Entangled ​– Összekuszálva 454 csillagozás

Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tizenhét éves Grace egy fehér szobában ébred, ahol nincs más, csak egy asztal, tollak és papír. Mindeközben pedig fogalma sincs, hogy került oda.
Ahogy lassan papírra veti összekuszálódott élete minden apró részletét, kénytelen felidézni azokat a dolgokat is, amiket inkább el akart felejteni. Kiderül, hogy reménytelenül szerelmes a lélegzetelállító Natbe. Ahogyan az is, hogy a legjobb barátnőjét Salnek hívják, és kettejük kapcsolata egyáltalán nem hétköznapi. Egy dolog azonban hiányzik.
Grace-nek szembe kell néznie a legfontosabb kérdéssel. Miért van itt?

Egy történet veszélyes titkokról, mély barátságról és ellenállhatatlan vonzalomról.

Eredeti mű: Cat Clarke: Entangled

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456522 · Fordította: Cziczelszky Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456515 · Fordította: Cziczelszky Judit

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Grace Carlyle · Devon Scott · Ethan · Nat Scott · Sal Stewart


Kedvencelte 105

Most olvassa 35

Várólistára tette 244

Kívánságlistára tette 202

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
wurzel_gabriella
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Még mindig egy lenyűgöző és egyben durva történet.
Aki még nem olvasta, érdemes. :)

>!
Nikolett0907 P
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Nem lehet szavakkal elmondani, mit éreztem miután befejeztem a könyvet. Nagyon mélyen érintett és azóta többször is olvastam.

>!
Orsi999
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Érdekes, egyedi és sokkoló.
Már a legelején kíváncsi voltam arra, hogy vajon ki is lehet az az Ethan, de erre szinte csak a legvégén jöttem rá.
Nagyon lehangoló volt arról olvasni, hogy Grace-t, hogyan árulták el a barátai, szerettei.
Sallel kapcsolatban már a legelején sejtettem, hogy mi lehetet a baja, és már itt kezdtem egy kicsit utálni, és zavart hogy így titkolózik a legjobb barátnője előtt, aki segíteni szeretne neki.
Nat-et az elején szimpatikusnak találtam. Kedves volt és vicces. De ahogy haladtunk a történet során egyre jobban semlegessé vált számomra. Később, amikor először találkozott Sallel már rögtön tudtam, hogy valami nem stimmel közöttük. Volt egy sejtésem, de az szerencsére nem volt igaz, de nem állt messze az igazságtól. A végén, amikor kiderült a teljes igazság akkor annyira nem lepett meg, de legszívesebben megpofoztam volna mind hármójukat. Gracet azért mert nem vette észre azt, ami az orra előtt történt. Nat-et meg Sallt pedig azért amiért ennyire megbántották Grace-t.
Devon pedig meglepetés volt a számomra, az elején nem nagyon foglalkoztam vele, de később megkedveltem, ő végre felnyitotta Grace szemét.
Azt nem értem, hogy hogy lehet így befejezni egy könyvet. Ez kínzás.

>!
Karcsika
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Összekuszált.
A KMK 2012-13-14-es könyveit én azért szeretem, mert oda ragasztanak és nem engednek addig amíg a végére nem jársz a dolognak.
Itt is ez történt, de mègis csalódott vagyok. A szereplők jók, és nem azért, mert tényleg jók, hanem azért, mert jó a karakter kidolgozásuk, mégis olyan szituációkba vannak bele írva ahová egyáltalán nem tartoznak. Nem karakter hűek a megmozdulásaik.
A történet pedig kiszámítható. Az alap ötlet nagyon jó, de én már kb. a felétől tudtam, hogy mit keres abban a fehér szobában és arra is hamar rájöttem, hogy Nat-tel mi nem okés. spoiler Szóval a történet nem volt túl relytéjes számomra, ez lehet az én hibám.
És akkor a vége… spoiler És akkor most, hogy kitomboltam magam a függővég miatt, elkell mondanom, hogy nem rossz könyv, egyszer olvasós, finnyásak kezébe nem ajánlott.
Viszont még egy valamit megkell említenem. 14 éves kortól ajánlják, amit én azért egy kicsit meredeknek èrzek. Nem minden ennyi idős gyerek van ilyenre felkészűlve, elég sok benne a vér, meg a szex és hát… Nem mondom, hogy én több vagyok 15-nél, de azèrt valamivel érettebb vagyok a korosztályomnál, mégis volt ami azért engem is kiakasztott :/

4 hozzászólás
>!
joopsy P
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Nahát! Megint egy könyv, amit a hibái ellenére nem tudok nem kedvencelni. Bár bevallom, még a hibáit sem tartom annyira hibának.
Kezdjük…
Szeretem az ilyen időugrós történeteket, ahol ráadásul folyamatosan éreztetik velem, hogy valami itt nagyon nincs rendben.
A könyv hangulata, hangulatkeltése számomra kifogástalan volt a könyv teljes terjedelmében. A felétől már legszívesebben (fránya alvás és munka) le sem tettem volna, mert annyira érdekelt az igazság. (Persze attól is tartottam, hogy a vége el lesz szúrva.) Amikor nem olvastam, kattogott rajta az agyam. Amikor velem volt a könyv, megnyugodtam. Mi ez, ha nem kedvenc?! :)
Értékeléseket nem igazán olvastam, mert éreztem, hogy spoilerbe futhatok és én magamtól akartam rájönni a dolgok nyitjára. (Pedig nagy volt a kísértés, mert nagyon tudni akartam.)
Olvasás során több elméletem is volt a megoldást illetően, ezeket mindenképp spoiler alá teszem, mert az olvasottak nagyban befolyásoltak természetesen. spoiler Valójában mindegyik elméletem valamilyen módon igaznak bizonyult.
Grace egyébként olykor nagyon naivan állt a dolgokhoz, de végül ezt is megértettem, mert nekem is van/volt már agyament módon szerelmes ismerősöm. Sosem értettem, de elfogadtam, mert láttam, hogy hajthatatlan. Sőt vannak emberek, akik kifejezetten szeretik a párkapcsolatukban az alárendelt viszonyt.
Sal-lal egyébként nagyon nem tudtam megbirkózni. spoiler
A történet vége nagyon feszült lett. Fokozatosan épült fel. Minden bekezdésnek helye volt. Minden bekezdésen kiborultam. A hangulatkeltés tökéletes volt.

Ui: Ja és lássuk már meg! Sajnos a mai tinédzser lányok vagdossák magukat! Sajnos. Borzalmas! Rengeteg ilyet hallottam már! Az alkoholba és a szexbe történő menekülés sem ritka náluk. Az én időmben is volt ilyen.

>!
ScarlettBlair P
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Bajban vagyok. A könyv iszonyatosan olvastatta magát, szinte alig tudtam letenni, de mégsem tetszett igazán. Talán, mert nem szeretem, ha valami ennyire nyomasztó. Már az elejétől tudtam, hogy mi fog történni, hogy Nat egyáltalán nem olyan álompasi, mint amilyennek Grace hiszi, és, hogy Sal sem valami jó barát. A karakterek nem igazán nyerték el a tetszésemet, nem tudom, hogy 17 évesen, hogyan lehet ennyit inni, vagy, hogy lehet az, hogy Grace szinte minden második oldalon részeg volt. Engem ez is zavart a könyvben, vamaiért nem szeretem, ha egy könyv szereplője részeges.
Szegény Gracenek nem túl egyszerű az élete, de még a problémáit ismerve sem tudtam megkedvelni, sajnálni meg valahogy pláne nem. Szegény annyira szeretett volna hinni valakiben, hogy még az orránál sem látott tovább, így aztán hatalmas pofára esés lett a vége. Sal szerintem akár mennyire is állítja, nem volt igazi barátnője. Még a „nagy magyarázat” a végén sem segített megérteni azt, hogy mégis, hogyan volt képes spoiler , azok után, hogy állítása szerint soha nem tudná bánta Gracet. Nat kicsit sem volt szimpatikus, az elejétől lehetett tudni, hogy valami nincs rendben, és, hogy nem őszinte.
Ami viszont nagyon tetszett az a fehér szoba-Eathen koncepció volt. Arra hamar rájöttem, hogy spoiler, de a fehér szoba lényegét csak a végén értettem meg. Nem volt ez egy rossz könyv, de biztos, hogy nem fogom elolvasni mégegyszer, nekem ahhoz túl nyomasztó volt.

2 hozzászólás
>!
Timcsibaba77 
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Én is úgy érzem magamat, ahogy a cím is ígérte, mert elérte a szerző, teljesen össze lettem kuszálva, érzelmileg, és valahol a könyv végét se igazán értettem, elvesztettem a fonalat. De azért jó volt, és lehengerlő. spoiler Vagdossa magát a 17 éves Grace, ez eléggé „kiverte ” a biztosítékot nálam, és sajnálattal vettem észre, hogy ez nem csak légből kapott irodalom, mert sajnos ez a pszichés sérült viselkedés bárkinél megfigyelhető, sajnos környezetemben is van egy ilyen ismerősöm, aki úgymond mániákusan vágja a körmét, bőrét. Elgondolkodtató, mi állhat pszichésen ennek a viselkedésnek a hátterében, vajon a gondoktól menekül az ilyen ember, megpróbálja a fájdalom által eltemetni ezeket a negatív érzéseket, vagy önutálatra vall.
spoiler És a nagy kérdés, amit boncolgatott a könyv, van e Gracnek élő baráti kapcsolata, kiben nem csalódik. És a szerelem? Ösztön érzés, vagy valóban létezik a nagy lelki társ, akibe mindenki bele kell, hogy botoljon élete során.

Elgondolkodtatott és megdöbbentett ez a könyv, annyi biztos, nem tudom, nehéz véleményt formálni, mert valahol elvesztem a részletekben, és a titkok tengerében. De drámai, megindító pszicho mű volt, annyi biztos.

>!
WindStorm
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Nem adom fel.
Sosem fogom feladni.

Nem is értem ezt a kevéske százalékot… nekem kifejezetten tetszett!
Igaz, kell hozzá egy bizonyos hangulat, de amikor az megvan, akkor könnyen elkapja az ember a fonalat.
Szerencsémre, nekem minden adott volt a könyv mellé.
A történet úgy kezdődik, hogy tátva marad a szád és azon gondolkozol, most mégis mi a fene történik itt? Utána egy olyan helyre kerülünk a szereplőnkkel együtt, hogy borzongás fut végig a gerinceden. A vége… na azért a minusz csillag. Értettem is-nem is, viszont nagyon nem voltam vele kibékülve.
A karakterek számomra érdekesek voltak, Grace ellen semmi kifogásom nincs, nagyon szerethető karakter, és szép is. (:))
A nagy szerelme, Nat, és a legjobb barátnője Sal,hát igen, velük nem voltam kibékülve. Az én szememben nem ilyen egy kapcsolat, sem a szerelmi, sem pedig a legjobb barátnősdi… undorodtam a tettüktől, s Grace-t nagyon tudtam sajnálni, legszívesebben átöleltem volna.

A könyvet mindenképp megéri elolvasni. Sajnos rengeteg ilyen mentalitású, gondolkodású tini van a világon, mint Grace, akik nem találják a kiutat. Pedig van, csak nekünk, akik erőssebbek vagyunk, egy kicsit segítenünk kellene, vagy csak szimplán elég lenne embernek maradnunk az állatok között…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456515 · Fordította: Cziczelszky Judit
>!
zsiina
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Nem hittem volna, hogy a vége felé megadom rá a 4,5 csillagot. A könyv feléig 2-3 csillagot adtam volna, de azután nagyon sokat javult. Nem is gondoltam volna, hogy így megfog tetszeni a könyv. Pedig ez történt. :)
Grace a történet közben egy önző liba volt, aki csak magával törődött. Nagyon feltudott idegesíteni, amikor minden áron Sal közelébe egy pasit akart tudni. Aztán amikor Nat a képbe jött, még jobban utáltam. Ám a vége felé, amikor kiderül a „Nagy Titok” – ami nem is olyan nagy, ugyan ki nem jött rá, hogy mi is történik körülötte? Ja igen, Grace. – minden hibája ellenére nem is kevés volt, megsajnáltam.
Nat pedig.. Hű, de utáltam a pasit! spoiler Összességében, ha nem olyan unalmasan telt volna a közepéig a történet, biztos kedvencem lenne. :) El is felejtettem valamit.. HOGY LEHET ÍGY VÉGE? MI EZ A BEFEJEZÉS?

3 hozzászólás
>!
Deszy P
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Összességében nem egy rossz könyv ez, de azért vannak hibái is, rendesen. Érdekes a koncepció, tetszett a felépítése a visszatekintésekkel és a nagy felfedezés a végén, néhány mellékszereplőt még megkedvelni is sikerült, de valahogy hiányérzetem maradt. Meg egy kis méreg, amiért nem tartott még legalább néhány oldallal tovább, hogy nem pont ez legyen a lezárás.

A teljes értékelésem a blogomon olvashatjátok:
http://www.deszy-konyv.hu/2015/08/osszekuszalva.html


Népszerű idézetek

>!
vmonika_

Az ember könnyen megfutamodik, amikor a dolgok nehezebbé válnak. (..) Néha viszont mélyebbre kell ásnod, hogy rájöjj, kicsoda is a másik valójában, ahelyett, hogy csak úgy lelépnél.

111. oldal

>!
inka0507 

Olyan könnyű azt gondolni, hogy azoknak az embereknek, akik fontosak nekünk, valahogy felfüggesztődik az életük, ha nem vagyunk a közelükben. Hogy valójában csak akkor kelnek életre, amikor velünk vannak, és igazából nem léteznek nélkülünk.

281. oldal

>!
Ingryd 

Miért vagyok olyan, amilyen? Micsoda hülye kérdés. Miért, a többi ember miért olyan, amilyen? Természet vagy neveltetés? Vagy kicsit mindkettő? Talán vannak emberek, akiknél egyik sem. Akiknek lenniük kellett volna valamilyennek, de aztán történt egy szörnyűség velük, amitől minden megváltozott. Talán.

117. oldal

>!
ƨɔɴом

Jézusom. Máris elérzékenyültem, pedig még el sem kezdtem inni. Mi következik? Elbőgöm magam egy magányos fa vagy egy elhagyott kuka láttán?

>!
vmonika_

(…) az ember sosem tudhatja, mi megy végbe igazán egy másik emberben. Úgy értem, a csillogó külső mögött, amit a világnak mutat.

103. oldal

>!
tmezo P

Jó éjt! Szép álmokat, rózsás csókokat! Ne hagyd, hogy a szexi pszichopata/vámpír kiszívja a nyakadat!


Hasonló könyvek címkék alapján

Gayle Forman: Itt voltam
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Rick Riordan: Athéné jele
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Kelly Oram: Cinder és Ella
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Richelle Mead: A halál csókja