Édes ​semmiségek (Kendrick/Coulter/Harrigan 3.) 48 csillagozás

Catherine Anderson: Édes semmiségek Catherine Anderson: Édes semmiségek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Molly ​tízévnyi boldogtalan házasság testi-lelki megaláztatásai után kétségbeesetten menekül el zsarnokoskodó, durva férje elől. Nem elsősorban önmagát félti, hanem egy megkorbácsolt, megkínzott versenylovat próbál megmenteni a férfi további kegyetlenkedéseitől. Így kerül a lóval együtt Jake Coulter békés vidéki birtokára, ahol az eddigi megszokott csendet és nyugalmat megjelenésével egyből száműzi. Sok mindennel kell szembenéznie neki és Jake-nek is, aki nem is sejti, hogy Molly befogadásával milyen bonyodalmakon kell még keresztülmennie… A nehézségek leküzdésében, az új környezetbe történő beilleszkedésben megértő és türelmes segítőtársra talál a birtok tulajdonosának személyében, akihez hamarosan gyöngéd szálak fűzik. Bár Molly korábbi keserű tapasztalatai miatt képtelen elhinni, hogy valaki őt szépnek találhatja és őszintén szeretheti, Jake óriási türelemmel és végtelen kitartással próbálja meggyőzni őt a szerelméről. Vajon a sokat szenvedett Molly végre megtalálhatja-e az igaz… (tovább)

Eredeti mű: Catherine Anderson: Sweet Nothings

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
General Press, Budapest, 2011
374 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636432706 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2004
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639459801 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bitten
Catherine Anderson: Édes semmiségek

A megszokottnál könnyedebb hangvételű, és tartalmú.
Olvasgattam az értékeléseket, és sokszor elgondolkodtatnak, amiket leírtok/leírnak. Most a vérbeli negatív értékelések keltették fel az érdeklődésem. Látjátok nem vagyunk egyformák – szerintem ez a rész amolyan limonádé volt (a megszokotthoz képest) szerinte borzalmas. Akik sok sorozatot olvasnak – > Ha beleolvasok egy sorozat közepébe egy számomra idegen írótól, kérdezem én: Van értelme? Tudok igazi véleményt formálni? Talán nem is az én érdeklődési köröm igazán?! (hányszor futok magam is olyan kötetbe ami, lássuk be nem érdekel)
Sztem jó dolog, ahogy leírják a véleményeiket a molyok, mert néhány értékelés után kialakítható egy ízlésköre adott molynak és nagyon tetszik,ahogy húzzuk vagy éppen lebeszéljük egymást. Sokszor megmosolygom, mikor vki „figyeltjei” közé jelöl, majd kis idő múlva meggondolja magát….. :D

Jujj micsoda kitérő….. ez a könyv ezt hozta ki belőlem, akit zavar attól elnézést kérek! ;-) Ha gondot jelent akkor törlöm csak jelezzétek!

5 hozzászólás
>!
Zeraphic P
Catherine Anderson: Édes semmiségek

Aranyos regény volt, és őrültem, hogy Jake-el folytatódott a sor.
Mondjuk őszintén bevallom, hogy kicsit izgalmasabb könyvre számítottam, nem mintha itt nem lett volna akció, de mégis …. az a bizonyos plusz hiányzott nekem.

Molly édes volt, és nagyon sok mindent ki se néztem volna belőle, többek között, hogy autót szerel és még ért is hozzá :)))
Kinézetre is aranyos lehetett, főleg mielőtt spoiler, amiért először iszonyú dühös voltam rá, de aztán Jake reakcióját meglátva, elpárolgott haragom.

Itt is megismerhettük az emberi kapzsiság nem létező határait.
Az állatok bántalmazásáról már nem is beszélve.
Szerencsére itt is megkaptuk a boldog befejezést és a szokásos epilógust, amiért nagyon hálás vagyok, imádom a könyvek végén.

A címet még mindig nem érzem találónak. Lehet az eredeti szövegben volt rá utalás, én itt nem találtam…

>!
anesz P
Catherine Anderson: Édes semmiségek

Az írónő ezen regényében is komoly dolgokról van szó: állatbántalmazás, testi-lelki kínzás, őrület, lelki sebek gyógyítása és gyilkosság. Ennek ellenére valamennyivel könnyedebb hangvételű, mint a sorozat többi része. Nagyon tetszik a cím, és hogy a könyv ezt hogyan dolgozza fel.
A főszereplők jelleme megint kidolgozott, a történet nagyon érzékeny a kis lelki folyamatokra is. A farmon lévő élet néhol vicces, hol kemény. A közepe felé mintha eltűntek volna a mellékszereplők, és csak a főszereplők maradtak volna porondon,amit kicsit sajnálok, mert így összecsapottnak tűnik a vége.

>!
kiruu P
Catherine Anderson: Édes semmiségek

Lovas.
Itt már félig imádom.
Érdekes.
Hm. Mi lesz itt még?
Vicces.
Már nem kell sok.
Kíváncsivá tesz.
Úristen nem tudom abbahagyni!
Lehengerlő.
Egyszerűen imádom.
Végre egy lovas, eszméletlen kinézetű cowboyos, vicces és nem túl romantikus történet. Amelyik könyvben van ló, azt máris imádom. ;)

3 hozzászólás
>!
kkata76 P
Catherine Anderson: Édes semmiségek

Ez is nagyon jó volt, Catherine Andersonban ritkán csalódik a lelkes olvasó. Ebben a könyvben egy modern suttogó a főszereplő, a történet az ő farmján játszódik, ahol a lovakkal foglalkozik, Oregon vadregényes tájain.

>!
Dianka
Catherine Anderson: Édes semmiségek

Néha az ember lelkének szüksége van olyan rózsaszín, szirupos romantikus sztorikra ahol a végén minden jóra fordul, minden probléma megoldódik és Catherine Anderson történetei mind ilyenek. A női főszereplői mind „elesett”, bajbajutott nők, akiket az erős, izmos, jóképű esetenként gazdag cowboyok „megmentenek”, közben életre szóló szerelem alakul ki köztük. Hát ez a sztori is ilyen.
Jake …nagyon sajnálatos hogy ilyen pasi a való világba nem létezik, annyira szerethető, odaadó,együtt érző,szenvedélyes, okos, családcentrikus … ,csodáltam a kitartását Mollyval ,akit „tönkre tett” a férje. Molly karaktere viszont nagyon is valósághű, rengeteg önbizalom hiányos, zárkózott, önértékelési zavarral küzdő lány/nő „rohangál az utcákon.” A történet végére Mollynak nagynehezen sikerül legyőzni a problémáit Jake segítségével és újra bízni tud a szerelemben.

>!
Kiskosar
Catherine Anderson: Édes semmiségek

Eloljaroban annyit, hogy nem olvastam a sorozat elso ket kotetet. persze most mar tudom, hogy nem is fogom.

Mollyt mar az elejen megrugdostam volna, annyira ostoba es idegesito, a tortenet meg olyan, mint egy brazil szapanopera. kb a felenel le is tettem, hogy en aztan be sem fejezem, de vegul jokislany mosjara vegigolvastam. nem ajanlom senkinek.

s meg annyi, ha valaki 155 centi, akkor a 70 kilo nem kicsit molett, hanem kover.

>!
Sylvie_B
Catherine Anderson: Édes semmiségek

Pár napja elfogott az érzés, hogy nekem valami modern, romantikus, cawboyos történetet kell olvasnom. Ne kérdezyétek honnan jött, fogalmam sincs. Egyszerűen befëszkelte magát a gondolataim közé, és nem hagyott békén.
Először valami film után néztem, hátha sikerülhet azzal kielégíteni ezt a furcsa, semmiből felbukkanó igényt, de nem segített. Nekem olvasni kellett! :D
Rögtön Catherine Anderson ugrott be, mint író, aki ilyen témakörben alkot. Pont azért, mert kiemelkedően jól tudja megjeleníteni ezt az egész életérzést, világot. Az olvasó könnyedén képes belefolyni, beleélni magát a történésekbe, látja lelki szemei előtt a helyszineket, szereplőket. Aki olvasta már a Kendrick-Coulter sorozatot, tudja, hogy miről beszélek.
És akkor a könyről:
Vagy ezer éve olvastam először ezt a történetet, azóta sok-sok víz lefolyt a Dunán. Rengeteg elolvasott oldal van a hátam mögött, jó és rossz élmények egyaránt. Erre a könyvre mindig kellemes emlékekkel gondoltam vissza, még attók függetlenül is, hogy sajnos nem tudtam volna minden mozzanatot kapásból felidézni. Hiába, aki sokat olvas végül képes elveszni a szavak rengetegében, ës talçn csak a vdat marad meg kristálytisztćn, hogy igen, ezt ën magyon szerettem. :)
Lényeg a lényeg, hogy szinte olyan volt újraolvasni, mintha első élmény lett volna. Kétséget kizáróan, most is élveztem az elsőtől az utolsó szaváig.
Igazi életszagú, mégis-megmutatom-hogy-az-élet-lehet-szép történet. Romantikus, szerethető, szívfacsaró, megmosolyogtató. Teljes mértékben azt nyújtotta, amit vártam, amire vágytam. És a főhősnő nem egy piszkafa. :D Bár szegénykém sokat görcsöl a fölött, hogy mennyire kövér, ronda, undorító egy tehén, de hát ne is csodálkozzunk e miatt. Ha tíz évig minden egyes nap ezt súlykolnák belénk, tegye már fel a kezét az, aki végül nem hinné el. (Ex-férj műve, lehet is utálni érte rendesen.)
És akkor jön Jake Coulter, a jóképű, a magas, az izmos, az a mindenkit-megkaphatok-akit-csak-akarok fajta és mégis őt akarja. Ráadásul kedves, figyelmes, törődő, becsületes, gyerek- és állatbarát. Hát vágyhat ennél többre egy nő? :D
Ugyan a racionális eszem tudja, hogy ilyen tökéletes pasi nem létezhet, mégis, az írónőnek sikerült úgy tálalnia az eseményeket, h teljesen valószerűnek hassanak, mintha ez az életben is minden sarkon megtörténhetne. Le lettem nyűgözve.
A romantikus lelkemről meg már nem is beszélve, aki olvadozott, mint sajt a sütőben és egyáltalán nem vette figyelembe a racionális gondolatokat.
Igazi andalító történet, a megsebbzet női lélek gyógyulásának folyamatáról, az örök szerelemről, családi szeretetről és összetartásról.
Én imádtam, imádom, csak ajánlani tudom! :)

>!
wallery
Catherine Anderson: Édes semmiségek

Ahhoz képest, hogy egyszer fordul elő ez a kifejezés könyvben, nem értem, miért ez lett a címe: abszolút nem kifejező. Jake mindig is szeretni való figura volt számomra, s igazán örülök, hogy kellemes történet fogja át

>!
fozogabi
Catherine Anderson: Édes semmiségek

Tetszik az írónő stílusa. Az utóbbi időben belefutottam pár olyan romantikus regénybe, ami kifejezetten rossz volt, így nagyon tudom értékelni, ha egy történet ennyire kidolgozott és élvezhető. A főhős karakterek szimpatikusak.


Népszerű idézetek

>!
Bitten

– Mi az a mezei saláta? – Aminek hangzik. Mindenféle zöldség a mezőről, pitypanglevél, csalán meg ilyesmi.– Most viccelsz?
– Ez most a divat az összes menő étteremben. Ezek a városiak nem komplettek. – Hank megborzongott, és a fejét csóválgatta. – Nyolc dollárt gomboltak le rólam egy étteremben ezért a vacakért. Szerintem vagyont kereshetnénk ezzel. Egyszerűen kicsapnánk a
vendégeket a legelőre.

>!
Rouge

Az ember önmagáról alkotott képét nagyon gyakran mások kegyetlen megjegyzései alakítják.

87. oldal, 7. fejezet

>!
Bitten

– Testhez álló pulóver és szűk farmer volt rajta.
– És mi ezzel a probléma?
– Hogy Molly is bennük volt.

2 hozzászólás
>!
Bitten

– Úgy érzem magam, mint egy víziló, akit belepréseltek egy zsiráfnak való térdzokniba.

>!
Rouge

– Sok mindenben nem vagyok biztos ebben a pillanatban, de ennyit azért tudok magamról. Én olyan vagyok, hogy mindent vagy semmit. Ha a testemet adom valakinek, abban a szívem is benne van.

177. oldal, 13. fejezet

>!
Rouge

Olyannak látjuk magunkat, amilyennek mások látnak.

209. oldal, 15. fejezet

>!
Bitten

– Az ő helyében én elolvastam volna azokat a regényeket, amiket maga, hogy lássam, miben tehetnék a kedvére, és miben hasonlíthatnék azokra a regényhősökre. Megint szeretném figyelmeztetni valamire: beszereztem néhányat.

>!
Rouge

Milyen lehet egy varázslatos csók a holdfényben?
Milyen érzés, ha egy férfi teljesen leveszi a lábáról?
Lehet, hogy úgy fog meghalni, hogy soha nem lesz része igazi szenvedélyben? Azt el tudná viselni, ha soha senki nem írna hozzá szerelmes verseket és nem adna szerenádot az ablaka alatt, vagy ha soha senki nem mászna fel az erkélyére, hogy bevallja, halálosan szerelmes belé. De azt azért szeretné, ha még mielőtt végleg elhervadna, lenne valaki az apján kívül, aki azt mondja, hogy gyönyörű, és legalább virágot venne neki, csak egyszer. Ez olyan nagy kérés?

53. oldal, 5. fejezet


A sorozat következő kötete

Kendrick/Coulter/Harrigan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
J. Lynn: Wait for You – Várok rád
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer
J. R. Ward: Az angyalok jussa
J. D. Robb: Meztelenül a halálba