Felhők ​felett 43 csillagozás

Catherine Anderson: Felhők felett

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Random, Colorado állam. Egy újabb állomás a magányos harcos, Gabriel Valance számára, aki legszívesebben kívülálló maradna minden helyzetben. Amikor egy jöttment elkapja és meglövi, megbánja eddigi üres, magányos életét. Nancy Hoffman, az aranyhajú szépség Randomban telepedett le, múltja elől menekülve. Útjaik keresztezik egymást, mikor is Gabriel egy második esélyt kap a sorstól. Elhatározza, hogy leveszi Nancyt a lábáról, elnyeri a bizalmát, és meggyőző őt a szerelméről, és ezzel a sokat próbált cowboy önmagát is megmentheti.

Eredeti cím: Walking On Air

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2015
352 oldal · ISBN: 9789636437978 · Fordította: Pejkov Boján
>!
General Press, Budapest, 2015
352 oldal · ISBN: 9789636438265 · Fordította: Pejkov Boján

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel (arkangyal)


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Catherine Anderson: Felhők felett

Októberben olvastam először az írónőtől, és akkor kétségeim támadtak, megéri-e vajon folytatni a további ismerkedést. Ez a könyv sokkal jobban tetszett, bár nem volt tökéletes. Nagyon szerettem a főszereplőket. Gabriel kapott egy második egy sorstól, és élt is vele. A kedvenc részem az volt, amikor Gabe életében először élhette át a karácsony varázslatát.

>!
General Press, Budapest, 2015
352 oldal · ISBN: 9789636437978 · Fordította: Pejkov Boján
>!
Porcsinrózsa P
Catherine Anderson: Felhők felett

Ez a könyv igazi csemege a romantikus regények kedvelőinek. Az angyalos szál számomra kissé túl erőltetettnek, túlkombináltnak tűnt. Valahogy nem éreztem odavalónak. Másként kellett volna azt a csavart megoldani, amely átvezet az újabb szálhoz. Ez így mesterkélt. Persze, a történet kibontása során értelmet nyer, és az is kiviláglik, hogy mindez egy eszköz arra, hogy a szerző megfogalmazza gondolatait a hitről, erkölcsről, az emberi kapcsolatokról. Szépen megformált jellemekkel, olyan társadalmi problémákkal találkozunk, melyek talán öröktől fogva léteztek, és megmaradnak az emberi faj kihalásáig.
Olvasmányos, szórakoztató regény, jó cselekménnyel, humorral átszőve.

1 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P
Catherine Anderson: Felhők felett

Olyan könyv volt ez, ami tele volt szeretetre méltó szereplővel, érzésekkel, családi és emberi összetartással, egymás megsegítésével. Az érzelmek és a cselekmények mellett, szerepet kapott a vallás is. Elgondolkodtatott, hogy a hit képes-e csodákra, vagy a bennünk lévő akarat. Az a hívő ember, aki kiöltözve minden vasárnap templomba jár, vagy az, aki ténylegesen meglátja maga körül a segítségre szoruló embereket és tesz is valamit azért, hogy jobb legyen nekik.
Mivel ez egy igazán romantikus történet, nem szűkölködött a romantikában és szenvedélyes jelenetekben sem, mégis sokkal erősebb volt nekem az emberek egymás iránt mutatott szeretete, összetartása. A boldogság a végére bennem teljes volt, egy gyönyörű karácsonyestét is átélhettem a szereplőkkel, néha egy-két papírzsepire is szükségem volt, és megállapítottam, hogy gyakrabban kellene ilyen romantikus könyveket olvasnom. Catherine Andersontól ez volt az első könyvem, de azt már biztosan tudom, hogy nem az utolsó.

Http://konyvutca.blogspot.hu/2015/10/catherine-anderson…

3 hozzászólás
>!
SzAngelika 
Catherine Anderson: Felhők felett

„Karácsony. Nagyon különleges időszaka az évnek.”

Szívesen mondanám, hogy minden romantika kedvelőnek ajánlom, mert csodálatosan elfeledteti a hétköznapok kíméletlen rohanását, és balzsamként hat a lélekre. Mert így van, de… Úgy érzem, roppant fontos kiemelni, hogy a vallási ihletettség ezúttal mennyivel markánsabb szerephez jutott, mint a szerző korábbi műveiben.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2015/09/catherine-and…

>!
ggizi P
Catherine Anderson: Felhők felett

A történet maga nagyon szép, szeretetről, megváltásról, összetartásról, elfogadásról szól, tele megható jelenetekkel. Ami kicsit zavart – bár egyáltalán nem ért váratlanul – az a szöveg erősen túlírt volta. De ami még ennél is jobban, az a történet alapjaiban rejlett. Ha sikerült volna úgy csavarni a szálakat, hogy ne legyen ennyire elrugaszkodott a valóságtól és az spoiler beavatkozást és a spoiler választási lehetőséget – ami igazából a történet kiindulópontja, és tisztában vagyok vele, hogy sokaknak pontosan emiatt is tetszik – valahogy teljesen kikerülni, akkor számomra sokkal többet adott volna a történet.

>!
katalinko
Catherine Anderson: Felhők felett

Érdekes könyv volt, az elején azt hittem hogy nem fog tetszeni a vallásos – angyalos – részei miatt, de végül megszerettem.Nagyon tetszett, hogy végülis mindenkit sikerült megmentenie Gabe-nek, nemcsak Nant. Könnyed kis kikapcsolódás volt.

