Indián ​varázs (Indián... 4.) 49 csillagozás

Catherine Anderson: Indián varázs

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jóképű, ​izmos, és csak egy kicsit veszélyes, a félkomancs Chase Wolf hozzá van szokva ahhoz, hogy megkapja, amit akar. Így amikor meglátja Franny-t – a gyönyörű, aranyszőke hajú angyalt mélyzöld szemekkel, kifinomult adottságokkal és a legédesebb mosollyal – elhatározza, hogy az övé lesz. De Franny távolról sem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik, ő a helyi „szerencsétlen", aki férfiakat szolgál ki a Lucky Nugget szalonban. A sokkoló igazság Chase-t fejbe vágja… Hosszú idővel ezelőtt, a körülmények kényszerítették arra Franny-t, hogy ezt a borzalmas választást tegye meg annak érdekében, hogy gondoskodni tudjon azokról, akik számára a legkedvesebbek. Ezért kénytelen egy titkos kettős életet élni – megbecsülve az egyik világban, a másikban elkerülve – mindig rettegve a lelepleződéstől, állandó szégyenben. De Chase szerelme Franny iránt töretlen, türelmes és nem ismer akadályt. Olyan életet ajánl neki, ami után vágyódik, de úgy hiszi, nem érdemli meg. Franny megpróbál ellenállni… (tovább)

Eredeti cím: Comanche Magic

Eredeti megjelenés éve: 1994

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2012
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636434144 · Fordította: Vörös Beáta

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Farkasölő "Habbe Esa" · Chase Wolf · Francine 'Franny' Graham · Frankie Graham · Indigo Wolf · Loretta Jane Simpson


Kedvencelte 6

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Catherine Anderson: Indián varázs

„Azt akarom, hogy a mai nap minden pillanatát megéljük! Hiszen másunk nincs is… csak a jelen pillanat, és a jövő reménysége.”

Igen, már megint pityergek… CA örök kedvenccé vált, a sorozat szereplői és a komancsok, köztük legfőképpen Farkasölő, kitörölhetetlenűl beleégették magukat a szívembe.
Chase… örök szerelem!

5 hozzászólás
Sippancs P>!
Catherine Anderson: Indián varázs

Jaj, ebbe most kicsit belehaltam, főleg az utolsó 3 oldalba. Farkasölő, Fürge, Indigo, Chase… végül csak összeértek a szálak, és beteljesült a jövendölés. Micsoda befejezés volt ez, micsoda zárása ennek a csodás utazásnak! Még mindig alig találok szavakat, és törölgetem a könnyeimet.
Ha nem is bitorolta el az első helyet, de Chase és Franny története nagyon közel került hozzám. Szerintem ez volt a legérzelemdúsabb rész a négy közül, még ha izgalmakban annyira nem is bővelkedett. Sajnáltam Frannyt, amiért az élet belekényszerítette egy ilyen helyzetbe, de Chase szerelmével kapott egy teljesen új esélyt egy biztonságosabb és jobb jövőre.
Örök kedvencem marad ez a sorozat. (És úgy olvasnám tovább…)

2 hozzászólás
Bagneso>!
Catherine Anderson: Indián varázs

Ezzel a regénnyel végére értem a sorozatnak, és mondhatom, csodás élménnyel gazdagodtam azzal, hogy megismertem ezeket a történeteket, és a benne szereplő embereket. A negyedik kötet is hűen követte a korábbiak stílusát, egyszerre volt romantikus, érzelmes és nagyon megindító. Chase könyv eleji pálfordulását kicsit hipp-hoppnak éreztem, de aztán kárpótolt azzal, hogy mennyit iparkodott Franny kegyeiért. Bizonyította, hogy apja fia! :) És tényleg nagyon meg kellett dolgoznia a lányért, mert Franny drámája rendkívül mélyen és fájdalmasan gyökerezett. A kezdetekkor nem is gondoltam volna, hogy végül ilyen szívszorító lesz a története. A könyv végét meg is könnyeztem. Amit fájlalok, a sorozat egészét tekintve, hogy az indián kultúra igazából csak az első részben kapott nagy és fontos szerepet, aztán már csak Farkasölő maradt, mint a népe képviselője. Ő azonban, akárcsak ebben a részben is, teljes (és csupasz) mellszéllességgel adta önmagát! :) Kicsit „indiánosabb” romantikus kalandra számítottam, mikor elkezdtem a sorozatot, de inkább egy családregény kerekedett belőle, amit persze így is nagyon megszerettem, az első rész pedig örök és felejthetetlen kedvenc marad a rettenhetetlen, mégis csupa szív indián harcossal a főszerepben! :)

Silverlight>!
Catherine Anderson: Indián varázs

Ismét egy olyan történet az írónőtől, amit már megszoktam. Féltem az indián témától, s főként az első kötet durvaságai után, de szerencsére a harmadik kötet is már elég emészthető volt. Ez a kötet csak nagyon érintőlegesen kapcsolódik az indián kultúrához. Nincs benne az a durvaság, kegyetlenség. Bár valamilyen fokon itt is jelen van a szenvedés,a bántás és a fájdalom. Franny sorsa és múltja szörnyűséges. Az embert megdöbbenti, hogy mi mindent kellett elviselnie. Csodálatos ahogyan a családjáért küzd. Chase egy félig indián származású férfi, aki miután megismeri Frannyt tudja miért teszi azt, amit tesz. Mellette áll és nem ítéli el, ahogyan a családja se. Kiáll Franny mellett még akkor is, amikor a lány ellen fordul a saját családja. Csodálatos és megható történet az emberi szeretetről, az áldozatkészségről, sebezhetőségről. Egyszerre varázsolt és szomorított el. Nagyon szívhez szóló történet. Lehet, hogy érdemes lett volna ezzel kezdeni a sorozatot, mert az az olvasó, akit az írónő az elsőnél elvesztett, nem biztos, hogy elfog jutni eddig a kötetig. Pedig ezt érdemes elolvasni.

>!
General Press, Budapest, 2012
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636434144 · Fordította: Vörös Beáta
Fire_bird >!
Catherine Anderson: Indián varázs

„Az életben semmire sincs garancia. Senki sem tudja előre bebiztosítani a jövőt. Ezért is olyan fontos, hogy ne azzal töltsük a drága időt, hogy a múlton kesergünk. Csak a jelen pillanat van a kezünkben és a remény a holnaphoz!”

Az előszóban az írónő szépen felvezette a történetet. Az írónő személyes háttértörténete, amely az Indián varázst ihlette meggyőzött arról, hogy jól döntöttem, és nekem való könyv lesz ez. Amikor pedig megtudtam, hogy ennek a résznek, ki is lesz a női főszereplője, akkor pedig nagyon izgatott lettem. Franny már az előző részben is szimpatikus volt, és már akkor kíváncsi voltam, mi törtenhetett az életében, mi vezethetett odáig, hogy ígyspoiler kelljen élnie.
Az első pár fejezet után azonban azt éreztem csalódott vagyok. Chase-től és Franny-tól sem azt kaptam, amit vártam. Nem tudnám megmondani, hogy mi hiányzott, vagy mi nem tetszett, de valami határozottan zavart. A könyv feléig eléggé vontatott is volt, sokszor untam. Szóval a könyv első fele bár nem volt rossz, de mégsem tudott úgy lekötni. Nem hozott úgy hangulatba és nem varázsolt el.
A könyv második fele már sokkal könnyebben csúszott. Onnantól, hogy Franny titkai kiderültek Chase számára is, spoiler sokkal lendületesebb volt. Bár azért még ezután is azt éreztem néha, hogy túl volt minden magyarázva. Sokszor, mintha csak magukat ismételték volna a szereplők és ugyanazok a monológok, párbeszédek zajlottak volna le, csak más szavakkal. De legalább történt tényleges cselekmény is, volt bőven izgalom a könyv második felében. spoiler Régen nem sírtam már így és ennyit egy könyvet olvasva sem. spoiler

Nem éreztem annyira erősen ebben a részben az indián varázst, a természet és az állatok szeretete nem kapott olyan nagy szerepet, emiatt nem szippantott be annyira, de a történet maga nem volt rossz, a maga módján tényleg varázslatos volt.

„Szeretem, ahogyan a szél susog a fák közt. Apám mindig azt mondja, Isten suttogja el ilyenkor a bölcsességét, és ha valaki jól odafigyel, tisztán kiveheti a szavait.”

Zeraphic>!
Catherine Anderson: Indián varázs

Sokat vártam Chase történetétől, éppen ezért nem is kaptam azt az élményt.
Nem volt benne semmi izgalom, vagy akció, inkább a kitartásról, a múlt megbékéléséről és egy új élet kezdéséről szólt, és ezek elsöprő szintjeiről.

Chase sok év múlva hazatér, és nem tetszett az az ember, akivé vált.
De ott volt az apja, Farkasölő, aki a helyes útra terelte, visszavezette arra az ösvényre, ahova ki lett jelölve sorsának útja.

Direkt nem olvastam el a fülszöveget, mert kíváncsi voltam kit sodor az élet az ő erdejébe.
Meglepetés volt. Nem számítottam erre a lányra, azt pedig végképp nem tudtam elképzelni hogy lesz nekik közös jövőjük, főleg abban a korban.
Megértettem Francie aggályait és félelmeit, de kicsit előbb is levetkőzhette volna őket.
Azt hittem Jake és Fürge a türelem királyai, de Chase rajtuk is túl tett :)))
Hihetetlen elszántság uralkodik ebben a fiúban, tiszta apja.

Visszagondolva, Farkasölő páratlan személyiség, soha nem olvastam ilyen habitusról vagy felfogásról. Az, hogy igazi jó ember nem adja vissza még csak megközelítőleg sem, hogy ki is volt ő valójában.
Lehet ez a komancs származás vagy annak az életnek a formája, nem tudom, de sokkal gazdagabb lettem azáltal már, hogy megismerhettem őt Catherine Anderson által.
Köszönöm ezt, mert most már el sem tudnám képzelni a gondolataim nélküle.

Sajnálom, hogy vége Farkasok Földje meséjének.
Annyira szerettem! Ha elegem van a valóságból, biztos oda fogok menekülni…

meteoritastar>!
Catherine Anderson: Indián varázs

Mivel olvastam már az elöző részeket, így nem ért csalódásként, hogy az első rész hangulata nagyon távol lesz ettől a könyvtől is. Lehet, hogy emiatt, hogy nem vártam sokat, a kevésnek is jobban örültem. Farkasölő, csak mint csendes szemlélő volt a szereplők mellett, és mikor eljött az ideje megosztotta a gondolatait. De még milyen gondolatokat?! Engem lenyűgözött, ahogy Chaset terelgette. Azok az Apa fia beszélgetések a kedvenc pillanataim voltak.
Chaset hamar megkedveltem. Hiába volt a dilemmája úgy mond szokványos probléma, várható egy ilyen történettől, de engem ez nem zavart , ahogy az se, hogy ilyen megértő volt és elfogadó. Hisz még is csak Farkasölő fia volt és sokat tanult tőle.
Frannyval is hamar megbarátkoztam. Érthető volt, hogy Chase miért nem tudta kiverni a fejéből. Nem egy átlagos örömlány volt. Sajnáltam, amin keresztül kellett mennie és én úgy örültem egy bizonyos jelenetnek. spoiler Probáltam megérteni Franny bizonyos döntéseit, gondolatait és skerült is. De egy döntése miatt nagyon mérges voltam és ez sajnos a könyv rovására ment. spoiler
Ebben a történetben nagyon jól megmutatta az írónő, hogy hiába a jó nevelés, a célod elérése miatt néha kénytelen vagy más úton járni, alkalmazkodni a világhoz, az emberekhez és férretenni a otthon tanúltakat. De így sem szabad elfelejteni, hogy ki vagy, honnan jöttél. Valamint, hogy ne ítélj elsőre és a szeretet mindenre képes.
Sajnálom, hogy vége lett a sorozatnak. Farkasölő bölcsességei hiányozni fognak. Néha csak pár mondata volt, de azok mindig nagyon tanulságosak.

Felixa P>!
Catherine Anderson: Indián varázs

Sóhaj…, vége… Vége egy sorozatnak, vége egy történetnek… Ez az utolsó könyv feltette az i-re a pontot. Az előbbiek ismerete alapján kicsit tartottam attól, hogy nem fog igazán magával ragadni. Viszont az írónő egy hatalmasat tarolt azzal, hogy Franny-t a középpontba hozta. Ez fel is keltette a kíváncsiságomat, és innentől kezdve nem volt megállás a könyv végéig. Igaz, hogy kiszámítható a végkifejlet, ettől függetlenül nagyon olvastatta magát. Ha rangsorolni kellene a Franny és Chase köré szőtt történetet, akkor a második, dobogós helyet kapja tőlem.

Veress_Éva>!
Catherine Anderson: Indián varázs

Nekem tetszett. Lekötött, olvasás közben nem kalandozott el a gondolatom más felé. Én csak egy jó nagy csomag papírzsepivel tudtam végig olvasni. A jelenet amikor az igazság kiderül, csak bősz szemtörölgetések közepette és szipákolva lehetett végigolvasni. Nem biztos hogy ez a legjobb romantikus könyv de engem megfogott!

DeathQueen P>!
Catherine Anderson: Indián varázs

„Jónak lenni nem ugyanaz, mint bűn nélkül élni.”

Egész jó kis történetet olvashattam. Kár, hogy a sorozatnak vége van. Szívesen olvastam volna tovább. Zseniális húzás volt az írónőtől, hogy Franny – t a középpontba helyezte. Az ő karakterét nagyon megkedveltem. Chase – t is sikerült megkedvelnem már a legelején. Irigyeltem néhány tulajdonságát. Az előszóhoz meg nincsenek szavak. Elgondolkodtatott.


Népszerű idézetek

nykyriana>!

– Mi lesz, ha valami baj lesz, Chase? Mi lesz, ha megengedem magamnak, hogy szeresselek, és megint valami szörnyűség történik?
– Akkor megtörténik! Az életben semmire sincs garancia. Senki nem tudja előre bebiztosítani a jövőt. Ezért is olyan fontos, hogy ne azzal töltsük a drága időt, hogy a múlton kesergünk. Csak a jelen pillanata van a kezünkben és a remény a holnaphoz!

Sippancs P>!

Az élet legjobb dolgai állnak maga előtt, lányom. Ha csak a földet nézi, előfordulhat, hogy nem veszi észre őket.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Farkasölő "Habbe Esa"
Sippancs P>!

Az őszi falevelek forgatagában egy férfi, egy asszony és egy még meg nem született gyermek végtelen örvényben forgott körbe-körbe. Egyesültek, és ezzel beteljesült az évezredes jövendölés: hogy a komancs férfi és aranyhajú kedvese talál magának egy különleges helyet, ahol békében élnek majd együtt, és új nemzetnek adnak életet. És az új nemzet örökké énekelni fogja az indiánok énekét.

364. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

Szeretem, ahogyan a szél susog a fák közt. Apám mindig azt mondja, Isten suttogja el ilyenkor a bölcsességét, és ha valaki jól odafigyel, tisztán kiveheti a szavait.

Sippancs P>!

Chase szemügyre vette a többi emléktárgyat is, és közben egyre inkább érezte, hogy ide tartozik. Mennyi, de mennyi emlék… és mennyi szeretet! Elvégre mi mást is jelent a család? Emlékeket és szétszakíthatatlan kötelékeket.

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chase Wolf · család
Kiskosar>!

Előbb-utóbb mindenki elbotlik, ha állandóan hátrafelé tekinget.

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Az élet álom, Franny! Álmok nélkül semmink sem lenne! Álmodj velem!

Sippancs P>!

Rájött, hogy Isten igenis tesz csodákat. Sőt, épp a legkisebb gyermekeivel. Számára a csoda ott állt az oldalán: ez a makacs, csökönyös, bosszantó és mégis csodálatos férfi, akit Chase Kelly Wolfnak hívtak, őtőle kapta ugyanis a legnagyobb ajándékot, amelyet valaki adhat: a képességet, hogy szeresse önmagát.

366. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

– A tiéd – súgta Chase. – Ilyen erős a kezem, és te rendelkezel fölötte.
A férfi lehajtotta fejét, hogy ajkával megsimítsa Franny haját.
– Ezzel védelek meg minden bajjal szemben. Ha támaszra van szükséged, mindig ott lesz, hogy felemeljen. Ha fázol, közelebb húz majd, hogy érezd a testem melegét.

Sippancs P>!

– Azért fordítanál hátat az igaz szerelemnek, hogy teletöltsd a zsebed? Egy napon súlyos érmék húzzák majd le az inged, de a szíved is ugyanolyan nehéz lesz. Hiszen mi az értékes az ember életében? A szeretet és a nevetés. Ha feleségül veszed ezt a leányt, a hajlékotokat betölti a szeretet és a nevetés. Hiába kell nyolc embert eltartanod. Amikor gyermeketek születik, a szeretet és a nevetés százszorosára nő majd. Gazdag leszel mindabban az értelemben, ami igazán számít, és boldog is leszel. A boldog embernek pedig nincs szüksége pénzre.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Farkasölő "Habbe Esa"

Hasonló könyvek címkék alapján

James Fenimore Cooper: Vadölő / Az utolsó mohikán
James Fenimore Cooper: Nyomkereső / Bőrharisnya
Liselotte Welskopf-Henrich: Tokei-ihto visszatér
Iny Lorentz: Vad vidék
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Sandra Brown: A tisztesség parancsa
Laura Ingalls Wilder: Kicsi ház a prérin
M. C. Beaton: Miss Pym és a léhűtő lord
Juliette Benzoni: A szökevény