A ​mágia vörös tekercsei (A legősibb átkok 1.) (Árnyvadász univerzum) 82 csillagozás

Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Magnus Bane boszorkánymester és Alec Lightwood együtt utazzák be a világot.

Magnus Bane csak egy jó kis vakációra vágyott Alec Lightwooddal, az árnyvadásszal – pazar európai körutazásra. Csakhogy jóformán meg sem érkeznek Párizsba, amikor előkerül egy régi barát, és híreket hoz egy Karmazsin Kéz nevű démonimádó szektáról. Egy szektáról, amit minden jel szerint Magnus alapított. Réges-régen. Viccből.

Magnus és Alec Európát átszelve veszi üldözőbe a Karmazsin Kezet és titokzatos vezetőjét, mielőtt a szekta még nagyobb kárt okozna. Ha nem lenne elég baj, hogy a romantikus vakációnak lőttek, lépten-nyomon démonokba ütköznek, és már azt sem tudni, ki a barát, ki az ellenség. Miközben az igazság után kutatva egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, Magnusnak és Alecnek jobban meg kell bíznia egymásban, mint valaha – akkor is, ha így rég rejtegetett titkok kerülnek a felszínre.
Az árnyvadászok világában játszódó új trilógia első kötete.
Malec a javából! Élvezd fergeteges kalandjaikat!

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789633732632 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789633732724 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634575825 · Fordította: Kamper Gergely

3 további kiadás


Enciklopédia 46

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Tessa Gray · Isabelle Lightwood · Raphael Santiago · Ragnor Fell · Helen Blackthorn · Malcolm Fade · Lily Chen · Robert Lightwood · Aline Penhallow · Asmodeus · Johnny Rook · Miau Ce-tung · Barnabas Hale · Elliott · Hypatia Vex · Leon Verlac · Me-cö Fog · Sinjun Dzsung

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs


Kedvencelte 18

Most olvassa 22

Várólistára tette 155

Kívánságlistára tette 186

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

A blogbejegyzésemben részletesen leírtam a véleményem.
Nagyra becsülöm Cassandra Clare-t, hogy ragaszkodott az elképzeléseihez és megírta Magnus és Alec sorozatát is. Végre bepillanthattam Magnus múltjának részleteibe, a többszáz évének jó és kevésbé jó emlékeibe. Mivel időben az Üvegváros után vagyunk, Alec egy friss coming-out után próbálja jobban megismerni Magnust és megállni a helyét az oldalán, a szerelem kibontakozása terén éppúgy, mint a felmerülő problémák megoldásában.
Imádtam minden sorát, a pörgős cselekményt, a romantikát és a rengeteg kameot, részletesebben a linken.
http://www.kellylupiolvas.com/2020/11/cassandra-clare-w…

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Nagyon hálás vagyok Cassandra Clare-nek Malec karakteréért, azért pedig különösen, hogy megírta ezt a regényt. Bár kissé nehéz volt visszailleszkedni a főhősök régi gondolataiba, de idővel összejött, onnantól pedig már nagyon tudtam élvezni a kalandos történetet, az édes romantikus jeleneteket és az árnyvadász univerzum felbukkanó mellékszereplőit, akiknek a könyvnek hála még teljesebbé válhatott a történetük. Wesley Chu pedig bár még új az Árnyvadász-társírók soraiban, ez a bemutatkozása remekre sikerült!

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2020/11/konyvkritika-cassandra-…

Árnyék82 P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Számomra most ez a könyv, kész felüdülés volt az Éjfélkisasszony-os csalódás után.
Ez a történet jó volt, megmelengette a szívem, szerettem a hangulatát, Magnus bolondozását, Alec félénk szeretetét…valahogy, mindent. :)
Jó volt belelesni Magnus múltjának részleteibe, a szép és a rossz emlékekbe.
De leginkább Magnus-Alec közti kapcsolat tetszett. A kedves érintések, a forró szenvedély és a megingathatatlan szeretet és bizalom amit láthatunk, mind-mind nagyon jól van megírva. Ami a Végzet Ereklyéi sorozatban nem jöhetett úgy igazán elő, a kettejük kapcsolata, itt most szépen kibontakozik. Óvatosan ismerkedve, közelítve egymás felé, gyönyörűen átjön, hogy mennyire remek páros ők ketten! :)
Közben pedig egy démonoktól hemzsegő kalandba csöppenünk, ahol a harcos és a boszorkánymester remekül kiegészíti egymást a csatákban.
Itt legalább látni hogy Alexander nem csak egy háttérben meghúzódó helyes arc Jace mögött, hanem méltó bajtársa neki, mert remek íjász, jó taktikus és ügyes harcos. Mindezek mellett pedig figyelmes, és gondoskodó ember, aki mindenkinek segíteni akar, az alvilágiaknak is ugyanúgy mint az árnyvadász társainak.
Nekem nagyon szimpatikus volt, hogy ez is átjön.
Ő egy egyedi karakter, akin van mit szeretni, szerencsére Magnus ezt hamar meglátta. ;-)
Magnus pedig, hajh…őt a kezdetektől imádom, és még most is. :)
Nagyon jó hangulatú könyv volt, ezt most köszöntem! :)))

perpetua P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Mint sokan másoknak, nekem is a kedvenceim között van Magnus, Alec-kel az oldalán pedig még inkább. Nagyon örültem, hogy együtt kerültek a középpontba és nem csak egy rövid történet erejéig, hanem egy teljes sorozatot szentel nekik az írónő.
Okkal voltak nagy elvárásaim, mert Magnus körül mindig zajlik az élet, állandóan a középpontban van, de Alec az, aki mellett tényleg önmaga lehet és benne talál igazi társra. Emellett az árnyvadászok is vonzzák a bajt, úgyhogy ez a párosítás izgalmas történetet ígért és nem csalódtam. Örülök, hogy itt a kapcsolatuk még az ismerkedési fázisban van, mert ilyenkor jobban izzik a levegő, az óvatos puhatolózások élvezetesebbek, a kisebb-nagyobb titkok szintén a könyvet teszik érdekesebbé. A történet annyira Magnus-ra volt jellemző, csak ő képes egy ilyen szektás ügybe keveredni, és a lezárás pedig képes volt igazán meglepni.
Az a jó, ha egy ilyen kiterjedt könyves világból olvasol újabb és újabb köteteket, hogy mindig akad olyan szereplő, akit már ismersz máshonnan és találkozhatsz vele, megismerheted egy új oldalát. Ezért remélem még közel sem tervezi befejezni az írás Cassie, mert láthatóan az olvasó közönség is izgatottan várja, kik kerülnek még középpontba.

eSsZ P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

csak egyetlen mondat, mindentől függetlenül…off
szeretem őket és pont. ♡ ☆.☆

Pelyhe_Anna>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Viszonylag sokáig tartott elolvasnom, de ebben azért az is benne volt, hogy nem akartam befejezni.
Annyira szeretem az árnyvadászos könyveket, nagyon tetszik nekem ez a nagyszerűen felépített világ, és hogy egy szereplő nem csak egy könyvben (vagy sorozatban) szerepel, hanem mellékszereplőként lehet velük találkozni más könyvekben is, aki pedig akkor mellékszereplő volt, lehet, hogy most róla szól majd a könyv.
Annyira jó volt, hogy számomra teljesen kiszámíthatatlan könyv volt, ráadásul nagyon tetszett, ahogy ez az utazás az eredeti történetbe is bele van építve.
Tetszett, ahogy Helen és Aline bekerül a képbe, mert Helennel igazán csak a Gonosz fortélyokban találkozunk, ott meg már teljesen más a szituáció spoiler, engem pedig már akkor is érdekelt a múltjuk. Nekem az is tetszett, hogy Helen először nem akart segíteni, és Aline mindig megvédte Alecet, aztán egy nagyszerű csapat kovácsolódott belőlük.
Az is tök jó volt, hogy bepillantást nyerhettem Magnus múltjába, a gondolataiba, és így jobban meg tudtam ismerni, mint az eddigi könyvekből. Alec meg… Már eddig is nagyon szimpatikus volt számomra, de ez a könyv csak növelte ezt az érzést. Jó volt olvasni, hogy mennyire önzetlen, és hogy mennyi mindent megtesz azokért, akiket szeret.
spoiler

Rahenys>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

„Az angyalok gyermeke és egy jól öltözött démonivadék egymásba szeretnek, és nekivágnak Európának. Mi baj származhatna belőle?”

Hat éve tartó szerelem ez, amit Magnus és Alec párosa iránt érzek, így nem is volt kétség, hogy az elsők között szerezzem meg magamnak a könyvet, ami őket helyezi a középpontba.
Könnyed fantasy volt, mind tudtuk, mi lesz a végkimenetel, mégis, mikor egy idő után az izgalom a tetőfokára hágott, én is elkezdtem izgulni és félteni a kedvenceimet, hiába mondtak ellent a tények, miszerint úgysem történik semmi, ami nagyban átírná kettejük kapcsolatát, vagy a Végzet ereklyéi és a Gonosz fortélyok cselekményét.

Már az elején tudatosul az olvasóban, hogy az Üvegváros cselekményei után játszódik a történet, Magnus és Alec vakációja idején, párhuzamosan a Bukott angyalok városa egy részével. Kifejezetten üdítő élmény volt olvasni a kapcsolatuk elejéről, a félelmeikről és a kettesben töltött perceikről, illetve az egész könyv fénypontjáról, ami történetesen Magnus humora.
Helen és Aline feltűnése nem hozott különösebben lázba, ennek ellenére határozottan megmosolyogtató jelenet volt, mikor Aline randevút kért Helentől, eszembe sem jutott volna, hogy a kapcsolatuk épp a Magnus alapította szekta felszámolása közben jön majd létre.
Sinjun karaktere a párizsi árnypiac óta gyanús volt, de szépen kivágta magát a kis meséjével és a látszólagos segítségével, miközben folyamatosan terelgette Magnust és Alecet a csapda felé, amit történetesen ő állított nekik, ebben az esetben pedig a mozdulatlan arca fegyver volt.

A könyv lapjain szinte mindegyik ismert boszorkánymester helyet kapott pár jelenet erejéig, a már jól ismert Ragnor Fell, Catarina Loss és Tessa Gray mellett Malcolm Fade, Barnabas Hale és Hypatia Vex is tiszteletét tette, tehát jelentősebb volt az alvilági vonal, mint az árnyvadász vagy a mondén.
Egyetlen dolog mégis átírja az egész Árnyvadász Univerzum történetének szálát, spoiler

Belle_Maundrell>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Mindig öröm visszatérni az Árnyvadász univerzumba egy újabb kaland erejéig. Magnus pedig amúgy is nagy kedvencem, így örültem, hogy a vékonyka Bane krónikák amiket inkább egyben kellett volna kiadni után kapott egy rendes hosszúságú könyvet is. Igazi rajongói kényeztetés.
A történet az Üvegváros után játszódik, amivel kapcsolatban kissé kettős érzéseim vannak, mert olyan nosztalgikus hangulatba kerültem, másrészt viszont így hiába kerültek bajba hőseink, nem volt igazán tétje a dolgoknak, hiszen tudjuk, hogy ki hol tart az Éjsötét királynő idején. Jó volt látni, ahogy Alec és Magnus kapcsolata kibontakozott, bár picit fura volt visszatérni ebbe a bizonytalanul cuki, félénk és óvatos fázisba a tökéletes happy endjük után.
A karakterizálással elégedett vagyok, beleértve a mellékszereplőket is. Most már olyan fura belegondolni, hogy A végzet ereklyéiben még mennyire nem érdekelt Raphael, úgy megszerettem a Bane krónikák és Az árnypiac kísértetei során. Lily és Alec első találkozásáról is jó volt olvasni, mindig imádtam a barátságukat. Az olyan régi, szeretett karakterek felbukkanása, mint Tessa, Isabelle és Jace már tényleg csak a hab a tortán.
Aline és Helen megismerkedésének szintén örültem, jó volt látni, honnan indultak. Viszont ugyanazt érzem, mint a Gonosz fortélyoknál, amikor az írónő mintha minden társadalmi kérdést és átlagtól eltérő szereplőt fel akart volna halmozni, itt sem kellett volna egyszerre összegyűjteni az összes nem hetero párt. Elég lett volna Magnusék kapcsolatára és Alec karakterfejlődésére koncentrálni. Igaz, hogy Aline-ékra pont hatással voltak, de azt inkább a következő részre hagytam volna, és akkor semmi kifogásom nem lenne ellene.
A történet nagyon szórakoztató és mozgalmas volt, persze Magnustól nem is vártam mást. Imádtam a poénokat, de közben jó volt meghittebb pillanatokat is látni, bepillantást nyerni Magnus múltjának sötétebb részeibe vagy Alec és az apja kapcsolatába.
Viszont sajnos semmi meglepetést nem tartogatott. Az elejétől kezdve teljesen nyilvánvaló volt, hogy kiben nem kellene megbízniuk, a motivációja is, nem is értem, hogy nem szúrta ki a szemüket. spoiler
Illetve a szektával kapcsolatban is vannak fenntartásaim. Az oké, hogy eredetileg poén volt, szóval a szabályaikon meg a szertartásokon nem is akadtam fenn, de a sötét útra lépve igazán jobban el kellett volna borulniuk.
Ennek ellenére tényleg nagyon szerettem, a vége pedig egészen megmelengette a szívemet. És még a drága kis Miau Ce-tung is feltűnt a színen. :)
Annak fényében pedig különösen örülök, hogy megszületett ez a könyv, ami az utószóból kiderült. Döbbenet, hogy olvasó emberek és könyvtárosok ilyen szűk látókörűek és előítéletesek lehetnek. Akinek nem tetszik, az ne olvassa, ennyi, de miért kell másokat is korlátozni? Nevetséges felnőtt tartalmat kiáltani két meleg szereplő miatt, főleg úgy, hogy az Üvegvárosban is vagy egyszer látjuk őket csókolózni. Jaj, kivagyok az ilyesmitől, tisztára olyan, mint amikor a Harry Potter sátánista lett.
Sajnos elég sok elírás van a könyvben (Jace James lesz, meg ilyesmik), ami nagyon zavaró, de ez nem az írónéni, hanem a magyar kiadás hibája, szóval nem számít bele a csillagozásba. Kár, amikor ilyenek rontanak el egy jó könyvet.
Én mindenesetre alig várom a következő részt; azt hiszem, sosem fogom megunni ezt a világot és a szereplőit.

BeetheBlessed>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Az Árnyvadászok közé mindig úgy térek vissza, mintha hazatérnék. Nem volt ez máshogy most sem. Soha nem voltam Malec rajongó, szerettem őket, de hát valahogy mindig elcsábított Clary és Jace, aztán Tessa és Will, végül pedig Emma és Julian – de legjobban Emma és Julian. Szóval nagyon örülök, hogy most végre igazán rájuk koncentrálhattam – na jó, azért a Bane Krónikákban nagyon is Malec fan voltam. A történet nekem nagyon gyors és rövid volt (A gonosz fortélyok terjedelmét vártam). Magnus szokás szerint nagyon szimpatikus volt, Alec pedig szokás szerint zárkózott. Szóval tökéletesen hozta, amit vártam tőle. Cassie és Wesley szavaival teljesen egyetértek. Malec igazi inspiráció és reménysugár, szükség van rájuk, és mérhetetlenül örülök, hogy a mai fiatalok olvashatnak róluk és szerethetik őket. Várom a következő részt.
spoiler

Booksofinsta_hu>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Nem gondoltam volna, hogy ennyire izgalmas lesz. Az elején rengeteget nevettem és néhányszor hangosan felnevettem mikor Magnus képes volt olyan jó poénokat elsütni miközben éppen meg akarták ölni. Már régóta nagyon kíváncsi voltam Magnus és Alec történetére és jó volt a többi könyvhöz képest jóval több betekintést nyerni.


Népszerű idézetek

shadowhunter1975 P>!

Magnus vándorlélek volt. Az évszázadok során annyi különböző helyre vetődött el, és mindenhol azt kereste, amivel kielégíthetné szűnni nem akaró éhségét. Soha nem sikerült megfejtenie, hogyan passzolnak össze a különböző darabok, hogyan találhatna otthonra valakivel, valahol.
Alec mellett volt a helye.
Vándorlelke megpihenhetett.

406. oldal, Epilógus - Ez a város az otthonom (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
Könyvmolyképző KU>!

Magnus úgy érezte, rég eljött az ideje, hogy rendes meglepetéssel szolgáljon Alec számára. Történetesen elő is készített egyet.
Párizs volt az utazásuk első állomása. Talán klisének tűnhet egy romantikus európai vakációt éppen a szerelmesek városában kezdeni, de Magnus szentül hitte, hogy a klasszikusok jó okkal klasszikusok. Majdnem egy hete voltak már itt, és úgy érezte, ez a megfelelő pillanat, hogy hozzáadja a dolgokhoz a rá jellemző sajátos csavart.

interstellarcloud>!

