Csók ​Londonban 13 csillagozás

Catherine Rider: Csók Londonban

Szerelem angol módra
London, egy héttel karácsony előtt. A 19 éves Jason Malone most először jár álmai városában. Ott akarja hagyni a jogi egyetemet, hogy színész lehessen. Az első lépés az úton az lenne, ha sikerülne ösztöndíjat szereznie a Royal Academy of Dramatic Artsra, de ahhoz el kell mennie egy meghallgatásra. Cassie Winternek elege van a színházból, a filmekből, meg úgy általában a színészkedésből. És ennek megvan az oka. Amikor Cassie és Jason összetalálkoznak A nyomorultak meghallgatásán, elhatározzák, hogy együtt fedezik fel Londont. Olyan meglepetések érik őket ez alatt a pár nap alatt, amilyenekre nem is számítottak.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2019
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634037156 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2019
304 oldal · ISBN: 9789634037491

Kedvencelte 1

Most olvassa 10

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Pandalány P
Catherine Rider: Csók Londonban

Tökéletesen ráhangolt a közelgő ünnepekre.
London❤
Elmondhatatlanul örültem, hogy legalább lélekben ismét Londonban lehettem. A kedves kis utcák, a hangulatos teázók mellett elhaladva sétáltam a főszereplőkkel a Temze partján és tényleg úgy éreztem, Angliában vagyok. Talán ez az, amit legjobban vártam a könyvtől. Hogy Angliába repítsen és ne csak említés szintjén jelenítse meg azt az életérzést, amit ez az ország és a fővárosa nyújtani tud.
A könyv két főszereplője, Cassie és Jason egy véletlen folytán találkoznak Londonban. Mindketten a saját életük problémái elől menekülnek, és mi lehetne nagyobb összekötő kapocs két ember között, mint a közös cél: elrejtőzni a világ elől pár napra, és végiggondolni a dolgaikat. Összeköti őket a színház szeretete és az, hogy mindkettejük épp fontos döntés előtt áll. Ez a két tényező adja meg az alapját a történet érzelmi töltetének.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/11/blogturne-c…

>!
Saille P
Catherine Rider: Csók Londonban

Aranyos karácsonyi szerelmi történet szokás szerint. De végre van benne valami extra, hogy nem sötét, bugyuta tinédzserek szaladgálnak a lapokon, hanem színházbarátok, akik egyik érdekes előadásról a másikra esnek be. Ez eszembe juttatja a saját tinédzserkorom, amikor mi is a barátaimmal nagy színházbajárók voltunk (igen, akár többször is egy nap) és kivülről fújtuk a darabokat, színészekért rajongtunk, sőt egyszer Mácsai Pál még rajzolt is egyikünknek, mert szülinapra kértünk autogrammot. :)
Szóval egy kedves, romantikus és útkeresős történet, hiszen főhőseinknek dönteni kell, és nemcsak szerelmi kérdésekben, hanem, hogy milyen pályát válasszanak maguknak, és ezt hogy adják be a családjuknak. Mondjuk a főhősnél külön jópont járt, hogy szőke, magas, és texasi volt, de a félpont levonás is miatta volt, az én ízlésemnek kicsit túl sokat picsogott. Azonban a kérdések felvetése miatt, ill. hogy némi műveltséget is felmutat ez a regény, kiemelkedik az átlag szerelmi történetek közül (mindenféle lelki és szexulis abúzusok nélkül is!), így anélkül élvezhetjük, hogy megfeküdné a gyomrunkat. :)

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Catherine Rider: Csók Londonban

A Csók Londonban egy elgondolkodtató regény, amiben nem a romantika, hanem a főhősök személyiségfejlődése dominál, illetve az, hogyan váltsuk valóra az álmainkat – vagy teremtsünk magunknak újakat. Úgy érzem a történet sokat adhat az olvasónak, a színházi hangulat pedig külön varázslatot csempész a történetbe.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/11/konyvkritika-catherine-r…

>!
Titina
Catherine Rider: Csók Londonban

No, hát elég sokat gondolkoztam azon mégis milyen csillagozást kapjon eme mű. A Csók New Yorkbant szerettem, viszont a Párizsban játszódó történetét az írónőnek már kevésbé rajongtam körbe. Itt is inkább azt éreztem, mint Párizsnál, hogy nem hoz annyira lázba, viszont talán az olvasásával nem szenvedtem annyit. Tetszett ez a színházas körítés, de talán kicsit többet is ki lehetett volna hozni belőle és a szereplőkhöz sem kerültem annyira közel, talán ez volt a baj, de az is lehet, hogy csak rossz időben olvastam, egyébként kikapcsolt.

