Te ​leszel a következő 20 csillagozás

Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Obscure Valley nem egy olyan hely, ahová szívesen költözik az ember. Kígyók, krokodilok, csúszómászók… Hazel mást se szeretne jobban, mint egy kis időre eltűnni, így a szülei válása után apjával a Mississippi melletti kisvárosba költözik.
Hazel arra vágyik, hogy normális, nyugodt életet éljen.
De nincs biztonságban.

Mert ott van Gail Huber.

Gail Huber vonzó. Gail Huber veszélyes.
Gail Huber megölte a szüleit.

És Gail Huber le sem száll Hazelről.

A közeli Baton Rouge-ban két fiatal tűnt el, holttestüket meggyalázva nyilvános helyen hagyták. Obscure Valley-ben mindenki meg van győződve róla, ki tette. Ám Hazel kitart álláspontja mellett, hogy Gail ártatlan, egészen addig, míg az egyik osztálytársukat holtan találják a közeli mocsárban. Mert minden nyom arra utal, hogy Gail követte el a szörnyű gyilkosságot.

Aztán valaki egymás után mészárolja le a kisváros diákjait…

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Magánkiadás, Budapest, 2022
504 oldal · ISBN: 9786150141909

Most olvassa 2

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

A kötet eleje kicsit lassan indult be, amíg az írónő fel akarta építeni a háttértörténetet, de utána nagyon gyorsan felpörgött a cselekmény. Annyira izgalmas volt egészen a végéig, hogy alig bírtam letenni, márpedig nem épp rövid kötet, úgyhogy sajnos muszáj volt néha megszakítanom az olvasását. Nagyon szépen és részletesen dolgozta ki Cassy a történetet, a felépítés és az információcsepegtetés egyaránt nagyon tetszett nekem.
Gail karaktere volt számomra a kedvenc, a körülmények összeesküdtek ellene és ő lett beállítva a kisváros fekete bárányának, de szerencsére Hazel a városba költözésük után adott neki egy esélyt arra, hogy megmutathassa, mi is lakozik benne.
A történet középpontjában a kisvárosban zajló, tiniket célzó gyilkosságok állnak, amibe Hazel és Gail is „sikeresen” belekeveredik, de a végére a szokásos módon minden elrendeződik.
Bővebben: link

csakegyluca>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Először is, nagyon szépen köszönöm az írónőnek (@CassyBlacksmith) a recenziós példányt. Még sose hallottam a könyvről, ám fülszövege elsőre felkeltette az érdeklődésemet. Hát még a borító. Kicsit féltem tőle, mert szinte mindegyik krimihez úgy állok hozzá, hogy tudom, nem az én világom, de amikor belekezdek, ugyanúgy tudom élvezni mint más könyveket.
Már az elején éreztem azt a komfortos hangulatot, ami bizony mások számára meglepő lehet, hiszen egy hátborzongató, úgymond elátkozott városról beszélünk. Mégis én nagyon szerettem a helyszínt. Tipikusan egy olyan eldugott város, ahol olyan tetteket lehet végrehajtani, amik egy thrillerben vannak.
A szerelmi szál igazán szépen ki volt dolgozva, és nekem, egy nagy romantikus fannak nagyon bejött. Aranyos volt látni, hogyan ismerkedik össze két ember, és Hazelnek a vívódásai annyira életszerűek voltak!
Emellett mély gondolatokat is elcsíphettem, amikkel nagyon egyet tudok érteni.
„Megtanultam, hogy a halál az egyetlen, aki nem cselekszik előítéletekkel. Számára mindenki egyforma. Mindegy a kor, a nem, a származás, a múlt. Sajnos azért hal meg olyan korán a legtöbb jó ember is. A halál sosem válogat.”
A szereplőket is megkedveltem. Sok hasonlóságot találtam köztem és Hazel között, mint például, hogy ő se szeret felülni a körhintákra. A kedvencem az, hogy amikor az ember tudja, hogy egy krimit olvas, az elejétől kezdve mindenkire gyanakszik, és ez a legszebb benne. Hogy a történet bármikor megváltozhat, nem kiszámítható. Tetszett, hogy így én is együtt tudtam nyomozni főszereplőnkkel. Úgy gondolom, sokakat érdekelhet a könyv efajta tulajdonsága miatt.
Hazelt egy nagyon erős karakternek tartom, és én biztos hogy nem lettem volna képes végére járni a dolgoknak, kockáztatva az életemet. Büszke vagyok rá, és le a kalappal előtte.
Amikor elővettem a könyvet minden nap, egy olyan kikapcsolódást nyújtott, amiben megjelent egy kicsi feszültség, izgulás a cselekményt illetően. Nekem nagyon tetszett és szívesen olvasnék még az írónőtől, akár ebben a műfajban is. Köszönöm az élményt, és mindenkinek nagy szeretettel ajánlom.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2022/06/cathy-blaksmit…

2 hozzászólás
Zyta88>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Klisés ifjúsági romantikus, sorozatgyilkosos szállal, ami sajnos csak a kötet második felében kerül előtérbe. Ami nem tett jót neki, mert szerintem minden olvasó azt várja. Ehelyett az első 50%-ot az ‘új lány beköltözik a kisvárosba, ahol egyből vetélkedni kezd érte a helyi jó- meg rosszfiú, akik közül nem tudja, kit válasszon’ című műsor tette ki. Nem szeretem a szerelmi háromszöget, de elismerem, ami jól van megírva, itt viszont nem éreztem ezt. Érdekes dilemma, hogy az eszére vagy a szívére hallgasson az ember, hisz ott van az egyik fiú, aki vonzza, mint a mágnes, de minden ellene szól: lóg a suliból, mindenféle durva pletykák keringenek róla, és már az első napjukon összetörte a kocsijukat; míg ott van a másik, aki jó tanuló, matekversenyekre jár, kedves, udvarias, segítőkész, a barátai meg az apja is vele látnák szívesen. A probléma, hogy egyiküket sem ismerte meg túlságosan, amikor máris felmerült a kit válasszak kérdés, ráadásul ha az egyikhez csak észérvek alapján húz, és azt mondja, olyan, mintha a testvérével járna, akkor ne borzongjon már össze-vissza az érintésétől, mert tudtommal ilyen ösztönös zsigeri reakciót nem lehet észérvekre alapozva produkálni. Vagy a hideg rázta ki, azt hitte borzongásnak? :D Meg az is fura volt nekem, hogy elismeri, nem szép dolog, két fiút hülyíteni, közben meg duzzog amiért a barátnője nem érti meg ezt a hatalmas nehézséget, amivel szembe kell néznie. Azzal sem mutatott jó példát, hogy Gaillel állandóan ellógtak a suliból és ennek semmilyen következménye nem lett. spoiler
Őszintén szólva a félbehagyáson is elgondolkoztam, csak mindig be-be lett dobva egy-egy híradó-részlet a szomszéd városban ténykedő sorozatgyilkosról, na meg Gail szüleinek a múltbéli halála is kíváncsivá tett. Elég gyanús, amikor az elkövető egy titokzatos idegen, az akkor 13 éves kisfiú meg nem emlékszik semmire. Szerencsére a kötet felétől már az általunk megismert szereplők is elkezdtek hullani, ami nem azért volt jó, mert annyira ellenszenvesek voltak, hanem mert így lehetett találgatni, mi közük az ő haláluknak a szomszéd városban elkövetett gyilkosságokhoz és vajon ki lehet az elkövető. A gyilkos ugyanis minden testen üzenetet hagyott, és az tök jó volt, ahogy kiderítették, mi azoknak a jelentése, mondjuk jót mosolyogtam, ahogy Hazel nagy mellénnyel hívta a halottkém csajt, az meg mondta neki, hogy figyelj már, erre mi is rég rájöttünk, azért nem hülyék dolgoznak a rendőrségen sem. :D A gond az volt, hogy itt le is állt tulajdonképpen a nyomozás, vagyis nem Hazel nyomozott, hanem egy másik szereplő és ő is csak megszerezte a kész tényeket, amiből a végén össze lehetett rakni a képet. A nyomokból viszont nekünk olvasóknak nem sok esélyünk volt. spoiler
Tetszett az a felépítés, hogy miután már elvileg minden le lett zárva, kaptunk kis extra novellákat az áldozatok szemszögéből, amikből még kiderült egy fontos momentum. Viszont én nagyon nem szeretem egy kriminél az ilyen befejezést. Sőt, haragszom érte. spoiler
Amikor már bejött jobban a nyomozás a történetbe, akkor egész jó volt, tulajdonképpen azt a második felét egy nap alatt kivégeztem, mert a legvégét már nem lehetett letenni, de előtte meg szenvedős volt.
Megjelentek komolyabb témák, mint a szülők válása, de pl. azt is olyan furcsán közelítette meg, hogy kvázi Hazel érdek alapján választott, kivel éljen tovább, nem az alapján, hogy kit szeret jobban, kihez áll közelebb, kivel ért egyet. Mintha nem is szeretné a szüleit. Meg úgy állította be, mintha egy válás mindig azért történne, mert nem próbálják eléggé menteni a kapcsolatot, pedig nem mindig ilyen egyszerű a helyzet. Van, amikor már nem jó két embernek együtt. Nagyon mérges voltam azért a kijelentésért, hogy aki antidepresszánst szed, az pszichopata. Azért ez nagyon nem így van. Illetve előjött az időskori betegség témája is, de valahogy nem ment bele mélyebben az érzésekbe és nagyon nem volt szép, amikor Hazel kiakadt, hogy a srác a beteg nagyiját helyezi előtérbe, nem pedig őt, akit néhány hete ismer. spoiler
Amit viszont tök jól bemutatott és ezáltal talán közelebb hozott a fiatalokhoz, az a véradás. Hogy mennyire egyszerű, mire kell figyelni és mekkora segítség lehet.
Nekem ez a történet nem igazán jött be, nem tudtam megkedvelni a szereplőket, túl hamar alakultak az érzelmek minden alap nélkül, a szerelmi háromszög fárasztó volt, főleg a srácok közti kakaskodás, de a fő gond, hogy nem volt egyensúlyban a romantika és a nyomozás, sokkal előbb el kellett volna kezdeni irtani a szereplőket és már az elején a szerelmi civódással párhuzamosan nyomozni. Azt nem vagyok alkalmas megítélni, mennyire volt ez erős krimi, az én gyenge idegeimnek szüksége volt egy cuki romantikus elkezdésére a nyugodt alváshoz, miután ezt befejeztem. :)

7 hozzászólás
KöfférTzitzah P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Obscure Valley városának utcáit sötét és véres titkok szövik át. Mintha az idő féli-meddig megállt volna, bár az élet zajlik, az emberek soha nem felejtenek, sebeik nem gyógyulnak be, nem tudják magukról lemosni tetteik következményeit. Minden egyes cselekedet kitörölhetetlen, égető nyomot hagy a lakosok emlékezetében, még azok is, amik talán nem is úgy történtek, ahogy ők gondolják.

Ide érkezik Hazel – vagyis inkább menekül – édesapjával. Szülei válása után a lány reméli, hogy ebben a névtelen kisvárosban békére lel, s végre ő is átlagos életet élhet, megszabadulva a riporterek és paparazzik folyamatos ostromától – édesanyja ugyanis híres színésznő. Beleveti magát az átlagos középiskolások életébe és barátokat szerez, de valami mégis felhőkkel borítja be mindennapjait. A Hazel érkezése előtt történt gyilkosságok folytatódnak, fiatalok tűnnek el az éjszakában, hogy pár nap múlva holtan fedezzék fel őket. A város lakói szerint egyértelmű, ki a tettes: Gail Huber, a fiú, aki amúgy is kétes múlttal rendelkezik. De ahogy Hazel egyre jobban megismeri őt, korántsem olyan biztos benne, hogy a pletykák igazak. A helyzetet nehezíti, hogy egyre közelebb kerül Blaise-hez is, aki minden értelemben makulátlannak és tökéletesnek tűnik. A lány lassan arra is ráébred, hogy az újabb áldozatok mindegyikének köze van hozzá, így biztos benne, hogy a gyilkos ismeri őt. Barátaival nyomozásba kezdenek, hogy kiderítsék, ki a tettes, így Hazel egyre mélyebbre ássa magát Obsure Valley félten őrzött titkaiba. De mikor érkezik el a pont, ahol már túl sokat tud?

Hazel karaktere nagyon szimpatikus volt számomra. Bizonyos értelemben egy teljesen átlagos lány, aki a rivaldafényből való szabadulás után gyorsan alkalmazkodik új körülményeihez, s akinek van ereje kiállni azokért, akik fontosan neki, még akkor is, ha ezzel mindenki mást maga ellen fordít. Ez teszi őt bátorrá és becsülendővé, s kiemeli az átlag emberek sorából is – hiszen valóban egy olyan karakter, akire fel lehet nézni. Még úgy is, hogy a történet kezdetén maga is nehezen tudja eldönteni, merre és kihez húz a szíve, az igazságérzete és önmagához való hűsége egy idő után felszínre tör.

A többi karakter lelki világa is komplex volt, s bár elsőre tipikus személyiségeknek tűnnek – gót hercegnő, pom-pom lány, soha meg nem értett művész, izompacsirta sportoló – előbb-utóbb mindegyikükről kiderült, hogy a szerepek mögött valami több rejlik.

S ha már itt tartunk, ez a vonal nagyon tetszett a történetben: megmutatta, hogy semmi és senki nem az, aminek elsőre látszik. Tökéletesen visszaadta a szennyel teli kisvárosok mentalitását: ahol felesleges kamerát felszerelni, mert a város túlfelén élő „szomszéd” is tisztában van azzal, hogy 14 óra 54 perckor vendéged érkezett, vagy hogy odaégetted a vacsorát és kicserélted a komódon a fogantyúdat. Éppen ezért tudják azt is, hogy ki kavar kivel, ki ölt meg kit, hogyan, miért, milyen eszközzel. Itt a múlt a jövő: ha egyszer tettél valamit, az örök érvényű és ha legközelebb valaki elkövet valami hasonlót, az is tuti te voltál. (Megkönnyebbülten fel is sóhajtottam közben, hogy én már nem egy ilyen helyen élek – mit gondolna rólam az alig 4000 fős szülővárosom – ahol jobban ismernek engem mint én magamat –, ha kiderülne, hogy 20+ pusheen cica uralkodik felettem?) Szóval teljesen átjött ez a hangulat.

A történet is szépen fel volt építve, az események és az ok-okozati összefüggések egyértelműen átjöttek a sorok között, nem kétség, hogy Cassy Blacksmith igényes munkát adott ki a kezei közül. A gyászfeldolgozás is kiemelt szerepet kapott a könyvben: főleg az arra adott reakciók tekintetében.

Egyetlen dolgot bántam csak, mégpedig azt, hogy az izgalmasabb dolgok a könyv felétől kezdenek feltűnni, addig inkább Hazel múltjának, beilleszkedésének, szerelmi életének lehetünk tanúi – ami nem volt kevésbé érdekfeszítő, mint az ezeket követő események, mindössze annyi, hogy a leírás alapján azt hittem, egyből belecsapunk a lecsóba. Így a krimi vonal eleinte kicsit lightosabb maradt, mint vártam, de ez mégsem nem ment a könyv élvezhetőségének rovására.

Ahogy a történet végére értem, rájöttem, hogy valamit hiányoltam az események közül, valami pluszt (talán egy másik szemszöget), ami miatt talán kicsit jobban izgultam volna, hogy mi lesz a végkimenetele ennek az egésznek. Ezt a szikrát a lezárást követő novellákban kaptam meg, amire egyáltalán nem számítottam, de be kell valljam, hogy nagyon jó húzás akkor elejteni még néhány titkot az olvasónak, amikor már azt hiszi, mindent látott.

A Te leszel a következő összességében egy érdekes krimi, mely magában foglalja a kisvárosi és gimis lét mindennapjait, ötvözve mindezt mélyebb érzelmekkel is: rivalizálással, irigységgel, gyásszal és bosszúval. Azoknak a fiataloknak ajánlom, akik szeretik a romantikus szálakat az olvasmányaikban, mégis most már komolyabb, sötétebb vizekre eveznének.

Köszönöm az írónőnek a recenziós e-bookot!

Blogbejegyzés: link

belle_ P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Kezdeném azzal a fél csillag levonással, amit 500 oldal elolvasása után meg kellett tennem. Mintha ez a könyv két részre esne szét: az első felében láthatunk egy végzős, amerikai lányt, aki a szülei válása miatt az apjával elköltözik egy kisvárosba. Beilleszkedik a környezetbe (többé kevésbé) és két fiú között őrlődik: Blaise, akivel össze kéne jönnie a főhősünknek, Hazelnek; és Gail, akit messziről el kéne kerülnie. Mindkettő fiúhoz valamiért húzza a szíve, és nagy nehezen döntésre jut a lány. Az első és a második fele is gördülékenyen meg van írva, csak az ifjúsági thriller megnevezés inkább a második részre jutott. Így az első része a könyvnek, amit feltehetőleg élveztem volna, azt nem tudtam annyira a szívembe zárni, mert minden oldal elteltével csak az a kérdés járt a fejemben: mikor indul a nyomozás, vagy ijesztgetős része a történetnek?
De a második fele a történetnek vitt mindent: pont ifjúsági thrillerhez illő „brutalitás”, félelemkeltés, részletességgel leírt krimi jelenetek. Nagyon sok kérdés vetődött fel bennem, miközben haladtunk előre a cselekményben, és a végére mindre kaptam választ, ami nagyon jólesett. Külön tetszett a végén lévő novellacsomag, az tényleg feltette az i-re a pontot.
Néha Hazel viselkedése és logikája idegesítő tudott lenni, amikor újabb és újabb kézzel fogható tény jelezte neki, hogy bajban van és még ekkor sem kért segítséget. De a végére spoiler.
Végezetül szeretném megköszönni @CassyBlacksmith –nek a recenziós lehetőséget!

1 hozzászólás
bemese05 P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Kicsit lassabban szippantott be a történet, mint szerettem volna! Kb. a feléig a szokásos tini drámáról olvashatunk, egy kis csavarral. spoiler
De addig is megismerhettük Hazelt és az új kisvárost ahova költöztek! Végig nézhetjük ahogy beilleszkedikoff az új iskolájába. Szerez magának barátokat, pasit 1 hét alatt. Kicsit gyorsan pörögnek az események, sok minden történik vele pár hét alatt!
A könyv fele után jöttek csak az igazi izgalmak! Cassy nagyon jól megírta a krimi szálat! Általában sejteni lehet, h ki az igazi tettes, de a végéig most én is csak tippeltem! Nagyon csavarosan, de mégis követhetően derül fény a titokra!
Kedveltem Hazelt, főleg akkor amikor már nem az volt a célja, h mindenkinek megfeleljen! (De egyébként ez is teljesen elfogadható egy 18 éves lánytól, egy ilyen háttérrel!)
Örültem azért, h kaptunk egy romantikus szált is! Nekem nagyon hiányzott volna belőle!
Gailt is kedveltem! Bár végig nagyon titokzatos volt, csak reménykedni lehetett, h nem őt keressük :D
Nagyon tetszett a 3 kiegészítő novella a végén! Nagyon jó volt olvasni! Remek ötlet volt belerakni a könyvbe!
A borító pedig 5*! Nagyon figyelemfelkeltő és nagyon illik a könyvhöz is!
Gratulálok @CassyBlacksmith remek könyv lett és köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam! ☺️

2 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Először is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy megkaphattam recenziós példányként és elolvashattam a könyvet.
A könyv több mint 50 %-ánál jártam, amikor beindultak az események, addig csak vártam, hogy mikor foglalkozunk már a gyilkosságokkal. Eddig a pillanatig, Hazel szerelmi élete került inkább reflektorfénybe. Nem tudott dönteni 2 fiú között, én végig Gailnek szurkoltam.
Ami nem tetszett, hogy először leírja, hogy néz ki az újonnan kapott kocsi, de 3 bekezdéssel később viszont az derül ki, hogy ponyvával le van takarva (hogy láthatta a kocsit?). Amanda ahhoz képest, hogy a rendőrséggel együtt dolgozik és titoktartás van érvényben a nyomozás alatt, szinte mindent információt megosztott Hazellel. spoiler.

1 hozzászólás
L_Sandra P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

A „Te leszel a következő” egy olyan ifjúsági thriller, melyben nem csak a gyilkosságok körüli feszültség jelenik meg, hanem egy Louisianai kisváros, Obscure Valley élete elevenedik fel a szemünk előtt: mindenki ismer mindenkit, mindenki beleszól a másik életébe, nincs magánélet ebből kifolyólag, miközben a szomszéd városban a Rémnek már három áldozata volt, és egyre közelebb ér a városhoz.
Hazel a szülei válása után az édesapjával költözik a város egy „hírhedt” birtokára, a Greenwood birtokra. Mindenki meglepődik a városban, hova költöztek be, de senki nem mondja el nekik az okokat.
Hazel az első napon megismerkedik a szomszéd sráccal, Blaise-el, és a város fekete bárányával, Gaillel. A két fiú ki nem állhatja egymást, ahogy a város is megveti Gailt. Hazelt nemcsak Blaise, de az iskolatársai is megpróbálják befolyásolni, hogy Gaillel nem szabad barátkozni. De voltak pillanatok Hazel életében a városba jött napok után, mikor Gail volt az, aki mellette volt, megmentette.
Miközben Hazel a két fiú, az érzései között vívódik, megjelenik a Rém a városban, és két iskolatársukat meggyilkolja, még inkább felkavarva az állóvizet az amúgy sem nyugodt városban. Hazel kereszttűzbe kerül, nem tudja, kinek higgyjen, mit gondoljon.
Miért övezi ekkora titok a birtokot, ahol élnek? Miért lett fekete bárány Gailből? Miért vádolják azzal, hogy bűnrészes a szülei és a legjobb barátja halálában? Miért gondolja az egész város, hogy ő Rém? Miért érzi azt Hazel, hogy senkiben nem bízhat a barátnőjén és Gailen kívül? Miért hagy üzenetet a gyilkos neki, miközben elrabolja a barátait?
Hazel megpróbálja megtalálni a kérdésekre a válaszokat, miközben küzd a viszonzatlan szerelem fájdalmával, a meghalt barátai miatti gyásszal, aztán majdnem túl későn jön rá mindenre. Lehet, hogy a gyilkos végig ott volt mellette, csak nem ismerte fel? Jó emberben bízik meg, vagy végig egy jól felépített csapda része volt?
A könyv minden kérdésre választ ad, nekem nagyon tetszett, könnyed feszültség járja át ezt a titkokkal teli könyvet. Tetszett, hogy miközben megpróbál félrevezetni minden szereplő, finoman sejteti is, ki a gyilkos.
A könyv egy magyar első könyves írónő alkotása. Nekem tetszett a könnyen olvasható nyelvezettel, érdeklődést fenntartó cselekménnyel, szimpatikus szereplőkkel rendelkező könyv.

Köszönöm a recenziós olvasási lehetőséget, @cassyblacksmith ☺️♥

2 hozzászólás
inci81 P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Titkokkal teli hátborzongató krimi, aminek minden sora feszültséggel teli perceket ígér.

Részletesebb vélemény:

https://konyvszenvedely.blog.hu/2022/06/03/cassy_blacks…

2 hozzászólás
Francis_04>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget,hogy elolvashattam ezt a történetet.♥
Ez a történet ami teljesen beszippant és folyamatos gondolkodásra késztet.

Nem mostanában olvastam ehhez fogható könyvet,ami ennyire lekötött volna. Cassy Blacksmith tudja,hogyan kell lekötni az olvasó figyelmét.
Hazel szülei válása után apjával Obscure Valleybe költözik a „híres” Greenwood birtokra,de nekik senki nem mondja el ezt.
A városhoz egyre közelebb ér a sorozatgyilkos,aki fiatalokat gyilkol,de senki nem tudja miért,és mi az összefüggés a gyilkosságok között.
Hazel már mindjárt az első napján két fiúval is megismerkedik, Blaisevel a tipikus jótanuló fiúval és Gaillel,akitől mindenki tart és kiközösítik a múltja miatt.
Hazel két fiú között vacilál,de Gailhez erősebb szálak fűzik. Blasiehez szerintem csak azért volt közelebb,mert öt ismerte meg először a költözés után.
Amikor Hazel „baráti” köréhez ér a gyilkos,azt gondolja ő miatta van ez az egész,de nem jön rá kit is gyanusítson. Hiszen mit követhetett el ő mikor alig költöztek ide. Nyomozásba kezdenek Biancavál és Julievel,de egyre jobban belebonyolódnak a történtekbe.
Amikor végre kezdtek helyreállni a dolgok Julie eltűnt és Hazelt is elraboltak.
DE Gail pont időben tűnik fel.
A könyv végén lepődtem meg igazán,mikor kiderült a gyilkos kiléte. Mindenkire gondoltam valamiért,de ő rá aztán végképp nem gondoltam volna.
Még most is a történet hatása alatt vagyok teljesen. Első könyves írónőhöz képest,nagyot ütött ez a történet.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom!

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ferger_Jolcsi P>!

– Szerinted, mi a normális? Hogyan határozod meg, hogy valaki normális vagy sem?
– Például, hogy nem úgy viselkedik, mint Bianca. Hogy nem keveredik össze gyanús alakokkal. Tudod, elővigyázatos és ép ésszel gondolkodik.
– Vagy úgy cselekszik, ahogy mások elvárják tőle. Szerepet játszik? Tökéletesnek mutatja magát?

186. oldal

KöfférTzitzah P>!

Fura faj az ember. Ha valaki kitűnik valamivel az átlagemberek sorából, máris megrohamozzák őt az olyanok elismerései, akik eddig keresztülnéztek rajta.

479. oldal

KöfférTzitzah P>!

Ne hagyd, hogy mások irányítsák az életed. […] Ha valamit, hát azt megtanultam, hogy a legnagyobb hazugságot mindig magunk ellen követjük el. Én évekig éltem úgy, hogy másoknak kényszeresen meg akartam felelni. Azt tedd, amit jónak látsz, és ne adj mások befolyásoló véleményére.

398. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

– Mizu, Cica? – A srác kihúzta magát, majd elkapta az egyik hajtincsemet és fonogatni kezdte az ujjai között. Elkaptam a kezét és kihúztam a tincset.
– Nincs kedved felszívódni?

314. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

– Ha valaki keresne, nem vagyok itthon. – Apa fél lábbal már a küszöbön ácsorgott. – Ha jönne az adóhatóság mondd, hogy Korzikán vagyok, de szívélyesen kínáld meg őket kávéval, nehogy lefoglaljanak valamit.

357. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

– Ha nincs gyilkos, attól még elüthetnek az úton, vagy karambolozhatok – vetettem fel, amikor már csukta be az ajtót, de ahogy ezt meghallotta, hátranézett a válla fölött, és bosszú ábrázattal méregetett.
– Ne akard, hogy örökre szobafogságba ítéljelek!
Bűnbánó képet vágtam.
– Bocs, apa.
– Jó kislány. Akkor otthon találkozunk!

358. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Később rájöttem, hogy ha az embernek eltérő az ízlése, akkor a legjobb, ha egy fiúval vitatja azt meg.

131. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Blaise a bolt előtt a régi Fordnak támaszkodott és a Harry Potter első részét olvasta. Bár szeretett olvasni, ezt az egy sorozatot – amit én bezzeg imádtam – sosem fogta még a kezében.

132. oldal

L_Sandra P>!

Ha megtalálod a párod, úgy vagy egy teljes egész. Képes vagy bármit feladni érte, csak hogy ő boldog legyen. Vigasztalod, ha szomorú, és együtt nevetsz vele, amikor az élet igazságtalan.
Mert mindig van minek örülni. Annak, hogy élsz és annak, hogy találtál egy olyan embert, aki mindig téged védelmez.
Még akkor is, ha nincs veled.

475. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

– Aki képes reggelire, ebédre és még este tízkor is babot enni, az egyértelműen abnormális!

170. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Helena Silence: Ezüsthíd
Szabó Tünde: Rácsok
Karen M. McManus: Lehull a lepel
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Csóti Lili: Hetedvérig
Astrid Scholte: Négy halott királynő
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Sara Shepard: Pretty Little Liars