Alec felvett egy kis szobrocskát, és megrázta a fejét.
– Ezen rajta van a gyártó címkéje. Valaki egy szuvenírboltban vette. Raziel angyal legyek, ha ez az izé mágikus.
– Azt már tényleg nem bírnák elviselni az árnyvadászok, ha Raziel angyallal járnék – mondta Magnus.
– De rendesnek kellene lenniük veled. – Alec megforgatta a szobrot. – Különben lesújtanék rájuk.

214. oldal, A mágia vörös tekercsei

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
interstellarcloud>!

– Én sem vagyok oda a bulikért – mondta együttérzően Alec.
– No hablo italiano – mormogta a fiú anélkül, hogy felnézett volna.
– Ööö, ez a beszélgetés nem olaszul zajlik.
– No hablo ingles – vágta rá gondolkodás nélkül a fiú.

167. oldal, A szépség tánca

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Raphael Santiago
Rahenys>!

– Először megyek nyaralni az új pasimmal – felelné Magnus, mivel csak nemrég alakult úgy, hogy közhírré tehette a kapcsolatát Alec-kel, és most szívesen dicsekedett vele. – Nagyon új. Annyira új, hogy még újautó-illatunk van.

12. oldal, Karambol Párizsban

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
Rahenys>!

– És ez mi? – kérdezte halkan Magnus.
– Állóképesség – felelte Alec.
Magnusnak elkerekedett a szeme.
– Ez komoly?
Alec elvigyorodott.
– Aha.
– De tényleg – folytatta Magnus –, szeretném ezt tisztázni. Nem csak azért mondod, mert szexisen hangzik?
– Nem – válaszolta Alec fátyolos hangon, aztán nyelt egyet. – De örülök, ha így van.

33. oldal, Csillagok írják ki a neved

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
Könyvmolyképző KU>!

A herceg csakis a legjobbat kívánja a gyermekeinek. Ekképp az ő nagyobb dicsőségére állítsatok a legjobb italokkal, szivarokkal és bonbonokkal megpakolt oltárt . A Nagy Méregnek szánt kincsek és egyéb ajándékok a hívek közti szeretetet jelképezik, így hát folyjék az alkohol, gyűljék az arany, és soha ne feledjétek a szent szabályokat! Az élet színpad, ezért mindig stílusosan távozzatok! Csakis az igazán jó italokat készítő hívek kerülnek a pixisbe. Senki nem sértheti meg a Nagy Mérget kegyetlen cselekedetekkel vagy ízléstelen öltözködéssel. Keressétek a démonok gyermekeit! Szeressétek őket úgy, mint a ti uratokat! Ne tűrjétek, hogy a gyermekek magányosak legyenek! És ha nehéz idők jönnek, ne feledjétek: minden út Rómába vezet.

Könyvmolyképző KU>!

Alec nem szólt. Helen kemény kékeszöld tekintete ellágyult.
– Sajnálom – mondta. – Látom, hogy bízol Magnus Bane-ben. Érteni is vélem. Magam is bízom Malcolm Fade-ben és másokban is. Semmi okom eleve bizalmatlanul kezelni az alvilágiakat, ezzel tisztában kell lenned. Viszont azzal is tisztában kell lenned, hogy ez elég rosszul fest.
– Magnus nem csinált semmi rosszat – jelentette ki makacsul Alec.
– Tényleg? – kérdezte Helen. – És hol van most, amíg te rohammal veszed be a Római Intézetet a nevében

shadowhunter1975 P>!

Talán minden szerelem az őrület határán táncol. Minél erősebb az érzelem, annál veszélyesebb.

224. oldal, Tizenhatodik fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

agi452 P>!

– Megmérgezhettek, tömlöcbe vethettek. Megverhettek, akár fel is áldozhattok egy Nagyobb Démonnak. De valahol határt kell szabni ennek, szó sem lehet róla, hogy fehér öltönyben mutatkozzam egy esti rendezvényen.

317. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Neil Gaiman: Csillagpor
Csóti Lili: Hetedvérig
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Melissa Grey: A lány éjfélkor
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Rick Riordan: Neptunus fia
Richelle Mead: A halál csókja