Incarceron ​(angol) (Incarceron 1.) 7 csillagozás

Catherine Fisher: Incarceron (angol) Catherine Fisher: Incarceron (angol)

The shifting landscapes, unexpected plot punches, and bold, brave characters found in Catherine Fisher's Incarceron are nothing short of thrilling: fans of Garth Nix and Suzanne Collins will take to this epic, twisty fantasy instantly, but it's also the kind of book that will draw in the most hesitant fantasy reader. The mysterious world of Incarceron—and its factions of daring Prisoners, led by an incorrigible team in Finn and Claudia, who are both searching for a means of escape—is wonderfully imagined, at once frightening and full of seduction, and marks the beginning of an addictive new series.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hachette, Párizs, 2007
458 oldal · ISBN: 9780340893609
>!
Hodder Children's Books, London, 2007
458 oldal · ISBN: 9780340893609

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Eszterterka>!
Catherine Fisher: Incarceron (angol)

A cím, a fülszöveg és a steampunk címke alapján érdekesnek tűnt a könyv, így az 'ismerjünk meg új szerzőket' indíttatástól vezérelve vettem a kezembe, azonban elég vegyesek az érzéseim a történettel kapcsolatban.
Az intelligens börtön koncepciója ötletes, és a belső felépítése, saját egyedi és zárt világa is nagyon tetszett. A főszereplő Finn, aki meg van arról győződve, hogy nem Incarceronban született és keresi a szabadulása útját. Nekem kissé vérszegény volt főszereplőnek, szóval inkább együtt a kis csapat teszi érdekesebbé a történéseket a döntéseikkel. A Sapient testesíti meg a legendákban hívő embert, akiben nem halt még meg a remény, hogy kijusson erről a helyről, és Finn mellé áll a szökéskor. Egy ilyen hely, mint Incarceron általában nem pozitív irányba befolyásolja az emberi jellemfejlődést, ezt láthatjuk Keiron. Attia, a csapat lány tagja, megmentéséért őszinte hálával fordul Finn felé és segíti őt a kalandok során. Keiroval szemben a stabil értékrendje és hűsége teszi szimpatikus szereplővé.
Claudia történetszála számomra kissé unalmas, Incarceron Igazgatójának lányaként hozzá kell mennie a királynő kicsapongó és agyilag nem túl brilliáns fiához, miközben a tanítójával versenyt futnak az idővel, hogy megleljék a börtönt. Azonban az Incarceron utáni kutatás sem tudja igazán felpörgetni az eseményeket. spoiler
Nem volt rossz, egynek elment, de azt hiszem, nem adott nekem annyit ez a könyv, hogy a függőben hagyott kérdésekre mindenáron választ akarjak kapni.

wolfy27>!
Catherine Fisher: Incarceron (angol)

Az átlag disztópiákhoz képest, sokkal különlegesebb és kreatívabb világot sikerült létrehoznia az írónőnek. Érdekes volt a jóformán science-fiction-be illő tudományos világ és középkori feudalizmus párosítása királynéval, nemességgel, lovaglással és minden tartozékával együtt. A börtön eszméletlenül jó lett, a különböző világokkal és saját személyiséggel. A történet nagyon akciódús volt és tele volt meglepetéssel. A szereplők szépen ki voltak dolgozva, mindenki tudott meglepetést okozni.

A vége viszont sajnos nem igazán tetszett, spoilerezni nem akarok, aki olvasta az tudja szerintem mire gondolok… azért remélem a második rész majd kárpótol a lezárás miatt és helyrehozza a dolgokat.

Kaosmagier>!
Catherine Fisher: Incarceron (angol)

Nos, ez igen érdekes könyvecske volt – egyrészt az átlagos disztópiához képest egész egyedire sikerült, viszont ennek ellenére egész fura és logikátlan néhol a világ felépítése.
A történet közepes. Kicsit úgy éreztem, hogy szándékosan lett elvontatva a történet (sokszor bizonyos dolgok szerintem jóval előbb kiderülhettek volna – de nem, vagy a szereplők voltak túl hülyék hogy lássák az egyértelműt, vagy valami éppen szerencsésen közbejött és nem kellett a teljes igazságnak a könyv felénél kiderülnie). Ennek ellenére azért jó történet volt, a világ érdekes, habár azt nem értem spoiler


Népszerű idézetek

Molu P>!

Escape. It was a word that stung him like a wasp, a sharpness that pierced his mind, a longing that promised everything and meant nothing.

85

Molu P>!

'You've destroyed my trust. My compassion. I thought I could tell truth from lies. Now I'll never dare show kindness to a stranger again. For that I can never forgive you!'
Her hatred scorced him.

93

Szelén>!

Only the man who has known freedom, can define his prison.


A sorozat következő kötete

Incarceron sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cinder (angol)
Dan Wells: Ruins
Suzanne Collins: The Hunger Games
Cecelia Ahern: Flawed
Lauren Oliver: Delirium (angol)
Lissa Price: Enders
Ransom Riggs: Library of Souls
Gail Carriger: Etiquette & Espionage
Amy Tintera: Rebel
Katharine McGee: The Thousandth Floor