>!
AustraliaFan
Catherine Anderson: Felhők felett

Kicsit tényleg tömény vattacukor a rózsaszín, csillámos fajtából, de nekem akkor is tetszett :)
Igazi Catherine Anderson, amit leginkább karácsonykor ajánlanék olvasásra, egy pohár forró csoki mellett. Mert máskor lehet, hogy kicsit sok(k), ha mindenkinek a sorsa jóra fordul, de karácsonykor ez elvárás:)

Ami a vallást, hitet illeti… Szerintem nem zavaró. Vagyis ha az elején nem tudsz napirendre térni afelett, hogy egy meglőtt rosszfiú magától Gábriel arkangyaltól kap második esélyt, akkor ne is folytasd….

Nekem bejött:)

>!
Odilia
Catherine Anderson: Felhők felett

Szerintem az egyetlen CA könyv, amit többször is el tudok olvasni, ez a tökéletes karácsonyi hangulatot teremtő romantikus könyv :-)))

>!
l_moni
Catherine Anderson: Felhők felett

Mikor elkezdtem olvasni csak néztem ki a fejemből, hogy mi is ez?! Elolvastam újra a fülszöveget, hogy jó könyv van-e a kezemben, sajnos jó volt.
Hááát!
Sok mindent lehetne írni erről a könyvről. Az első harmada nagyon nem tetszett, csak azért olvastam, hátha jobb lesz. És igen, a második harmadtól tényleg jobb lett. Ezért is kapott tőlem négy csillagot. Mert onnantól már érdekes volt, és olvasatta magát. De addig viszont el kellett jutni.
Gabe és Nan jók együtt :) A mellékszereplők is szerethetők.
Nem lett kedvenc. Még egyszer nem szenvedem végig az elejét.

>!
krisztin1
Catherine Anderson: Felhők felett

Ez a könyv kicsit eltér az írónő megszokott könyvei közül. Maga az alapsztori nekem nagyon tetszett, és lehet kicsit elfogult vagyok – mivel Anderson nagy kedvencem – de most sem csalódtam. Bár, nekem a jelenben játszódó könyvei a nagy kedvenceim:)
Az elején nem kedveltem Gabe-t, de fokozatosan, ahogy ő maga is változott, sikerült belopnia magát a szívembe. Lehet a végére kicsit túl cukormázas is lett a sztori, de nekem ezzel nem volt problémám.
Egy dolog miatt van hiányérzetem. Én a végén vártam, hogy spoiler


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

Csak létezzünk a pillanatban, és próbáljuk mindegyiket a lehető legcsodálatosabbá tenni.

246. oldal

>!
kkata76 P

Rendben, barátom, magadra hagylak felbecsülhetetlen bölcsességem nélkül, amellyel segíthetnélek utadon.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel (arkangyal)
>!
katalinko

Nagy ajándékot kaptam tőle, hogy megtanított nevetni. Ebben a szörnyű világban, ha nem nevetünk, akkor nem marad más, csak a sírás.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ajándék · nevetés · sírás
>!
Inimma

(…) az a helyzet, hogy nem mindenkinek ugyanaz a képzete a mennyről vagy akár a pokolról, ezért hogy úgy mondjam, a közönségnek játszunk, és olyat alkotunk, amire számítanak. Egy idős hölgy, aki imádta a macskákat, és több mint húsz volt neki, teljes szívéből azt hitte, hogy a mennyország túlcsordul a macskaféléktől, így amikor elhunyt és üdvözöltük…
– Egy olyan helyen fogadtátok, ahol minden felhőn macskák tanyáztak – fejezte be Gabe helyette.
– Igen. Többé-kevésbé – válaszolta Gábriel vidám hangon. – És most, hogy eljutott a mennybe, macskák veszik körül.

Harmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel (arkangyal) · macska · mennyország
>!
krisztin1

– Néha az életünk egy szempillantás alatt megváltozhat. És bár sosem számítunk rá, egyetlen esemény is a feje tetejére állíthat mindent – (…)

>!
miaow P

Azt az aranyhajú csibészt tényleg Isten teremtette, és sohasem lehetett férfi. Különben tudta volna, hogy nem illik fiatal lányokat meglepni öltözködés közben.

96-97. oldal

>!
krisztin1

(…) soha ne bízz egy olyan férfiban, aki nem néz egyenesen a szemedbe.

>!
miaow P

– Nem vagyok a legtöbb férfi. Gabriel Valance vagyok – kacsintott rá. – Mi, férfiak nem olyanok vagyunk, mint a gyöngyök, Nan. Ne akarj minket színek és formák szerint kis üvegcsékbe zárni. Mindannyiunknak vannak hibáink, de nem vagyunk egyformák.

102. oldal

>!
Inimma

A lapostetű olyan, mint a többi tetű, csak nem a jó helyen kapja el az ember. Veszettül tud viszketni, és pokolian nehéz megszabadulni tőle.

72. oldal (PDF) - Negyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: lapostetű (Phtirus pubis)
>!
krisztin1

(…) a legkedvesebb, legmegnyerőbb férfi is szívtelen szörnyeteggé változhat egy szempillantás alatt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Debbie Macomber: Angyali segítség
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
J. D. Robb: Halálos ünnep
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Debbie Macomber: Első hó
Christopher Moore: A leghülyébb angyal