54. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
64. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
66. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Vaslánc (Az utolsó órák 2.) (Árnyvadász univerzum) 107 csillagozás

Cassandra Clare: Vaslánc

Az ​árnyvadászoknak el kell kapniuk egy gyilkost az Edward korabeli Londonban.

Cordelia Carstairsnek mintha mindene meglenne, amire valaha is vágyott. Hamarosan feleségül megy James Herondale-hez, a fiúhoz, akibe kislánykora óta szerelmes. Új élete van Londonban a legjobb barátnőjével, Lucie Herondale-lel és James elbűvölő társaival, a Vidám Zsiványokkal. Nemsokára visszatér hozzá az imádott apja. És ő a Cortana, az ősi kard kiválasztottja.

Az igazság viszont sokkal kegyetlenebb. James és Cordelia házassága egy hazugság, Cordelia hírnevének megmentéséért kerül rá sor. James a rejtélyes Grace Blackthornba szerelmes, akinek bátyja, Jesse évekkel ezelőtt meghalt egy tragikus balesetben. A Cortana égeti Cordelia kezét, amikor hozzáér, az apja pedig megkeseredett és dühös. És egy sorozatgyilkos kezdi tizedelni London árnyvadászait, aki a sötétség leple alatt öl, hogy aztán nyomtalanul eltűnjön.

A Vidám Zsiványokkal együtt Cordeliának, Jamesnek és Lucie-nek a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
624 oldal · ISBN: 9789635972029 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria · Illusztrálta: Kathleen Jennings
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
624 oldal · ISBN: 9789635972036 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria · Illusztrálta: Kathleen Jennings
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
624 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737842 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria · Illusztrálta: Kathleen Jennings

2 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

James Herondale · Matthew Fairchild · Cordelia Carstairs · Lucie Herondale · Anna Lightwood · Alastair Carstairs · Christopher Lightwood · Jesse Blackthorn · Malcolm Fade · Thomas Lightwood · Charles Buford Fairchild · Grace Blackthorn · Hypatia Vex


Kedvencelte 19

Most olvassa 18

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 186

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Cassandra Clare: Vaslánc

„Láncként gondolt rá – vasláncként, ami hozzá kötötte a fiút. A Herondale-eket arra teremtették, hogy szeressenek – mondta régen az anyja. Mindenüket odaadják, semmit sem sajnálnak.”
Nem jutok szóhoz. Annyira élveztem, annyira drukkoltam, minden sorát imádtam. Természetesen beszámolok a regényről és a teóriáimról később egy blogbejegyzésben. Persze az is izgat és dolgozik rajta az agyam, vajon hol hibádzik A hercegnő családfa, ami kiderül majd a harmadik részben.
Mindenesetre ez a rengeteg szereplő, a szerteágazó cselekmény lehengerelt, semmi sem kiszámítható, faltam a lapokat, de sajnáltam is, hogy így hamarabb véget ér. Hosszú várakozás lesz, és nagyon bízom Cassie-ben, hogy hozza amit elvárok tőle, nem kevesebbet, mint egy újabb csodát.
Bővebben: link

B_Kittina P>!
Cassandra Clare: Vaslánc

Cassie megint megcsinálta!
Egyszerűen nem tudom nem szeretni az Árnyvadász univerzumot, szóval lehet, hogy egy ici-picit elfogult is vagyok ezzel a könyvvel (is).
Nagyjából 1000 szálon futott a történet, de ezt nem bántam, mert így a több, mint 600 oldalban nem volt üresjárat. Mindig történt valami, MINDIG!!
Folyamatosan figyelni kellett a legapróbb részletre is, mert, ha nem, borult minden. :D

Nagyon tetszett az egész történet, de a szerelmi három és fél háromszög kezdett már sok lenni….

Hol van a következő rész?!?!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
624 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737842 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria · Illusztrálta: Kathleen Jennings
vivi_reads>!
Cassandra Clare: Vaslánc

Jajjj Cassie! Már megint annyira fantasztikusat alkottál! De hogy lehet így befejezni egy könyvet? Hol a következő része? Imádooom!♥

A kedvenc sorozatom az Árnyvadászok és minden egyes részt nagy izgalommal várok. Egyszerűen Cassandra Clare nem tud csalódást okozni.♥ Lehet már rég ki kellett volna nőnöm a könyveiből, de képtelenség. Szeretem a humorát, a karaktereit, a történeteit és mindent, amit alkot. Sőt most már úgy veszem észre ő is bátrabban tesz a könyveibe pikánsabb részeket is, amit egyáltalán nem bánok.
Ez a történet is egy érzelmi hullámvasút volt. A karakterek egytől egyig érdekesebbek és sokkal több mondandóval rendelkeznek, mint bármelyik másik. Tele vannak titkokkal, fájdalmakkal és traumákkal, ezért is annyira szerethetőek. A történet maga is eseménydús, csupa izgalom és rettegés. Sokkal sötétebb történetet kapunk ebben a trilógiában, mint eddig. De nem baj, én töretlenül imádom az egészet. Alig várom, hogy a következő részt is olvashassam. Csak győzzem kivárni!♥

Bogi_könyveskuckója>!
Cassandra Clare: Vaslánc

Imádtam…egyszerűen imádtam! Minden…egyes lapját!
Cassandra Clare teljesen levett a lábamról. Mindig tud meglepetést okozni. Ennyi Árnyvadász kötet után sok olvasó azt gondolná, hogy már nem biztos, hogy az írónő tud valami újat hozni. És…mégis!
A könyv hangulata annyira nagy hatással van az olvasóra, hogy olvasás közben szinte megidéződik körülötte a korabeli London.
James és Cordelia párosát egyszerűen imádom. Cordelia karaktere nagyon a szívemhez nőtt.
A történet is hihetetlenül izgalmas, fordulatos és baljós. Teljesen magával rántott és fogvatartott a könyv. Nagyon sok utalás volt a Gonosz fortélyokra is. Szépen kerítette a történetet. Még többet adott hozzá.
Már alig várom a harmadik részt.

Rebbencs>!
Cassandra Clare: Vaslánc

Mindig alig várom, hogy kezembe kerüljön CC legújabb regénye, mert tudom, hogy páratlan és maradandó élményt fog nyújtani. Most sem lett másképp.
Kicsit nehéz eldönteni, hogy melyik sorozatát is szeretem hát a legjobban, de ez a történelmi vonal nagyon jól áll neki, éppen ezért a Pokoli szerkezetek és az Utolsó órák különös helyet foglalnak el a szívemben.
Habár már majdnem egy éve olvastam az előző részt, semmi szükségét nem éreztem az újrázásának, mert jól emlékszem rá és ha voltak is halványabb részek, hamar visszatértek az emlékek. Jó volt az is, hogy sokkal tisztábban láttam át a családi és szerelemi szálakat is.
Eleinte azért megijedtem, mert az első fejezetekben nem történtek olyan nagyon izgalmas dolgok, de ez végül igazából az építkezés része volt. CC mindig jól értett ahhoz, hogyan építsen fel egy komplett cselekményt, ami minden oldalról beleillik az általa kreált világba. Mindig elcsodálkozom azon, mennyire profi univerzumépítő.
A szereplők ebben a részben tovább fejlődtek és árnyalódtak, emiatt nagyon izgalmas volt a történet. Szinte utálom amúgy, hogy CC könyveiben még a főgonoszt sem lehet utálni rendesen, olyan árnyaltan alkotja meg őket. :D
Több pontja is volt a történetnek, amikor egészen szinte izgultam. Mindig olyan meglepő fordulatokat talál ki az írónő, amire nem is gondolnék. Itt is voltak teóriáim, hasonlóak mint a szereplőknek, de végül persze nem jött be.
A vége valóban egészen idegőrlő és napokkal a könyv befejezése után is még mindig ott találom a gondolataimat. Nagyon elvarázsolt. A hangulat, a szereplők, a cselekmény. Minden. Hihetetlen, hogy ennyi árnyvadász könyvvel a hátam mögött még mindig ki tudja ezeket váltani belőlem. Örülök, hogy angolul már meg is jelent a befejező rész, mert így hamarosan lehet majd számítani magyarul is rá. Örülnék neki nagyon, ha mielőbb érkezne!

off

Emy0214 P>!
Cassandra Clare: Vaslánc

Kíváncsian vártam az első kötet történese után a folytatást. Hogy Tatiana, mekkora dög, még onnét is hogyab keveri a szálajat, ahol ebben a részben van. Grace-t már sajnáltam minden rosszért, amin keresztül kellett menni.
Lucie és a kis képessége nagyon tetszett. James továbbra is Will kettő.
Cordelia hát róla inkább nem nyilatkozom, mert az előző könyvhöz a karaktere klasszisokkál visszafejlődött.
De Anna Lightwood jött és megmentette a könyvet, úgy ahogy illik. Megjelent, és minden mást elfelejtettem. Teljesen ellopta a showt a többiek elől. Mondjuk én ezt nem bánom. :)
Ja és a könyv vége számomra nem történt meg. Mert az egy akkora baromság, ahogy van.

5 hozzászólás
wzsuzsanna P>!
Cassandra Clare: Vaslánc

Bár az utóbbi években sokkal óvatosabban vágok bele komplexebb sorozatokba (leginkább amiatt, mert két rész között rengeteg apró részletet elfelejtek sajnos a cselekményből), azért vannak olyan darabok, amikre képtelen lennék nemet mondani. Ilyennek számít bármi, ami Cassandra Clare Árnyvadász-univerzumában játszódik, főleg azután, hogy új sorozatának, Az utolsó óráknak a nyitókötete olyan erősre sikeredett. Igaz, valamelyest izgultam, hogy a második rész kicsit ellaposodik majd, de szerencsére teljesen alaptalan volt a félelmem – őszintén azt gondolom, hogy ez volt az eddigi legjobb könyv, amit az írónőtől olvastam. (…)
(…) Clare megint elképesztő teljesítményt nyújtott azzal, hogy egy rendkívül összetett, szerteágazó és izgalmas regényt tett le az asztalra, amiben gyakorlatilag egy pillanatig sincs üresjárat, vagy unalmasabb részek. Én már a Pokoli szerkezeteket is nagyon szerettem, és most is élveztem, hogy az 1900-as évek Londonjában és árnyvadászai között barangolhatok, valahogy ez a téma nagyon jól passzol ehhez a korszakhoz. A izgalmas cselekményt nem lehet elégszer kihangsúlyozni, mégis most egészen más volt, ami magával ragadott, méghozzá a karakterek és a romantikus szálak – márpedig aki tudja, hogy viszonyulok sokszor a regények romantikus szálaihoz, tudja, hogy ez igen nagy szó. Cordelia személyében megtaláltam a tökéletes fantasy-hősnőt, akit már az első részben is kedveltem, de most olyan méltóságról, bátorságról és jóságról tett tanúbizonyságot, ami előtt megemelem a kalapom. Nagyon összetett karakter, igazi harcos, aki elszántan elkötelezte magát az árnyvadászok mellett, ugyanakkor legfőbb erősségét belül hordozza. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2023/02/vaslanc-az-utol…

Lanana P>!
Cassandra Clare: Vaslánc

Cassie egy csoda, nagyon örülök, hogy van nekünk és ilyen csodás történeteket alkot. Egyedi a világa, legalábbis én még nem olvastam hasonlót.
A könyvnek imádtam minden sorát, minden oldalát. A folytatás pedig még messze van. Imádja a függővéget, amit mi rajongók nem annyira. :D Rengeteg titok, misztikus történés, sok humor, szeretet, testvériség van a történet soraiba rejtve. A karakterek nem változtak az első részhez képest, még mindig nagyon szerethetőek. Kedvencem lett a Cordelia – James páros.

szabina_books>!
Cassandra Clare: Vaslánc

Szerencsére nem sok időt hagytam ki a két kötet között , mert hiába követem majdnem kezdetek óta az írónő munkásságát azért ezzel a rengeteg névvel , kusza családfával még mindig meg tud kavarni.

A könyv elején nem igazán történt sok minden az árnyvadász világ próbálja rendezni sorait az előző démontámadás után , közben pedig Cordelia és James az (ál)esküvőjükre készül. Lucy és Grace pedig titkos paktumot kötnek Jessie feltámasztásáért.
Az események az esküvő után kezdenek el beindulni mikor valaki Árnyvadászokat kezd el gyilkolni a Vidám Zsiványok pedig elkezdenek nyomozni.

Szeretem az írónő munkásságát , bár már egyre többször veszem észre , hogy ugyan azt olvasom csak más köntösben bújtatva , de ez valahogy nem zavart annyira , mert a Herondale család ezen ága a szívemhez nőtt a Vidám Zsiványokkal együtt. A viktoriánus London pedig az egyik kedvenc helyszínem.
Rengeteg szereplő szemszögéből követhetjük nyomon a történetet és még ha nem is mindenki szerves része az eseményeknek , mégis kap egy kis szeletet amiből megismerhetjük őket. Még is úgy érzem az a csapat dinamika ami az első részben jelen volt a Vidám Zsiványok között , most teljesen szétesőben van. Mindenki a saját feje után megy , nem beszélnek a másikkal , súlyos titkokat őrizgetnek. A nagy barátság emlegetése ellenére , senki nem akar mondani semmit , mert hogy van elég baja a másiknak. Ami a végén csúcsosodik ki igazán mikor rájönnek , nincs kihez fordulni vagy azt se tudják hol a másik.
Cordélia most valahogy idegesített ahogy végig vagy azzal foglalkozik , hogy meggyőzze magát , hogy nem baj ha James nem szereti , (ami egy 600 oldalas könyvnél elég sok oldalt jelent)csak ezt az egy évet kell kibírnia vagy az , hogy nem érdemli meg a Cortanat , mert hazudik a szeretteinek. Lucival való kapcsolata is félresiklani látszik és valahogy nem is érdekelni pedig elvileg parabataiok lesznek. A Cortanahoz tartozó csavar érdekes volt és nem is számítottam rá.
James fejlődése tetszett , ahogy egyre jobban biztosabb lett a képességeiben , és nem félt használni őket. Ahogy szépen rájött a Cordélia iránti érzéseire a kérdés már csak az , hogy időben-e. Viszont a Mattheval való kapcsolata
Lucie részei érdekeltek igazán ,a képessége , kapcsolata Jessivel és a szövetsége Graceel. Hogyan használja az erejét és mire is képes vele igazán, de ennek a képességnek köszönhető , hogy sok mindent megtudtunk Jessi haláláról.
Grace továbbra se lesz a szívem csücske , de érdekes volt az ő szemszögéből olvasni a történeteket ,amiből sok mindent megtudunk (hogyan nevelkedett , hogyan kapta az erejét) , de még így se tudom teljesen megkedvelni , a végén tett vallomása se javított valamennyit a helyzetén és a Christopherrel közös pillanat.
Matthew idáig nagy kedvenc volt , szerettem sajnáltam spoiler Az meg , hogy a baráti társaságából senki sem akar tudomást venni a problémájáról csak kiakasztott. James is csak figyel ,mert hallgatólagosan megegyeztek , hogy nem beszélnek róla , Lucy is többször felfigyel a remegésre, Cordelia meg azzal nyugtatja magát , hogy ő nem olyan mint az apja , ő fiatal és csak élni akar , és majd ő megkéri , hogy ne igyon többet és akkor az majd úgy lesz , ugye??? Azon viszont meglepődtem , hogy Cordeliának megnyílik a többieknek meg nem és inkább elmenekül a problémák elől.
Thomsa kellemes csalódás volt ebben a részben , sokkal nyitottabb , határozottabb , talpraesettebb volt. Akár csak Alastair is.
Amiért nem tudom megadni neki a teljes 5 csillagot az a szerelmi húza- vona amit Cordélia és James csinált és a számomra tök felesleges szerelmi háromszög amit amúgy se csípek , idegesített , ráadásul hasonló felállásba mint a TDI-ben. Cordélia folyamatos tépelődése , mert James Gracet szereti , de mikor egy félreértés miatt elrohan egy másik srác karjaiba , mert hát ugye a folyamatos titkolózások miatt nincs kihez fordulni akiről amúgy néha elejti , hogy milyen helyes és hiába iszik mint a gödény nem olyan mint az apja..ha na persze… és hírtelen felindulásból felpattannak az első füstös szerelvényre spoiler és elindulnak felejteni.
Lucie és Jessie keserédes szerelme volt az ami most igazán érdekelt. Nagyon szépen volt kidolgozva és díjaztam , hogy ők voltak az egyetlen pár akik képesek voltak őszinték lenni egymáshoz.
Voltak fordulatok amikre nem számítottam spoiler , de úgy érzem az írónő a végére hagyja a legnagyobb fordulatokat.
A plusz fejezet most annyira nem dobott fel , függetlenül hogy én Jem párti vagyok és Magnust is szeretem , de azon kívül hogy azt olvastuk Jem mennyire vágyik az otthoniak után ,nem volt értelme hisz tudtuk , hogy dolguk volt , oké egy izgő-mozgó varázskönyv végett , de most nem élveztem ezt a kis plusz szösszenetet. De ezt csak halkan jegyzem meg nem ám nem kapunk legközelebb ilyeneket.

Booksofinsta_hu>!
Cassandra Clare: Vaslánc

Nem mondhatok mást, mint hogy imádtam. Cassie továbbra is újra és újra lenyűgöz és elvarázsol. Nagyon tetszett, ahogyan kezdett kibontakozni a Lucie és Jesse szál, illetve a sok titok amire fény derült. A lezárásnál csak úgy fogtam a fejem, hogy „Komolyan Cassie, így kínzol minket?”
Alig várom a következő részt, mindig boldogsággal tölt el egy árnyvadász könyvet a kezembe venni. Valami egészen különleges és varázslatos dolog részéve válok olyankor.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Miért nincs rajtad még kalap sem? – pillantott rá Matthew-ra Alastair.
– Hogy eltakarjam ezt a frizurát? – intett Matthew elegánsan az aranyló tincsei felé. – Eltakarnád a napot?
Alastair olyan arcot vágott, mintha a világ összes szemforgatása sem lenne elég.

Kapcsolódó szócikkek: Alastair Carstairs · Matthew Fairchild
Könyvmolyocska1 >!

Nem az a kérdés, hogy az ember ismeri-e Magnus Bane-t. A kérdés mindig az, hogy Magnus Bane ismeri-e az embert.

vivi_reads>!

– Hát tudod, hogy tartja a mondás – felelte James. – A legjobb pasik vagy házasok, vagy Néma Testvérek.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale
kellyolvas P>!

– Az apám… – kezdte James, aztán habozott egy kicsit. – Az apám régen azt mondta, hogy az ember néha nem tud kibékülni a másikkal. Néha saját magában kell megtalálnia ezt a békét. Az, aki összetöri a szívünket, gyakran nem az, aki meg tudja gyógyítani.

Ancalimë P>!

— Úgy érzem, mintha folyton bocsánatot kéne kérnem Alastair miatt. Múlt héten elsírta magát miatta a tejesember.

1. A fényes háló

Kapcsolódó szócikkek: Alastair Carstairs · Cordelia Carstairs
trixx_reads>!

– Én majd táncolok veled – pattant fel Lucie. – Vámpír vagy, ugye?
– Ööö… igen.
– Fantasztikus! Táncolunk, és te mesélsz nekem a vámpírlétről. Szoktál szép nők után leskelődni a város utcáin abban a reményben, hogy belekortyolhatsz a zsenge vérükbe? Szoktál sírni az elátkozott lelked miatt?

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucie Herondale
Könyvmolyocska1 >!

Különös és újszerű volt újra emberi testben lenni.

(első mondat)

Ancalimë P>!

Táncoltak, amihez csak a lágyan hulló hó adta a zenét.

9. Sajgó sebbel

Kapcsolódó szócikkek: Jesse Blackthorn · Lucie Herondale
Ancalimë P>!

– Hogyan tehetném jóvá a múltat, ha senki sem hagyja?

4. Jó név

Kapcsolódó szócikkek: Alastair Carstairs

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Tracy Wolff: Sóvárgás
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Fróna Zsófia: Démonok közt
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Joss Stirling: Misty