A ​varázslatos Circus Mirandus 13 csillagozás

Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus

A regényben az ötödikes Micah nagypapája megbetegszik, és a kisfiú, hogy megmentse őt, elindul megkeresni azt a varázslatos cirkuszt, amelyről kisgyerekkora óta hallgatja a nagypapa meséit. El szeretné hozni neki a Fényhajlítót, aki ígéretet tett a kis-nagyapának: egyszer teljesíti egy kívánságát. Szívbemarkoló történet a csoda erejéről, a gyermeki képzeletről, melyet akár utolsó napjainkig meg tudunk őrizni, s továbbadni a nekünk legfontosabbaknak. S, hogy valóban létezik-e ez a cirkusz, vagy csak egy közös menedék a nagypapának és unokájának? Ha hiszel benne, meglátod!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Betűtészta, Budakeszi, 2015
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155587030 · Fordította: Rét Viktória · Illusztrálta: Diana Sudyka

Enciklopédia 5


Kedvencelte 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus

Megint csak ismételni tudom magam, hogy azért szeretek ifjúsági és gyerekkönyveket olvasni, mert nem lehet csalódni bennük, viszont általában nagyon is izgalmasak, csodálatosak, olykor meghatóak, szóval nagyon jót tesznek az én gyermeklelkemnek.

Hamar kiderült, hogy a Circus Mirandus is egy ilyen igényes és rendkívül élvezhető gyermekkönyv lesz.
Teljesen beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. :)
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2016/01/cassie-beasley-var…

>!
Chöpp 
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus

Nagyon tetszett! Gördülékeny, izgalmas, varázslatos. Nagyon szerethető – és nagyon utálható – szereplőkkel. Kifejezetten ajánlom olvasni tizenéves fiataloknak és gyermeklelkű, varázslatokat kedvelő felnőtteknek egyaránt!

>!
Poe_Tompora P
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus

A borító is mingyá magára csalja a figyelmet, mint egy csinos popkornosdoboz nagy ígéretekkel – nem kímélték le a sót, a vajat meg a sajtot sem. Azt is lehetne mondani, hogy ez az írás korhatáros darab – érettség függvénye a befogadói hogyan. A varázs mibenléte nem olyan elementáris módon van jelen – amikor a cirkusz felnőttjei hitet meg reményt emlegetnek, akkor már meg is legyinti az embert a tévedhetetlen, bár csak sejtés szele, hogy annál egy kicsit komplikáltabb – maga az élet meg a nagy mindenség… többet is akar annál mondani… minthogy 'Nesze, csatt! Oszt itt a varázslatod, fiacskám!' – Olyan egyszerűen, mintha csak nyakon hajítaná egy csattal, azt mondaná 'Hej, milyen egyszeri vagy, értelmesebb kívánságra már nem is tellett!'
(Mondta a Télapó, de azért odaadta a gyereknek a színváltós gatyamadzagot.)
spoiler

spoiler
Ephraim nagypapa is olyan Louis Carroll-féle alkat a gyermeki képzelet teremtő, reményfenntartó erőit meg efféléit illetően. Megvan bennük a lehetőség az alkotásra. Ha nem nyomják el őket. Ezért nem kell elvárni tőlük, hogy háromnegyed órát ücsörögjék zsibbadtra a hátsófelüket a suliban, és még csak el se mélázhassanak a fent épülő felhőalakzatokon. Guggolni kellene, törökülni, japánülésben vagy ilyesmi. Dombon ülő fűcsomóra lecsücsülni. Egércsapdára.
Akiben felnőttként nincs meg ez a lehetőség kreatív erőket mozgósítani vagy lecsücsülni, az mindenképp olyan személyek közül való, akire Csernus azt mondja, hogy halott a szeme. Szakterminus szerint megette a fene, a fészkes.
A cirkusz odaszentelődőn tartja fenn a varázs hitét a csillogószemű, maszatosorrú makákópraclis alulméretes figuráknak.

>!
Baraby P
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus

Az ilyen könyvek miatt vagyok még mindig rendszeres látógatója a könyvtárunk gyerek részlegének.
Hihetetlen mennyire nem ismert ez a könyv, pedig tényleg klassz!

Elsősorban a 10-12 éves korosztálynak ajánlanám, de a gyermeklelkű felnőttek is szeretni fogják. Varázslatos történet a szeretetről, a képzelet erejéről, a hitről és a barátságról telis-tele utálható és imádható szereplőkkel. Nem gondoltam volna, hogy még tanulni is fogok belőle de az inka csomóirás számomra új és izgalmas dolog volt, amire nem hiszem, hogy enélkül a könyv nélkül valaha is rágugliztam volna…

Nekem mondjuk a cirkusz a gyengém volt gyerekkoromban, a mai napig szeretem a cirkuszos történeteket, így nem csoda, hogy ez a mese is teljesen beszippantott. Egy ülésben kiolvastam ha szabad ilyen fogorvosos hasonlattal élnem és szívesen olvasnám még tovább is Micah történetét.

>!
Tearsong
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus

Ilyennek kellene lennie egy gyerekkönyvnek. Annyira magával ragadott a történet, hogy semmi olyan nem volt benne ami nem tetszett volna. Varázslatos. Megható. Izgalmas. De legfőképpen VARÁZSLATOS :) Azért vannak benne nagyon szomorú és félelmetes részek is, amik felnőtt fejjel tetszettek, ellenpontozták a varázslatot, de egy kisgyereknek megrázó lehet.

>!
Mpattus P
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus

A varázslatos Circus Mirandus a 10-13 évesek kedvence lehet. Az első olyan könyvek egyike, melyet önszántukból emelnek le a polcról. Kedves fiatalok! Ezt a könyvet kedvelni fogjátok, ha szeretitek a kalandokat. Ne riasszon el az oldalszám, a történet olvastatja magát, a nyelvezet gördülékeny, könnyen érthető. Készen álltok?

Teljes értékelés:
http://szembetuno.blogspot.hu/2015/12/a-varazslatos-cir…

>!
L_Timi12
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus

Igazi gyerekkönyvhöz méltóan ábrázolta a szeretteink elvesztését és az avval járó fájdalmakat. Hiába volt 300 oldal, nagyon gördülékeny volt, gyorsan végeztem vele és a szereplőket is sikerült egészen megszeretnem.


Népszerű idézetek

>!
Chöpp 

    Aki hazaérkezik, annak nem kell meghívó.

Utolsó mondat, 316.o.

>!
Chöpp 

    A háború hirtelen és nagyon nyugodtan ért véget. Mintha egyik pillanatról a másikra a világ összes katonájának az édesanyja ránézett volna az órájára, és rájött volna, hogy már túl régóta játszanak odakint a gyerekek. Az anyák akkor félretették a mosást, a süteményt vagy a hegesztőpisztolyt, és kiálltak a kapuba.
     – Davey! – kiáltották. – Klaus! Pierre! Ideje mosakodni, vacsorázunk!
    A katonák kezet ráztak, és minden jót kívántak egymásnak. Aztán rohantak vissza az édesanyjukhoz, vagy a feleségükhöz meg a fiaikhoz.

129. oldal

1 hozzászólás
>!
Chöpp 

    Ephraim nagypapa mindig olyan fontos dolgokat mondott, hogy Micah legszívesebben dobozokba csomagolta volna őket, és örökre megtartotta volna magának.

285. oldal

>!
Chöpp

    Amikor az ember először lát varázslatot, nagyon fontos, hogy felismerje.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: varázslat
>!
Uzsonna 

Az egyik falat magas mahagóni könyvespolc fedte: a polcokon könyvek, pergamentekercsek, lámpások és térképek birkóztak egymással a helyekért, de még így is akadt, amelyiknek csak a díszes mintájú szőnyegekkel és párnákkal beterített földön jutott hely.

192. oldal

>!
Chöpp 

Ahogy Micah a padja felé ballagott, úgy döntött, hogy ha az ember nagyon okos, akkor egy kicsit azért valószínűleg bolond is.

112. oldal

>!
Chöpp 

Ki hinné el? Hogy olyasmit látunk, ami nincs. Hogy az ember nem teljesen ember. Hogy minden döntés illúzió. Hál' istennek az emberek rendelkeznek a kétely képességével, igazi jótékony isteni ajándék.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · illúzió · kétely
>!
Chöpp 

     – Én nem vagyok különleges – mondta Micah.
     – Nem akarsz az lenni?
    Micah egy percig gondolkozott.
     – Mindenki az akar lenni, nem?
    Ephraim nagypapa kuncogott.
     – Gondolom. Néhányunk azonban nem elég bátor ahhoz, hogy megtalálja a különlegességét. Mások pedig út közben hibákat követnek el.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: különlegesség
>!
Chöpp 

     – Valahol mindig vagyunk.
     – Az nem ugyanaz.
    A Fényhajlító lehajtotta a fejét.
     – Tudom.

289. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Westerfeld: Behemót
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Mary Pope Osborne: Kalózok hajóján
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
Rick Riordan: Az elveszett hős
Eric Elfman – Neal Shusterman: Tesla padlása
Lois Lowry: Az emlékek őre
Christopher Paolini: Örökség
Ann Brashares: Örökké egy gatyában
Kathryn Littlewood: Bliss – A varázslatos pékség titkai