>!
BBetti86 
Catherine Rider: Csók Londonban

Mint ifjúsági, romantikus regény teljesen rendben van. Kiemel pár napot két fiatal életéből, amikor nagy döntéseket kell meghozniuk. Közben sokat járnak színházba, és gondolom, ezzel senkit nem lepek meg, egymásba szeretnek. Nem az események pörögnek, hanem érzelmileg tesznek meg nagy utat. Mivel egymás életében Jason és Cassie kívülállók, meg tudják adni a másiknak azt a külső szemléletet, ami segít rájönni, mit akarnak az életükkel kezdeni. Sokat beszélgetnek, sokat elemzik magukat – mivel a szerző váltogatja Cassie és Jason nézőpontját, felváltva elbeszélők, mindkettejük lelki vívódása benne van a történetben.
Szerettem, hogy mennyi színházi program van a kötetben. Érdekesnek találtam, milyen darabokra mennek el, és amit mindketten megfogalmaznak a színházról, filmekről. Nem tipikus rajongók, de abszolút átjön a színházművészet szeretete.
Kedvelhetőek a szereplők. Ifjúsági regénybe illően nincs túl sok dimenziójuk, alapvetően csak jó tulajdonságaik vannak, de egy karácsonyi történetbe nem is kell komolyabb figura.
Még azon is tudtam mosolyogni, hogy mit titkolnak egymás elől a múltjukkal, családjukkal kapcsolatban…
Alapvetően kellemes kis könyv, ami kamaszoknak szól pályaválasztásról és bátorságról. Van karácsonyi hangulat is benne bőven. Csak nekem jobban mese, mint ami jól esik. Hiába, azzal nem tudok azonosulni, hogy 2-3 napi ismertség életreszóló érzelmekhez és döntésekhez vezet…

>!
Utószó_blogger
Catherine Rider: Csók Londonban

A Csól Londonban nem csupán egy szerelmi történet, hiszen Jason és Cassie is rengeteg terhet hordoz, komoly döntések előtt állnak, és az, hogy megismerik egymást, sokat segít abban, hogy a saját életüket is helyre tudják tenni. Bár azzal, hogy bejárják Londont, megtesznek egy fizikai utat is, de sokkal nagyobb a lelki út, mely alatt egyrészt a megismerés folyamatát értem, másrészt azt, ahogy túllépnek – vagy legalábbis igyekeznek túllépni a sérelmeiken.

Mindkét karakter nagyon szimpatikus és aranyos volt, Jason pedig egyből lenyűgözött a humorával. És ha már a humornál tartunk, az egész könyv hemzseg a vicces szituációktól és beszólásoktól, ami igazán jót tett ennek a regénynek. Elmondhatom tehát, hogy Catherine Rider nagyon ügyesen tud lavírozni a komoly témák és a humoros pillanatok között, és ez nagyon életszagúvá tette ezt a regényt, még ha – lássuk be – az alapszituáció, hogy Jason és Cassie két perc ismeretség után együtt vág neki a városnak, nem feltétlenül életszerű.
Bővebb értékelés a blogomon: https://utoszo.wordpress.com/2019/11/20/catherine-rider…

>!
Zizu P
Catherine Rider: Csók Londonban

Ez már a harmadik olvasásom volt ettől az írópárostól. Kivétel nélkül lenyűgözött eddig mindegyik könyve. Fantasztikus barangolások egy-egy adott városban és egy kellemes romantikus történet egyvelegei. Könnyed, helyenként megnevettető olvasmány volt. Mindenkinek ajánlom. Nálam bekerült a kedvencek közé.

>!
Snowball
Catherine Rider: Csók Londonban

Ami miatt elvarázsolt a könyv az London. Sajnos nekem sem az ünnepi hangulat, sem a Karácsony nem jött át a sorokból. Már kicsit az is szokatlan volt, hogy hol az egyik főszereplő szemszögéből látjuk a történéseket, hol a másikéból egy következő fejezetben. Néhol nem tudtam most éppen ki „beszél”. A színházlátogatás, mint ötlet tetszett, de már nagyon soknak éreztem a végére, szinte másról sem szólt az egész könyv, holott én nem ezt vártam. A szereplők pedig túl sokat szenvedtek, de tényleg. Értem én, hogy az élet sok nehéz döntés elé állít minket és azt is értem, hogy alapvetően nem könnyű jó döntéseket, megfelelő időben meghozni, de ez már túl sok dráma volt, feleslegesen. Mindezt úgy, hogy 19 éves fiatalok nagyon ritkán gondolkodnak ennyire éretten és fejezik ki így magukat, mint itt. Ez a könyv csak azért marad kedves számomra, mert fontos nekem az, akitől kaptam :)


Népszerű idézetek

>!
Pandalány P

– Azért nem a világ vége, ha az ember lányát megcsókolja egy jóképű amerikai.

>!
Pandalány P

Mert ez nem csak egy emberekből álló város. Ez a művészet és a kultúra városa.

>!
Pandalány P

Nem kell túl gyorsan végigrohanni az életen! Adj időt magadnak, hogy kitaláld, mi is az, amit igazán szeretnél!

>!
Pandalány P

Mert ha jó dolgokról álmodunk, akkor jó dolgok történnek.

>!
Pandalány P

A londoni utcák olyanok, mintha egy tréfamester tervezte volna őket. Kanyarognak és tekeregnek.

>!
Pandalány P

Az útikönyvek igazán figyelmeztethetnének rá, hogy mennyire megugrik az ember alkoholfogyasztása, ha Londonban jár!


Hasonló könyvek címkék alapján

John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók
Rauha S. Virtanen: A karácsonyfalopás
Ava Dellaira: Kedves halottak!
Tali Gitta: Jókor jöttél
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Richard Paul Evans: Kegyelem
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton