Entangled ​– Összekuszálva 388 csillagozás

Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva
1 2
Könyvmolyképző 2.099 Ft-tól
1 2
Bookline 2.124 Ft-tól
900 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tizenhét éves Grace egy fehér szobában ébred, ahol nincs más, csak egy asztal, tollak és papír. Mindeközben pedig fogalma sincs, hogy került oda.
Ahogy lassan papírra veti összekuszálódott élete minden apró részletét, kénytelen felidézni azokat a dolgokat is, amiket inkább el akart felejteni. Kiderül, hogy reménytelenül szerelmes a lélegzetelállító Natbe. Ahogyan az is, hogy a legjobb barátnőjét Salnek hívják, és kettejük kapcsolata egyáltalán nem hétköznapi. Egy dolog azonban hiányzik.
Grace-nek szembe kell néznie a legfontosabb kérdéssel. Miért van itt?

Egy történet veszélyes titkokról, mély barátságról és ellenállhatatlan vonzalomról.

Eredeti mű: Cat Clarke: Entangled

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456522 · Fordította: Cziczelszky Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456515 · Fordította: Cziczelszky Judit

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Grace Carlyle · Ethan · Devon Scott · Nat Scott · Sal Stewart


Kedvencelte 103

Most olvassa 35

Várólistára tette 234

Kívánságlistára tette 222

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
wurzel_gabriella
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Még mindig egy lenyűgöző és egyben durva történet.
Aki még nem olvasta, érdemes. :)

>!
Nikolett0907 P
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Nem lehet szavakkal elmondani, mit éreztem miután befejeztem a könyvet. Nagyon mélyen érintett és azóta többször is olvastam.

>!
Karcsika
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Összekuszált.
A KMK 2012-13-14-es könyveit én azért szeretem, mert oda ragasztanak és nem engednek addig amíg a végére nem jársz a dolognak.
Itt is ez történt, de mègis csalódott vagyok. A szereplők jók, és nem azért, mert tényleg jók, hanem azért, mert jó a karakter kidolgozásuk, mégis olyan szituációkba vannak bele írva ahová egyáltalán nem tartoznak. Nem karakter hűek a megmozdulásaik.
A történet pedig kiszámítható. Az alap ötlet nagyon jó, de én már kb. a felétől tudtam, hogy mit keres abban a fehér szobában és arra is hamar rájöttem, hogy Nat-tel mi nem okés. spoiler Szóval a történet nem volt túl relytéjes számomra, ez lehet az én hibám.
És akkor a vége… spoiler És akkor most, hogy kitomboltam magam a függővég miatt, elkell mondanom, hogy nem rossz könyv, egyszer olvasós, finnyásak kezébe nem ajánlott.
Viszont még egy valamit megkell említenem. 14 éves kortól ajánlják, amit én azért egy kicsit meredeknek èrzek. Nem minden ennyi idős gyerek van ilyenre felkészűlve, elég sok benne a vér, meg a szex és hát… Nem mondom, hogy én több vagyok 15-nél, de azèrt valamivel érettebb vagyok a korosztályomnál, mégis volt ami azért engem is kiakasztott :/

4 hozzászólás
>!
ScarlettBlair P
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Bajban vagyok. A könyv iszonyatosan olvastatta magát, szinte alig tudtam letenni, de mégsem tetszett igazán. Talán, mert nem szeretem, ha valami ennyire nyomasztó. Már az elejétől tudtam, hogy mi fog történni, hogy Nat egyáltalán nem olyan álompasi, mint amilyennek Grace hiszi, és, hogy Sal sem valami jó barát. A karakterek nem igazán nyerték el a tetszésemet, nem tudom, hogy 17 évesen, hogyan lehet ennyit inni, vagy, hogy lehet az, hogy Grace szinte minden második oldalon részeg volt. Engem ez is zavart a könyvben, vamaiért nem szeretem, ha egy könyv szereplője részeges.
Szegény Gracenek nem túl egyszerű az élete, de még a problémáit ismerve sem tudtam megkedvelni, sajnálni meg valahogy pláne nem. Szegény annyira szeretett volna hinni valakiben, hogy még az orránál sem látott tovább, így aztán hatalmas pofára esés lett a vége. Sal szerintem akár mennyire is állítja, nem volt igazi barátnője. Még a „nagy magyarázat” a végén sem segített megérteni azt, hogy mégis, hogyan volt képes spoiler , azok után, hogy állítása szerint soha nem tudná bánta Gracet. Nat kicsit sem volt szimpatikus, az elejétől lehetett tudni, hogy valami nincs rendben, és, hogy nem őszinte.
Ami viszont nagyon tetszett az a fehér szoba-Eathen koncepció volt. Arra hamar rájöttem, hogy spoiler, de a fehér szoba lényegét csak a végén értettem meg. Nem volt ez egy rossz könyv, de biztos, hogy nem fogom elolvasni mégegyszer, nekem ahhoz túl nyomasztó volt.

2 hozzászólás
>!
zsiina
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Nem hittem volna, hogy a vége felé megadom rá a 4,5 csillagot. A könyv feléig 2-3 csillagot adtam volna, de azután nagyon sokat javult. Nem is gondoltam volna, hogy így megfog tetszeni a könyv. Pedig ez történt. :)
Grace a történet közben egy önző liba volt, aki csak magával törődött. Nagyon feltudott idegesíteni, amikor minden áron Sal közelébe egy pasit akart tudni. Aztán amikor Nat a képbe jött, még jobban utáltam. Ám a vége felé, amikor kiderül a „Nagy Titok” – ami nem is olyan nagy, ugyan ki nem jött rá, hogy mi is történik körülötte? Ja igen, Grace. – minden hibája ellenére nem is kevés volt, megsajnáltam.
Nat pedig.. Hű, de utáltam a pasit! spoiler Összességében, ha nem olyan unalmasan telt volna a közepéig a történet, biztos kedvencem lenne. :) El is felejtettem valamit.. HOGY LEHET ÍGY VÉGE? MI EZ A BEFEJEZÉS?

3 hozzászólás
>!
Deszy P
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Összességében nem egy rossz könyv ez, de azért vannak hibái is, rendesen. Érdekes a koncepció, tetszett a felépítése a visszatekintésekkel és a nagy felfedezés a végén, néhány mellékszereplőt még megkedvelni is sikerült, de valahogy hiányérzetem maradt. Meg egy kis méreg, amiért nem tartott még legalább néhány oldallal tovább, hogy nem pont ez legyen a lezárás.

A teljes értékelésem a blogomon olvashatjátok:
http://www.deszy-konyv.hu/2015/08/osszekuszalva.html

>!
penzesaliz 
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Érdekes nem nagyon emlékszem rá, hogy miért kölcsönöztem ki, lehet azért, mert könyvtárból üres kézzel nem szabad kijönni, vagy mert egyszerűen ránézésre tetszett a könyv.
Valamiért nem nagyon akartam elolvasni ezt a könyvet, félreraktam, de közben mondtam magamnak jó lenne kiolvasni: már régóta ott volt, nem is tudtam mit olvassak…
Olvasd tovább—> http://mindenamikonyvek.blogspot.hu/2017/05/cat-clarke-…

>!
Démonika
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Hát, tetszett ez a könyv egy bizonyos pontig. Nagyon olvastatta magát, mindig azt mondogattam magamnak hogy „na csak még egy oldalt, csak még egy oldalt”. És a végén arra eszméltem hogy mindjárt vége van. A történet fő mozgató szála kitalálható volt, de nem is ezért kell szeretni ezt a könyvet. Hanem a mélyről fakadó érzelmek miatt, és a miatt hogy milyen jól mutatja be a könyv hogy hogyan mibe szenved a tinik többsége. Egy bizonyos pontig szerettem Grace-t és nagyon sajnáltam hogy ilyen szar élete van. De dühös is voltam rá hogy ilyen vak és nem veszi észre hogy mi folyik körülötte úgy Isten igazából! A vége fele szerintem önző lett, jó megértem hogy mi miatt, mert ha egy embert sokáig nem szeretnek aztán meg igen akkor érthető hogy ki akarja sajátítani ezt az érzést a boldogságot magának. Csak Grace annyira bele ment ebbe hogy már nem látta mi is a valóság. Eddig oké aztán jött a pont amikor érthetők lettek dolgok de még sem.. !!! VIGYÁZZZ!!! Az értem én hogy majdnem sikerült neki a kísérlete és kórházba van de! Ki volt Ethan? Én csak arra tudok következtetni mint ahogy a Titkos ablakban is volt. Hogy Grace személyisége meghasadt (hisz voltak erre utaló jelek a végén) és saját magát zárta be az elméje mélyébe hogy ott nézzen szembe a meg nem emésztett dolgokkal hogy aztán kitörjön onnan… ( Ezt az is alátámaszthatja hogy Grace-t is Ethannak nevezték volna el ha fiúnak születik szóval..) És ki a fene volt aki utoljára beszélt hozzá? Az apja? De hisz ő meghalt.. vagy mégsem? Csak elmenekült volna messzire és az anya azért utazott annyit hogy vele legyen?.. Néhány rész még nagyon zavaros és valószínűleg az is marad, de én örülök hogy elolvastattam ezt a történetet.. sok mindenben egyetértek az írónő hát „mondanivalójával” vagy felvetéseivel nem tudom mi a legjobb szó erre. Gracben egy bizonyos pontig magamat véltem felfedezni… néha.. bizonyos tereken… Összességében nem rossz könyv csak a vége túl sok homályos foltot hagy maga után kéne mellé adni valami MAGYARÁZATOK a könyvhöz kézikönyvet. :)

7 hozzászólás
>!
Sol
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Nem voltak nagy reményeim a történetet illetően, noha a koncepció tetszik: fogság egy szobában, ahol minden fehér. Elég gondolatébresztő környezet. Ezt nyilván Grace is így látja, mert fehér magányában papírt-tollat ragad, és elkezdi leírni azt az eseménysorozatot, ami odajuttatta. A rendezetlen sorokon keresztül megismerjük Gracet, fogvatartóját, Ethant, és a többieket. Azt már nem firtatom, hogy lehetnek olyan napok, amikor csak annyit ír: „egykettőháromnégyöthathétnyolckilenc”, dehát nem elvárás, hogy egy könyv ilyen komoly alaphelyzettel, és olyan témákkal, mint a szerelem, az önkínzás vagy maga az öngyilkosság, értelmes is legyen, vagy igen?

És most hadd mutassam be a könyv felépítését:
1. Alaphelyzet: fehér szoba, Grace megismerése, Ethan bemutatása
2. Elmélyülés: Grace története, Sal bemutatása
3. Bonyodalom: Sal tragédiája, veszekedés, Nat megismerése.
4. Fokozás: kibékülés Sallel, Nat és Sal bemutatása egymásnak.

Na, és innentől kezdve nem történik finoman szólva semmi. Semmi, semmi, semmi, semmi és semmi! Egy-két apróságot megtudunk még a karakterekről, sőt, belekeverünk a sztoriba új arcokat is, de gyakorlatilag SEMMI. Félre ne érts, én nem azt mondom, hogy egy könyv minden oldalán történnie kell valaminek. De ha tapasztalt olvasó vagy, ismered az embereket és jó a fantáziád, már rég rájöttél az összes csavarra, ami még hátra van a végjátékig. És most tartunk kb. a könyv harmadánál; most kérdem én: MIRE KELLETT A MARADÉK KÉTHARMAD?!

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/03/cat-clarke-oss…

>!
gab001 P
Cat Clarke: Entangled – Összekuszálva

Szeretem az olyan történeteket, amik fokozatosan bontakoznak ki, s a végére állnak össze egy olyan teljes egésszé, amiért érdemes őket elolvasni. Ez a könyv is ilyen volt számomra. Sejteni lehet, hogy mi a végkifejlet, mégis bíztam benne, hogy másképp lesz. Voltak pillanatok, amikor kételkedtem Grace-ben, de összességében megszerettem és megértettem. Nem tudom elfogadni egyes cselekedeteit, de az írónőnek sikerült olyan közel hoznia hozzám, amire nem is számítottam. Talán azért, mert a többiek viselkedése még több kétséget ébresztett bennem. Tetszett ez a kuszaság.


Népszerű idézetek

>!
vmonika_

Az ember könnyen megfutamodik, amikor a dolgok nehezebbé válnak. (..) Néha viszont mélyebbre kell ásnod, hogy rájöjj, kicsoda is a másik valójában, ahelyett, hogy csak úgy lelépnél.

111. oldal

>!
inka0507

Olyan könnyű azt gondolni, hogy azoknak az embereknek, akik fontosak nekünk, valahogy felfüggesztődik az életük, ha nem vagyunk a közelükben. Hogy valójában csak akkor kelnek életre, amikor velünk vannak, és igazából nem léteznek nélkülünk.

281. oldal

>!
popKORN0725

Jézusom. Máris elérzékenyültem, pedig még el sem kezdtem inni. Mi következik? Elbőgöm magam egy magányos fa vagy egy elhagyott kuka láttán?

>!
vmonika_

(…) az ember sosem tudhatja, mi megy végbe igazán egy másik emberben. Úgy értem, a csillogó külső mögött, amit a világnak mutat.

103. oldal

>!
Ingryd

Miért vagyok olyan, amilyen? Micsoda hülye kérdés. Miért, a többi ember miért olyan, amilyen? Természet vagy neveltetés? Vagy kicsit mindkettő? Talán vannak emberek, akiknél egyik sem. Akiknek lenniük kellett volna valamilyennek, de aztán történt egy szörnyűség velük, amitől minden megváltozott. Talán.

117. oldal

>!
Fancsee

Nézzük csak, mi van még? Sápadt, nagyon sápadt. Olyan sosem-láttam-a-napvilágot-mert-vámpír-vagyok sápadt. Tegnap egy őrült pillanatomban (miután egész éjjel nem aludtam) komolyan elgondolkodtam rajta, hogy talán valóban vámpír. De aztán eszembe jutott, hogy nem az Alkonyatban vagyok.

9. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak
William Shakespeare: Romeo és Júlia
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe
Marie-Aude Murail: Oh, boy!
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
Gayle Forman: Itt voltam
Ned Vizzini: Nyomás alatt
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
Erin Jade Lange: Zsír