Fekete ​doboz 165 csillagozás

Cassia Leo: Fekete doboz

Magával ragadó történet, tele titkokkal, rejtélyekkel és meglepő fordulatokkal.
Főszereplői megállíthatatlanul sodródnak egymás felé:

Egy 19 éves lány, aki meghalni indul Los Angelesbe, mert úgy érzi, képtelen tovább megbirkózni a betegségével és a múlt tragikus árnyaival. A családja semmit nem sejt a tervéről.

Egy 21 éves fiú, aki sötét titkokat rejteget. A lelkét nyomasztó terhek mégis szelíddé, szeretettel telivé tették. Keserű gondolatait csodálatos dalokban fogalmazza meg.

A Fekete doboz, amely nemcsak egy különleges dal, hanem egy könyv címe is. Ráadásul tényleg létezik egy fekete doboz, de senki nem tudja, mi van benne, és hol van a kulcs, amelyik nyitja.

Bár nem sejtik, ők hárman nem először találkoznak, de most a sorsuk elkerülhetetlenül, véglegesen összefonódik. Újabb és újabb titkokra derül fény, s a múlt rejtélyei lassan átadják a helyüket az elfogadásnak, a megértésnek… és végül talán a szerelemnek.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
WOW, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631223958 · Fordította: Molnár Kamilla

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Crush Slayer · Mikki Gladstone

Helyszínek népszerűség szerint

Boston Public Library (Boston Könyvtár)


Kedvencelte 21

Most olvassa 2

Várólistára tette 111

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Egy csomó sírós könyv után, ez felüdülés volt. Ne értsetek félre, mert eléggé komoly témát feszeget, de végre nem sírós érzelmeket váltott ki belőlem. Szeretem az olyan könyveket, amelyeknek van mondanivalójuk. Amelyek komolyabb témát érintenek, nemcsak rózsaszín nyáladzást és tesztoszterontól duzzadt machok-ról szólnak. Ez is ilyen volt. Komoly, néhol szívbemarkoló, de itt ott egy egy ragyogó fénysugáral körülhintve. Az elején nehéz volt megszoknom Mikki-t, de ahogy haladtam a történettel, úgy lopta be magát a szívembe. Crush-t, már az elején a szívembe zártam. Nagyon örülök, hogy végül elolvastam ezt a könyvet. Ez a harmadik könyvem a @WOW kiadótól, és Imádom őket. Olyan könyveket hoznak el az olvasókhoz, amelyek egyediek, gyönyörűszépek. Csak így tovább! Mindenképp ajánlom!

16 hozzászólás
vikcs>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/01/cassia-leo-fe…

"Nem ez a legelső olvasmányom a WOW kiadótól, de még mindig úgy gondolom, hogy nagyon szívszorító, lélekbe hatoló könyveket hoznak el nekünk. Ez a könyv is nagyon megviseli a mi kis lelki világunkat, hát még a főhőseinkét.

Kaptunk bővebb betekintést a gondolataikba, hogy hogyan dolgozták vagy éppen nem dolgozták fel az életükben történt eseményeket. Külön tetszett, hogy mindkét fél szemszögét megismerhettük lassacskán, és a címhez kapcsolódó tárgy is fontos szerepet kap a könyvben.

Viszont nekem valami hiányzott belőle, annak ellenére, hogy vitt magával a történet, és mélyen együtt éreztem velük, és a szereplők sem kerültek be a szívembe. Talán ha jobban ki lett volna fejtve, több oldalban, talán ők is közelebb kerülnek hozzám. "

Sippancs P>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Nagyon régóta szemeztem már ezzel a könyvvel, de annyira taszított a borítója, hogy inkább mindig lemondtam róla. Most, miután letettem a könyvet a kezemből, és megéltem minden fájdalmas, sötét pillanatát, tökéletesebb és kifejezőbb borítót el sem tudnék képzelni hozzá.

Hogy milyen ez a könyv? Kemény, fájdalmas, elgondolkodtató és szívszorító, olyan fajta, ami lelkileg egy kicsit összetör. Már az alaptéma, ami köré épül a cselekmény, sem egy egyszerű menet, de ahogy mindezt beburkolja az írónő egy depresszív hangulatú, öngyilkos mellékszállal… istenem! Ugyanakkor ott a másik oldal is, a fény az alagút végén, a remény egy jobb életre, csak mire ezt az utat Mikki és Crash együtt és külön-külön is kitapossa, addig nem csak ő szívük, hanem kicsit az enyém is belehalt a fájó emlékekbe.

Remek könyv volt, amit bátran ajánlanék bárkinek, de biztos, hogy én mostanában nem veszem le újra a polcról, mert kell idő ahhoz, hogy a sebek behegedjenek.

4 hozzászólás
loveQhuay>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Mekkora idióta vagyok, hogy majdnem egy évig a polcomon várattam a könyvet…

Kapaszkodjatok meg, mert annyira könnyen adom ennek az 5*ot, hogy ilyen se sűrűn fordul elő! A legelső mondattól fogva lebilincselt és nem engedett. Rengetegszer küszködtem a könnyeimmel, és a gyomron meg a szívem folyamatosan görcsben volt, de ez egyszerűen annyira csodálatos és gyönyörű volt, hogy órákig tudnék róla mesélni!

Crush személyében egy olyan férfit ismerhettem meg, akit nem fogok soha elfelejteni, és hozzá hasonlóval se fogok találkozni! Erős miközben gyengéd, kitartó és hatalmas szíve van, és az esze is a helyén van. Zenél és nincs elszállva magától és a pénztől ami a családjának van. És ahogy Mikki-vel bánik az egyszerűen mesébe illő.

Első Wow-os könyvem, de nem az utolsó :) Én már látatlanban is megadtam nekik a bizalmat, az összes könyv a polcomon van :)

Imádtam. Újra olvasós lesz!

2 hozzászólás
Suba_Csaba P>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Két fiatal, Mikki és Crush váltott szemszögén keresztül zajlanak az események, hat nap történetét követhetjük végig. A középpontban a főszereplőkön túl egy Fekete doboz nevű könyv áll, ami valahogyan mindkét fiatal életében fontos szerepet játszik, később előkerül egy valódi doboz és a hozzá tartozó kulcs is. A könyv feléig kb egészen érdekelt a sztori, de utána olyan irányt vett a dolog, ami kiverte nálam a biztosítékot. Túl sok volt benne a szenvedés és a borzalom, ennyi rossz dolog húsz emberrel nem történik egy egész életben, mint ezzel a két fiatallal pár év alatt. Aztán minden varázsütésre megoldódik?! Ilyen a földön nincs! Ki hiszi ezt el??? A mentális betegséggel küzdők, a szexuális bántalmazást elszenvedők sajnos nem tudnak varázsütésre meggyógyulni… Nonszensz.

Engem ez a könyv egyébként nyomokban emlékeztetett a Veled minden hely ragyogó-ra… Na de hát az egy remekmű!!!

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Cassia Leo nevével gyakran találkozom külföldi könyves és közösségi oldalakon. A mai naptól, szerény személyemmel bővült az írónő népes rajongói tábora. Szerintem a magyar borító sokkal kifejezőbb és százszor jobban illik a történethez, mint az angol verzió.
A első fejezettől éreztem, hogy nem egy könnyed olvasmányt tartok a kezemben. Miközben olvastam, mintha egy mázsás súly nyomta volna a vállamat. Bipoláris depresszió, nemi erőszak, öngyilkos hajlam, és hasonló, nehéz témákat érintettünk. A szerelmi szál, a sorszerű első találkozástól kezdve a viszontlátásig, nagyon különleges volt.
Elképesztő, hol és milyen helyzetben találhat ránk a szerelem! Éreztem, hogy a szerelem ereje kihúz a depresszív hangulatomból és reményt ad nekem is, ugyanúgy, ahogy reményt és erőt adott a két fiatalnak is.

agi89>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Szívszorító.
Ha egy szóval kellene jellemezni ezt a kis csodát, akkor a 'szívszorító' ami rögtön eszembe jut róla.

Nem tudom – talán valahogy nem is igazán akarom – részletezni az érzelmek és érzések kakofoniáját ami a lelkemben visszhangzott miközben olvastam ennek a két elképesztően erős fiatalnak a történetét.

Imádtam és imádom, hogy bármikor újra kezembe vehetem ezt a hihetetlen gyönyörűséges könyvet. ♥️

„Mindegyikünkben van némi feketeség.”

>!
WOW, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631223958 · Fordította: Molnár Kamilla
ZitussKa>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Szőrős szívű leszek mert kimondottan csalódtam ebben a könyvben. Minden lehetősége meglett volna, hogy valami igazán csodálatosat kaphassak tőle csak nem igazán élt vele az írónő. Ha kinyitjuk azt az ajtót akkor ne csak kukucskáljunk befelé, hanem tárjuk szélesre és lépjük át a küszöböt. Akkor is ha rémisztő és sötét.
Ez a történet nemes egyszerűséggel nem teljesedett ki, ami az oldalszámot tekintve nem is csoda. Jó az alaptörténet, jók a karakterek és még kreatív ötletek is vannak benne. De a kivitelezés nem nyerte el a tetszésemet mert a lélek egyszerűen nem így működik, leginkább időt adtam volna a karaktereknek mert így elképesztően hiteltelenné vált minden számomra.
Az üzenetét viszont szerettem. Bárcsak mindenkit meg lehetne menteni másoktól vagy inkább önmagától.

Amali>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Egy újabb remek mű a WoW kiadó könyvei közül.
Nagyon gyorsan végeztem vele, mert egyszerűen nem tudtam letenni. Éjjel jó ha két órát aludtam (a könyvvel a kezemben). A történet egyszerre felvidított és elszomorított.
Szörnyű, hogy néhány embernek milyen szörnyűségeken kell keresztül mennie, míg megtalálja az ő boldog bejezését (ha egyáltalán megtalálja).
Ahogy láttam a többi WoW-os könyvhöz képest eléggé kevesen olvasták, pedig szerintem, ez a könyv is megérdemelne pár száz csillagozást.
Nem mindig tetszenek az olyan könyvek melyekben váltott szemszög van és a múlt jelen váltakozik, de itt kellett. Így lett 5* a könyv.
Köszönöm a WOW kiadónak, hogy remek olvasnivalókkal örvendeztetnek meg minket!

2 hozzászólás
perpetua P>!
Cassia Leo: Fekete doboz

Huh, ez elég kemény olvasmány volt tényleg, de nagyon nagyon jó volt, alig tudtam letenni. :)
Nagyon tetszett a könyv felépítése, nem túl rendhagyó. 5 nap eseményeit öleli fel a történet, meg persze, a teljes megértés segítése miatt, bepillanthatunk a múltba is. A váltott szemszöges könyveket is mindig jobban szeretem. Valamint, tetszett, hogy nem teljesen sablonosan követték egymást az események. A nagy bomba, amiről azt hittem, majd csak a végén robban, már a könyv első felében kitudódott, és nem tudtam, hogy mi maradhat még a későbbre. A Fekete doboz körüli rejtély is belevitt egy kis pluszt a történetbe, de ezt kicsit hosszabban, részletesebben se bántam volna. :)
Mikki karaktere rendkívül megtört, teljesen érthető okokból. El se tudom képzelni, hogy hogyan lehet egy ilyen szörnyűséget feldolgozni. E/1-ben íródott a történet, mégse lehet teljesen azonosulni és igazából nem is szeretnék egy ilyen lánnyal, de mindenképp érdekes volt, „tetszett” végigkövetni a benne zajló folyamatot. Nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik ennyi sorszerű találkozás, de mégis szeretnék hinni benne. Ha nem is s sors, de valaki hátha befolyásolja ezeket, és az ilyen jeleket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Crush élete eddigi élete is elég szomorú, de ő meglátta a kiutat a reménytelen helyzetből. Most igazán lehet azt mondani, hogy egymás lelkének gyógyítói.
Örülök, hogy nem egy hosszadalmas első kötete ez a könyv, mert ez már így is egy kerek történet. De az egyetlen „bajom” is ugyanezzel van, mert ha már önálló regény, akkor lehetett volna nyugodtan picit hosszabb, picit részletesebb. Nem 1000 oldalasra vágytam, de azért még egy pár fejezetnek örültem volna.
Még a borító is nagyon tetszik, nagyon eltalálta a könyv hangulatát, elsőre nem szerettem bele, de a történethez tényleg tökéletes, még az eredetinél is jobban sikerült szerintem. :)


Népszerű idézetek

WOW_Kiadó KU>!

Az utadat nem választhatod meg, csak reménykedhetsz abban, hogy ki tudod kerülni a kátyúkat.

Sheila_7 I>!

– (…) nem minden történetnek van jó vége, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes elolvasni.

47. oldal

WOW_Kiadó KU>!

Úgy akarom élni az életemet, ahogy én akarom, nem pedig úgy, ahogy mindenki más szerint élnem kellene.

Kapcsolódó szócikkek: Mikki Gladstone
WOW_Kiadó KU>!

A legjobban attól félsz, hogy esetleg úgy éled le az életed hátralévő részét, hogy nem leszel felhőtlenül boldog, mert még azt sem tudod, mi az, ami boldoggá tehet. Attól félsz, hogy nem tudsz elég szenvedélyes vagy bátor lenni ahhoz, hogy élj.

Kapcsolódó szócikkek: Crush Slayer · Mikki Gladstone
KATARYNA>!

Ha nem mész el a végsőkig, mi értelme van bármit is csinálni? Mi értelme van kikelni az ágyból, ha nincs merszed elhagyni a házat? Mi értelme van felhívni valakit, ha nincs merszed randira hívni? Mi értelme van létezni, ha túl beszari vagy élni?

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mikki Gladstone
Zsani1418>!

A félelem megbénít. A jövőtől való félelem képes mindenkit meggyőzni arról, hogy nincs kiút és sosem lesz jobb. A félelem elvakít, és emiatt könnyen elsiklunk a figyelmeztető jelek felett, pedig azok ott vannak a szemünk előtt. És azokat a fényesen csillogó színeket is elhalaszthatjuk a félelem miatt, amelyek azt jelzik, hogy a világ nem is annyira szürke. Félni mégsem rossz dolog. Mert a félelem emlékeztet arra, hogy még mindig van veszítenivalónk. És még mindig van, amiért érdemes élni.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · Mikki Gladstone
shadowhunter1975 P>!

– Ez a hely valami eszméletlen!
Crush vigyorog, mire rádöbbenek, hogy ezt hangosan ki is mondtam.
– A legszebb dolog, amit valaha láttam – jegyzem meg.
– A könyvmolyok helye – feleli büszkén.

137. oldal, 23. fejezet Január 4. Mikki (Wow, 2015)

WOW_Kiadó KU>!

Ha nem mész el a végsőkig, mi értelme van bármit is csinálni?

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mikki Gladstone
Nono_ P>!

Olyan ember akarok lenni, aki terveket sző a jövőre nézve, és még a levegőben hullámzó porszemekben is képes meglátni a szépet. De az nem én vagyok.

151. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Sarah Addison Allen: A barackfa titka
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Meghan March: Vágy és szerelem