Szélbe ​írt sorok (Mystic Creek 1.) 125 csillagozás

Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután évekig félelemben élt, Amanda Banning úgy dönt, elmenekül a férjétől, és Oregonba költözik a kislányával, hogy új életet kezdjen. Barátok és pénz híján ez azonban meglehetősen nehéznek bizonyul. A megpróbáltatásokkal teli mindennapokban titkos vágyait papírfecnikre írja, és mindet szélnek ereszti, így tartva életben a reményt, hogy egyszer minden jobbra fordul, és újra megtalálhatja a boldogságot.
A szélbe írt sorok rendre Jeb Sterling földjén kötnek ki, és a férfinak fogalma sincs arról, hogy a birtokán szanaszét heverő üzenetek hamarosan megváltoztatják az életét. Nem érti, miért érzi szükségét, hogy Amanda segítségére siessen, amikor a nő háza egy jégvihar miatt átmenetileg lakhatatlanná válik. Talán az asszony bátorsága, talán a gyönyörű barna szeme a magyarázat, de bármi is legyen az, a férfi, aki már lemondott a szerelemről, eltökéli, hogy semmivel sem törődve valóra váltja Amanda álmait.

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2016
352 oldal · ISBN: 9789636438999 · Fordította: Stier Ágnes
>!
General Press, Budapest, 2016
348 oldal · ISBN: 9789636439316 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Jeb Sterling · Amanda Banning · Barney Sterling · Chloe Banning · Jeremiah Sterling


Kedvencelte 12

Most olvassa 2

Várólistára tette 136

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

A legutóbbi C.A. könyv olvasásakor morogtam egy kicsit, hogy mi a fene, hol a jól megszokott sztori. Hála Istennek visszakanyarodtunk a szivbemarkolóan szép emberi történetekhez. Egy újabb sorozat első kötetét kaptuk meg és ezek után várom a többi részét. Amanda története sajnos nem egyedülálló, már sokan és sokféleképpen írták meg a feleségbántalmazás, a családon belüli erőszak valóságát. Az írónő a férfi főszereplő személyében viszont egy igazi hőst, egy fénylő páncélú lovagot alkotott. Ez a könyv igazán jólesett a lelkemnek

mezei P>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Romantikarajongó vagyok. *
A romantikát keresem elsősorban a könyvekben. Legyen szó Agatha Christie, Rejtő Jenő, Aszlányi Károly, Dan Simmons, David Baldacci, J. Goldenlane, On Sai, Edgar Wallace, John Scalzi, Michael J. Sullivan könyveiben. És még sorolhatnám a jobbnál jobb írókat. Persze nem vagyok naiv, tudom, hogy ezek a történetek mesék, a való életben ilyen dolgok nem történek, és igaz szerelem nem létezik, valójában utópia. ** Ezért nem is szoktam ezeket a történeteket a való világgal összevetni, nem keresem a racionalitás morzsáját sem. Most már bevallhatom, hogy imádtam a Twilight-ot (a folytatásokról inkább nem beszélnék), de azzal is tisztában voltam, hogy hamarabb találkozok egy vámpírral a való életben, minthogy összefussak egy olyan férfival, mint Edward. Szóval ennél a könyvnél sem vártam többet, mint egy kellemes kikapcsolódást, álmodozva az igaz szerelemről. És igazán tetszett a kiinduló ötlet, a rózsaszín cetlikre írt üzenetekkel. Ez a cetli motívum igen bájos volt. **** És ez minden pozitívum, amit erről a könyvről el tudok mondani. Mint mondtam, én nem keresem ezekben a romantikus történetekben a valóságot, és borzasztóan nem szeretem, amikor azt akarják elhitetni velünk, hogy ezek valós történetek. És tényleg, de tényleg, soha semmi bajom nincs a cukormázzal (ezt akár fényképekkel is tudom bizonyítani), de ami ebben a könyvben volt, az egy várost is cukorbeteggé tenne. A „kislány-kiskutya (na jó, nagykutya)-kiscica” kombinációnál nagyon kevés émelyítőbb klisét ismerek, a Sterling család „mindenkisegítmindenkinekszeretjükegymástjófejekvagyunksatöbbi” teljesen valóságtól elrugaszkodott, mesterséges mentalitása mellett a Cullen család egy kellemes, konzervatív, természetes, teljesen hétköznapi famíliának tűnik. A családon belüli erőszak témájáról nem szívesen beszélnék: megpróbálok túllépni azon, hogy az ilyen komoly témát is cukormázzal kenik be, abszolút manipulatív módon, megpróbálva az érzelmekre hatni, a valóság teljes kizárásával. Ebben a könyvben semmi sem volt természetes: sem a szereplők, sem az érzelmek, sem a cselekedetek. És amit még borzasztóan hiányoltam, az a humor. Kedvenc romantikus szerzőim – Julie Garwood, Jayne Ann Krentz/Amanda Quick, Julia Quinn, Jennifer Cruisie, hogy csak párat említsek. A romantikán kívül még az a fantasztikus humor is összeköti őket, amiért annyira szeretem könyveiket.

Nos, ez lenne a rövid véleményem erről a könyvről.

A másik lehetőség, hogy a könyv hibátlan, én vagyok az, aki abszolút megcsömörlött a 40 év romantikájától, és ideje más vizek felé hajóznom.

Utóirat: Ezt az értékelést valójában csak azért írtam, hogy teszteljem magam, képes vagyok-e még ötnél több értelmes mondatot összefűzni, ha már az olvasás nem megy. A kísérlet sikerült, egyetlen szépséghibája, hogy vagy egy hetet ültem ezen az íráson. A jó hír az, hogy amilyen ütemben most olvasok, legközelebb már csak karácsonykor írok értékelést. :)

* Ezt akár egy molyos kitüntetéssel is tudom bizonyítani. :)
** Itt szeretnék hangot adni értetlenségemnek az SFF olvasók körében zajló viták kapcsán egyes cimkékkel – romantikus, YA – kapcsolatban. Kibicnek semmi sem drága alapon, időnként nagyon jókat szórakoztam ezeken a vitákon. És véleményemet teljes mellszélességgel vállalom. Egy romantikus könyv értékelésének lábjegyzetében. ***
*** De most komolyan: egyesek igazán félelmetesek.
**** Míg kicsik voltak a gyerekek, én is irkáltam nekik cetlikre egy-két üzenetet, vagy csak szívecskét, és dugdostam a tolltartójukba, meg uzsonnás táskájukba.

15 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

A fülszöveg alapján valamiért azt gondoltam, hogy Jeb Sterling egy öregedő földbirtokos.
Hát nagyon nem . :)
Szép volt ez a történet, tele fájdalommal, amit egy Mark nevű tetű okozott egy fiatal lánynak és egy ici-pici kicsi lánynak.
Volt itt minden, cuki gyerek, cuki kutyus (150 kg-os Masztiff :D ) tökéletes család, még tökéletesebb fiaikkal. Hogy ezek a való életben merre vannak? Ki tudja.
Az utolsó pillanatig nem tudtam, hogy hogy fognak megszabadulni a már említett egyéntől.
De sikerült és nagy nagy HEA lett.

34 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Nem hiába az egyik kedvenc romantikus regényíróm CA.
Szeretem, hogy a könyveit olvasva mindig biztos lehetek abban, hogy mosollyal az arcomon fogom az utolsó sorait is olvasni. Ismét csodaszépet alkotott. Megmutatta, hogy a néha kilátástalannak tűnő helyzetből is van szabadulás, ha képesek vagyunk elfogadni a segítő kezet.

6 hozzászólás
fuszi P>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Valamiért meg voltam róla győződve, hogy ez egy történelmi-romantikus könyv, de már az elején fény derült a tévedésemre. Viszont az biztos, hogy imádtam! Nem azt mondom, hogy ez egy hibátlan történet, de miközben olvasod garantáltan boldoggá tesz és kiszakít a mindennapokból. Talán egy kicsit tényleg meseszerű, de vannak benne teljesen valóságosan ábrázolt élethelyzetek is és ezek ötvözetéből született ez a csodálatos történet, amire most szükségem volt :) és igenis ki merem jelenteni, hogy nagyon jól ábrázolja és dolgozza fel azt a kemény témát spoiler, amivel foglalkozik az írónő. De mindezek ellenére sem teszi az olvasót lehangoltá, hanem megmutatja, hogy mindig van remény és végül mindenki megkaphatja a maga happy end-jét.

1 hozzászólás
kellyolvas P>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

A felnőtt romantikus történetek engem minden alkalommal bebugyolálnak valami láthatatlan szívmelengető érzésbe, mint egy puha polár takaró egy téli estén. Jólesnek, még akkor is, ha tudom, hogy a valóságban nem egy amerikai kisvárosban élek, és nem vesznek körbe olyan szomszédok, akik valóban törődnének velem, ha bajba kerülnék.
Elolvasva a fülszöveget, szerintem mindenki egy átlagos, kitalálható történetre gondol, ami egy kaptafára készül, és pár órára remek szórakozást nyújt. Nos ez részben igaz is, de jelen esetben nekem tudott a szerző újat mondani, és mélyebben elgondolkodtatni a könyv témájáról.
Nagyon tetszett, hogy lassan, lépésről lépésre alakul ki a bizalom Jeb és Amanda között. Óriási szerepe volt kettejük közeledésében a kicsi Cloénak, aki elvarázsolta a pasi magányos szívét. Megszakadt a szívem ezért a kislányért, amit el kellett viselnie az elmúlt években, az maga a borzalom. Sokan hibáztatni fogják Amandát az olvasók közül, de bizony vannak olyan helyzetek, amikor a félelem erősebb, mint a józan ész.
A szerző stílusa nagyon tetszett, gyönyörűen formált mondatokkal, gondolatokkal kényeztetett, és még a jéggel borított tájat is fenségesnek láttam a leírásai alapján. A könyv eredeti címét adó jelenséget mindenki láthatta már, bár a mai gyerekek talán nem, amikor egy hirtelen erős jegesedés után enyhül az idő, kezd felolvadni a táj, és minden ezüstösen csillog. Volt abban valami báj, hogy a harminc fokos melegben olvastam a mínusz 28 fokos hidegről, vacogtak a szereplők, én meg döntöttem magamba a jeges ásványvizemet. A másik ráadás pozitívum Bozo volt, a férfi főszereplő masztiff kutyája. Nos, nyugodtan állíthatom, hogy ettől a fajtától a lehető legmesszebb állok, ha választanom kéne magam mellé egy kutyust. Ez a kutya több mint 100 kg! Nyáladzik, ledönt a lábadról, szétrág mindent, mégis olyan barátságosnak írta le a szerző ezt a nagy melákot, hogy gondolkodás nélkül elfogadtam volna magamnak. (a gazdájával együtt)
A lényeg azonban az, hogy a szerző egy ilyen romantikus, tündérmesés regényben is kellően tudta hangsúlyozni az igazi mondanivalót, harcolni kell a családon belüli erőszak ellen, és ebben jelentős feladata van a környezetnek, oda kell figyelnünk egymásra és segítenünk kell a bajban.

Bitten>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Egyik éjszaka a tengerparton bóklásztam és igazi gyöngyszemre bukkantam!

A külföldi szórakoztató irodalom népes alkotó létszámmal rendelkezik. Szerencsés vagyok, mert kisiskolás korom óta az angol a főnyelvem volt – mostanában jól jön. Az idősebb korosztályt képviselő írónő történeteinek egyedisége: minden alkalommal, egy az emberekben félelmet és tanácstalanságot kiváltó – főhőseink személyiségében – egyedi nem minndennapi problémát dolgoz fel. Igazából nem is tudtam mire számítsak. Vajon mennyire lesz élethű?

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/06/sziasztok-e…

Milli88 P>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

„Köszönöm, hogy szeretsz! Egy csoda vagy az életemben.”

A könyv már a fülszöveg elolvasásánál megfogott. Tudtam, hogy a közeljövőben el kell, hogy olvassam. Most egy kihívás miatt került előbbre a várólistámon, de ezt nem bántam meg. Varázslatos könyvet olvashattam. Olyan, mint egy felnőtteknek írt, néha nehéz témát érintő tündérmese.
Minden szereplő a szívemhez nőtt, persze egyet kivéve minden családtag imádnivaló volt. A való életben sajnos ritkák az ilyen csodálatos és kedves emberek.
Bozótól pedig egyenesen elolvadtam. Oda meg vissza vagyok tőle.

