The ​Red Scrolls of Magic (The Eldest Curses 1.) (The Shadowhunter Universe) 6 csillagozás

Cassandra Clare – Wesley Chu: The Red Scrolls of Magic

From ​#1 New York Times bestseller Cassandra Clare and award-winner Wesley Chu comes the first book in a new series that follows High Warlock Magnus Bane and Alec Lightwood as they tour the world after the Mortal War. The Red Scrolls of Magic is a Shadowhunters novel.

All Magnus Bane wanted was a vacation—a lavish trip across Europe with Alec Lightwood, the Shadowhunter who against all odds is finally his boyfriend. But as soon as the pair settles in Paris, an old friend arrives with news about a demon-worshipping cult called the Crimson Hand that is bent on causing chaos around the world. A cult that was apparently founded by Magnus himself. Years ago. As a joke.

Now Magnus and Alec must race across Europe to track down the Crimson Hand and its elusive new leader before the cult can cause any more damage. As if it wasn’t bad enough that their romantic getaway has been sidetracked, demons are now dogging their every step, and it is becoming harder to tell friend… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Simon & Schuster, New York, 2019
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781471162138
>!
368 oldal · ISBN: 1481495089

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Tessa Gray · Isabelle Lightwood · Raphael Santiago · Helen Blackthorn · Robert Lightwood · Aline Penhallow

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · Eiffel-torony


Kedvencelte 2

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

>!
takiko P
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Red Scrolls of Magic

Mindenki jól kapaszkodjon meg, mert valami olyasmit fogok mondani, amit egyelőre magam sem hiszek el igazán: Cassandra Clare összehozott egy könyvet, ami nekem is tetszik! O_O Nem tudom, ennek mennyi köze van ahhoz, hogy Wesley Chu is közreműködött benne, de CC korábbi írásaihoz képest ez a történet meglepően üdítően hatott.

Valójában annyira talán nem is meglepő a dolog, mivel Magnust és Alecet mindig is szerettem, külön-külön is, meg együtt is. A korábbi sorozat csak miattuk és a többi érdekesebb mellékszereplő miatt volt számomra emészthető, a főhősöket ugyanis rettenetesen untam. Ennél a két karakternél viszont az elejétől fogva úgy éreztem, van bennük bőven potenciál, csak épp ezt Cassandra sosem használta ki. Mostanáig. Féltem, hogy a Magnus Bane króninkákhoz hasonló csalódás lesz a dolog. Annak idején nagyon megörültem, és abba a tévhitbe ringattam magam, hogy ha képes volt egy egész, vaskos könyvet írni Magnus életéről, azt nem lehet elrontani. De sikerült neki. Semmit nem tudtunk meg Magnusról abban a könyvben, amit ne tudtunk volna már korábban is. Legalábbis semmit arról, hogy mit gondol magáról, mit érez belül stb. Elég szkeptikusan vettem tehát kezembe ezt a könyvet, mert bár úgy volt beharangozva, hogy Malec történet, simán kikerülhette volna megint a fontos témákat. Szerencsére nem így lett. Ez elejétől a végéig Magnus és Alec története. Róluk szól. VÉGRE!

Istenem, mennyire üdítő volt a szerelmi háromszögek totális hiánya! Ez a könyv nem akart egyszerre hat dologról szólni; egyetlen központi konfliktus köré épült az egész sztori, és közben bőven maradt idő a két főszereplő belső érzelmi világának feltérképezésére. Érdekes volt látni ezt a bimbózó kapcsolatot, hogy mindkettő mennyire bizonytalan abban, hogy mit érez, na meg abban is, hogy a másik vajon mit érez iránta. Amivel nincs is semmi gond, hiszen a kapcsolatuk nagyon új, és idő kell ahhoz, hogy kibontakozzon.

Alec végre nem egy duzzogó tinédzser értelmi színvonalán nyilvánult meg, ami csak azért furcsa nekem, mert nem tudom, hogyan fog ez beleilleni az eredeti sorozatba. (Hiszen elvileg az Üvegváros után, de még a 4. kötet előtt játszódik). Ez az Alec sokkal érettebbnek tűnt, mint a korábbi három kötet során bármikor. Nem ugrott Magnus torkának minden alkalommal, mikor a másik hosszú életének egyes – nem túl kellemes – aspektusai napvilágra kerültek, sőt, igyekezett megértő lenni, még ha belülről bántotta is a dolog. Ez az Alec számomra eléggé összeegyeztethetetlen azzal, akit mondjuk akár még az 5. könyvben is láthattunk, bár persze még hátra van két kötet, szóval sok minden változhat.

Az európai körút kellemes helyszíneket szolgáltatott ehhez a kalandhoz, ezek ketten meg irtó cukik voltak, ahogy igyekeztek megfelelni a másiknak. Azt sem nagyon mertem elhinni, hogy az egész könyvön végighúzódó „hagyjatok már minket végre ágyba bújni” dolog végül nem egy tipikusan Cassandrás „egy barlangban csináljuk a világvége előtt két perccel” típusú kliséhalmazban csúcsosodott ki, hanem teljesen normális (és kielégítő XD) vége lett. Pacsi!

A mellékszereplőkkel sem volt bajom, sőt! Aline és Helen csodásan üde színfoltok voltak (bár kicsit túlzásnak tartom, hogy hirtelen minden gay-couple egymásra találását egyetlen könyvbe akarta belepasszírozni), mint ahogy az út közben előkerülő különböző downworlderek is, Raphael, Catarina, meg az eddig ismeretlen warlockok, seelie-k meg egyebek. A főgonosz volt talán kissé klisésebb a kelleténél, de ő sem volt rossz karakter, és még maradt benne potenciál. A cliffhangerre sem számítottam, szóval érdeklődve várom a folytatást, és olyat teszek, amit az Örök éjre szánva novella óta nem: megszórom csillagokkal CC egy könyvét!

Consider me pleasantly surprised!

6 hozzászólás
>!
L_Eszti
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Red Scrolls of Magic

Minden sorát imádtam! Magnus és Alec belopta magát a szívembe! A regény humoros, izgalmas és nagyon romantikus. Pontosan azt kaptam, amit vártam, amire vágytam. Élveztem, ahogy a narratíva váltogatta a két szereplő nézőpontját. Az Árnyvadász világ rajongóinak kötelező olvasmány!

>!
Dotyii
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Red Scrolls of Magic

Nem is tudom, hogy hol kezdjem…
Talán minden árnyvadászokhoz kapcsolódó könyv közül ez volt a kedvencem. Ennek egyszerű az oka: Malec♥
Nem tehetek róla, imádom őket. Nagyon örültem, hogy pont ezt az időszakot választották az írók a kapcsolatukból ehhez (ezekhez) a regény(ek)hez. Minden sorát élveztem. Nem egyszer könnyeztem meg olvasás közben. Végre megismerhettük Magnusnak a legbelső érzelmeit, részleteket a múltjából és sokkal többet megtudtunk a személyiségéről. Ez a könyv méginkább őt tette a kedvenc szereplőmmé ezekből a könyvekből (na jó, Jem mellett). Alecet is jobban megkedveltette, bár eddig is szerettem. Újra és újra lenyűgöz az őszintesége. Kevés embernek lenne bátorsága ennyire őszintén és tisztán beszélni az érzéseiről, gondolatairól. Ők ketten egyszerűen tökéletes egymás számára.
A cselekmény nagyon izgalmas volt. Nem volt sem túl sok, sem túl kevés. Tele volt izgalommal és meglepetésekkel, sok, már ismert, szereplőt mutatott be más szemszögből is.
Szóval összességében számomra pont annyira jó volt ez a könyv, mint vártam. Őszintén, fogalmam sincs, hogy ennyire tetszett volna-e, ha nem róluk szólna, de nem is számít. Kötelező minden árnyvadász univerzum rajongónak. Nem tudom, hogy fogom kibírni a következő rész megjelenéséig.


Népszerű idézetek

>!
Lia_ P

Life is a stage, so exit in style.

183. oldal, II. City of Masks - 16. The Red Scrolls of Magic

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane
>!
Lia_ P

If you fall, I want to fall with you.

314. oldal, III. City of War - 30. The Aftermath of Glory

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
>!
Lia_ P

From the observation deck of the Eiffel Tower, the city was spread at Magnus Bane and Alec Lightwood's feet like a gift.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Eiffel-torony · Magnus Bane · Párizs
>!
Lia_ P

„I get shy when there are strangers too,” Alec told the kid.
„I'm not shy,” the boy sneered. „I just hate everyone around me and everything that is happening.”
„Well.” Alec shrugged. „Those feel like similar things sometimes.”

139. oldal, II. City of Masks - 13. Dance Me to Your Beauty

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Raphael Santiago
>!
Lia_ P

However, if it comes to a choice between your life and mine, Alec, remember I have already lived a very long time.

96. oldal, I. City of Love - 9. Shinyun

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
>!
Lia_ P

This was what Shadowhunters did, what Alec was born to do. His body was a weapon, graceful and swift, an instrument honed to slay demons and shield his loved ones. Alec was very good at both.

13. oldal, I. City of Love - 1. Collision in Paris

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood
>!
Dotyii

Sometimes, love worked, past any hope of change, when no other force in this world could. Without love, the miracle never came.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane · Robert Lightwood
>!
Dotyii

He was used to two very distinct Alecs: the confident Shadowhunters, and the shy, uncertain boyfriend.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
>!
Dotyii

„Why is it supposed to be romantic to point out stars?” Alec said, but with a smile on his face.
(…)
„It's romantic, because it's sharing knowledge about the world,” said Magnus. „The one who knows about the stars teaches the one who doesn't know. That's romantic.”

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
>!
Dotyii

Magnus wondered if he would ever get used to being surprised by Alec Lightwood. He hoped not.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane

A sorozat következő kötete

The Eldest Curses sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Wu Ming-Yi: The Man with the Compound Eyes
Justina Chen Headley: A Blind Spot for Boys
Justina Chen Headley: Girl Overboard
Justina Chen Headley: North of Beautiful (angol)
Wu Ming-Yi: The Stolen Bicycle
Leigh Bardugo: Six of Crows
Diana Gabaldon: Outlander
Rick Riordan: The Hammer of Thor
J. R. Ward: Blood Fury
Kresley Cole: Shadow's Seduction