Sülve-főve, ​mindörökre 40 csillagozás

Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​a huszonhét éves Roxy Rule legjobb barátja és szobatársa, Ollie elfogad egy új munkát külföldön, Roxy azt várja, hogy a kapcsolatuk továbbra is olyan lesz, amilyen mindig is volt: gondtalan, baráti és könnyed – egészen addig, amíg egy váratlan csókot nem váltanak pillanatokkal az indulás előtt. Leküzdve a késztetést, hogy elemezze a történteket, vegyes érzésekkel tér vissza a normális kerékvágásba New Yorkban, ahol egy elviselhetetlen főnöknek dolgozik egy kilátástalan munkahelyen, és egyre távolabb kerül álmától, hogy professzionális séf, de legalább a vőlegénye támasza legyen…

Roxy élete fenekestül felfordul, amikor a nővérei, Steffi és Izzie hirtelen hozzá költöznek. Egyikük hat hónapos terhes, de nem hajlandó róla beszélni, másikuk korai életközépi válságban szenved. Roxy megpróbálja átvenni az irányítást a karrierje, a szerelmi élete és a testvérei felett – de vajon tényleg ő irányít? És sikerül-e megoldania a családja problémáit?

A Váratlan… (tovább)

>!
Erawan, Budapest, 2015
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469565 · Fordította: Laik Eszter

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Roxy Rule


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Pandalány P>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Megmondom őszintén, hogy meglepett engem ez a könyv. Nagyon tetszett az írónő első könyve, a Cat Lavoie: Váratlan nyaralás és ezáltal voltak elvárásaim a második regényével kapcsolatban. Elkezdtem olvasni a regényt és kicsit csalódott voltam a könyv feléig. Aztán úgy beindult a történet, hogy nem bírtam letenni. Csak kapkodtam fejem és a kezdeti csalódottság teljesen elmúlt. Szerintem nagyon szerethető a főhős lány, Roxy, illetve a családtagjai, a barátai is. Bár azért nem mindenkit kedveltem végig, például Izzie eleinte nagyon idegesített.
Sajnáltam, hogy a sütés-főzés nem került túlzottan előtérbe, pedig sok finomságot megemlítettek, rengeteg cukor és édesség fogyott, de azt hittem, hogy kicsit több szerepet kap a főzőcskézés.
Érdekes végkifejlete lett a történetnek, szerintem jó lett. A fél csillagot csak a sütés-főzés hiánya miatt vontam le.

10 hozzászólás
landi72 P>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Most pont ilyen aranyos, pörgős, modern történetre volt szükségem. Igazi hétköznapi nőcis történet, mindenféle apró bonyodalommal. A szereplőket hamar megkedveltem. A hangulat is nagyon jó volt. Az pedig különösen tetszett, hogy a történetben gyakran felbukkant a sütés-főzés-evés hármasa. :)

csucsorka IP>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Vedd a összes zs kategóriás romantikus komédiát, ragadj ki belőlük minden valaha volt klisét, fűszerezd egy olykor Bridget Jones meggyötört árnyékára hasonlító főszereplővel, meg néhány bájos/vicces pillanattal, amiktől valahogy mégsem lesz olvashatatlan, pedig annak kéne lennie – szóval érd el, hogy a végén még az olvasó érezze furán magát.

lha>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Egyszerű kis romantikus limonádé. Volt benne olyan csavar is, amire nagyon nem számítottam. Jópofák voltak a karakterek, bár azért voltak benne olyan hirtelen váltások, amik nem voltak kellően megalapozva. Összességében tetszett a bolond család :) persze a végeredményt – részben – borítékolni lehetett.

Barbi0309>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Egy aranyos, eseménydús történet. Vannak benne meglepetések, vannak olyan részek amikre én azt hittem, hogy hamarabb fog történni, de egy szerethető, könnyed olvasmány. Összességében tetszett, de nem egy eget rengető történet. :)

Zsuzsanna_Hernádi>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Alapvetően- az utolsó kb. 20 oldalig- tetszett. Limonádé, de az olvasmányos, szórakoztató, bájos fajtából. Még attól is eltekintenék, hogy ahhoz képest, amit a cím sugall, minimális benne a sütés-főzés, szinte csak említésszerűen jelenik meg néhány helyen. Ami nekem sok volt, az a végén lévő csavar. Nem írom le, mert nem akarok spoilerezni, de nekem az már túl sok volt. Értem, hogy nem akart az írónő egy szokásos gejl befejezést, hanem egy váratlant akart húzni, amire senki nem számít, de nálam ez túl sok volt.

Lulma>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Átlagos könyv, ám a befejezés dobott rajta. Tetszett a csavar a végén. Addig viszont el is kellett valahogy jutni és az eléggé szenvedős volt, majdnem félbe is hagytam.

Zsanett>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Szórakoztató és vicces, könnyű történet volt. Ami nem volt annyira rossz, ez a könyv nekem olyan egyszer olvasós. Voltak benne olyan fordulatok amire nem számítottam. Néha Roxyt kicsit soknak éreztem. A sütés- főzős vonal az tetszett. Egyébként jókat mosolyogtam a történeten. Bár az Ollie és Roxy érzéseit/ gondolatait jobban kilehetett volna fejteni.

Kettinger_Laura P>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Ha limonádét akarok olvasni, akkor csak Fejős Éva könyvtára jöhet szóba.
Jó kis agykikapcsolós, könnyed regény, romantikus, de nem csöpög annyira, hogy fel kelljen mosni utána a padlót. Roxy-t kifejezetten szerettem benne, nagyon jól eltalált karakter.
Egyedül a Steffi szállal voltak problémáim, azt nem bántam volna ha nem így alakul… Na de hát mindegy, én jól szórakoztam, kellemes élmény volt. Egy-egy ilyen könyv mellet a négy órás vonatozás már nem is okoz problémát.

Robert_Andrassy>!
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre

Jó kis történet: könnyed, vicces, romatikus de nem túláradóan. Olyan filmszerű.


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

– Amikor negyedikes korod óta megőrülsz egy lányért, és a nővére felhív azzal, hogy a lány is megőrül érted, csak nem hajlandó beismerni magának, bolond lennél, ha nem hagynál ott mindent, és nem adnál egy esélyt magadnak.

landi72 P>!

Sosem csináltam eddig semmit. Belefáradtam már a semmibe. A semmivel semmit nem értem el idáig.

nypiro P>!

Ha volna olyan vetélkedő, ahol a versenyzőknek pénzjutalomért kellene időre összeállítani jó szereléseket, a húgom lenne az örök bajnok. Steffi a divat MacGyvere.

Kapcsolódó szócikkek: Roxy Rule
Szelén>!

A szoba másik felében Steffi egy szörpfoltot dörzsöl le Cameron arcáról, előtte ráköp egy kicsit a hüvelykujjára – pont úgy, mint anyukánk csinálta annak idején.

336. oldal

nypiro P>!

Steffi a szemét forgatja.
– Ethan helyes fiú, de olyan iszonyúúúú unalmas.
– Nőj már fel, Steff. Csak azért, mert magánnyugdíjpénztárba teszi a pénzét, ahelyett, hogy Star Wars-relikviákat venne az eBay-en, még nem unalmas. Inkább felelősségteljes.
– Mi az a magánnyugdíjpénztár?

Kasztór_Polüdeukész>!

Strandot akarok, de közben a
karácsony hangulatát is érezni szeretném

nypiro P>!

Semmi nem hasonlítható ahhoz a mámorhoz, amikor egy új ételkölteményem olyan finom és látványos, hogy simán bekerülhetne a polcaimon zsúfolódó szakácskönyvek valamelyikébe.

Kapcsolódó szócikkek: Roxy Rule

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Lauren Graham: Egy nap talán
Vi Keeland: Egomániás
Cornelie C. G.: Teremtő erő
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Susan Elizabeth Phillips: Várom a párom
Janet Evanovich: Két ravatal
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet