A ​mágia vörös tekercsei (A legősibb átkok 1.) (Árnyvadász univerzum) 348 csillagozás

Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Magnus Bane boszorkánymester és Alec Lightwood együtt utazzák be a világot.

Magnus Bane csak egy jó kis vakációra vágyott Alec Lightwooddal, az árnyvadásszal – pazar európai körutazásra. Csakhogy jóformán meg sem érkeznek Párizsba, amikor előkerül egy régi barát, és híreket hoz egy Karmazsin Kéz nevű démonimádó szektáról. Egy szektáról, amit minden jel szerint Magnus alapított. Réges-régen. Viccből.

Magnus és Alec Európát átszelve veszi üldözőbe a Karmazsin Kezet és titokzatos vezetőjét, mielőtt a szekta még nagyobb kárt okozna. Ha nem lenne elég baj, hogy a romantikus vakációnak lőttek, lépten-nyomon démonokba ütköznek, és már azt sem tudni, ki a barát, ki az ellenség. Miközben az igazság után kutatva egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, Magnusnak és Alecnek jobban meg kell bíznia egymásban, mint valaha – akkor is, ha így rég rejtegetett titkok kerülnek a felszínre.
Az árnyvadászok világában játszódó új trilógia első kötete.
Malec a javából! Élvezd fergeteges kalandjaikat!

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789633732632 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789633732724 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634575825 · Fordította: Kamper Gergely

3 további kiadás


Enciklopédia 49

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Tessa Gray · Isabelle Lightwood · Raphael Santiago · Ragnor Fell · Helen Blackthorn · Lily Chen · Malcolm Fade · Aline Penhallow · Miau Ce-tung · Robert Lightwood · Asmodeus · Johnny Rook · Sinjun Dzsung · Barnabas Hale · Elliott · Hypatia Vex · Leon Verlac · Me-cö Fog

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · árnypiac


Kedvencelte 48

Most olvassa 26

Várólistára tette 206

Kívánságlistára tette 247

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Ha az emlékezetem nem csal, akkor már 2011 óta olvasom az Árnyvadász sorozatot, vagyis már 10 éve, hogy szeretem és imádom a Malec párost!❤

Tényleg már a Csontváros óta figyelemmel kísérem a párosukat, és mindegy, hogy könyvben, filmben, vagy sorozatban vannak jelen, mindig az ő jeleneteik tetszenek a legjobban. Olyan jó volt visszatérni az Üvegváros után játszódó koszakba, ahol Alec és Magnus ugyan már együtt vannak, de még mindig nagyon friss és ezért itt-ott bizonytalan a kapcsolatuk. Egy álmom vált valóra ezzel a könyvvel, hogy most csak és kizárólag Malec van a főszerepben. Az ő kapcsolatuk simán megérdemel még 20 könyvet is :D
A romantikán kívül, maga a cselekmény is nagyon jó volt. Jó kalandos kirándulásra sikeredett az egész, ami simán el is ronthatta volna az egész nyaralást, helyette viszont Alec és Magnus kapcsolata csak szorosabb lett a végére.
Alig várom, hogy a folytatás mit hoz!

5 hozzászólás
Amál P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Nagyon régen olvastam a Csontvárost és aztán valahogy a folytatások elmaradtak. Úgyhogy nem igazán vagyok képben Az árnyvadász univerzumban, de lehet, hogy éppen ezért nekem nagyon tetszett a könyv. Magnus és Alec annyira szerethetőek, olyan összeillő páros, jó volt olvasni a kalandjaikról. Cassandra Clare csodálatos fantasy birodalmat hozott létre és ilyenkor szívem szerint elkezdeném olvasni Az angyalt és csak olvasnék,amíg végig nem érek az összes könyvön, de ezt szerintem hamarosan meg is fogom tenni.

4 hozzászólás
kellyolvas P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

A blogbejegyzésemben részletesen leírtam a véleményem.
Nagyra becsülöm Cassandra Clare-t, hogy ragaszkodott az elképzeléseihez és megírta Magnus és Alec sorozatát is. Végre bepillanthattam Magnus múltjának részleteibe, a többszáz évének jó és kevésbé jó emlékeibe. Mivel időben az Üvegváros után vagyunk, Alec egy friss coming-out után próbálja jobban megismerni Magnust és megállni a helyét az oldalán, a szerelem kibontakozása terén éppúgy, mint a felmerülő problémák megoldásában.
Imádtam minden sorát, a pörgős cselekményt, a romantikát és a rengeteg kameot, részletesebben a linken.
http://www.kellylupiolvas.com/2020/11/cassandra-clare-w…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

