Szélbe ​írt sorok (Mystic Creek 1.) 105 csillagozás

Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután évekig félelemben élt, Amanda Banning úgy dönt, elmenekül a férjétől, és Oregonba költözik a kislányával, hogy új életet kezdjen. Barátok és pénz híján ez azonban meglehetősen nehéznek bizonyul. A megpróbáltatásokkal teli mindennapokban titkos vágyait papírfecnikre írja, és mindet szélnek ereszti, így tartva életben a reményt, hogy egyszer minden jobbra fordul, és újra megtalálhatja a boldogságot.
A szélbe írt sorok rendre Jeb Sterling földjén kötnek ki, és a férfinak fogalma sincs arról, hogy a birtokán szanaszét heverő üzenetek hamarosan megváltoztatják az életét. Nem érti, miért érzi szükségét, hogy Amanda segítségére siessen, amikor a nő háza egy jégvihar miatt átmenetileg lakhatatlanná válik. Talán az asszony bátorsága, talán a gyönyörű barna szeme a magyarázat, de bármi is legyen az, a férfi, aki már lemondott a szerelemről, eltökéli, hogy semmivel sem törődve valóra váltja Amanda álmait.

Eredeti mű: Catherine Anderson: Silver Thaw

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2016
352 oldal · ISBN: 9789636438999 · Fordította: Stier Ágnes
>!
General Press, Budapest, 2016
348 oldal · ISBN: 9789636439316 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jeb Sterling · Amanda Banning · Barney Sterling · Chloe Banning · Jeremiah Sterling


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 81


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

A legutóbbi C.A. könyv olvasásakor morogtam egy kicsit, hogy mi a fene, hol a jól megszokott sztori. Hála Istennek visszakanyarodtunk a szivbemarkolóan szép emberi történetekhez. Egy újabb sorozat első kötetét kaptuk meg és ezek után várom a többi részét. Amanda története sajnos nem egyedülálló, már sokan és sokféleképpen írták meg a feleségbántalmazás, a családon belüli erőszak valóságát. Az írónő a férfi főszereplő személyében viszont egy igazi hőst, egy fénylő páncélú lovagot alkotott. Ez a könyv igazán jólesett a lelkemnek

>!
mezei P
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Romantikarajongó vagyok. *
A romantikát keresem elsősorban a könyvekben. Legyen szó Agatha Christie, Rejtő Jenő, Aszlányi Károly, Dan Simmons, David Baldacci, J. Goldenlane, On Sai, Edgar Wallace, John Scalzi, Michael J. Sullivan könyveiben. És még sorolhatnám a jobbnál jobb írókat. Persze nem vagyok naiv, tudom, hogy ezek a történetek mesék, a való életben ilyen dolgok nem történek, és igaz szerelem nem létezik, valójában utópia. ** Ezért nem is szoktam ezeket a történeteket a való világgal összevetni, nem keresem a racionalitás morzsáját sem. Most már bevallhatom, hogy imádtam a Twilight-ot (a folytatásokról inkább nem beszélnék), de azzal is tisztában voltam, hogy hamarabb találkozok egy vámpírral a való életben, minthogy összefussak egy olyan férfival, mint Edward. Szóval ennél a könyvnél sem vártam többet, mint egy kellemes kikapcsolódást, álmodozva az igaz szerelemről. És igazán tetszett a kiinduló ötlet, a rózsaszín cetlikre írt üzenetekkel. Ez a cetli motívum igen bájos volt. **** És ez minden pozitívum, amit erről a könyvről el tudok mondani. Mint mondtam, én nem keresem ezekben a romantikus történetekben a valóságot, és borzasztóan nem szeretem, amikor azt akarják elhitetni velünk, hogy ezek valós történetek. És tényleg, de tényleg, soha semmi bajom nincs a cukormázzal (ezt akár fényképekkel is tudom bizonyítani), de ami ebben a könyvben volt, az egy várost is cukorbeteggé tenne. A „kislány-kiskutya (na jó, nagykutya)-kiscica” kombinációnál nagyon kevés émelyítőbb klisét ismerek, a Sterling család „mindenkisegítmindenkinekszeretjükegymástjófejekvagyunksatöbbi” teljesen valóságtól elrugaszkodott, mesterséges mentalitása mellett a Cullen család egy kellemes, konzervatív, természetes, teljesen hétköznapi famíliának tűnik. A családon belüli erőszak témájáról nem szívesen beszélnék: megpróbálok túllépni azon, hogy az ilyen komoly témát is cukormázzal kenik be, abszolút manipulatív módon, megpróbálva az érzelmekre hatni, a valóság teljes kizárásával. Ebben a könyvben semmi sem volt természetes: sem a szereplők, sem az érzelmek, sem a cselekedetek. És amit még borzasztóan hiányoltam, az a humor. Kedvenc romantikus szerzőim – Julie Garwood, Jayne Ann Krentz/Amanda Quick, Julia Quinn, Jennifer Cruisie, hogy csak párat említsek. A romantikán kívül még az a fantasztikus humor is összeköti őket, amiért annyira szeretem könyveiket.

Nos, ez lenne a rövid véleményem erről a könyvről.

A másik lehetőség, hogy a könyv hibátlan, én vagyok az, aki abszolút megcsömörlött a 40 év romantikájától, és ideje más vizek felé hajóznom.

Utóirat: Ezt az értékelést valójában csak azért írtam, hogy teszteljem magam, képes vagyok-e még ötnél több értelmes mondatot összefűzni, ha már az olvasás nem megy. A kísérlet sikerült, egyetlen szépséghibája, hogy vagy egy hetet ültem ezen az íráson. A jó hír az, hogy amilyen ütemben most olvasok, legközelebb már csak karácsonykor írok értékelést. :)

* Ezt akár egy molyos kitüntetéssel is tudom bizonyítani. :)
** Itt szeretnék hangot adni értetlenségemnek az SFF olvasók körében zajló viták kapcsán egyes cimkékkel – romantikus, YA – kapcsolatban. Kibicnek semmi sem drága alapon, időnként nagyon jókat szórakoztam ezeken a vitákon. És véleményemet teljes mellszélességgel vállalom. Egy romantikus könyv értékelésének lábjegyzetében. ***
*** De most komolyan: egyesek igazán félelmetesek.
**** Míg kicsik voltak a gyerekek, én is irkáltam nekik cetlikre egy-két üzenetet, vagy csak szívecskét, és dugdostam a tolltartójukba, meg uzsonnás táskájukba.

15 hozzászólás
>!
V_Ili P
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

A fülszöveg alapján valamiért azt gondoltam, hogy Jeb Sterling egy öregedő földbirtokos.
Hát nagyon nem . :)
Szép volt ez a történet, tele fájdalommal, amit egy Mark nevű tetű okozott egy fiatal lánynak és egy ici-pici kicsi lánynak.
Volt itt minden, cuki gyerek, cuki kutyus (150 kg-os Masztiff :D ) tökéletes család, még tökéletesebb fiaikkal. Hogy ezek a való életben merre vannak? Ki tudja.
Az utolsó pillanatig nem tudtam, hogy hogy fognak megszabadulni a már említett egyéntől.
De sikerült és nagy nagy HEA lett.

34 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Nem hiába az egyik kedvenc romantikus regényíróm CA.
Szeretem, hogy a könyveit olvasva mindig biztos lehetek abban, hogy mosollyal az arcomon fogom az utolsó sorait is olvasni. Ismét csodaszépet alkotott. Megmutatta, hogy a néha kilátástalannak tűnő helyzetből is van szabadulás, ha képesek vagyunk elfogadni a segítő kezet.

6 hozzászólás
>!
fuszi P
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Valamiért meg voltam róla győződve, hogy ez egy történelmi-romantikus könyv, de már az elején fény derült a tévedésemre. Viszont az biztos, hogy imádtam! Nem azt mondom, hogy ez egy hibátlan történet, de miközben olvasod garantáltan boldoggá tesz és kiszakít a mindennapokból. Talán egy kicsit tényleg meseszerű, de vannak benne teljesen valóságosan ábrázolt élethelyzetek is és ezek ötvözetéből született ez a csodálatos történet, amire most szükségem volt :) és igenis ki merem jelenteni, hogy nagyon jól ábrázolja és dolgozza fel azt a kemény témát spoiler, amivel foglalkozik az írónő. De mindezek ellenére sem teszi az olvasót lehangoltá, hanem megmutatja, hogy mindig van remény és végül mindenki megkaphatja a maga happy end-jét.

1 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

A felnőtt romantikus történetek engem minden alkalommal bebugyolálnak valami láthatatlan szívmelengető érzésbe, mint egy puha polár takaró egy téli estén. Jólesnek, még akkor is, ha tudom, hogy a valóságban nem egy amerikai kisvárosban élek, és nem vesznek körbe olyan szomszédok, akik valóban törődnének velem, ha bajba kerülnék.
Elolvasva a fülszöveget, szerintem mindenki egy átlagos, kitalálható történetre gondol, ami egy kaptafára készül, és pár órára remek szórakozást nyújt. Nos ez részben igaz is, de jelen esetben nekem tudott a szerző újat mondani, és mélyebben elgondolkodtatni a könyv témájáról.
Nagyon tetszett, hogy lassan, lépésről lépésre alakul ki a bizalom Jeb és Amanda között. Óriási szerepe volt kettejük közeledésében a kicsi Cloénak, aki elvarázsolta a pasi magányos szívét. Megszakadt a szívem ezért a kislányért, amit el kellett viselnie az elmúlt években, az maga a borzalom. Sokan hibáztatni fogják Amandát az olvasók közül, de bizony vannak olyan helyzetek, amikor a félelem erősebb, mint a józan ész.
A szerző stílusa nagyon tetszett, gyönyörűen formált mondatokkal, gondolatokkal kényeztetett, és még a jéggel borított tájat is fenségesnek láttam a leírásai alapján. A könyv eredeti címét adó jelenséget mindenki láthatta már, bár a mai gyerekek talán nem, amikor egy hirtelen erős jegesedés után enyhül az idő, kezd felolvadni a táj, és minden ezüstösen csillog. Volt abban valami báj, hogy a harminc fokos melegben olvastam a mínusz 28 fokos hidegről, vacogtak a szereplők, én meg döntöttem magamba a jeges ásványvizemet. A másik ráadás pozitívum Bozo volt, a férfi főszereplő masztiff kutyája. Nos, nyugodtan állíthatom, hogy ettől a fajtától a lehető legmesszebb állok, ha választanom kéne magam mellé egy kutyust. Ez a kutya több mint 100 kg! Nyáladzik, ledönt a lábadról, szétrág mindent, mégis olyan barátságosnak írta le a szerző ezt a nagy melákot, hogy gondolkodás nélkül elfogadtam volna magamnak. (a gazdájával együtt)
A lényeg azonban az, hogy a szerző egy ilyen romantikus, tündérmesés regényben is kellően tudta hangsúlyozni az igazi mondanivalót, harcolni kell a családon belüli erőszak ellen, és ebben jelentős feladata van a környezetnek, oda kell figyelnünk egymásra és segítenünk kell a bajban.

>!
Bitten
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Egyik éjszaka a tengerparton bóklásztam és igazi gyöngyszemre bukkantam!

A külföldi szórakoztató irodalom népes alkotó létszámmal rendelkezik. Szerencsés vagyok, mert kisiskolás korom óta az angol a főnyelvem volt – mostanában jól jön. Az idősebb korosztályt képviselő írónő történeteinek egyedisége: minden alkalommal, egy az emberekben félelmet és tanácstalanságot kiváltó – főhőseink személyiségében – egyedi nem minndennapi problémát dolgoz fel. Igazából nem is tudtam mire számítsak. Vajon mennyire lesz élethű?

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/06/sziasztok-e…

>!
Milli88 P
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

„Köszönöm, hogy szeretsz! Egy csoda vagy az életemben.”

A könyv már a fülszöveg elolvasásánál megfogott. Tudtam, hogy a közeljövőben el kell, hogy olvassam. Most egy kihívás miatt került előbbre a várólistámon, de ezt nem bántam meg. Varázslatos könyvet olvashattam. Olyan, mint egy felnőtteknek írt, néha nehéz témát érintő tündérmese.
Minden szereplő a szívemhez nőtt, persze egyet kivéve minden családtag imádnivaló volt. A való életben sajnos ritkák az ilyen csodálatos és kedves emberek.
Bozótól pedig egyenesen elolvadtam. Oda meg vissza vagyok tőle.

1 hozzászólás
>!
Csoszi
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Aki ismer, figyeli az olvasásaimat, értékeléseimet, tud(hat)ja, hogy teljesen odavagyok a romantikus cuccokért. Az értékelések között szemezgetve gondoltam, hogy ezzel a könyvvel nem nagyon lőhetek mellé. Sajnos, ezúttal tévedtem. A könyv annyira cukormázas és émelyítően édeskés volt, hogy teljesen megfeküdte a gyomromat. Tudom, hogy a romantikus könyvek többsége nem életszerű, éppen ezért jó időnként kiszakadni a zord valóságból, de ez a történet egy hatalmas mese volt habbal. Mi volt a bajom? Minden valahogy túl hirtelen történt. Jeb szinte egyik napról a másikra beleszeret Amandába, és a kislányát, Chloét is nagyon megkedveli. Jeb azonnal gondoskodik a biztonságukról, hiper-szuper riasztórendszert szereltet be a házába, állást, és lakhatást ajánl a nőnek, felfogadja a legjobb válóperes ügyvédet. Minden hátsó szándék nélkül. A szereplők többsége túl jó leszámítva a szupergonosz férjet. Egyetlen negatív tulajdonságot sem tudnék megemlíteni. Voltak jelenetek, amikre csak azt tudtam mondani: „Aha! Na, persze!” Amúgy meg tegye fel a kezét az a pasi, aki rövidke ismeretség után, már magához akarja költöztetni az anyósát is! WTF? Ja, és ha már családon belüli erőszak és gyermekbántalmazás, legyen úgy megírva, hogy dühöngjek, szakadjon meg a szívem, és potyogjanak a könnyeim. Sajnos, ez a könyv nem túl sok érzelmet tudott belőlem kiváltani. Nem tudom, hogy ez az írónő hibája, vagy esetleg a fordítóé. Mindenesetre elgondolkodtam, hogy megéri-e a tovább ismerkedni C.A. könyveivel.

>!
General Press, Budapest, 2016
352 oldal · ISBN: 9789636438999 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Navi P
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Jó volt, gyorsan olvasható, de nekem egy kicsit túl rózsaszín. Minden szép és tökéletes és belefulladunk a boldogságba. Mark legalább vitt egy kis színt a sztoriba, az állatja. Jeb semleges volt, nem éreztem rajta a tüzet, olyan tutyimutyi volt. A kedvenceim Bozo és Chloé. Viszont Barney történetére kíváncsi vagyok :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Mpattus P

— Látom, hogyan néz rád, amikor nem figyelsz.
Amanda újra megtorpant menet közben.
— Hogy érted ezt? Hogyan néz rám?
Chloe elhúzta a száját.
— Nem is tudom. Mintha csokifagyi lennél, és neki nem lenne
kanala.

Kapcsolódó szócikkek: fagylalt
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Ebben a pillanatban a kutyája szellentett egyet. Jeb felnyögött, és a válla felett hátranézett.
– A francba, Bozo, inkább káromkodj, jó?

>!
Mpattus P

— Hát, néha, ha elszúrsz valamit, csak annyit tehetsz, hogy kihozod belőle a legtöbbet.

>!
krisztin1 P

Gyanította, hogy kevés nő akarja igazán tudni, mit gondolnak a férfiak. Amikor azt kérdezik, mire gondol az ember, talán igazából csak azt akarják hallani… amit hallani akarnak.

Kapcsolódó szócikkek: Jeb Sterling
>!
Milli88 P

Köszönöm, hogy szeretsz! Egy csoda vagy az életemben.

Kapcsolódó szócikkek: Jeb Sterling
>!
Katara_Phoenix P

– Arra gondolok, hogy egy gigantikus fazék birkaragu majd megörvendezteti őket, és a tiédnél finomabbat még nem kóstoltam.
Amanda lépést tartott vele a lépcső irányába.
– Házi kenyérrel?
– A fenébe Mandy! – nevetett Jeb. – Ha ilyen jól tartod őket, ideköltöznek!

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amanda Banning · Jeb Sterling
>!
Cheril

A francba! Fülig beleszeret egy nőbe, aki még csak nem is kedveli.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeb Sterling
>!
Cheril

(…) – Otthon. Hát nem gyönyörű szó?
– Én a te karodban vagyok otthon – suttogta a férfi érzelmekkel teli hangon.
Amanda lábujjhegyre állt, és megcsókolta.
– És mindig nyitva lesz előtted.

307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amanda Banning · Jeb Sterling
>!
krisztin1 P

– (…) Nem mindig azon múlik, milyen rég ismerik egymást az emberek. Néha azonnal egymásra kattannak.


A sorozat következő kötete

Mystic Creek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Richard Paul Evans: Kegyelem
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
24 mese téli estékre
William Wharton: Éjfélre kitisztul
Emily March: Angyalszárnyak
Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók