The ​Lost Book of the White (The Eldest Curses 2.) 33 csillagozás

Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

From ​#1 New York Times bestseller Cassandra Clare and Wesley Chu comes the first book in a new trilogy featuring the centuries-old High Warlock Magnus Bane and Alec Lightwood after they survive the Mortal War.

Magnus Bane, a centuries old High Warlock, has taken possession of one of the great relics of the supernatural world, a powerful spell book of dark magic known as The Book of the White and there are many who want to claim it for themselves.

After the Mortal War where the part-human and part-angel Shadowhunters teamed with the part human-demon Downworlders to fight against the incursion of an army of demons, Magnus and his new lover, the mortal Alec Lightwood celebrate their survival and victory by escaping the supernatural battlefield of New York City by touring the world, but the world won’t leave them alone.

The first adult novel set within #1 New York Times bestselling author Cassandra Clare’s Shadowhunter series, The Lost Book of the White,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781471197789
>!
Simon & Schuster, New York, 2020
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781471162091
>!
396 oldal · ASIN: B084G8SJ7S

5 további kiadás


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Ragnor Fell · Lily Chen · Max Michael Lightwood-Bane · Maryse Lightwood · Sinjun Dzsung · Elyaas · Kadir Safar · Ke Yi Tian


Most olvassa 5

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

SzRéka P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White

A házfelújítás legnagyobb felfordulása közepette is tudtam: Magnusék várnak rám. És bár elfáradtam az egész napos pakolásban, ők még kilátástalanabb helyzetekbe kerültek, démonokkal és új dimenziókkal, szóval lehet nekik nehezebb volt, lol.
Az előző részhez hasonlóan páratlan volt a humor, és ezt lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Imádom, hogy a legszorultabb pillanatokban is van egy-egy feszültségoldó poén, vagy teljesen elborult párbeszédeket folytatnak a szereplők. Így, hogy újra összeállt a gang, Jace is megcsillogtatta a humorát nem egyszer, és még Simon sem maradt le sokkal mögötte ebben. Magnus és Alec pedig – csak a szokásos, tudjátok. Kimaxolják a cukiságfaktort, minden mozdulatukban ott rejlik az egymás iránti szeretet, és Max-szel kiegészülve a szívem is túlcsordult. Jaj, mennyire szeretem őket. ♥
Az utolsó előtti fejezet most sem okozott csalódást, meghatóan és viccesen gyönyörű volt. Az epilógus miatt elakadt a szavam, nem szabad ilyen módon befejezni egy könyvet! Idegőrlőőő. És közben elég váratlan is, úgyhogy teljesen elégedett vagyok. :))

anemona P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White

Jobb volt szerintem, mint az első rész: a cselekmény is komolyabb, és a régi szereplők is felbukkantak a megszokott bagázsból, bár arra figyeltek a szerzők, hogy ne ők uralják Malec idejét.
Az egész nagyon kalandos, jópofa, szórakoztató és persze romantikus is, szóval alapvetően tetszett, de ahogy korábban is „panaszkodtam”, én már eléggé kiestem ebből a világból, nehezen megy a visszarázódás, nem tudok úgy izgulni értük, ahogy pár éve.
Azt nem tudom, mikorra várható a harmadik rész, de valószínűleg elolvasom majd, mert könnyed kikapcsolódásnak jó.

interstellarcloud>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White

egyszerűen imádtam. hiába, Cassie és Wesley Chu nem tudnak hibázni; a The Red Scrolls of Magic első látásra szerelem volt, nagy elvárásaim voltak utána, ez a könyv pedig hozta a várt szintet. romantika, akció, humor, könnyfakasztó jelenetek: minden van itt, amit csak egy könyvtől elvár az ember. nagyon örültem, hogy itt van a teljes TMI gang, még mindig imádom a dinamikájukat, Alec és Jace mellett Claryék is odakerültek a kedvenc parabatai párosaim közé. jó volt többet megtudni Magnus, Ragnor és Catarina, majd Jem múltjáról; a Ke család is szimpatikus volt, Tiant nagyon érdekes karakternek találtam. spoiler a kínai mitológiáról rengeteget megtudtam, számomra ez eddig ismeretlen terep volt, de ezek után szeretném jobban beleásni magam, hatalmas élmény volt erről olvasni.
a befejezést nem tudom hova tenni, nehezen tudom elképzelni, hogy a folytatás – egyben a befejezés… nem akarom! – hogyan fog illeszkedni az univerzumba, de már alig várom, hogy a szerzőpáros mivel rukkol elő. spoiler

3 hozzászólás
Beatrice8>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White

Imádtam, mert Malec könyv, azt én csak imádni tudom. Humoros volt, aranyos, tele a szeretett szereplőimmel. Ami miatt viszont levontam fél csillagott az az, hogy ebben nem volt semmi új és ezt még én is észrevettem. Történetileg… olyan mint a többi. Minden más viszont továbbra is klappolt, szóval igazából nem panaszkodom. A vége viszont… aggodalomra ad okot, mert az már gáz, amikor a spoiler. Ez tuti az alapja lesz a Wicked Powersnek.
Tehát kedvenc nem lett, mint ahogy számítottam rá, de ettől még imádtam. A kedvenc részeim a találkozás Elyaas, a Maxes jelenetek, illetve Magnus, Ragnor és Catarina múltjáról szóló részek.

SH_FanBoy>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White

Nagyon imádom a Shadowhunters sorozatot és Magnus mindig is a kedvenc szereplőm volt benne. Aki rajongója az univerzumnak annak mindenképpen ajánlom, mert pont olyan mesteri, mint az összes többi. (Főleg angolul.)

Shouri P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White

Magnus és Alec története folytatódik! Új szintre léptek az új dimenziókkal, de a démonok még így se hagyják őket békén, pedig igazán megérdemelnének pár szabadnapot.
Ahogy az eredeti sorozatnál, és a trilógia első köteténél, most is imádtam a Malec párost, és minden sorból érezni lehetett, hogy Cassie is így érez a karaktereik iránt.
A könyv az akció mellett legalább annyira meg volt pakolva humorral, mint az első kötet. Egyszerűen imádom, ahogy Magnus bókol, és elhalmozza Alecet a vonzalmával, de az még jobban tetszett, ahogy Alec is szép lassan megnyílik a kedvenc Warlockunknak.
Külön bónusz volt, hogy ezúttal ott volt az egész banda is! Annak pedig még jobban örültem, hogy többet is megtudhattam Magnus, Cat és Ragnor múltjáról. Max pedig a plusz ráadás volt, amitől csak még jobban szerettem a könyvet!
A vége miatt aggódom kicsit, de ettől csak még jobban várom a folytatást! Bár ha Malecről van szó legszívesebben azt kívánnám, hogy sose érjen véget a történet!

tothatis>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White

Malec örök.
Cassandra olyan csodálatos világot alkotott, amiből nem tudok eleget olvasni. De sajnos éppen most jutottam el odáig, hogy az összes megjelent árnyvadász könyvét olvastam. És ezeket a történeteket mindig olyan érzés olvasni, mint hazatérni.
Nagyon jó volt újra találkozni A Mortal Instrumentses srácokkal. Imádtam őket.
A kötet humora pedig kimagasló volt, nem is emlékszem, hogy mikor olvastam a közelmúltban ennyire vicces könyvet – sokszor konkrétan felnevettem a vonaton.
A történettel kapcsolatban sokan mondják, hogy nem ad olyan sokat az olvasónak; ezzel nem tudok egyetérteni. Folyamatosan nagyon izgalmas volt, lekötötte a figyelmemet, és az epilógus!
Amit ez a könyv felépít, a lehető legnagyobb árnyvadász-bonyodalom lesz valaha. Már alig várom, hogy olvashassam az utolsó kötetet is.

madmeowie>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White

Ez a könyv igazán kellemes csalódás volt, abszolút felülmúlta a várakozásaimat. Izgalmas és nagyon lekötött, igazan jó élmény volt. Magnus és Alec karakterét még mindig nagyon érdekesnek és szeretnivalónak tartom, de őszintén szólva jobban tetszett volna, ha továbbra is csak rájuk koncentrál a történet, mert az árnyvadász csipet-csapat további tagjai itt sem tudták igazán belopni magukat a szívembe és nem is igazán adtak hozzá a történethez. Ellenben főleg Magnus kapcsán bőven lenne még mit kibontani. Úgy érzem, karakter és történet szinten is akadnak kihasználatlan lehetőségek és túl könnyen félresöpört problémák/bonyodalmak, ami számomra néha kifejezetten bosszantó volt, de nagyon bízom benne, hogy a harmadik kötet majd összefogja ezeket, kihasználja a bennük rejlő potenciált és kárpótol az eddigi kissé laposra sikerült katarzisokért. Kíváncsian várom a folytatást.


Népszerű idézetek

interstellarcloud>!

“None of us have to do it,” Jace said. “The Clave would send someone from another Institute, if it was needed. An adult.”
“Jace,” Alec said, “we're adults. We're the adults now.”
“By the Angel, that's terrifying,” Jace said, with a bit of a smile.

132. oldal, Ke House

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
1 hozzászólás
interstellarcloud>!

“Is it all right? For two men to kiss in a crowded street in Shanghai? I don't know if I'd kiss you that way in Times Square,” said Alec.
“Darling,” Magnus said quietly, “we're invisible.”
“Oh,” said Alec. “Right.”

66-67. oldal, Heavenly Places

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
Lia_>!

Alec seemed near tears. „I'm very proud of you,” he said to Jace. „You actually made a plan.”
„I'm good at plans!” Jace said.
„You are, actually, good at plans,” Magnus said. „It's just usually you're yelling them behind you as you sprint toward danger.”

343. oldal, III. Diyu - 19. The Endless Way

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland · Magnus Bane
interstellarcloud>!

“You're my heart, Magnus Bane. Stay unbroken, for me.”

293. oldal, The Phoenix Feather

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
Lia_>!

Jace caught their look. „We're jumping off, aren't we?”
„I can protect us from the fall,” Magnus said.
„But what about the landing?” Clary said.
„If I only jumped when I knew where I was going to land,” Magnus said, „I would never jump at all.”

242. oldal, III. Diyu - 13. The Serpent of the Garden

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane
interstellarcloud>!

“So far,” said Magnus, “life seems to me to be a matter of choosing love, over and over, even knowing that it makes you vulnerable, that it might hurt you later. Or even sooner. You just have no choice. You choose to love or you choose to live in an empty world with no one there but you. And that seems like a truly terrible way to spend eternity.”

348. oldal, The Soul of the Clave

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane
interstellarcloud>!

“I googled it,” Jace said, to Alec's surprise. “While we were getting our stuff together.”
“You,” said Alec, “googled it.”
“Yeah,” said Jace. “It sounded Norse, so I went into the library and looked it up in the Saga Concordances. Like a normal person. That's googling, right?”
“More or less,” said Simon.

59. oldal, A Brief Farewell

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland · Simon Lewis
SzRéka P>!

He leaned forward and kissed Magnus, gently, slowly, the way he would on a Sunday morning in bed. It was totally at odds with their situation, totally at odds with how either of them felt in that moment. It was wonderful.
“Not the time!” Jace yelled from a little ways ahead of them.
“Always the time,” Alec murmured against Magnus’s mouth.

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland · Magnus Bane
SzRéka P>!

Max looked up, sensing that someone wished to admire him. He grinned winningly at Alec, and his head burst into blue flames.
“Oh dear,” said Maryse, blinking and jerking back. Kadir’s expression did not change at all as he took a glass of water from Maryse’s desk and poured it over Max, putting out the flames. Max blinked in surprise, then began to cry.
Kadir raised an eyebrow at Alec. “Sorry about that.” Maryse scooped up Max, who quickly forgot that his head was wet in favor of grabbing for Maryse’s earrings.
“It’s as good a solution as any,” Magnus said. “Better a crying kid than a house on fire.”
“An apt aphorism,” said Kadir. For Kadir, this was close to a declaration of undying love.

anemona P>!

“Obviously,” said Shinyun with a haughty air, “I no longer serve a Greater Demon.”
Magnus let out a slow breath of relief.
“I serve,” said Shinyun, “the Greatest Demon!”
There was a pause.
“Capitalism?” hazarded Magnus. “You and Ragnor have started a small business and you’re looking for investors.”

Chapter One: The Sleep Thorn


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Heir of Fire
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Holly Black: The Wicked King
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma
Alex Flinn: Beastly
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Neil Gaiman: Stardust
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Alex Flinn: A Kiss in Time