Csók ​Londonban 61 csillagozás

Catherine Rider: Csók Londonban

Szerelem angol módra
London, egy héttel karácsony előtt. A 19 éves Jason Malone most először jár álmai városában. Ott akarja hagyni a jogi egyetemet, hogy színész lehessen. Az első lépés az úton az lenne, ha sikerülne ösztöndíjat szereznie a Royal Academy of Dramatic Artsra, de ahhoz el kell mennie egy meghallgatásra. Cassie Winternek elege van a színházból, a filmekből, meg úgy általában a színészkedésből. És ennek megvan az oka. Amikor Cassie és Jason összetalálkoznak A nyomorultak meghallgatásán, elhatározzák, hogy együtt fedezik fel Londont. Olyan meglepetések érik őket ez alatt a pár nap alatt, amilyenekre nem is számítottak.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2019
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634037156 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2019
304 oldal · ISBN: 9789634037491

Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 82

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Catherine Rider: Csók Londonban

Tipikusan az a könyv, amelyből nagyon sokat ki lehetett volna hozni, de ehelyett egyhangú és sokszor unalmas volt.
Adott egy gyönyörű város és egy színházi téma, mégis az írók hagyták veszni a lehetőséget. Londont nem igazán mutatták be, nagy ritkán megemlítettek egy-egy nevezetességet, de a város hangulatát nem sikerült átadniuk. Ugyanez igaz a színházakra is. Hiába néztek meg több színdarabot is a főszereplők a történet során, sem a színházakat, sem a darabokat nem mutatják be, így ezek a részek is elég monotonnak tűntek. A könyv során érezni lehetett, hogy inkább Jason és Cassie vívódásaira helyezik a hangsúlyt, amellyel kezdetben még együtt tudtam érezni, de mikor már huszadszor nyavajognak és próbálnak bátorságot gyűjteni ahhoz, hogy a szüleik elé álljanak, már sok volt. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a szálakat nem is zárják le, nem tudjuk, hogy mi is lett végül velük.
Viszont mivel karácsony, London és a színház a fő téma, megadtam a 3,5 csillagot, de a másik két rész sokkal szerethetőbb.

Málnika P>!
Catherine Rider: Csók Londonban

„Nem kell túl gyorsan végigrohanni az életen! Adj időt magadnak, hogy kitaláld, mi is az, amit igazán szeretnél!

A sorozat eddig magyarul megjelent kötetei közül az új rész, a Csók Londonban vált a kedvencemmé, amelyhez amellett, hogy pont karácsonykor tudtam olvasni, jelentősen hozzájárult a londoni helyszín és a színházi téma is. A brit főváros a maga sokszínűségével, a régi és az új különleges keveredésével, a művészet és a kultúra otthonaként mindig is lenyűgözött, így nagyon élveztem, hogy ebben a könyvben London egy részét járhattam be olvasás közben a két főszereplővel együtt. Cassie és Jason pedig igazán szerethető karakterek; mindketten menekülni szeretnének a jelen bizonytalanságából, így miután megismerkednek a Nyomorultak előadására történő jegyszerzés közben, lelkesen egy színháztúrába vetik magukat. A karácsonyi időszakban átélt kaland nemcsak felüdítő kikapcsolódást nyújt számukra, de segít abban is, hogy eldöntsék, megéri-e a szüleik által írt szövegkönyvet követniük, és rájöjjenek, hová is tartanak. Az élménykörút és a felnőtté válás kérdései nagyon jó arányban kapnak helyet a történetben, amely rendkívül lendületes és olvasmányos. Természetesen a romantika kedvelőinek sem kell csalódnia, hiszen a már megszokott szerelmi szál is igazán eltalált lett. Kellemes meglepetés volt, hogy mellékszereplőként a New York-i részből Charlotte is feltűnik. A Csók Párizsban után kicsit csalódtam, úgy éreztem, kinőttem már a sorozatból, de a mostani olvasmányélmény után alig várom már a soron következő római kalandozást, amely remélhetőleg jövő karácsonyra megjelenik majd.

zuna19>!
Catherine Rider: Csók Londonban

Hát ez egy hatalmas küzdelem volt részemről. Megint belestem abba a csapdába, hogy a borító elcsábított. Már másodjára járom meg az írónővel. Tanulhatnék már belőle. De olyan mesésen nézett kis a könyvtári polcon.
Azt se tudom tartott e már nekem eddig egy könyv olvasása, szerintem nem. Sokszor majdnem félbe is hagytam, de annyira ciki lett volna. Igaz most már bánom kicsit, jobb lett volna hagyni. Egyszerűen nekem unalmas volt, annyira nyögvenyelős. A borítón kívül semmi nem fogott meg igazán a könyvben. Ez csak az én véleményem, remélem nem veszem el mások kedvét tőle.

3 hozzászólás
Pandalány P>!
Catherine Rider: Csók Londonban

Tökéletesen ráhangolt a közelgő ünnepekre.
London❤
Elmondhatatlanul örültem, hogy legalább lélekben ismét Londonban lehettem. A kedves kis utcák, a hangulatos teázók mellett elhaladva sétáltam a főszereplőkkel a Temze partján és tényleg úgy éreztem, Angliában vagyok. Talán ez az, amit legjobban vártam a könyvtől. Hogy Angliába repítsen és ne csak említés szintjén jelenítse meg azt az életérzést, amit ez az ország és a fővárosa nyújtani tud.
A könyv két főszereplője, Cassie és Jason egy véletlen folytán találkoznak Londonban. Mindketten a saját életük problémái elől menekülnek, és mi lehetne nagyobb összekötő kapocs két ember között, mint a közös cél: elrejtőzni a világ elől pár napra, és végiggondolni a dolgaikat. Összeköti őket a színház szeretete és az, hogy mindkettejük épp fontos döntés előtt áll. Ez a két tényező adja meg az alapját a történet érzelmi töltetének.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/11/blogturne-c…

luthienlovemagic IP>!
Catherine Rider: Csók Londonban

Csók Londonban-on látszott, hogy több közös könyv van már mögöttük, ezáltal sokkal kiforrottabb és egységesebb lett a narratíva. Ennél a regénynél már egyáltalán nem éreztem, hogy két szerző jegyzi a művet, mert stílusuk teljesen idomult egymáshoz. Az érettebb hang érettebb történetet eredményezett, aminek a hangvétele is komolyabb lett. Mindezt úgy érte el, hogy ez a kötet is hasonló szituációból indul, mint az első közös regényük, de valahogy mégis más, jobb lett.

Összességében a Csók Londonban egy komolyabb hangvételű romantikus ifjúsági regény, ahol olvasás közben garantáltan elkapja az embert a londoni hangulat. Ötvöződik benne a színház és az útkeresés.

A teljes kritika az alábbi linken olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2020/01/21/konyvkritika_…

Gyöngyi0309 P>!
Catherine Rider: Csók Londonban

a maga műfajában üdítő kis olvasmány volt. Nagyon örültem, hogy ez a könyv tényleg tizenéveseknek szól. Nem a szex van középpontban, hanem a gyerekkori szerelem, az, ahogy annak idején tiniként megéltük. Végigutazzuk a két főszereplővel Londont, a színházak, előadások világába kapunk kis betekintést a város mellett.
Mindkét szereplő halogat valamit, aminek megoldásához kell ez a hét, illetve egymás társasága is. Kicsit idegesített a lány vonakodása, mind a színház világától, mind az anyukájától, de gondolom a vívódást akarták bemutatni a szerzők. Nagyon tetszik, hogy két ember bújuk meg az író neve mögött, ráadásul az egyik férfi.
Ez olyan könyv, amit bátran a lányom kezébe adnék.

Niki P>!
Catherine Rider: Csók Londonban

Egy újabb letehetetlen könyvecske. Aranyos, vicces, néhol szomorú. Két elkeseredett fiatal találkozása, kalandozása egy olyan világban, amit mindkettő magáénak érez, ahol mindketten otthon vannak. És itt is találkozhatunk, még ha csak említés erejéig is, de az előző 2 „kötet” szereplőivel.

cicus61 P>!
Catherine Rider: Csók Londonban

Hú, ez nagyon nem kötött le. Nem is igazán értettem, miről van szó. Két fiatal összetalálkozik Londonban és együtt töltenek színházbajárással pár napot. Mi van? A két főszereplő is az agyamra ment. Össze-vissza zagyvaság volt az egész.

moonchristal P>!
Catherine Rider: Csók Londonban

Jó volt, tetszett is, de mégis hiányzott belőle valami. Mint színház-imádó, odavoltam a témáért, talán épp ezért okozott némi csalódást, hogy az egész után maradt bennem valami kis hiányérzet. Talán a világ leírása nem volt elég hiteles? Vagy a szereplők? Nem is tudom, talán csak nem jó hangulatban olvastam, mert amúgy tényleg kedves történet volt.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Catherine Rider: Csók Londonban

A Csók Londonban egy elgondolkodtató regény, amiben nem a romantika, hanem a főhősök személyiségfejlődése dominál, illetve az, hogyan váltsuk valóra az álmainkat – vagy teremtsünk magunknak újakat. Úgy érzem a történet sokat adhat az olvasónak, a színházi hangulat pedig külön varázslatot csempész a történetbe.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/11/konyvkritika-catherine-r…


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Mert nem akarok úgy járni, hogy megöregszem, magányos vagyok, és semmi másra nem tudok gondolni, mint hogy mi lett volna, ha más utat választok.

285. oldal, 20. fejezet, Jason

Málnika P>!

(…) azok után, hogy egy életen át azt csináltam, amiről mások úgy gondolták, hogy csinálnom kell, talán kellett is, hogy aggódjak.

8. oldal, 1. fejezet, Cassie

Pandalány P>!

Nem kell túl gyorsan végigrohanni az életen! Adj időt magadnak, hogy kitaláld, mi is az, amit igazán szeretnél!

Málnika P>!

Azt hiszem, néha megéri nem követni a szövegkönyvet.

98. oldal, 6. fejezet, Jason

Pandalány P>!

Mert ez nem csak egy emberekből álló város. Ez a művészet és a kultúra városa.

fruzs7>!

A jó barát tekintettel van az érzéseidre, de egy igaz barát mindig megmutatja neked, hogy lehetsz még jobb.

176. oldal, 11. fejezet

Pandalány P>!

Mert ha jó dolgokról álmodunk, akkor jó dolgok történnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Kerstin Gier: Fellegszálló
Leiner Laura: Mindig karácsony
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak
Mandy Baggot: Egy karácsony Párizsban
Milly Johnson: Téli láng
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt