Theo ​utazása 6 csillagozás

Catherine Clément: Theo utazása

Theo ​elmosolyodott: „Isten létezése egy válasz nélküli kérdés? Ne nevettess! Akkor hogyan lehetséges, hogy szerte a világon több száz és százmillió ember képes hinni benne? Valami oka csak kell, hogy legyen!” Jeruzsálemtől Rómáig, Dakartól Moszkváig, Európán, Ázsián, Amerikán és Afrikán keresztül utazva Theo a választ kutatja. A tizennégy éves beteg fiú utazása során eljut azokhoz a bölcsekhez, akik kinyitják a lelkét és megbékítik szívét. Így hosszú útja végén teljes bizonyossággal állíthatja, „hidd el nekem, már érzem az Istenség erejét! Mindenhol találtam belőle egy kicsit”. Clément regényét akár nevelődési regénynek is felfoghatjuk, egy ifjú belső fejlődésrajza, s mértékkel adagolja az ismeretanyagot is. De akármilyen szűken vagy bőven adja, amit nyújt, az biztos művelődési anyag – kedves olvasmánya lehet a fiatalnak éppúgy, mint a vallástörténetet illetően laikusnak. Az 1939-ben született Catherine Clément filozófus és regényíró évek óta él hazáján kívül, Európában, Indiában.… (tovább)

>!
Marfa-Mediterrán, Budapest, 1998
648 oldal · ISBN: 9639164135 · Fordította: Paul Duval

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Kilgor_Trout>!
Catherine Clément: Theo utazása

Érdekes párhuzam a vilag vallasai és hitvilaga között. Kisse nehézkesen, erőltetetten indul. Nagyon laza és modern akar lenni. Később kinövi vagy csak megszoktam a nyelvezetet. Nem is érdekes alapjában véve nagyon erdekes könyv. Pláne ha épp erdekel az ilyesmi.
10/7

Juci P>!
Catherine Clément: Theo utazása

Kicsit olyan, mint a Sofie világa a filozófiatörténetről, csak ez a vallásokat foglalja össze, és nem annyira jó. És leginkább a rengeteg elütésre, vesszőhibára stb. emlékszem. :(

szigiri>!
Catherine Clément: Theo utazása

Nekem kicsit szájbarágós volt és kicsit terjengős.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anatole France: Thaisz
Simone de Beauvoir: Minden ember halandó
Louis-Ferdinand Céline: Utazás az éjszaka mélyére
Michel Tournier: A Rémkirály
Voltaire: Kandidusz vagy minden jól van ezen a világon
Jean-Paul Sartre: Az Undor – Regények és elbeszélések
Elsa Triolet: Hajnalban elhallgat a csalogány
Muriel Barbery: A sündisznó eleganciája
Maurice Blanchot: Aminadab
Roger Martin du Gard: Egy lélek története