Te ​leszel a következő 11 csillagozás

Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Obscure Valley nem egy olyan hely, ahová szívesen költözik az ember. Kígyók, krokodilok, csúszómászók… Hazel mást se szeretne jobban, mint egy kis időre eltűnni, így a szülei válása után apjával a Mississippi melletti kisvárosba költözik.
Hazel arra vágyik, hogy normális, nyugodt életet éljen.
De nincs biztonságban.

Mert ott van Gail Huber.

Gail Huber vonzó. Gail Huber veszélyes.
Gail Huber megölte a szüleit.

És Gail Huber le sem száll Hazelről.

A közeli Baton Rouge-ban két fiatal tűnt el, holttestüket meggyalázva nyilvános helyen hagyták. Obscure Valley-ben mindenki meg van győződve róla, ki tette. Ám Hazel kitart álláspontja mellett, hogy Gail ártatlan, egészen addig, míg az egyik osztálytársukat holtan találják a közeli mocsárban. Mert minden nyom arra utal, hogy Gail követte el a szörnyű gyilkosságot.

Aztán valaki egymás után mészárolja le a kisváros diákjait…

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Magánkiadás, Budapest, 2022
504 oldal · ISBN: 9786150141909

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

csakegyluca P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Először is, nagyon szépen köszönöm az írónőnek (@CassyBlacksmith) a recenziós példányt. Még sose hallottam a könyvről, ám fülszövege elsőre felkeltette az érdeklődésemet. Hát még a borító. Kicsit féltem tőle, mert szinte mindegyik krimihez úgy állok hozzá, hogy tudom, nem az én világom, de amikor belekezdek, ugyanúgy tudom élvezni mint más könyveket.
Már az elején éreztem azt a komfortos hangulatot, ami bizony mások számára meglepő lehet, hiszen egy hátborzongató, úgymond elátkozott városról beszélünk. Mégis én nagyon szerettem a helyszínt. Tipikusan egy olyan eldugott város, ahol olyan tetteket lehet végrehajtani, amik egy thrillerben vannak.
A szerelmi szál igazán szépen ki volt dolgozva, és nekem, egy nagy romantikus fannak nagyon bejött. Aranyos volt látni, hogyan ismerkedik össze két ember, és Hazelnek a vívódásai annyira életszerűek voltak!
Emellett mély gondolatokat is elcsíphettem, amikkel nagyon egyet tudok érteni.
„Megtanultam, hogy a halál az egyetlen, aki nem cselekszik előítéletekkel. Számára mindenki egyforma. Mindegy a kor, a nem, a származás, a múlt. Sajnos azért hal meg olyan korán a legtöbb jó ember is. A halál sosem válogat.”
A szereplőket is megkedveltem. Sok hasonlóságot találtam köztem és Hazel között, mint például, hogy ő se szeret felülni a körhintákra. A kedvencem az, hogy amikor az ember tudja, hogy egy krimit olvas, az elejétől kezdve mindenkire gyanakszik, és ez a legszebb benne. Hogy a történet bármikor megváltozhat, nem kiszámítható. Tetszett, hogy így én is együtt tudtam nyomozni főszereplőnkkel. Úgy gondolom, sokakat érdekelhet a könyv efajta tulajdonsága miatt.
Hazelt egy nagyon erős karakternek tartom, és én biztos hogy nem lettem volna képes végére járni a dolgoknak, kockáztatva az életemet. Büszke vagyok rá, és le a kalappal előtte.
Amikor elővettem a könyvet minden nap, egy olyan kikapcsolódást nyújtott, amiben megjelent egy kicsi feszültség, izgulás a cselekményt illetően. Nekem nagyon tetszett és szívesen olvasnék még az írónőtől, akár ebben a műfajban is. Köszönöm az élményt, és mindenkinek nagy szeretettel ajánlom.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2022/06/cathy-blaksmit…

2 hozzászólás
bemese05 P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Kicsit lassabban szippantott be a történet, mint szerettem volna! Kb. a feléig a szokásos tini drámáról olvashatunk, egy kis csavarral. spoiler
De addig is megismerhettük Hazelt és az új kisvárost ahova költöztek! Végig nézhetjük ahogy beilleszkedikoff az új iskolájába. Szerez magának barátokat, pasit 1 hét alatt. Kicsit gyorsan pörögnek az események, sok minden történik vele pár hét alatt!
A könyv fele után jöttek csak az igazi izgalmak! Cassy nagyon jól megírta a krimi szálat! Általában sejteni lehet, h ki az igazi tettes, de a végéig most én is csak tippeltem! Nagyon csavarosan, de mégis követhetően derül fény a titokra!
Kedveltem Hazelt, főleg akkor amikor már nem az volt a célja, h mindenkinek megfeleljen! (De egyébként ez is teljesen elfogadható egy 18 éves lánytól, egy ilyen háttérrel!)
Örültem azért, h kaptunk egy romantikus szált is! Nekem nagyon hiányzott volna belőle!
Gailt is kedveltem! Bár végig nagyon titokzatos volt, csak reménykedni lehetett, h nem őt keressük :D
Nagyon tetszett a 3 kiegészítő novella a végén! Nagyon jó volt olvasni! Remek ötlet volt belerakni a könyvbe!
A borító pedig 5*! Nagyon figyelemfelkeltő és nagyon illik a könyvhöz is!
Gratulálok @CassyBlacksmith remek könyv lett és köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam! ☺️

2 hozzászólás
Veronika_Ambrus P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Kezdeném azzal a fél csillag levonással, amit 500 oldal elolvasása után meg kellett tennem. Mintha ez a könyv két részre esne szét: az első felében láthatunk egy végzős, amerikai lányt, aki a szülei válása miatt az apjával elköltözik egy kisvárosba. Beilleszkedik a környezetbe (többé kevésbé) és két fiú között őrlődik: Blaise, akivel össze kéne jönnie a főhősünknek, Hazelnek; és Gail, akit messziről el kéne kerülnie. Mindkettő fiúhoz valamiért húzza a szíve, és nagy nehezen döntésre jut a lány. Az első és a második fele is gördülékenyen meg van írva, csak az ifjúsági thriller megnevezés inkább a második részre jutott. Így az első része a könyvnek, amit feltehetőleg élveztem volna, azt nem tudtam annyira a szívembe zárni, mert minden oldal elteltével csak az a kérdés járt a fejemben: mikor indul a nyomozás, vagy ijesztgetős része a történetnek?
De a második fele a történetnek vitt mindent: pont ifjúsági thrillerhez illő „brutalitás”, félelemkeltés, részletességgel leírt krimi jelenetek. Nagyon sok kérdés vetődött fel bennem, miközben haladtunk előre a cselekményben, és a végére mindre kaptam választ, ami nagyon jólesett. Külön tetszett a végén lévő novellacsomag, az tényleg feltette az i-re a pontot.
Néha Hazel viselkedése és logikája idegesítő tudott lenni, amikor újabb és újabb kézzel fogható tény jelezte neki, hogy bajban van és még ekkor sem kért segítséget. De a végére spoiler.
Végezetül szeretném megköszönni @CassyBlacksmith –nek a recenziós lehetőséget!

1 hozzászólás
L_Sandra P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

A „Te leszel a következő” egy olyan ifjúsági thriller, melyben nem csak a gyilkosságok körüli feszültség jelenik meg, hanem egy Louisianai kisváros, Obscure Valley élete elevenedik fel a szemünk előtt: mindenki ismer mindenkit, mindenki beleszól a másik életébe, nincs magánélet ebből kifolyólag, miközben a szomszéd városban a Rémnek már három áldozata volt, és egyre közelebb ér a városhoz.
Hazel a szülei válása után az édesapjával költözik a város egy „hírhedt” birtokára, a Greenwood birtokra. Mindenki meglepődik a városban, hova költöztek be, de senki nem mondja el nekik az okokat.
Hazel az első napon megismerkedik a szomszéd sráccal, Blaise-el, és a város fekete bárányával, Gaillel. A két fiú ki nem állhatja egymást, ahogy a város is megveti Gailt. Hazelt nemcsak Blaise, de az iskolatársai is megpróbálják befolyásolni, hogy Gaillel nem szabad barátkozni. De voltak pillanatok Hazel életében a városba jött napok után, mikor Gail volt az, aki mellette volt, megmentette.
Miközben Hazel a két fiú, az érzései között vívódik, megjelenik a Rém a városban, és két iskolatársukat meggyilkolja, még inkább felkavarva az állóvizet az amúgy sem nyugodt városban. Hazel kereszttűzbe kerül, nem tudja, kinek higgyjen, mit gondoljon.
Miért övezi ekkora titok a birtokot, ahol élnek? Miért lett fekete bárány Gailből? Miért vádolják azzal, hogy bűnrészes a szülei és a legjobb barátja halálában? Miért gondolja az egész város, hogy ő Rém? Miért érzi azt Hazel, hogy senkiben nem bízhat a barátnőjén és Gailen kívül? Miért hagy üzenetet a gyilkos neki, miközben elrabolja a barátait?
Hazel megpróbálja megtalálni a kérdésekre a válaszokat, miközben küzd a viszonzatlan szerelem fájdalmával, a meghalt barátai miatti gyásszal, aztán majdnem túl későn jön rá mindenre. Lehet, hogy a gyilkos végig ott volt mellette, csak nem ismerte fel? Jó emberben bízik meg, vagy végig egy jól felépített csapda része volt?
A könyv minden kérdésre választ ad, nekem nagyon tetszett, könnyed feszültség járja át ezt a titkokkal teli könyvet. Tetszett, hogy miközben megpróbál félrevezetni minden szereplő, finoman sejteti is, ki a gyilkos.
A könyv egy magyar első könyves írónő alkotása. Nekem tetszett a könnyen olvasható nyelvezettel, érdeklődést fenntartó cselekménnyel, szimpatikus szereplőkkel rendelkező könyv.

Köszönöm a recenziós olvasási lehetőséget, @cassyblacksmith ☺️♥

2 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Először is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy megkaphattam recenziós példányként és elolvashattam a könyvet.
A könyv több mint 50 %-ánál jártam, amikor beindultak az események, addig csak vártam, hogy mikor foglalkozunk már a gyilkosságokkal. Eddig a pillanatig, Hazel szerelmi élete került inkább reflektorfénybe. Nem tudott dönteni 2 fiú között, én végig Gailnek szurkoltam.
Ami nem tetszett, hogy először leírja, hogy néz ki az újonnan kapott kocsi, de 3 bekezdéssel később viszont az derül ki, hogy ponyvával le van takarva (hogy láthatta a kocsit?). Amanda ahhoz képest, hogy a rendőrséggel együtt dolgozik és titoktartás van érvényben a nyomozás alatt, szinte mindent információt megosztott Hazellel. spoiler.

1 hozzászólás
inci81 P>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Titkokkal teli hátborzongató krimi, aminek minden sora feszültséggel teli perceket ígér.

Részletesebb vélemény:

https://konyvszenvedely.blog.hu/2022/06/03/cassy_blacks…

2 hozzászólás
Francis_04>!
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget,hogy elolvashattam ezt a történetet.♥
Ez a történet ami teljesen beszippant és folyamatos gondolkodásra késztet.

Nem mostanában olvastam ehhez fogható könyvet,ami ennyire lekötött volna. Cassy Blacksmith tudja,hogyan kell lekötni az olvasó figyelmét.
Hazel szülei válása után apjával Obscure Valleybe költözik a „híres” Greenwood birtokra,de nekik senki nem mondja el ezt.
A városhoz egyre közelebb ér a sorozatgyilkos,aki fiatalokat gyilkol,de senki nem tudja miért,és mi az összefüggés a gyilkosságok között.
Hazel már mindjárt az első napján két fiúval is megismerkedik, Blaisevel a tipikus jótanuló fiúval és Gaillel,akitől mindenki tart és kiközösítik a múltja miatt.
Hazel két fiú között vacilál,de Gailhez erősebb szálak fűzik. Blasiehez szerintem csak azért volt közelebb,mert öt ismerte meg először a költözés után.
Amikor Hazel „baráti” köréhez ér a gyilkos,azt gondolja ő miatta van ez az egész,de nem jön rá kit is gyanusítson. Hiszen mit követhetett el ő mikor alig költöztek ide. Nyomozásba kezdenek Biancavál és Julievel,de egyre jobban belebonyolódnak a történtekbe.
Amikor végre kezdtek helyreállni a dolgok Julie eltűnt és Hazelt is elraboltak.
DE Gail pont időben tűnik fel.
A könyv végén lepődtem meg igazán,mikor kiderült a gyilkos kiléte. Mindenkire gondoltam valamiért,de ő rá aztán végképp nem gondoltam volna.
Még most is a történet hatása alatt vagyok teljesen. Első könyves írónőhöz képest,nagyot ütött ez a történet.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom!

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

L_Sandra P>!

Ha megtalálod a párod, úgy vagy egy teljes egész. Képes vagy bármit feladni érte, csak hogy ő boldog legyen. Vigasztalod, ha szomorú, és együtt nevetsz vele, amikor az élet igazságtalan.
Mert mindig van minek örülni. Annak, hogy élsz és annak, hogy találtál egy olyan embert, aki mindig téged védelmez.
Még akkor is, ha nincs veled.

475. oldal

L_Sandra P>!

A hazugság olyan, mint a hurrikán: hir-
telen jön, és nagy károkat okoz.

104. oldal

prisca_kiefer P>!

Hatalmas hullámok háborogtak fölöttem. Fuldokoltam a keserűségben és a megaláztatásban.

327. oldal

csakegyluca P>!

Megtanultam, hogy a halál az egyetlen, aki nem cselekszik előítéletekkel. Számára mindenki egyforma. Mindegy a kor, a nem, a származás, a múlt. Sajnos azért hal meg olyan korán a legtöbb jó ember is.
A halál sosem válogat.

469. oldal

L_Sandra P>!

Az élet gondja nem egy teletömött zsák, amit le tudtok pakolni valahova. Tudni kell a hátatokon cipelni, hogy idővel egyre könnyebb legyen a tartalma.

469. oldal

Viktória_Erdei P>!

– A félelem természetes érzés – próbáltam biztatni. – Tudatában lenni a félelmeinknek, na az kemény dolog.
– A gyávaság nem egyenlő a félelemmel. A félelmen felül lehet kerekedni, de aki gyáva volt, az mindig is az marad.

211. oldal

Viktória_Erdei P>!

A könyvek illata mindig megnyugtatott, van egyfajta különleges varázsuk, amivel levesznek a lábamról. Legalább annyira segítenek a relaxációban, mint egy Chopin szerzemény.

313. oldal

CassyBlacksmith I>!

A nagyvárosban a legjobb, ami jár az embernek – a finom Starbucks kávé és az óriási gyorsétterem-választékon kívül –, az anonimitás.
Már akinek, persze.

42. oldal

CassyBlacksmith I>!

A fájdalom addigra végighullámzott a testemen és csak nyökögni tudtam. Átbotorkáltunk
a termen, majd megindultunk a folyosón.
– Nagyon fáj? – kérdezte Julie.
Milyen ostoba kérdés, ha az ember kezéről leég a bőr.

82. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára
Helena Silence: Ezüsthíd
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Sarah Pinborough: 13 perc
Sara Shepard: Pretty Little Liars