Szerelmes ​pillanatok 56 csillagozás

Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

„Chetwynd képregényei biztosan megmelengetik és puha, bolyhos takaróba burkolják a szívedet.” – BuzzFeed

Ami spontán, alkalmi firkálgatásnak indult, az igazi szenzációvá vált, amikor a barátja felrakta Catana Chetwynd rajzait az internetre. Most a Catana Comics képregényei olvasók millióit érintik meg édes humorukkal, amivel könnyű azonosulni. A Szerelmes pillanatok pontosan az, amire a címe utal: egy kapcsolat legjobb pillanatai.

Eredeti mű: Catana Chetwynd: Little Moments of Love

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634575665 · Fordította: Benedek Dorottya

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 82

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Milli88 P
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Nagyon cuki és a végletekig igazi. :)
Végig fülig érő szájjal lapoztam a könyvet. Nagyon sok kis képkockánál magunkra ismertem Sir Lancelottal. És szinte hihetetlen, de ő is végigolvasta a teljes könyvet és nagyon büszke volt magára, hogy elolvasott egy este alatt egy teljes könyvet. xD
Voltak részek, ahol hangosan fel is nevettem.
A nagy kedvenceim a Szeretlek :) üzenetes, a robotporszívó, az ölelés töltődés, a hosszú távú párkapcsolati flört, a homlok puszi, a randi este annak idején és most, a biztonságérzet mérő, az összebújás nyáron és kb felsorolhatnám az egész könyvet. :D
Imádtuk mindketten! ❤

2 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Egyszerűen nem tudom a CUKI szó használatát elhagyva jellemezni ezt a könyvet (vagy Catana agyszüleményeit), mert a képregények róla és a szerelméről szólnak, ők pedig egy aranyos, jópofa, összeillő pár. Tulajdonképpen két kattant és egymáshoz illő szerelmesről szól az összes Catana comics, akiknek az őrültsége abszolút szinkronban van a párjukéval. (A szerelmes kedvű olvasóknak jelezném, hogy nevezhetjük őket akár „lelki társaknak” is. Csak nem akarom… XD)

Szerettem olvasni.

https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/02/catana-ch…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634575665 · Fordította: Benedek Dorottya
1 hozzászólás
>!
Deszy P
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Kiskifli-nagykifli, ellopott pulcsik, cuki sms-ek és egy sor egyéb rózsaszín-boldog-vicces párkapcsolati jelenet jellemzi Catana alkotásait. Ezeken a kis képregényeken elsőre elmosolyodik az ember, majd boldogan konstatálja, hogy bizony, ez náluk is így van – és ember legyen a talán, aki ezen a ponton kibírja, hogy ne ossza meg rögtön a párjával, és ne akarja jóóól megszorongatni.

Teljes értékelés:
» http://www.deszy-konyv.hu/2019/02/catana-chetwynd-szere…

>!
Ferger_Jolcsi P
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Nagyon aranyos volt ez a kis kötet, jókat mosolyogtam rajta. Bár nyilván nem mindegyik rész jelenik meg egy-egy adott kapcsolatban, de azért megmosolyogtattak ezek az apró kis „jelenetek”, melyeket kiragadtak egy párkapcsolatból. Remélem, hogy újabb képregénnyel is gazdagodik majd a szerző, mert én nagyon szívesen olvasnék még több ilyet.

>!
Molymacska
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Képregényolvasóként nagyon megdöbbentett, hogy a KMK kijött egy képregénnyel, de közben nagyon örültem is neki. Minőség garantált volt, de mivel még képregényt nem adtak ki, nem tudtam, mire számítsak.
A képregény történetecskéi eszméletlenül aranyosak voltak. Mintha a mindennapi életemet látnám a lapokon (igen, alacsony vagyok, igen, mindig fázik a kezem, igen, imádok odabújni, és közben macskahangot kiadni :D ). Néha annyira vicces, hogy kapcsolatom egy része így megnyilvánul, és láthatom, hogy más is ugyanennyire őrült tud lenni. Vagy csak szerelmes. Imádnivalóan szerelmes <3 spoiler
Néha a történetecskék egyszerűek is voltak, de nagyon imádtam, a sokszor szöveg nélküli, vagy minimális szövegezésű képeket. Lehet, hogy nem tudunk annyi idézetet kiírni belőle molyra, de a kép maga eszméletlenül hatásos volt, és nagyon jól tudta átadni azt az érzelmet, vagy érzést, amit abban a helyzetben mi is érezhetünk.
Ami érdekes volt, hogy több panel átfedésben volt a Sarah's Scribbles képregénnyel. Ez egyrészt jó, mert akinek tetszik az a képregény, az ezt biztosan szeretni fogja, ellenben néhol rossz volt, hogy szinte ugyanazokat a helyzeteket látjuk (mert annyira általános az a cselekvéstípus, pl hogy a lány a pasi pulcsiját hordja). Furcsa volt így olvasni, de lehet csak azért tűnt fel, mert előbb olvastam a Sarah's Scribbles-t.
Ami számomra a képregénnyel kapcsolatban meglepetés volt, az a könyv kötése. Egyrészről tényleg különleges, hogy keménytáblás, így strapabíró, és nagyon jó kézbe venni is. Ellenben nagyon vastag a papírra nyomták (számomra vastag. A többi könyvhöz/képregényhez képest), ami furcsa volt, és sajnos a kötés miatt nem is lehetett teljesen kinyitni a képregényt (nagyon mereven tartja a kötés).
A másik furcsaság az volt, hogy egyes panelek színesek voltak, amik igazából bár esztétikusak, de annyi többletet nem adtak számomra, így néhol feleslegesnek éreztem. Nem tudom, más hogy van ezzel, de nekem jobban tetszett volna fekete-fehérben, főleg azért, mert a színes oldalak is pasztellszínesek, vagyis annyira nem ütközik ki a többitől (de lehet csak az én hülyeségem ez :D ).
Nagyon örültem, hogy a képregényt olvashattam magyarul, és annak is, hogy a KMK belevágott ebbe, és kipróbálta magát a képregényes piacon. Remélem bejön nekik, és több női, párkapcsolati (trendi?) képregényeket olvashatunk itthon is. Mindesetre én nagyon örülnék neki, egy biztos vásárló már van a leendő képregényekre is :)

>!
ap358 P
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Cukiságfaktor a köbön. Akinek eltelt a szíve a romantikával, és még ezek után is bírja az édesen ölelkező kis firkafigurákat, azok imádni fogják. Biztosra veszem, hogy minden pár talál benne olyan részt, ami alapján magukra ismer, egy apró mozzanatot, amit az évek sem töröltek el.
A „szeretlek” szót soha ki nem ejtő férfi ismerősöm ma észrevette az asztalon, és a női csevejt, gyerekricsajt kizárva az elméjéből olvasni kezdett. Húzogatta a szemöldökét, nagyokat nézett, komoran megjegyezte, hogy „na, ez sem gyerekes pároknak való”, majd egyszer csak felnevetett, és magához intette a feleségét. Még ő is megtalálta magukat benne, és még neki is mosolyt csalt az arcára a könyv, ezért az öt csillag.

>!
Virág_Blogger P
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

– Csak nem kávét érzek?
– De.
– Korábban felkeltél, és csináltál nekem kávét?
– Igen! ….. Most meg hová megyünk?
– Összeházasodni!

Őszintén bevallom, a kezdeti fejrázogatásaimat végül már az első pár lapozás által csapott fuvallatok elfújták… ami utána maradt, azt pedig leginkább a cukiságfaktor kiütött mércéje prezentálja. Hogy ez a szint jó vagy sem… ezt rábíznám mindenkire, hogy eldöntse. Nekem néha sok volt, összességében mégis pozitív nyomot hagyott bennem – elvégre egy ilyen összeszokott pár egymás iránti szeretete, és a mindennapjaikban megbúvó vicces és aranyos jelenetek valahogy így is, úgy is kellemes érzéssel töltik el az embert. Itt pedig volt minden, a közös semmittevés öröme, ragaszkodás, feltöltődés szerelemmel, ágyba hozott kávé (EZT AMÚGY TÁMOGATOM), bolondságok… igazából nem is lehet ezeket ledarálni így felsorolásszerűen: a képregények magukért beszélnek, s valahogy megkövetelik, hogy megpróbáld átérezni őket te is. Egyszerűek, de kifejezőek, megmelengetősek és szórakoztatóak… s bár ez már erősebben egy témára fókuszál, mint mondjuk a Sarah Andersen gyűjtemények, azokhoz hasonlóan számomra ez is olyan kötetté lépett elő, amelyet kézügyben kell tartani, majd egy kimerítő nap után átpörgetni a maga szerény 160 oldalát. Garantált mosoly.

Teljes posztom a könyvről: http://neverletmegobyviranna.blogspot.com/2019/02/catan…

>!
budvigszandi P
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Ez eszméletlenül édes volt :D Láttam már Catana képregényeit, és nagyon megörültem, hogy kiadnak belőle egy kis gyűjteményt. A könyvesboltban belelapozgattam, aztán annyira elmerültem benne, hogy végig is pörgettem. Rengeteg képkockában magunkra ismertem. Jó érzés tudni, hogy rajtunk kívül is sok ilyen pár van a világon, akik ennyire szeretik egymást és általában néha ennyire bolondok :D

>!
K_A_Hikari
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Ha van valami, amire gondolkodás nélkül rávágom, hogy übercuki…
Nos, ez a képregény az :)

*vigyorog, mint egy szerelmes tejbetök*

>!
Saille P
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Cute, more cute, the cutest! :) Tényleg nagyon cuki könyvecske! Én eddig nem ismertem Catana képregénykéit (szánom-bánom), de már be is követtem őt Instán egyből. Ez a képregény olyan pároknak való kifejezetten, akik tényleg szeretik egymás annyira, hogy lemenjenek gügyögősbe, azaz merjenek gyerekesek, lököttek és viccesek lenni egymással. Szerintem mondjuk ez a hosszú párkapcsolat titka, nem a bizonytalankodás, egymás után nyomozgatás, a kimért viselkedés, a követelőzések, a kötelességek sorolása vagy a kövér bankszámla (bár ez utóbbi azért nem árt). Ezt is, mint Sarah Andersen könyvecskéit a párommal nézegettük végig nagyrészt, és ha már egy pasi is jókat vidul rajta, akkor az biztos ül a párkapcsolatra.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

9 évesen: egy nap rátalálok a szőke hercegemre

15 évesen: egy rocksztárhoz akarok feleségül menni

19 évesen: olyan akarok lenni, mint ezek a párok Instagramon

most: hogy is vágyhattam bármi másra?

1 hozzászólás
>!
Ligeia

– Ki az a kisfiú a konyhában?
– Csak a barátnőm smink nélkül.

55. oldal (Amikor este 10 után jönnek látogatóba)

>!
Ligeia

– Csak nem kávét érzek…?
– De!
– Korábban felkeltél, és csináltál nekem kávét?
– Igen!
– …
– … Most meg hová megyünk?
– Összeházasodni.

80-81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kávé
>!
ap358 P

Követtem el hibákat, bántam meg dolgokat, de semmit sem csinálnék másként, mert minden, amit tettem…hozzád vezetett.

153. oldal

>!
Caledonia_Valley P

– Most megcsikizlek!
– Jaj, istenem ne!
Haha haha hahaha Édes, ha nem hagyod abba, kicsinállak.

59. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bill Watterson: Kázmér és Huba
Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító
Bill Watterson: Kázmér és Huba képeskönyve lusta vasárnapokra
Jim Davis: Ubul, te édesnyálú!
Bill Watterson: Kázmér és Huba jubileumi válogatás
Larry Gonick: Képregényes világtörténet 1.
Charles M. Schulz: Kutya egy élet ez, Snoopy
Charles M. Schulz: Snoopy világhírű író lesz!
Jim Davis: Garfield – Jubileumi válogatás – Az első húsz év
Carl Barks: Donald kacsa kalandjai 1. – A nagy fogás és más történetek