Az ​óceán világa egy teknős szemével 7 csillagozás

Catherine Barr: Az óceán világa egy teknős szemével

Kövesd a tengeri teknőst, és fedezd fel az óceánok minden zegzugát a napsütötte vízfelszíntől kezdve egészen a koromsötét mélytengerekig.

Ennek a lenyűgöző könyvnek a segítségével megismerheted Földünk óceánjait, a bennük élő növényeket és állatokat, továbbá megtudhatod, milyen folyamatok zajlanak az őket körülvevő csodálatos környezetben. A szemed láttára kelnek életre az óceánok, és kiderül számodra, hogy mit tehetsz a megmentésük érdekében.

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Scolar Kid Scolar

>!
Scolar, Budapest, 2021
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635092710 · Fordította: Tihor Szilvia · Illusztrálta: Brendan Kearney

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

möbius>!
Catherine Barr: Az óceán világa egy teknős szemével

Olyan gyönyörű ez a könyv, hogy azonnal be kellett szereznem még akkor is, ha idősebb gyerekeknek szól, mint a közel 4 évesem.

Káprázatosak az illusztrációk: valószerűek, kedvesek, színesek, harmonikusak, szemet gyönyörködtetőek. A legtöbb jelenséget, folyamatot annyira jól ábrázolja, hogy a képek alapján, szöveg nélkül is örömmel forgatható.

Hogyan keletkeztek az óceánok, miért olyan fontosak? Az első fejezetben izgalmas részleteket tudhatsz meg az 5 nagy kékségről.

Hogyan keletkeznek a hullámok, mi az az árapály, az áramlatok, az óceáni övezetek, az árapályövek? A második fejezet az óceánokban zajló jelenségeket magyarázza.

Folyótorkolatok, korallzátonyok, mangroveerdők, moszaterdők, tengerifűmezők, az óceánfenék, a nyílt óceán – a harmadik fejezet az óceáni élőhelyeket mutatja be.

Hallottál már Szent Elmo tüzéről, tudod mi az a felhőcunami, a víztölcsér, az örvény, a tejes tenger? Ismered az óceán bajnokai? Hát a nagy utazóink? A negyedik fejezet az óceán csodáival, különleges jelenségekkel, lakóival ismertet meg.

Nem véletlen, hogy éppen egy teknős mutatja be az óceán világát, hiszen a teknősök, több mint 100 millió éve az óceánok lakói, mára pedig egyik a sok veszélyeztett faj közül. Az utolsó fejezet környezetvédelmi szempontból beszél az óceánokról. Vajon hogyan segíthetsz te?

Azt gondolom – gyerektől függően – 5-6 évtől élvezhető és értékelhető a könyv minden adottsága. Az viszont biztos, hogy ajánlom. Én – aki a földrajzzal, állatvilággal, természettudományokkal gyerekként iskolásként, tantárgyként soha nem tudtam szoros kapcsolatba kerülni – most felnőttként, a gyerekemmel együtt fedezem fel a természet csodáját, igaz, most már a kutakodás, a tapasztalati tanulás, az élvezettel együttolvasás útján. Ez a könyv is ilyen útitárs lesz, amely évekig kíséri majd kalandjainkat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Andrea Mertiny: A természet felfedezése és védelme
Charlotte Milner: A méhek világa
Janine Eck: 100 dolog, amit a Földért tehetsz
Raff György – Stancsics Mihály (szerk.): Raff György természethistóriája gyermekek számára
Gévai Csilla: Nagyon kék könyv
Steve Pollock – Peter Wingham: Az állatvilág
Jen Green: Óceánok 30 másodpercben
Mocsok műanyag és számtalan szemét
Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv
Dan Green: Energia