1 hozzászólás
Navi P>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Jó volt, gyorsan olvasható, de nekem egy kicsit túl rózsaszín. Minden szép és tökéletes és belefulladunk a boldogságba. Mark legalább vitt egy kis színt a sztoriba, az állatja. Jeb semleges volt, nem éreztem rajta a tüzet, olyan tutyimutyi volt. A kedvenceim Bozo és Chloé. Viszont Barney történetére kíváncsi vagyok :)

2 hozzászólás
l_moni>!
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok

Elgondolkodtató könyv.
Sorra olvasom az értékeléseket és szinte mindenki csak a romantikát látja benne.
Nagy szerepe van az biztos, de maga a főtéma, a családon belüli erőszak.
Nehéz róla írni, nehéz róla olvasni.
Még nehezebb lehet átélni, kitörni és új életet kezdeni.
Amanda ezt megtette. Apránként tudtuk meg mi is történt velük a múltban. Miket tett vele és Chloéval Mark. Rossz volt róla olvasni, főleg amiatt mert tudom, nem egy nő van aki nap mint nap túlél, félti a gyermekét, félti önmagát. Retteg és meghunyászkodik, mert azt hiszi neki csak ennyi jut. Elképesztő, hogy a bántalmazó milyen módokat talál ki, mennyire ügyel rá, hogy a sérülések ne legyenek láthatóak, és elhiteti, esély sincs másmilyen életre.
Ez annyira nem így van!
Nem szégyen segítséget kérni, nem szégyen összeszedni a legfontosabbakat és elindulni.
Bátorság kell hozzá, de újra lehet kezdeni.
Jeb túl tökéletesre lett alkotva, ilyen pasi nincs.
Aki szeret, aki mindent megért, aki vigyáz és óv és elfogad azzal a rettenetes pakkal együtt ami a lelkedben van. Akinek csodálatos családja van, akik nem kérdeznek de mindig segítenek. Mert ez a természetes.
Mégis.
Kellett ez a tökéletesség, hogy, hinni tudjon az ember a mesében.
Hogy, Amanda végre annyi szenvedés után boldog legyen.
Hogy, Chloé végre megtudja milyen is igazi, önfeledten boldog kislánynak lenni.
Szélbe írt sorok.
Ha nem tudod elmondani írd ki magadból, az segít.
Amanda esetében látni, milyen nagyon sokat segít :)


Népszerű idézetek

Mpattus P>!

— Látom, hogyan néz rád, amikor nem figyelsz.
Amanda újra megtorpant menet közben.
— Hogy érted ezt? Hogyan néz rám?
Chloe elhúzta a száját.
— Nem is tudom. Mintha csokifagyi lennél, és neki nem lenne
kanala.

Kapcsolódó szócikkek: fagylalt
Tóth_Orsolya_3 P>!

Ebben a pillanatban a kutyája szellentett egyet. Jeb felnyögött, és a válla felett hátranézett.
– A francba, Bozo, inkább káromkodj, jó?

Mpattus P>!

— Hát, néha, ha elszúrsz valamit, csak annyit tehetsz, hogy kihozod belőle a legtöbbet.

krisztin1>!

Gyanította, hogy kevés nő akarja igazán tudni, mit gondolnak a férfiak. Amikor azt kérdezik, mire gondol az ember, talán igazából csak azt akarják hallani… amit hallani akarnak.

Kapcsolódó szócikkek: Jeb Sterling
Milli88 P>!

Köszönöm, hogy szeretsz! Egy csoda vagy az életemben.

Kapcsolódó szócikkek: Jeb Sterling
[névtelen]>!

– Arra gondolok, hogy egy gigantikus fazék birkaragu majd megörvendezteti őket, és a tiédnél finomabbat még nem kóstoltam.
Amanda lépést tartott vele a lépcső irányába.
– Házi kenyérrel?
– A fenébe Mandy! – nevetett Jeb. – Ha ilyen jól tartod őket, ideköltöznek!

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amanda Banning · Jeb Sterling
Cheril>!

A francba! Fülig beleszeret egy nőbe, aki még csak nem is kedveli.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeb Sterling
Cheril>!

(…) – Otthon. Hát nem gyönyörű szó?
– Én a te karodban vagyok otthon – suttogta a férfi érzelmekkel teli hangon.
Amanda lábujjhegyre állt, és megcsókolta.
– És mindig nyitva lesz előtted.

307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amanda Banning · Jeb Sterling
krisztin1>!

– (…) Nem mindig azon múlik, milyen rég ismerik egymást az emberek. Néha azonnal egymásra kattannak.


A sorozat következő kötete

Mystic Creek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció
Emily March: Angyalszárnyak
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Marie Force: Végzetes viszony
24 mese téli estékre