Indián ​szív (Indián... 2.) 61 csillagozás

Catherine Anderson: Indián szív

Amy, ​a fehér lány és Fürge Antilop, a bátor komancs harcos fiatalon egymásba szeretnek, és indián szokás szerint eljegyzik egymást. Fürge Antilop, aki népe fennmaradásáért küzd a fehérek ellen, megígéri a lánynak, hogy elmegy érte, amint vége a háborúnak.

Tizenkét évvel később a férfi esküjét megtartva megérkezik a texasi farmra, ahol a lány élt, és keserűen tapasztalja, hogy Amy nem várt rá. A lány helyett csak egy keresztfát talál, amely rádöbbenti, hogy élete mit sem ér a sárga hajú, égkék szemű, gyönyörű mosolyú lány nélkül. Reményvesztetten csatlakozik egy erőszakos rablóbandához, amely a gyilkosságoktól sem riad vissza. De meddig lázadhat így a sorsa ellen? Vajon barátja, az Indián holdban megismert Farkasölő és családja segítségével új életet kezdhet a céltalanul bolyongó indián férfi? Vajon rátalál-e újra az a szerelem, amelyet Amy iránt érzett?

Catherine Anderson négyrészes indiántörténetének második darabja is izgalmas, fordulatokban gazdag olvasmányt… (tovább)

Eredeti cím: Comanche Heart

Eredeti megjelenés éve: 1991

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2011
402 oldal · ISBN: 9789636433253 · Fordította: Szabó Ágnes

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Farkasölő "Habbe Esa" · Amelia 'Amy' Rose Masters · Fürge Antilop / Fürge Lopez


Kedvencelte 6

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Catherine Anderson: Indián szív

„Egy nap veled annyit ér, mint nélküled egy egész élet.”

Tudtam már az első résznél, hogy szeretni fogom ezt a sorozatot. Most már határozottan állítom, hogy imádom ezt a sorozatot.
Ismét egy csodaszép történetet olvashattam. Amyt és Fürgét már az első részben a szívembe zártam. Történetük nem olyan eseménydús mint Farkasölő és Lorettáé volt, de épp olyan gyönyörű, megható és érzelemteli. Fürge… Annyira nagyon szerettem ahogy harcolt és küzdött Amyért.

Zeraphic>!
Catherine Anderson: Indián szív

Régen olvastam az Indián Holdat és imádtam.
Sokszor eszembe jutott Farkasölő és Loretta története, olyan gyönyörű és szenvedélyes volt.
Nem is tudom miért nem folytattam.

Megérte újból kezembe venni a Komancsok világáról szóló fantasztikus sorozatot.
Emlékeztem Amyre és Fürgére, nem lehetett elfelejeni őket.
Hiába voltak összenőve fiatalon, az élet mégis úgy hozta, hogy ellentétes oldalra állítsa őket, még ha külsőségekről is beszélünk.
Eleinte haragudtam a lányra, hogy nem fogadja kitörő örömmel a fiatalabb komancsot, de aztán ahogy haladtam a könyvvel, megtudtam sok mindent Amy további sorsáról, ami megtörtént vele a borzalmas hispán találkozó után.
Hiába „gyógyult” meg az indián táborban, az élet tett róla, hogy visszataszítsa az ürességbe. Nem is igazán tudom felfogni, hogy maradhatott ép elméjű Amy és maradt állva két ilyen erejű pofon után, amit az élet adott neki.

Olyan jó volt megint olvasni Farkasölőékről és csodálatos gyermekeikről.
Indigó rögtön megfogott engem és remélem róla is hallani fogok még.
Fürge nagyon türelmes volt az ő Amy-jével, gyönyörűeket mondott neki és olyan szépen csalogatta ki a kis csigaházából, hogy el sem tudom mondani mennyire tetszett.
Le a kalappal a lány előtt azért, mert hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot, mikor spoiler.
Imádtam azt a részt. De leginkább Fürge szerelmi vallomásai ütötték szívemet szét.
Elképesztő miket tudott művelni a szavakkal, majd tettekkel megmutatta neki, hogy mit érez iránta.

Csodálatos könyv volt.
Hiába nem volt benne annyi akció és izgalom, mint az első részben, ez is letehetetlen volt, mert képtelenség volt elszakadni Amy és Fürge szerelmétől.
Annyira imádom ezt a sorozatot, alig várom a következő részt!!!

Silverlight>!
Catherine Anderson: Indián szív

Ez a kötet sokkal jobban tetszett, mint az első kötet. Talán azért is, mert nincs benne annyi szörnyűség, mint az elsőben. Persze itt is akadnak megdöbbentő dolgok, meg szomorú elítélendő tettek, de már kevésbé megrázóak. Amy karaktere már az első kötetben megfogott, s nagyon sajnáltam az akkor 12 éves lány szenvedései miatt. És már akkor felkaptam a fejem arra, ahogy alakultak a dolgok közte és Fürge között. Aranyos páros, bár a felnőtt Amy karaktere egy kissé idegesített. Valahogy túl sokat problémázott. Persze, meg voltak az oka, de mindegy. Az tisztán kitűnt a könyvből, hogy a fehér emberek elítélik az indiánokat, sőt a félvéreket is. És mindent megtesznek azért, hogy őket gyanúba keverjék vagy megbüntessék. Szegény kis Indigónak is meg kellett tapasztalnia a kegyetlenséget.

>!
General Press, Budapest, 2011
402 oldal · ISBN: 9789636433253 · Fordította: Szabó Ágnes
meteoritastar>!
Catherine Anderson: Indián szív

Nem erre számítottam az első rész után, de attol függetlenül tetszett.
Ez nem volt annyira kalandos, ez inkább az érzelmekre épült. Már az elején sziven ütött és nem is beszélve, ami még a későbbiekben kiderült.
Az elején kicsit haragudtam Amyre, ahogy Fürgével viselkedett, de lap lap után egyre jobban megértettem őt. Fürgét már az első részben megkedveltem. És itt mégjobban megszerettem. Nagyon tetszett, hogy nem félt kimutatni az érzéseit és neki se ment minden elsőre, emberi volt, aki hibázik, de közben megőrizte a macsóságát :)):)) spoiler
Örültem, hogy Loretta és Farkasölő is szerepelt ebben a történetben. Jó volt olvasni roluk is. Különösen a szeder tortás étkezés tetszett nagyon:)):))
Egy dolog miatt viszont csalódott vagyok. Az első részben imádtam az indián kultúráról olvasni. Itt nagyon kevés volt belőle. Jó, persze sok év / túl sok :off:))
Most bajban vagyok, hogy mennyi csillagot adjak neki. Így kap egy négyet, de fenn tartom a jogot a későbbi változtatásra, mikor végig olvasom a sorozatot :)):))

Egyébként megint nagyon tetszik a könyv borítója :)):))

Bagneso>!
Catherine Anderson: Indián szív

Ez a történet kicsit könnyedebb hangvételű volt az első résznél, az Indián holdnál, de persze Farkasölő és Loretta kapcsolata, és főleg körülményei mások voltak, mint amiben ebben a részben az immáron felcseperedett Fürge és Amy találta magát. Természetesen nekik is megvolt a maguk drámája, aminek az okait már az első részben megismerhettük, és várható volt, hogy a múlt traumái miatt sok nehézségbe ütközik majd a kapcsolatuk. Amy nagy meglepetés volt, igazán megváltozott gyermekkori önmagához képest, persze abszolút érthető okokból. Sokáig tartott, míg Fürge lerombolta a maga köré épített falat, de a kitartásával, szeretetével és kedvességével lassan magához édesgette a zárkózott, bizalmatlan és megtört lányt. Nem volt olyan mélysége a történetüknek, mint az első részben, de érzelmes, romantikus és izgalmas volt, ahogy újra egymásra találtak. Nagyon tetszett, hogy Farkasok Földjén játszódott a cselekmény, a városban, amit Farkasölő és Loretta alapított, és ezzel viszontláthattam az ő párosukat is, akik fontos és támogató mellékszereplői voltak Fürge és Amy kapcsolatának. A gyerekeiket is jó volt megismerni, akik szintén figyelemfelkeltő karakterek, főként Indigo, akinek szintén kijutott ebben a részben. Mondanám, hogy gyengébb volt ez a rész az előzőhöz képest, de nem így van, inkább csak más, mint mondtam, kicsit könnyedebb, kevésbé összetett és fordulatos, de legalább annyira magával ragadó és romantikus. Egy gyermekkori szerelem beteljesüléséről olvashattam egy kialakulóban lévő új világban, hangulatában igazi vadnyugati romantika volt, ami levett a lábamról, és várakozással tekintek a folytatásokra Farkasok Földjén! :)

Fire_bird >!
Catherine Anderson: Indián szív

Sajnos a félelmem beigazolódott, az első részt nem tudta túlszárnyalni, sőt meg sem közelítette azt.
Az elején nagyon sokat nevettem, azt gondoltam, hogy Fürge nagyon jó kis férfi karakter lesz. Félig komancs-mexikói, akit gyilkos hispánok közé sodor az élet, majd ő maga is azzá válik. Jókat nevettem az elején Fürge beszólásain, de aztán a kezdeti lelkesedésem elfogyott Fürge poénjaival együtt. Nagyon sokszor untam magam olvasás közben, és ezen sajnos már Leo Rojas sem tudott segíteni. Teljesen más volt a hangulata, mint az első résznek. Ez inkább olyan westernes történet volt, semmint indiános. Hiányoltam az indiánokat, a komancs szokásokat.
Amy-t nagyon szerettem az Indián hold-ban, egy igazi bátor, harcos kislány volt, amiből most semmit nem kaptam. Persze, valahol érthető, hogy miért tört meg ennyire, de engem inkább már idegesített. Fürge pedig úgyszólván semmilyen hatással nem volt rám a későbbiek során. Sokkal izgatottabb lettem már akkor is, hacsak Farkasölő nevét megláttam, szívesebben olvastam volna inkább róla/róluk többet. Bár az is igaz, hogy jobban szerettem a vad, lovon vágtázó komancs Farkasölőt, mint a most kapott háziasított változatát.
Még bízom a többi részben, de nekem ez a rész most csalódás volt.

serengeti P>!
Catherine Anderson: Indián szív

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 5
Stílus (írói): 5
Ötlet (eredetiség): 4
Tartalom (mondanivaló): 4,5
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 3,5
Érzelmek (ábrázolása): 5
Izgalom: 5

Nekem bizony tetszett a sorozat második része is. Ugyan elkanyarodtunk az eredeti főszereplőktől, de azért nem tűntek el teljesen, ők is fontos szerepet kaptak a történet folytatásában. Ebben a kötetben az írónő újra érzékenyebb témákat is megpendít: szó esik erőszakról, gyilkosságról, rasszizmusról, feminizmusról egyaránt. Mindezt azonban nem szájbarágósan teszi, így aztán a történet könnyen emészthető marad. Izgatottan várom a harmadik kötetet!

DeathQueen P>!
Catherine Anderson: Indián szív

„Mindenkinek megadatik az életében egy nagy szerelem. Nekem te vagy az.”

Nagyon jó könyvet sikerült a kezembe vennem. Már az előző részben felfigyeltem Amy – re és Fürge Antilop – ra. Nem annyira eseménydús ez a könyv, mint az előző, de ez nem baj. Másban emelkedett ki ez a könyv. Nekem ebben úgy tűnt, hogy több az érzelem. Fürge szerelmi vallomásai nagyon tetszettek. Amy – t meg egyszerűen csodálom azok után, ami történt vele.

miaow P>!
Catherine Anderson: Indián szív

Az első kötethez képest kevésbé mozgalmas eme regény cselekménye, de ugyanolyan elgondolkodtató, lélekbe hatoló s helyenként megindító. Olvasmányos, drukkolós, a maga világába szippantós történet: továbbra sem szabadultam attól az érzéstől, hogy Fürge és Amy, no meg Farkasölő s Loretta között járok, akár egy láthatatlan megfigyelő. Tetszett a családias hangulat, a már megismert szereplők történetbe szövése; bár kissé meglepődtem, hogyan is alakult Farkasölőék élete. Nehéz őt letelepedett emberként elképzelnem. Jó volt a felnőtt Fürgét is megismerni, bár az ő esetében is másra számítottam, kevésbé zűrös előéletre s kiábrándultságra. De aztán szépen fejlődött ő is, illetve mi – az olvasók – is jobban megérthettük cselekedeteinek mozgatórugóit. Kemény világ, nehéz sorsok, legyőzhető múlt s reményteli jövő – egy jó Anderson-regény. Csak így tovább.

pasztornenagyeva>!
Catherine Anderson: Indián szív

Ez a könyv kimondottan a nemi erőszak feldolgozását tűzi ki célul. Tetszett ez a könyv,mert hiába Amy a főszereplő, Fürge nagyon odafigyelt a lányra, hogy mi a jó neki. Nem akart semmit ráerőltetni. Együtt sikerült feldolgozni a lányon kiskorában elkövetett nemi erőszakot. Fürge óvatosan kipuhatolta, hogy mi bántja a lányt,és a kedveskedésével,udvariasságával, udvarlásával rábírja a lányt, hogy higgyen neki, hogy együtt lehet jövőjük.


Népszerű idézetek

Tóth_Orsolya_3 P>!

Mindenkinek megadatik az életében egy nagy szerelem. Nekem te vagy az.

Tóth_Orsolya_3 P>!

Aki a múltnak él, bár hatalmas távolságot tesz meg, az útja végén semmi sem várja.

bookandcup>!

Azt hiszed, a bátorság nem ismeri a félelmet? Vagy hogy egyet jelent a meggondolatlan vakmerőséggel? A bátorság, az igazi bátorság az, ha valaki megteszi azt a három lépést, amelytől halálosan retteg.

116

Tóth_Orsolya_3 P>!

– De ez itt valóság, és az is marad, ameddig a gyermekeim élnek, mert a népem dalait éneklem nekik, és a népem hagyományai szerint nevelem őket. – Beleöklözött a mellkasába.
– A népem örökké élni fog, míg csak egy porszem is lesz belőlem a szélben. Ez volt a bátyám utolsó kérése, igaz? És én tiszteletben tartom a kérését. Ez volt az anyám álma, és én valóra akarom váltani az álmát. – Remegve felsóhajtott.
– Régóta érzem, hogy itt vannak velem. Amerre megyek, a bátyám szelleme velem tart. A vállamat az anyám szeretetének fénye melengeti. Ha figyelek, hallom, ahogy a boldogságról suttognak nekem.

5 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!

Olyan hosszú utat tettél meg idáig, és még mielőtt egyszer álomra hajtanád a fejed, máris a mögötted hagyott ösvényt kémleled a vállad fölött. Bolond az a férfi, amelyik, ha végre célba ér, újra elfordul tőle.

Kiskosar>!

Akárhová teszed az arcod, Amy, a szemed mindig a horizonton legyen. A holnapot nézd, ne a tegnapot. A szívedben rejlő szomorúság a tegnap, amelyet többé nem láthatsz, hagyd tehát hátra. Mindig csak előre nézz.

otaksa>!

– Nem akarsz behívni?
– A leghatározottabban nem! Tanítónő vagyok. Ügyelnem kell a hírnevemre. Egy hölgy nem engedi, hogy egy férfi…
Fürge lökött egyet az ajtón, így Amynek két lépést hátrálnia kellett.
– Költői kérdés volt – közölte a férfi, azzal belépett a házba.

Kiskosar>!

A félelem különös dolog. Amkor szembenézünk vele, ahogy Amy is tette azon a nyáron, amikor összebarátkoztatok, a félelem eltörpül. De, amikor menekülünk előle, akkor egyre nagyobb lesz.

otaksa>!

Amy közelebb lépett hozzá, a kezét ökölbe szorította, a válla megfeszült, egész testében remegett a dühtől.
– A családod tagja vagyok. Attól a naptól kezdve, hogy kimentettél a hispánok karmai közül, mindig kiálltál mellettem, és a barátom voltál. Hogy állhatsz most itt így és hogy… ehetsz!
Farkasölő a kenyérre pillantott, majd zavartan a lányra nézett.
– Talán mert éhes vagyok?


A sorozat következő kötete

Indián... sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Heather Graham: A szökevény
James Fenimore Cooper: A préri
Nan Ryan: A Napisten
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya
W. Macleod Raine: A félvér kölyök
James Fenimore Cooper: Vadölő / Az utolsó mohikán
James Fenimore Cooper: Nyomkereső / Bőrharisnya
Michael Punke: A visszatérő
Karl May: Winnetou – Old Shatterhand
Liselotte Welskopf-Henrich: Tokei-ihto visszatér