Az ​elveszett Fehér Könyv (A legősibb átkok 2.) (Árnyvadász univerzum) 81 csillagozás

Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Malec. ​Számukra egy veszedelmes küldetés a gonosz birodalmába nem egyszerűen munka, hanem romantikus kirándulás.

Az élet szép Magnus Bane és Alec Lightwood számára. Együtt élnek egy mesés lakásban, boszorkánymester fiukkal, Maxszel, aki épp járni kezdett, New York utcái pedig békések és csendesek – mármint épp annyira békések és csendesek, mint általában.

Mígnem egy éjjel két régi ismerős tör be Magnus lakásába, és ellopják tőle a nagy hatalmú Fehér Könyvet. Magnus és Alec, felismerve, hogy a tolvajokat ártalmas erők irányítják, mindent félredobnak, hogy visszaszerezzék a könyvet, mielőtt nagyobb kárt okozhatnak. Egészen Sanghajig kell követniük őket, Clary, Jace, Isabelle és a frissen árnyvadásszá avatott Simon segítségével.

Ám Sanghajban gyorsan kiderül, hogy sokkal nagyobb a baj, mint gondolták. Egy erőszakos támadás miatt Magnus mágiája egyre megbízhatatlanabb lesz, és ha nem tudják a városba özönlő démonok útját állni, jobb híján követniük kell őket… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635619702 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635618965 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
464 oldal · ISBN: 9789635618972 · Fordította: Kamper Gergely

1 további kiadás


Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Will Herondale · Jem Carstairs · Alexander (Alec) Lightwood · Tessa Gray · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Maia Roberts · Catarina Loss · Ragnor Fell · Max Michael Lightwood-Bane · Maryse Lightwood · Miau Ce-tung · Sinjun Dzsung · Elyaas · Kadir Safar · Mihály arkangyal


Kedvencelte 10

Most olvassa 31

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 152

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Alec és Magnus új kalandokba vág, viszont most nem csak kettesben, hisz a régi nagy csapat is társul hozzájuk. Szóval igen, jelen volt Jace, Clary, Simon és Isabelle, ami még humorosabbá tette az amúgyis komikus helyzeteket.
Tetszett, hogy újabb múltbéli dolgokról szerezhettünk tudomást, ugyanis ez a rész nem sokkal Simon árnyvadásszá avanzsálása után játszódik. Alec és Magnus élete új apukaként nem piskóta, de nem is lehetnének boldogabvak egy családként. Imádom, hogy Max kis kaotikus teremtmény, a róla szóló jelenetek mind iszonyat cukik!
Elég komoly problémával kell szembenézniük a kedvenceinknek, ha nem olvastam volna az ezután játszódó könyveket, biztos mind a tìz körmömet lerágtam volna izgalmamban. Így viszont tudtam, hogy úgyis minden rendben lesz :D
Kíváncsian várom, mit hoz majd a folytatás. Sok új bonyodalmat, ahogy elnézem.
Végig 4.5 csillagot akartam adni a könyvnek, mert nem éreztem azt az 5* érzést, viszont a bónusz jelenet a végén… azon belül is annak a bizonyos valakinek a spoiler jelenléte… nagyon szíven talált. Még majdnem el is pityeredtem. :')♡

9 hozzászólás
kellyolvas P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Folytatódnak a kalandok Magnus és Alec életében, immár három évvel a sorozat első könyve után vagyunk és újabb bonyodalmak adódtak a Pokol Hercegeinek mozgolódása miatt. Meglepett, hogy ebben a részben a régi csapat is velük tart Sanghajba, nagyon jó volt velük újra találkozni, látni őket fiatal felnőttként. Nagyon tetszett az is, hogy új környezetben, Sanghajban és annak negatív felében játszódik a történet.
Engem el tudott varázsolni a cselekményszál, izgultam a harcok során, egészen új problémák merültek itt fel, a portálok ontották magukból a démonokat, küzdelemből nem volt hiány.
A végső csata után Sammael egy nagyon fontos dolgot megtanult Magnustól és barátaitól, a csapatmunka sikert hoz, tehát a Pokol Hercegeinek is együtt kell fellépniük a fenti világ ellen, szóval izgalmasnak ígérkezik a harmadik rész is.
Milyen jó, hogy a könyv végére egy cuki novella került, ami megemelte az értékelésemet, ami addig a 4 csillag körül állt. Ugyanis eddig a pontig nem voltam eléggé elégedett. Úgy éreztem, hogy ebben a regényben Cassie kevésbé volt jelen, mint a társszerzője. Voltak ennek is előnyei, de nekem hiányzott nagyon az ő hangja. És hát, tudtam, spoiler Zárójelben megjegyzem, hogy kicsit zavart, hogy a mellékszereplők említésekor külön ki volt hangsúlyozva, hogy már felnőttek. A nő, a férfi, így voltak említve gyakran a nevük helyett. Ezt nem kellett volna. Annyi idő még nem telt el, hogy ennyire élesen jelezni kelljen a felnőttségüket.
A záró novellában megkaptam, amit hiányoltam. Annyira, hogy a könnyem is kicsordult egy részletnél, mert Cassie elérte, hogy a szívem eldugott zugában lévő érzelmek is megmozduljanak spoiler
A szerzők kiemelték az összefogás, a szövetség erejét, együtt legyőzhetetlen ez a csapat. Mindezek mellett sokszor előjött az apaság témája, jó volt látni mindkét apukánál a végtelen szeretetet és felelősségtudatot, sosem feledkeztek meg arról, ki várja őket otthon.
Imádtam a rengeteg apró részletet, ami összeköti a történetet a többi könyvvel, az utalásokat, amiken el lehet gondolkodni. És a végén szereplő esemény feltette a koronát a regényre, és felejthetetlenné tette számomra. Igazi árnyvadászoknak nem fog csalódást okozni!
link

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Összefoglaló gyanánt annyit tudok mondani, hogy minden hibája ellenére szerettem ezt a könyvet. Szerettem, mert a karakterek zseniálisak, érzelmileg megmozgatott a kötet és nem csak Malec párosáért voltam oda, hanem a másik két párosunkat is szerettem. Akadt egy-két meglepő mozzanat is, és nem tudok nem odalenni azért, ahogy Clare (és Chu) bővítik az árnyvadász univerzumot.

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2021/10/konyvajanlo-cassandra-c…

Bogi_könyveskuckója>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Cassandra Clare könyveiből már tudhatjuk, hogy ahol jelen van Magnsu Bane, ott garantált a: csillogás és a rengeteg glitter, a humor, na és persze…a bajkeverés is. :D
Oda vagyok Magnusért. Ő az egyik legizgalmasabb és legpopulárisabb szereplő az egész Árnyvadász univerzumban. Kíváncsi vagyok, hogy Clare vajon kiről mintázhatta? Létezik vajon valahol egy hús-vér, halandó Magnus? Én tuti meginnék egy kávét vele a kanapéján.
Ebben a kötetben sem volt hiány az izgalomból, a kalandból, a fordulatokból. Clare hozta azt a szintet, amit már megszokhattunk tőle. A cselekmény pörgős volt, izgalmakkal teli. Felbukkantak a Végzet ereklyéi sorozat ismert szereplői is. Jó volt ismét olvasni róluk. Elkapott a nosztalgia.
A könyv vége hihetetlen nagy izgalommal zárult számomra, így nagyon remélem, hogy minél hamarabb olvashatjuk majd a trilógia befejező részét is.
Imádtam!

vivi_reads>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Imádtam! Hozta a színvonalat, izgalmas volt, fordulatos és persze humoros, ahogy az elvárható egy CC könyvtől. Magnus és Alec párosa mindig tud valami újat mutatni, sosem unatkozom mellettük, és a kis Max pedig imádni való. Ami még jobbá tette ezt a történetet, hogy csatlakoztak a régi ismerőseink is ehhez a kalandhoz: Jace, Clary, Izzy és Simon, na meg Ragnor! És a végén található novella pedig a szívemig hatolt. Már most várom a befejező részét ennek a trilógiának!♥

Árnyvadászfanoknak kötelező!

Belle_Maundrell >!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Nagyon szeretem Alecet és Magnust, mindig szívesen olvasok róluk és az árnyadász világról. Viszont ez a sorozat soha nem lesz a kedvencem, egy egyszerű oknál fogva: nincs igazi tétje.
A Bane krónikáknál még rendben volt, hogy a rendes könyvek között és alatt játszódnak, de azok alig száz oldalas kis kötetek. Egy ilyen hosszúságú, sokkal összetettebb történeten azért jó lenne izgulni; de minek, amikor tudom, hogy a Gonosz fortélyok végén is mindenki él és virul? Pedig egyébként jól működik az üres idő kitöltése, csak ettől tényleg olyan súlytalan minden, hiába lenne egyébként érdekes a cselekmény.
Ettől függetlenül azért élveztem, Magnusékat még mindig imádom, aranyosak voltak a családi jelenetek Maxszel. Viszont elég fura pillanatokban estek egymásnak, értem én, hogy felfokozott volt a helyzet meg egyszer élünk, de szerintem mondjuk Alechez pont nem illett, hogy kb. csata közben megálljon csókolózni. Az időzítés most nem volt az erősségük.
Claryt, Jace-t, Isabelle-t, Simont és Jemet is jó volt viszontlátni, nem is beszélve legkedvesebb démonomról, Elyaasról, akin mindig tök jót röhögök. Elyaasnak kell egy saját könyv. :D Maryse és Kadir bébiszitterkedése is cuki volt, biztos nagyon nehéz lehetett egy ilyen extrém kölökre vigyázni. Tetszett, ahogy Ragnor eltűnését és visszatérését megoldották, ez úgysem volt soha tiszta az Éjsötét királnyőben; és annak is örültem, hogy láthattuk, hogy dolgozta fel Simont az Akadémián történteket.
A gonoszok nem nyűgöztek le, Szammaeltől sokkal többet vártam, ő inkább picit parodisztikus lett nekem, Sinjunt meg nem hiszem el, hogy nem lehet kiiktatni végre. Feltételezem, hogy ő lesz a visszatérő főgonosz, aki időnként mindenféle nagyobb ellenséget szabadít rá hőseinkre.
A levegőváltozás jót tett a hangulatnak – nem mintha bármi baj lenne New Yorkkal –, nagyon szerettem a Sanghajban játszódó részeket, annyira új és vibráló volt minden. És még Jem szülőházába is ellátogattunk… olyan nosztalgikus lettem tőle.
Ellenben a Pokolért megint nem voltam oda, elegedhetné már ezt az írónő, mert mindegy, milyen dimenzióban vagy bugyorban vagyunk, nem az igazi. Inkább maradtam volna még a városban.
Ugyan az izgalom nem hágott a tetőfokára, de más szokásos Cassandra Clare-es dolgok megvoltak, mint a remek humor és a szép gondolatok. Bocs, hogy idéztem a fél könyvet.
A végén meglepődtem a plusz novellán, de tetszett, igazi rajongói bónusz volt, bár ugye már láttuk képregényben, és biztos vagyok benne, hogy Max nem volt ott, de vegyük úgy, hogy csak lemaradt a képről.
Azért remélem, a következő rész már eddig érintetlen terepen és időben fog játszódni, jó lenne megint képletesen lerágni a körmömet az izgalomtól. Addig meg majd beszerzem az Aranyláncot, jó lesz megismerni egy új generációt.

Life_between_the_lines>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

„– Ha meghalnál – mondta –, az én lelkem egy darabja is veled halna. Szóval ne feledd Magnus! Nem csak a te életedről van szó. Az enyémről is.”

Malec…♥
Ohh miért van az, hogy bármikor ez a két ember megjelenik bennem őrült érzelmek kezdenek kavarogni? Annyira imádom őket, olyan fontosak nekem és annyi mindent tanítottak.
Imádtam ezt a könyvet is, akárcsak az első részét. Méltó folytatása volt, és imádom hogy amikor már azt hinnénk hogy minfent láttunk ebből a két emberből, újabb és újabb oldalukat pillanthatjuk meg.
Nagyon izgalmas volt és mint a legtöbb Clare könyvet, ezt sem tudtam letenni. Tetszett hogy voltak visszatérő karakterek, sokat nosztalgiáztam.
A könyv végén lévő novella meg egyszerűen levett a lábamról. Újra és újra elolvastam és akkor sem tudtam betelni vele.
Minden Árnyvadász és Malec rajongónak kötelező olvasmány!

„– Szeretem az életünket, Magnus. Szeretem, hogy nem tudom, mi fog történni legközelebb. Szeretem, hogy esélyünk van olyan életet biztosítani Maxnek, ami kevés boszorkánymesternek adatik meg. Szeretem, hogy együtt fogjuk csinálni. Emlékszel, mi állt azon a cetlin, amikor megtaláltuk Maxet? „Ki tudná szeretni?” Mi tudtuk, Magnus. Tudjuk szeretni. Szeretjük őt.”

2 hozzászólás
Queen_of_nothing>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Úgy gondolom, ez Cassie leggyengébb sorozata. Ennek ellenére is jólesett elvesznem a régi csapat új kalandjaiban, amikben nem kis örömömre a két személyes kedvencem is szerepet kapott: Simon és Ragnor.
Alec és Magnus szerelme – ahogyan az előző részben is – fontos és szép szálat kapott, mégis, végig az motoszkált a fejemben, hogy ez a szál már kissé rojtos, összeöltögetve is…
Az egész könyvet a megszokott hangulat járja át, tehát újra és újra rá kellett jönnöm, hogy az írónő páratlan humorát aligha fogom valaha megunni.
A kötet végén (igen, az epilógusra célzok) nem kerül fel az a bizonyos pont az i-re, azt hiszem, lesz min izgulni a következő részben is :)

Dawn_Silver I>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

A Malec páros ebben a részben is nagyon cuki volt. Igazán aranyos családot alkotnak, és bírtam a szeretet különböző megnyilvánulásait a sorok között. Az is jó, hogy ismét felbukkantak a megszokott szereplők, bár sajnos néha kicsit „töltelékkarakternek” éreztem őket. Bírtam a humoros párbeszédeket. Maga a történet sajnos nekem néhol kissé unalmas volt, nem rágtam le mind a tíz körmömet olvasás közben.

Booksofinsta_hu >!
Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Cassie könyveire mi mást is adhatnék, ha nem 5 csillagot? Az árnyvadász világ már a legelején lenyűgözött, illetve Cassie írásmódja, stílusa. Ezzel azóta is ugyanolyan sokkban vagyok minden egyes kötet elolvasása után. Az írónő folyamatosan megsirat és megnevettet. Ebben a kötetben szerencsére csak a nevetés jutott. Egy kicsit untatott a vége, de összességében ez is egy jó könyv volt.


Népszerű idézetek

shadowhunter1975 P>!

– Szeretem az életünket, Magnus. Szeretem, hogy nem tudom, mi fog történni legközelebb. Szeretem, hogy esélyünk van olyan életet biztosítani Maxnek, ami kevés boszorkánymesternek adatik meg. Szeretem, hogy együtt fogjuk csinálni. Emlékszel, mi állt azon a cetlin, amikor megtaláltuk Maxet? „Ki tudná szeretni?” Mi tudtuk, Magnus. Tudjuk szeretni. Szeretjük őt.

205. oldal, Kilencedik fejezet -A Mennyei Palota

DarknessAngel>!

Valaki egyszer régen azt mondta Magnusnak, hogy az emberek soha nem tudnak úgy szeretni, mint a halhatatlanok. Nincs meg hozzá a lelkierejük. Nos, az illető sosem találkozott Alec Lightwooddal, sem senki hozzá foghatóval, gondolta Magnus, és ettől csak ő lett szegényebb.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane
shadowhunter1975 P>!

Az első lecke, fiam, hogy soha ne ülj le kártyázni egy néma testvérrel!

239. oldal, Tizenegyedik fejezet - Az első udvar

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Ragnor Fell
DarknessAngel>!

– Pontosan tudjuk, mire gondolsz. – Alec Jace-re pillantott. – És jó parabatai vagy, Clary. Amikor figyellek benneteket Simonnal…
– Olyan, mintha mi lennénk. – Jace magára és Alecre mutatott. – Erő és szépség. Tökéletes harmónia. Technika és ösztön makulátlan elegye.
Alec felhúzta a szemöldökét.
– Te az erő vagy a szépség vagy?
– Azt hiszem, erre mind a ketten tudjuk a választ – mondta Jace.

349. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
shadowhunter1975 P>!

– Ha meghalnál – mondta –, az én lelkem egy darabja is veled halna. Szóval ne feledd Magnus! Nem csak a te életedről van szó. Az enyémről is.

165. oldal, Hetedik fejezet, A Ko-ház

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
shadowhunter1975 P>!

Magnus sok mindenhez hozzászokott az árnyvadászokkal töltött idők során, de azt az öt hosszú percet, amíg egymásra rajzolgattak minden csata előtt, azóta is minden egyes alkalommal kicsit viccesnek találta.

268. oldal, Tizenkettedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Árnyvadász · Magnus Bane
shadowhunter1975 P>!

– Néha azért vannak jó dolgok is, nem igaz? – Magnus azon kezdett gondolkodni, mit is szeret Ragnor. (…) – Hogy mennyire hülyén néz ki egy albatrosz, amikor leszáll a vízre?

12. oldal, Prológus

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Ragnor Fell
shadowhunter1975 P>!

Ragnor végre pislogott, méghozzá sokszor egymás után, aztán lehuppant a háta mögött álló skót kockás fotelba.
– Nem vagyok depressziós, Magnus.
– Naná, hogy nem – bólintott Magnus. – Ez csak a teljes egzisztencialista nihilizmus, ahogy a jó öreg Ragnortól megszokhattunk.

12. oldal, Prológus

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Ragnor Fell
DarknessAngel>!

– Egy iszonyú bosszantó vérsommelier-vel van találkozónk – bólintott Alec.
– És vár ránk egy könyvesbolt is – fűzte hozzá lelkesen Clary. – El ne felejtsétek a könyvesboltot!

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray
Könyvmolyképző KU>!

A csontok, az izmok semmiféle ellenállást nem fejtettek ki. Magnus egyáltalán nem érzett fájdalmat, de még csak késztetést sem, hogy megmozduljon, hiába siklott a penge egyenesen a szívébe. Pusztán annyi történt, hogy rettenetes kimerültség vett rajta erőt. Érezte, ahogy a szíve dobog a tüske körül. Nem akart lenézni, nem akarta látni, hogy kiáll a melléből.
Képtelen volt elhinni, hogy Ragnor ott áll mellette, és ezt végignézi. Végignézi, anélkül, hogy bármit is tenne ellene.


Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél