Indián ​hold (Indián... 1.) 92 csillagozás

Catherine Anderson: Indián hold

Loretta Simpson tanúja volt, ahogy szüleit a komancsok brutálisan meggyilkolták, s a trauma miatt megnémult. A szőke hajú lány olyanná válik, mint az ősi prófécia szerint a \"szavak nélküli, mézszínhajú asszony\", amikor találkozik az amerikai hadsereg ravasz ellenfelével, a Farkasvadásszal.

Eredeti cím: Comanche Moon

Eredeti megjelenés éve: 1991

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2011
424 oldal · ISBN: 9789636433260 · Fordította: Bodor-Horváth Kata

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Farkasölő "Habbe Esa" · Loretta Jane Simpson


Kedvencelte 24

Most olvassa 1

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bree_olvas>!
Catherine Anderson: Indián hold

Imádtam.
Nem is tudom, hogy hol kezdjem.
Sosem olvastam indiánokról szóló történetet. Nem is nagyon érdekeltek és nem is ismertem ilyeneket. Utoljára kiskoromban a Pocahontas nézése közben találkoztam indiánokkal, na meg persze érettségire készüléskor, de azt próbálom elfelejteni :D
Kollégiumi húzás volt és a nevelőtanárnő engem húzott és tőle kaptam ezt a könyvet. Mondta, hogy szeretne véleményt kapni majd róla jövőre. :) így a pár új könyv között ezzel a csodával kezdtem a szünetet.
Először megemlíteném, hogy imádom a borítóját. Maga a könyv annyira gyönyörű. Kifinomult szép, egyedi. Olyan nyugalmat sugározó…és a kék lapok! Imádom.

A történet fergeteges, csodálatos egyszerűen fantasztikus! Egy olyan világba kalauzolt el, amit eddig még nem ismertem. Egy kultúrát mutat be, de ezzel párhuzamosan magát az embereket is. Milyen a valóban gonosz, milyen a kedves és sorolhatnám.
Minden fejezet, minden egyes oldal izgalmas volt, alig bírtam letenni.

Őszintén nem ezt vártam. Nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog, hogy ennyire elvarázsolhat egy könyv. Pozitív csalódás a javából :) nem egyhamar fogom kiheverni az biztos :) körülbelül ott tartok, hogy nem tudok mást elkezdeni, mert annyira ekörül forognak a gondolataim.
Imádtam, szerettem nagyon-nagyon!!! :) mindenkinek ajánlom! :)

2 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Catherine Anderson: Indián hold

Catherine Anderson tud ennél jobbat is. Bár alapvetően szeretem az indiános történeteket de ez nem fogott meg annyira. A szereplői túl sokat kínlódtak, szomorúság, düh, gyűlölet. Az irónő a hepiend híve, de fogalmam sem volt, ebből hogyan lesz az. Azért a szerelem nem tud mindent legyőzni, mégis az a bizonyos prófécia megváltoztatta a lezárást.

4 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Catherine Anderson: Indián hold

„Én ismerni fogom a dalt, amelyet a te szíved énekel. És te is tudni fogod az enyémet.”

Még most is pityergek. Gyönyörűségesen csodaszép történet. Fájdalomról, bosszúról, elfogadásról, felimerésről, szerelemről, megbocsátásról, jövőbe vetett hitről és arról, hogy mindannyian Emberek vagyunk.
Ennek a könyvnek a könyvespolcomon a helye, saját példány kell belőle. Örök kedvenc lett! ❤

4 hozzászólás
meteoritastar>!
Catherine Anderson: Indián hold

Ehhez a könyhöz nem tudok sokat hozzá fűzni.
Fantasztikus volt.
Romantikus, kegyetlen és izgalmas… és indiános :)):))
CA, ahogy bemutatta az akkori életet,nézeteket, az indiánok faluját és Farkasölőt… én elvesztem a történetben.
Annyi érzés futott át rajtam és maradt is velem még most is, hogy idő kellett egy értelmes értékelés írásához. Le kellett higgadnom elöszőr is.
Mindig kihoz a sodromból, ha ilyesmit olvasok, ami az indiánokkal történt. A szívem egy része ott maradt a faluban :((:((
Kegyetlenség.
Viszont sokat mosolygtam és izgultam is a történet folyamán. Igen csak esemény dús volt.
Egy dolog zavart nagyon és az Loretta volt. Ahogy menekült Farkasölőtől azzal eleinte nem volt bajom. De utánna, már zavart. Még jó, hogy nem omlott egyből az indián karjaiba! De ez már sok volt.
Viszont ezzel együtt is tetszett és biztos sokszor eszembe fog jutni Farkasölő, a családja és az életük.

/ A borító csodálatos. A lapok kékes lilás széle még különlegesebbé teszi ezt a könyvet:)):)) /

_Enii_>!
Catherine Anderson: Indián hold

A szavak, amelyek elhagyják a szádat, megmondják ki vagy.

Nem hittem volna,hogy ennyire fog tetszeni,de azt kell mondanom,részemről jogos az 5*.
Imádtam,hogy az írónő által bepillantást nyerhettem egy rég elfeledett törzs,nevezetesen a komancs indiánok életébe,és hétköznapjaiba. Ha választanom kellene egy kedvenc részt,akkor az egyértelműen az Ő földjükön töltött napokból lenne.
Fordulatokban sem volt hiány,mire belerázódtam volna egy-egy helyzetbe,azonnal kirántották alólam a talajt. :D Emellett folyamatos a feszültség,egyrészt az Észak és Dél között vívott háború,másrészt a tosi tivó és a komancsok közötti harcok miatt.
A szóhasználat,a belecsempészett mára már igen ritka nyelv,és az események egymásutánja,teszi ezt a könyvet annyira egyedivé,és letehetetlenné. :)

Laura_Bakos>!
Catherine Anderson: Indián hold

A könyv arról szól, hogy a nagy Farkasölő, a fiatal félvér komancs indián találkozik a fiatal szőke Loretta Simpsonnal :)
Aranyos és izgalmas történet volt. Farkasölőt megkedveltem, de Loretta nagyon idegesítő volt számomra. Ő nem lett kedvenc karakter. Amolyan unszimpatikus személy, akinél soha sem lehet megérteni, hogy mégis mit eszik rajta a pasi.
Kicsit félve kezdtem bele, mert indiános történet, és tudtam, hogy az a bizonyos öldöklés is megjelenik benne. Meg is jelent, bár nem annyira durván, mint általában, de szépen aprították egymást.
A vége aranyos volt.

Bagneso>!
Catherine Anderson: Indián hold

Hosszú és kimerítő utazás volt elolvasni ezt a könyvet, megélni ezt a történetet, de minden pillanata megérte a ráfordított időt! Be kell vallanom, az írónő előszava nagyon jól jött, különben lehet, hogy kicsit csalódtam volna, de szerencsére már jó előre szólt, hogy ez nem egy szokványos történelmi romantikus, és tényleg nem volt az. Az átlagosnál tartalmasabb, kegyetlenebb és egyszersmind realistább volt. Mindemellett jutott persze a műfaj jellemzőiből is bőven. Mindent áthatott az indián kultúra, a hitük és hiedelmeik. Ez alapozta meg a történetet, ami valósággal pulzált a rengeteg érzelemtől és tobzódott eseményekben és fordulatokban. A cselekmény kiszámíthatatlanul folyt, sosem tudtam, vajon mire számítsak a következő oldalon, és sokszor meglepetés is ért, valamint kétszer komolyan meg is könnyeztem az olvasottakat. Különleges történet volt ez egy különleges szerelemről, ami pártatlanul mesélt két nép találkozásáról, annak jó és rossz oldaláról egyaránt, az akkori időkről és körülményekről. A szereplők sokat küzdöttek, főleg egymással, mire eljutottak a jóslat beteljesültéig, de végül eljutottak, és csak ez számít. Loretta viselkedése olykor kiakasztott, bár megértettem a motivációit, Farkasölő előtt azonban abszolút le a kalappal, mert végtelenül türelmes, kitartó és jó szívű vadember volt. Tagadhatatlanul az én szívemet is elrabolta, míg tartott a történet! :) Igazság szerint a folytatásban szívesen olvasnék ismét Farkasölőékről, hogy hogyan alakul az életük a továbbiakban, de azért nem bánkódom olyan nagyon, mert Amy és Fürge is nagyon kedves lett számomra, és alig várom, hogy a történetüket megismerjem. Aztán jönnek majd a gyerekek, szóval sok minden várat még magára, és bár tudom, hogy a többi rész már valószínűleg nem lesz ekkora hatással, azért ki nem hagynám egyiket sem! :)

4 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Catherine Anderson: Indián hold

Catherine Anderson minden könyve csodálatos, akármilyen műfajban ír. Szinte eléri a régi klasszikusok színvonalát.
A konkrét könyvet elég rég olvastam már, de tudom, hogy 5*-ot érdemel, ahogy a többi műve is. Mély gondolatoka és érzéseket dolgoz fel, sok megható résszel, jókat lehet pityeregni olvasás közben. Remekül megformált szereplőkkel és eseményekkel, nem a szokványos indián romantika, bár azok sem rosszak, de azok stílusa és írásmódja eltörpül CA stílusa mellett. Komoly könyvek, drámai cselekményekkel, nem könnyed hangvételű románcok.

Silverlight>!
Catherine Anderson: Indián hold

Ismét egy könyv, amivel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Bár az írónő könyveit nagyon szeretem, az indiános könyvei úgy tűnik nem annyira fognak. Ennek ellenére el kell ismernem, hogy maga a könyv tetszett: a cselekmény, a szereplők, a végkifejlet. Magával ragadó a borító is. Végig furcsa volt, hogy nagyon sok indián név jelenik meg a könyvben és egy idő után nem igazán tudtam követni és elég zavaróvá is vált. Az indiánok és fehér emberek viszonya egymáshoz megdöbbentő. Az is ahogyan az indiánok az elrabolt nőkkel bánnak. Mondjuk engem leginkább spoiler rázott meg. Nem bántam, hogy belekezdtem a sorozatba, néha jó egy kicsit kimozdulni a komfort zónából.

>!
General Press, Budapest, 2011
424 oldal · ISBN: 9789636433260 · Fordította: Bodor-Horváth Kata
Felixa P>!
Catherine Anderson: Indián hold

Nem gondoltam, hogy ennyire magával fog ragadni a történet. Az eleje kissé vontatottan indult a számomra, nem is foglalkoztatott annyira az olvasása, inkább éreztem unalmasnak, mint érdekfeszítőnek. Aztán átbillentem a holtponton és beindult a történet. Azt vettem észre, hogy elmerülök a részletekben gazdag és érzelmi kavalkádokban hemzsegő világban. Mert aztán kaptam itt mindent: mérhetetlen gyűlöletet, bátor önfeláldozást, elszánt bosszúállást, igaz megbocsátást és őszinte szerelmet. Mindemellett egy olyan női karaktert, akinek egy cseppet sem irigylésre méltó a helyzete. Amazoni jellemvonása nagyon erős vezérfonala a sztorinak. De nem elhanyagolható a férfi szereplő sem, aki szintén rendkívüli jellem. A kettejük huzavonája mély lelki tartalmakat tár fel, amelyek hol szívettépőek, hol pedig humorosak és nemes érzelmekről tanúskodnak.
A könyv külalakja pedig szemet gyönyörködtető, különösen a lapok kék színe. Nem kérdés, hogy folytatom-e; természetesen!


Népszerű idézetek

_Enii_>!

(…) a magad módján kell megtanulnod az élet leckéit.

Tóth_Orsolya_3 P>!

Én ismerni fogom a dalt, amelyet a te szíved énekel. És te is tudni fogod az enyémet.

Stitch >!

A szavak, amelyek elhagyják a szádat, megmondják ki vagy, Kék Szem.

131

nykyriana>!

– Még találkozunk. Eljövök hozzád, mint a szél, a semmiből. Emlékezz ennek a komancsnak az arcára! Én vagyok a te végzeted.

nykyriana>!

Farkasölőt zavarta a magas nyakvonal és a bő szoknya, ezért belemarkolt a ruhába.
– Ennyi anyag! Hol vagy, Kék Szem?
Elkezdte felemelni a szoknyát. Loretta hátranyúlt, és megfogta a kezét.
– Mi… mit csinálsz?
Farkasölő felemelte a fejét, szemében huncutság csillogott.
– Keresem az asszonyomat. Ott vagy valahol.

IzzieThomas>!

A karom örökre a tied, hogy rátámaszkodhass. Amíg be nem lepi a hó a hajadat, jó? Mindig, amíg porrá nem válok a szélben.

83. oldal (General Press, 2011)

IzzieThomas>!

Áltál valaha ott, ahol egy patak a folyóba ömlik? A kettőből egy lesz. Együtt nevetnek a köveken, együtt sodródnak az éles szurdokokon, együtt zuhannak le a vízesésben. Ez ugyanilyen, amikor egy férfi és egy nő szereti egymást. Nem mindig kellemes, de ha megtörténik, a férfinak kevés beleszólása van. A nők, mint a patak, egyik pillanatban nyugodtak, a másikban pedig lehet, hogy a férfi úgy érzi, mintha vadvízben kellene úsznia.

157. oldal (General Press, 2011)

Tóth_Orsolya_3 P>!

Most jött rá, hogy nincs jó vagy rossz, igaz vagy helytelen, egyszerűen csak emberek, akik az életükért harcolnak. Csodálatos emberek, akik éltek, szerettek és nevettek.

Tóth_Orsolya_3 P>!

Furcsa dolog ez, fiam, de amikor egy férfi a karjába vesz egy kisbabát, és azt állítja róla, hogy a fia, az valósággá válik a szívében. Az ereiben futó vér semmit nem számít. A szemének színe semmit nem számít. Amikor megtetted az első lépéseket, azt az én kinyújtott karom felé tetted. Csak ez számít.

IzzieThomas>!

Nem jobb kockáztatni az életedet, mint egyáltalán nem élni?

118, oldal (General Press, 2011)


A sorozat következő kötete

Indián... sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Heather Graham: A szökevény
James Fenimore Cooper: A préri
Nan Ryan: A Napisten
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya
W. Macleod Raine: A félvér kölyök
James Fenimore Cooper: Vadölő / Az utolsó mohikán
James Fenimore Cooper: Nyomkereső / Bőrharisnya
Michael Punke: A visszatérő
Karl May: Winnetou – Old Shatterhand
Liselotte Welskopf-Henrich: Tokei-ihto visszatér