony fejezetei. Az ő világszemlélete, személyisége valahogy sokkal szimpatikusabb volt. Charlotte valahogy túl szenvedős volt nekem. Igazi karácsonyi hangulatú könyvet vártam, így ez csalódásként ért.
Ahhoz képest, hogy karácsonykor játszódik, nem igazán jött ez le semmiből, azon kívül, hogy többször megemlítették, karácsony van…
Nem éreztem azt a könyv végére, hogy a szereplőinket igazán megismertük volna, pedig a lehetőség nagyon benne volt. Egy aránylag könnyed olvasás, de nem volt lebilincselő….

2 hozzászólás
>!
Milli88 P
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Igazi, könnyed olvasmányra számítottam rózsaszín köddel meghintve. Hát azt megkaptam, de e mellé az elképzelés mellé még egy nagy csomó unalmat is.
A könyv rövidsége ellenére sokszor éreztem azt, hogy unatkozom. Igazából mentünk végig a 10 lépésen, de nem nagyon történt semmi. Pedig annyira vártam a nagy katarzist, hogy majdcsak jön az áttörés és magával ragad a történet, de csak nem jött.
Gikszert viszont jól megszeretgetném. :D

>!
Orsi999
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Igazából ez a könyv tetszett is meg nem is. De mivel rövidebb, mint az átlag könyvek, így annyira nem vészes.
A fülszöveg alapján sokkal jobbra számítottam, de a végére aranyos történet lett. Mivel romantikus lélek vagyok, így lehet, hogy ezért nem zavart annyira, hogy a főszereplők ilyen gyorsan egymásba szerettek.
Igazából mindig tetszettek az olyan könyvek, amelyek váltott szemszögben íródtak, de ennél most valahogy nem jött be. Ez lehet, hogy az miatt is van, hogy a szereplőket nem sikerült megkedvelnem.

>!
V_Ili P
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Nem pont erre számítottam.
Volt egy rész, amikor kicsit beleuntam. itt vittem bele egy kis színt, igaz csak szürkét, de annyira jólesett :D
Az említett közösségi oldalakat nagyjából ismerem, van amit használok is, bár nem annyira intenzíven, mint a könyv szereplői. Ez tényleg megdöbbentő, hogy a mai fiatalok ennyire ott élik az életüket.
A kutya nagyon cuki volt. :)
Egynek elment.

>!
AniTiger MP
Catherine Rider: Csók New Yorkban

A borító nagyon tetszik, ötletes a történet leírása, de maga a sztori erősen egynek elmegy kategóriájú. Oké, bájos, humoros és olvasmányos, de ez kategorikusan az az ifi/YA romantikus cucc, amihez 1) hangulat kell és 2) kevésbé olvasottnak kell lenni. (Tételezzük fel, hogy egy idősebb és/vagy egy olvasottabb ember már olvasott kiemelkedően jó karácsonyi (szerelmes) történeteket. Nos, ez neki speciel gagyi lesz!)

A főszereplők bájosak és imádni valóak, ahogy a velük kiránduló Gikszer kutyus is, és tetszett a könyv pozitív üzenete is, miszerint: attól, hogy X vagy Y átvert, még jöhet valaki, aki tényleg szeret, és aki megérdemli, hogy szeresd. Alapvetően tetszett az alapötlet, ám a megvalósítás néhol eléggé valószínűtlenre és klisésre sikeredett.
A vége spoiler

(Ha már giccses, cuki, bájos, karácsonyi történet: még mindig a Dash és Lily – Kihívások könyve a kedvenc karácsonyi YA-regényem.)

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2018/02/catherine-…

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634034230 · Fordította: Nánási Yvette
>!
ggizi P
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Tessék, ez a korosztály is megkapta az spoiler szerelmes jelenetét. spoiler Bár személy szerint jobban örültem volna, ha ez a klisé kimarad, enélkül is kellően kedvelhető és élvezhető volt az egész történet, pont annyira, amennyire vártam is tőle. Két megtört szívű fiatal néhány együtt töltött óráját követhetjük nyomon, akik egy könyv instrukcióit követve próbálják feldolgozni a szívfájdalmaikat. Nagyon helyesek és szimpatikusak voltak, de Charlotte Gikszeres lépésétől teljesen elámultam. spoiler
Könnyed történet volt, ami kellően éreztette, hogy valami fontosnak a kezdete.

>!
Pulicsek
Catherine Rider: Csók New Yorkban

Már egy hónapja nagyon el akartam olvasni, csak sajnos nem tudtam megszerezni. Annak ellenére, hogy egy hónappal karácsony után kaptam meg, nagyon tetszett és a hangulatom is megvolt hozzá.
Mostanában nem is volt időm olvasni és örülök, hogy ennek a könyvnek keztem neki.
Anthony és Charlotte az első perctől a kedvenceim közé kerültek, mert sok szereplővel ellentétben nem volt egy kibírhatatlan tulajdonságuk sem.

Mindenkinek ajánlom, az év bármelyik napján!


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

Ha az ember szívét összetörik, attól minden megváltozik.

(első mondat)

>!
zuna19 P

– Soha nem tudhatod, mi vár rád a következő sarkon.

>!
zuna19 P

– De, tudod mit? Az otthon az otthon. Az mindig az a hely marad, „ahonnan jössz”, ezen nem tudsz változtatni. Úgy gondolsz rá, mint valami fizikailag körülhatárolható bázisra, mint a helyre, ahol mindig minden elkezdődik. Lehet, hogy azt kellene csinálni, hogy úgy gondoljunk rá, mint egy érzelmi bázisra, ahol minden elkezdődött. Az élet egy nagy utazás, de ahogy te mondod, az úgy hangzik, mintha úgy élnéd meg, hogy csak egy zárt pályán futkározol körbe-körbe. Pedig inkább úgy kellene gondolnod rá, mintha… Nem is tudom, mint a maratonra.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Monteleone · otthon
>!
deen

Tudom, hogy az első versszak végén az jön, hogy „a kisded Jézus Mária gyermeke”, szóval mialatt az énelesek levegőt vesznek, Cheese pedig a Kilencedik utca lakóit gyötri a tangóharmonika szólójával, ami tuti nincs benne az eredeti verzióban, próbálom felidézni, hogy vajon mi jöhet utána. De aztán arra gondolok, hogy a francba is, majd én kitalálok valami szöveget, és remélem, hogy a többiek éneke elnyomja az enyémet.
"Ki ez a gyermek,én nem is ismerem,
Én nem rendeltem ilyet a neten…"
És simán meg is úsztam volna, ha a többiek folytatták volna az éneklést.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Monteleone
>!
Kukuucs P

Elpirulok attól, ahogy Anthony a szája elé teszi a kezét, hogy ne nevesse el magát. Épp most vallottam be neki, hogy akkora Harry Potter rajongó voltam, hogy az első macskámat Hagridnak neveztem. Ráadásul a cica nagy volt, kövér és szőrös, szóval nagyon is természetes, hogy egy hatévesnek rögtön Hagrid jut róla eszébe.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlotte Cheshire · Harry Potter-sorozat
>!
Csillux P

Tégy jót valakivel, aki rosszabb helyzetben van nálad!

155. oldal

>!
zuna19 P

A bestseller listán csupa csajos limonádé, amit általában szeretek, de most legszívesebben elhánynám magam a sok szívecske láttán.

Kapcsolódó szócikkek: Charlotte Cheshire
>!
zuna19 P

Ez az! Egy könyv, amiben minden csupa bonyodalom és erőszak, és nincs benne semmi érzelem. Azt hiszem, pillanatnyilag pont erre van szükségem.

Kapcsolódó szócikkek: Charlotte Cheshire
>!
zuna19 P

Vagy öt percig válogatok, próbálom megítélni, melyik könyv tudja majd leginkább lekötni a figyelmemet, de ezt nagyon nehéz megmondani a majdnem teljesen egyforma borítók alapján: férfi sziluett lépked egy egyszavas cím alatt. Elgondolkodom, hogy vajon mi lehet a különbség a Bosszú, a Megtorlás és a Visszavágás között.
A Visszavágás fülszövegén ez áll: „Donny csak magát okolhatta…”
Nem tudom, ki lehet Donny, vagy hogy miért kellett magát okolnia, de felkapom a könyvet, hogy odavigyem a kasszához.

Kapcsolódó szócikkek: Charlotte Cheshire
>!
Málnika

Akkor keress egy ajtót. Mindig van kiút. Mindig van egy másik út. De nem fogod megtalálni, ha csak egy helyben állsz.

151. oldal, 6. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
J. D. Robb: Halálos Ünnep
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Emily March: Angyalszárnyak
Sandra Brown: Vad dolgok
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Sarah Morgan: Talán majd karácsonykor
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig
Nora Roberts – Debbie Macomber: Tündöklő karácsony
Donna VanLiere: Karácsonyi fény