A legősibb átkok 1

Ez megint egy letehetetlen könyv volt, imádtam minden sorát.
Igaz eleve Magnus a kedvenc szereplőm az univerzumban és örülök, hogy Alec-nek és neki lett egy önálló kötete is.
Már korábban is olvastam a szerelmükről egy szösszenetet az egyik kiegészítő kötetben és már akkor is el voltam ragadtatva, hogy a szerzők milyen szépen írták le a kapcsolatukat. Ez a szépség ebben a könyvben is megmutatkozott. Csodálatos, romantikus kapcsolat alakult közöttük és meg kell mondanom a maghatottság mellett sokat derültem is, mert sok humor is megcsillant a történetben.
spoiler
A vakádióból életveszélyes küldetés lett, ahol a két főszereplő teljes mellet óvta egymást és az embereket.
Szóval remek könyv volt és a borítója is csodálatos, de ez természetesen megszokott a KMK kiadótól.

2 hozzászólás
deen>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Az Éjsötét királynő után üdítő volt, egy egyszerűbb cselekményvezetésű, ámbár sokkal izgalmasabb és szívet melengetőbb árnyvadász történetet olvasni. A kezdeti nehézségeim abból adódtak, hogy pár évet visszamentünk az időben, így számos olyan szereplő bukkant fel, aki korábban vagyis inkább később :D spoiler. Ennek ellenére, ha valaki nem olvasta a Végzet ereklyéinek az első három részét vagy éppen a Bane krónikákat, pár dologra csak a szemöldökét fogja vonogatni. Külön köszönet az írónőnek, hogy Alec és Magnus mellett végre nem érezte szükségét Jace és Clary megjelenésének. Örök hála érte. A cselekmény egyébként elég kiszámítható volt, de itt nem is igazán az akción inkább a két főszereplő összecsiszolódásán volt a hangsúly. Ez pedig kellemesen viccesre, helyenként kínosra, de egyben aranyosra is sikerült. Magnus hozta az ellenállhatatlan formáját, Alec pedig természetesen nem felejtett el hősnek lenni minden alkalmas pillanatban. Helen és Aline pedig csak hab volt a tortán. Jól működött az árnyvadász trió és persze nem véletlen, hogy pont ők ketten botlottak bele Alecbe. A könyv vége egy picit csöpögősre sikerült, a függővég viszont felcsigázott, így remélem hamar jön a folytatás.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613748 · Fordította: Kamper Gergely
Aoimomo P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Elfogult vagyok az Árnyvadász univerzummal kapcsolatban, minden hibája ellenére szeretem, akkor is, ha időnként fizikai kínt okoz olvasni. Minden kötetben van egy vagy több olyan pont, amikor mélységesen megbánom, hogy valaha is a kezembe vettem az első darabját. Olyan, mint a futóhomok, vagy a vénusz légycsapója… Nem mondanám felhőtlennek ezt a kapcsolatot, viszont egy ronda nagy függőségnek igen. Így jártam.
A fülszöveg nagyon szépen összefoglalja mire számíthat az ember, sokkal több történésben nem érdemes reménykedni, ez ilyen egyszerű, vakációzna a gerlepár és a csúnya szektások beleköpnek a levesükbe, de a végén úgyis a mi fiaink nevetnek, ámen.
Ha nagyon rosszmájú akarnék lenni off, akkor azt mondanám, hogy arról van itt szó, hogy sikerült végül foganatosítani a könyv elején beígért aktust úgy, hogy közben egy démon sem rúgta rájuk az ajtót, éljen! De nem vagyok rosszmájú, úgyhogy természetesen többről szól, a bizalomról, elköteleződésről, van benne sok humor és hát Malec, ez már önmagában nem lehet rossz, ugye? Ugye! Nincs is más mentségem.

3 hozzászólás
Puska>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Magnus és Alec az egyik kedvenc párosom. ❤ Szóval nem is volt kérdés, hogy elolvassam-e ezt a könyvet. :D Már nagyon régóta vártam rá.
Nagyon jó volt újra belemerülni az árnyvadász világba főleg igy, hogy ők voltak a főszerepben. *-* Annyira imádom ezt a párost, és még spoiler is felbukkant :3
A történet végig nagyon izgalmas és csavaros volt és a humorból és a romantikából se volt hiány :D off) És a vége! :o Hát, hogy lehet igy bejejezni.
Nagyon de nagyon várom már a folytatást! ❤

7 hozzászólás
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Nagyon hálás vagyok Cassandra Clare-nek Malec karakteréért, azért pedig különösen, hogy megírta ezt a regényt. Bár kissé nehéz volt visszailleszkedni a főhősök régi gondolataiba, de idővel összejött, onnantól pedig már nagyon tudtam élvezni a kalandos történetet, az édes romantikus jeleneteket és az árnyvadász univerzum felbukkanó mellékszereplőit, akiknek a könyvnek hála még teljesebbé válhatott a történetük. Wesley Chu pedig bár még új az Árnyvadász-társírók soraiban, ez a bemutatkozása remekre sikerült!

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2020/11/konyvkritika-cassandra-…

Ngie>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Négy csillagnál nem tudok egyszerűen többet adni, és szerintem a négy is inkább annak jár, hogy itt ez a két szereplő, akiket imádunk és kész.

A Malec jelenetek édesek, csodásak, de sajnos nekem nagyon nem működött az, ahogy fel volt építve a történet. Mint egy receptnél, bizonyos mennyiségenként voltak adagolva az akciójelenetek, a romantikusokkal. És MINDIG tudtam, hogy ha most épp témázgatunk, mindjárt jön egy démon, és vége a romantikának.

A történet az egész szekta körül egyébként nem volt rossz, annak az elhintése, mi várható a következő részben is tetszett. Sokat segített volna, ha közben mégsem unom magam halálra.

Biztos folytatom, mert Malec örök, de nekem csalódás volt.

Árnyék82 P>!
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei

Számomra most ez a könyv, kész felüdülés volt az Éjfélkisasszony-os csalódás után.
Ez a történet jó volt, megmelengette a szívem, szerettem a hangulatát, Magnus bolondozását, Alec félénk szeretetét…valahogy, mindent. :)
Jó volt belelesni Magnus múltjának részleteibe, a szép és a rossz emlékekbe.
De leginkább Magnus-Alec közti kapcsolat tetszett. A kedves érintések, a forró szenvedély és a megingathatatlan szeretet és bizalom amit láthatunk, mind-mind nagyon jól van megírva. Ami a Végzet Ereklyéi sorozatban nem jöhetett úgy igazán elő, a kettejük kapcsolata, itt most szépen kibontakozik. Óvatosan ismerkedve, közelítve egymás felé, gyönyörűen átjön, hogy mennyire remek páros ők ketten! :)
Közben pedig egy démonoktól hemzsegő kalandba csöppenünk, ahol a harcos és a boszorkánymester remekül kiegészíti egymást a csatákban.
Itt legalább látni hogy Alexander nem csak egy háttérben meghúzódó helyes arc Jace mögött, hanem méltó bajtársa neki, mert remek íjász, jó taktikus és ügyes harcos. Mindezek mellett pedig figyelmes, és gondoskodó ember, aki mindenkinek segíteni akar, az alvilágiaknak is ugyanúgy mint az árnyvadász társainak.
Nekem nagyon szimpatikus volt, hogy ez is átjön.
Ő egy egyedi karakter, akin van mit szeretni, szerencsére Magnus ezt hamar meglátta. ;-)
Magnus pedig, hajh…őt a kezdetektől imádom, és még most is. :)
Nagyon jó hangulatú könyv volt, ezt most köszöntem! :)))


Népszerű idézetek

interstellarcloud>!

– Én sem vagyok oda a bulikért – mondta együttérzően Alec.
– No hablo italiano – mormogta a fiú anélkül, hogy felnézett volna.
– Ööö, ez a beszélgetés nem olaszul zajlik.
– No hablo ingles – vágta rá gondolkodás nélkül a fiú.

167. oldal, A szépség tánca

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Raphael Santiago
shadowhunter1975 P>!

Magnus vándorlélek volt. Az évszázadok során annyi különböző helyre vetődött el, és mindenhol azt kereste, amivel kielégíthetné szűnni nem akaró éhségét. Soha nem sikerült megfejtenie, hogyan passzolnak össze a különböző darabok, hogyan találhatna otthonra valakivel, valahol.
Alec mellett volt a helye.
Vándorlelke megpihenhetett.

406. oldal, Epilógus - Ez a város az otthonom (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
interstellarcloud>!

Alec felvett egy kis szobrocskát, és megrázta a fejét.
– Ezen rajta van a gyártó címkéje. Valaki egy szuvenírboltban vette. Raziel angyal legyek, ha ez az izé mágikus.
– Azt már tényleg nem bírnák elviselni az árnyvadászok, ha Raziel angyallal járnék – mondta Magnus.
– De rendesnek kellene lenniük veled. – Alec megforgatta a szobrot. – Különben lesújtanék rájuk.

214. oldal, A mágia vörös tekercsei

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
Puska>!

Alec pontosan tudta, hogyan viselkedik Jace, ha barátkozni szeretne valakivel. Mindenhogyan, csak barátságosan nem, az túl egyszerű lett volna. Inkább sok időt tölt az illető társaságában, amíg az hozzá nem szokik, hogy ott van.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
Rahenys>!

– Először megyek nyaralni az új pasimmal – felelné Magnus, mivel csak nemrég alakult úgy, hogy közhírré tehette a kapcsolatát Alec-kel, és most szívesen dicsekedett vele. – Nagyon új. Annyira új, hogy még újautó-illatunk van.

12. oldal, Karambol Párizsban

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
Könyvmolyképző KU>!

Magnus úgy érezte, rég eljött az ideje, hogy rendes meglepetéssel szolgáljon Alec számára. Történetesen elő is készített egyet.
Párizs volt az utazásuk első állomása. Talán klisének tűnhet egy romantikus európai vakációt éppen a szerelmesek városában kezdeni, de Magnus szentül hitte, hogy a klasszikusok jó okkal klasszikusok. Majdnem egy hete voltak már itt, és úgy érezte, ez a megfelelő pillanat, hogy hozzáadja a dolgokhoz a rá jellemző sajátos csavart.

DarknessAngel>!

– Nem akarom, hogy miattam ne működjenek közöttünk a dolgok – vallotta be. – Nem akarom elrontani az egészet azzal, hogy elmondok valami olyasmit, ami majd elijeszt. Mennyit akarsz az igazságból, Alexander?
– Az egészet – felelte a fiú.
Magnus a tűznél is fényesebb tekintetét Alecre emelte, majd kinyújtotta a kezét. Alec határozottan megfogta, mély lélegzetet vett, és felkészült. A szíve vadul kalapált, a gyomra görcsbe rándult. Várt.
– Ööö – szólt aztán –, nem vetsz be valami mágiát, hogy megmutasd a múltadat?
– Te jó ég, dehogy! – hökkent meg Magnus. – Az egész épp elég traumát okozott úgy is, hogy csak egyszer éltem át. Úgy terveztem, hogy elmesélem, csak fogni akartam közben a kezed.
– Ja – mondta Alec. – Hát… jó.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
Rahenys>!

– És ez mi? – kérdezte halkan Magnus.
– Állóképesség – felelte Alec.
Magnusnak elkerekedett a szeme.
– Ez komoly?
Alec elvigyorodott.
– Aha.
– De tényleg – folytatta Magnus –, szeretném ezt tisztázni. Nem csak azért mondod, mert szexisen hangzik?
– Nem – válaszolta Alec fátyolos hangon, aztán nyelt egyet. – De örülök, ha így van.

33. oldal, Csillagok írják ki a neved

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
Könyvmolyképző KU>!

A herceg csakis a legjobbat kívánja a gyermekeinek. Ekképp az ő nagyobb dicsőségére állítsatok a legjobb italokkal, szivarokkal és bonbonokkal megpakolt oltárt . A Nagy Méregnek szánt kincsek és egyéb ajándékok a hívek közti szeretetet jelképezik, így hát folyjék az alkohol, gyűljék az arany, és soha ne feledjétek a szent szabályokat! Az élet színpad, ezért mindig stílusosan távozzatok! Csakis az igazán jó italokat készítő hívek kerülnek a pixisbe. Senki nem sértheti meg a Nagy Mérget kegyetlen cselekedetekkel vagy ízléstelen öltözködéssel. Keressétek a démonok gyermekeit! Szeressétek őket úgy, mint a ti uratokat! Ne tűrjétek, hogy a gyermekek magányosak legyenek! És ha nehéz idők jönnek, ne feledjétek: minden út Rómába vezet.

Könyvmolyképző KU>!

Alec nem szólt. Helen kemény kékeszöld tekintete ellágyult.
– Sajnálom – mondta. – Látom, hogy bízol Magnus Bane-ben. Érteni is vélem. Magam is bízom Malcolm Fade-ben és másokban is. Semmi okom eleve bizalmatlanul kezelni az alvilágiakat, ezzel tisztában kell lenned. Viszont azzal is tisztában kell lenned, hogy ez elég rosszul fest.
– Magnus nem csinált semmi rosszat – jelentette ki makacsul Alec.
– Tényleg? – kérdezte Helen. – És hol van most, amíg te rohammal veszed be a Római Intézetet a nevében


A sorozat következő kötete

A legősibb átkok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tracy Wolff: Sóvárgás
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: A végső áldozat
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Fróna Zsófia: Démonok közt
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal