55. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
65. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
68. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Üvegváros (A Végzet Ereklyéi 3.) (Árnyvadász univerzum) 2194 csillagozás

Cassandra Clare: Üvegváros Cassandra Clare: Üvegváros

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogy ​megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába – még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost – bármilyen áron?
A szerelem halálos bűn, és a múlt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
500 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997987 · Fordította: Kamper Gergely · Illusztrálta: Russel Gordon
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997987 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
500 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452883 · Fordította: Kamper Gergely

6 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1151 tag · 1214 karc · Utolsó karc: 2020. február 23., 13:51 · Bővebben


Enciklopédia 33

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Tessa Gray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Sebastian · Lucian Graymark · Raphael Santiago · Valentine Morgenstern · Maia Roberts · Jocelyn Fray · Ragnor Fell · Hodge Starkweather · Max Lightwood · Aline Penhallow · Amatis Herondale · Samuel Blackwell

Helyszínek népszerűség szerint

Idris


Kedvencelte 854

Most olvassa 166

Várólistára tette 305

Kívánságlistára tette 433

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Cassandra Clare: Üvegváros

„– Az emberek nem születnek jónak vagy rossznak. Talán hajlamosak rá, hogy ilyenek vagy olyanok legyenek, de az számít, ki hogyan éli le az életét. És hogy kik az ember barátai.”

Értékelést írni egy történetről, nem mindig a legkönnyebb feladat.
Számos szempontot átvizsgálok, de ha nem rögtön írom meg a könyv befejezte után, sose sikerül tökéletesre.
Nos ez, most is így lesz.

Ha van valami amit leszögeznék, az az, hogy jelen pillanatban úgy érzem a sorozat legjobb és egyben legesemény dúsabb darabját sikerült a kezemben tartanom.

Ahogy írni szoktam, itt is csak kapkodtam a fejem, minden lapon történt valami, még fel sem dolgoztam egy – egy részt, már kaptam a következő meglepetést.

Ez a világ minden hibája ellenére gyönyörű és annyira megnézném a valóságban is.

A szereplők egytől – egyig színes karakterek, számos árnyaltsággal. Még mindig nem tudok szerelembe esni egy srác iránt sem, de határozottan fejlődő képesek és értékelni tudtam minden egyes szint lépésüket.

Clary édes kicsi lányka, nem tudok rá másként nézni, néhol borzasztóan idegesített, de aztán, mint általában elengedtem ezt az érzést és próbáltam elfogadni olyannak amilyen.

Aki viszont tényleg felkeltette az érdeklődésem, és igen csak kedvemre való, Sebastian.
Remélem vele még találkozom, nagyon érdekes jellemvonásokkal rendelkezik….szinte sziporkázik a szememben.

Összességében nagyon izgalmas, határozottan jó humorú részt kaptam.

Továbbra is nagy kedvenc és ajánlom!

>!
Naiva P
Cassandra Clare: Üvegváros

Szerintem is ez a sorozat legjobb, legizgalmasabb része. Pörgős, akciódús, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet és a figyelmemet, pedig nem először olvastam. Jó volt újraélni, hogy miért is szeretem annyira Cassie világát, karaktereit írói stílusát. Vele olyan szinten elfogult vagyok, hogy talán, ha egy bevásárló listát írna, azt is olyan élvezettel olvasnám, mint az árnyvadászokról szóló történeteit. Ha szereted a YA és a természetfeletti könyveket, akkor ez a sorozat és kötet az egyik legjobb választás.

2 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Cassandra Clare: Üvegváros

Nagyon hosszu ideig olvastam, de nem azért mert rossz volt. Sajna nem sok idöm volt mostanában, pedig ez volt a legizgibb rész. Végre sok izgalom, harc, és Sebastian.Bár Clary még mindég nem a kedvenc föszereplöm Jace nagy kedvenc és egyre jobban megkedvelem Alac-et is. Magnusal nagyon jo páros.

>!
Szücsi
Cassandra Clare: Üvegváros

Vége…vége van egy ujabb csodás könyvnek. Ha tehetném személyesen is megköszöném Cassandrának hogy megirta ezt a fantasztikus könyvet. Ahogy elöttem már sokan elmondták valóban ez a sorozat legjobb része. Nem csak az izgalom, humor és a a story miatt hanem hogy ez lett a legösszetetebb és legszinesebb rész is a 3 közül.Visszagondolva tökéletesen lehet látni hogy hogy lesz egyre szebb és szebb lap-lap után nem csak a könyv hanem az egész Végzet ereklyéi sorozat.Szeretem ha egy könyvön tudok nevetni vagy mosolyogni és ez itt sikerült is.Nagyon megszerettem Cassie humorát,stílusát.
Szépen látszik hogy Cassie sokkat fejlödik könyvről könyvre.Minden könyvében megmarad ez a tipikus Cassandra stílus mégis úgy érzem hogy egyre jobb és jobbak lesznek az írásai.Nagyon tehetséges író spoilerHihetetlen hogy így tudnak irni… ennyi képzelő erővel rendelkezni aztán papíra irni ezeket a csodás gondolatokat…olyan szenvedélyel ami még az olvasót is meghatja olvasás közben szerintem ez nagyon nehéz lehet,de Cassienek ez gond nélkül sikerült.
Visszatérve a könyvre szuper lett, a kedvenc részeim a csata jelenetek voltak (nem tudom miért de ezek a részek engem mindig is sokkal jobban megfogtak :D) Sokan irták már hogy ez a könyv tökéletes lezárás lenne a Végzet ereklyéi sorozatnak,és bár a könyv végén minden happy end nekem mégis maradtak kérdéseim:
Mi lesz Simonnal és az ő különös jelével? Nah és Jacel és Claryvel? Hogy fogják folytatni tovább az életüket? És a többi szereplő, az alvilágiakkal és árnyvadászokkal mi lesz ezután?
Remélhetőleg ezekre a kérdésekre a következő könyvben válaszokat kapok ;)

>!
GytAnett P
Cassandra Clare: Üvegváros

Egyértelműen ez volt a sorozat eddigi legjobb kötete. Egyáltalán nem lehetett unatkozni!
Annyira pörögtek az események, hogy időnként nem igazán bírtam már követni, hogy mi van. Ez lehet, hogy amiatt volt, hogy éppen olvasási válságban szenvedek, és túl sűrűn kalandoznak el a gondolataim, nem tudom.
Clary meg Jace időnként még mindig idióta, és ész nélkül cselekednek, de akkor nem is lenne ennyi bonyodalom. :D spoiler
Sebastiannal tényleg nem stimmelt valami, csodáltam, hogy egyedül Jace-nek volt szimpatikus. Nem bírtam, mert mesterkélten volt . Max… spoiler
Sokan mondják, hogy Magnus és Alec viszik a hátukon a sorozatot. Ezt a véleményt különösebben nem osztom, mivel nem szerepeltek olyan sokat, hogy igazán megismerhessem őket. Nem vitatom, valóban nagyon érdekes karakterek, és azt sem csodálom, hogy külön novellás sorozatuk van. Eddig teljesen semlegesek voltak számomra, de ebben a részben végre őket is sikerült megkedvelnem. :) Mondjuk Alecet mindig is bírtam. Csak halkan mondom: talán jobb fej, mint Jace. :D
Többeknél olvastam, hogy lehet Simont nem bírni? Szerintem lehet. :D Nem azt mondom, hogy nem kedvelem, de annyira kis semleges karakter. Semmitmondó. Ő is most jutott el nálam odáig, hogy előrelépett. :)
Az eseményekről meg nem írok semmit, mert annyira sok mindent történt, hogy egy hétig itt ülnék a gép előtt, mire mindenről írnék valamit. :)
Nem tudom, hogy ez eredetileg hogy mint volt tervezve, de annyira befejezett volt ez a történet ezzel a kötettel. Attól félek, hogy a maradék 3 rész már csak a hogyan húzzunk le még több bőrt a történetről?-projekt eredménye. Biztosan folytatni fogom, de kicsit félve fogok nekiállni.

>!
Fangirl033
Cassandra Clare: Üvegváros

„Ha valakinek esetlen nem annyira jött be az első és a második rész, akkor csak ajánlani tudom, hogy megéri folytatni a sorozatot, mivel az Üvegváros minden volt, csak unalmas és vontatott nem: Sokkal több izgalmas csatajelenet volt, a karakterfejlődésen is nagy volt a hangsúly, a szerelmek végre kibontakoztak… és természetesen a humoros részek sem maradtak el, viszont nem ez volt most a fő mozgatórugója a történetnek, a könyv sokkal inkább fókuszált a komolyabb jelenetekre, de ez ne riasszon meg senkit, pont ettől volt jó a sztori. :)”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.com/2018/06/cassand…

>!
raczlilian
Cassandra Clare: Üvegváros

Cassandra Clare felülmúlt mindent, mindent ebben a részben. Én… én nem is tudom, mit mondjak, írjak hirtelen.
Igazság szerint nem először olvasom ezt a könyvet, sőt, mégis olyan szinten elvarázsolt már megint, hogy komolyan, el sem hiszem. A gyomrom a teljes 500 oldal alatt görcsben volt és vártam a pillanatot, amikor végleg fellélegezhetek, de nem; egyszerűen nem volt ilyen.
Elképesztő, hogy mennyire be tud szippantani, el tud varázsolni, fel tud csigázni vagy dühíteni, egyszerűen hihetetlen, hányféle érzelmet képes kicsikarni belőlem még akkor is, amikor teljesen üresnek gondolom magam épp akkor.
Valentine alakját továbbra is zseniálisnak tartom, és azt hiszem, hogy nem sok ilyen remekül kidolgozott karakterrel, ilyen tökéletes gonosszal találkoztam eddig, pedig nem egy, nem két komplett történet áll a hátam mögött. Tulajdonképpen az tetszik benne a legjobban, ami teljesen világosan meg is van fogalmazva a könyvben: ez az ember úgy gondolja, hogy amit tesz, az helyes és ezzel ő jobbá akarja tenni ezt a bizonyos világot, így hát ő saját magát jófiúnak látja.
Amit szintén nagyszerűnek találok, az az, hogy igazából sosem mondhatjuk azt, hogy a Klávé jó, Valentine pedig rossz… mert igazából mindkét elem romlott, és ezt egymásban látják is; önmagukban nem veszik észre. És ez a baj.

Clary és Jace.
Tökéletes.
Annyira, de annyira…

„Szeretlek, a halálom napjáig szeretni foglak, és ha van élet a halál után, akkor is szeretni foglak.”

12 hozzászólás
>!
gabriel93
Cassandra Clare: Üvegváros

Na
Először is Simon frankó gyerek. Még mindig hiszem, hogy együtt kell, hogy legyen Izabellel.
Magnus Alecel valami felháborítóan fantasztikusak.
Aztán Hodge, na ő úgy járt, ahogy megérdemelte.
A Klávét én is utálom, osztom Valentine gondolatát vele kapcsolatban.
Luke a kedvencem.
Másodszor: nagyon jó a sok csihi-puhi. És a bele szőtt romantika.

Alig vártam a horrorisztikus császármetszést. Valahol a közepétől azért már tiszta volt, hogy az is lesz benne.
És jött a nagy bumm, az ugye ugye én tudtam, hogy nem lehetnek egy vérből. És vuálá…

És minden megoldódni látszik. A jó győz a rossz felett. Mindenki kibékül mindenkivel. Teljes a happy and.

>!
Könyvmolykisasszony
Cassandra Clare: Üvegváros

VALAKI KÖVEZZEN MEG, hogy én ezt ilyen lassan olvastam el! Egyáltalán nem azt tükrözi, amit közben éreztem. Mert sikerült beleszeretnem! <3
Elejétől a végéig imádtam, sejtettem, és kiderítettem benne dolgokat, együtt izgultam a szereplőkkel, és végül minden olyan happy end lett, félek folytatni a negyedik résszel.
Sebastian bűzlött, később sikerült is meggyűlölnöm.
Tetszett az egész sorozatban eddig, hogy az 1. részben a lényeg a humoron van, a 3.-ban az érzelmeké, titkolózásé, rejtélyé a főszerep, a 2.-ban pedig mindent visszakapok Cassietől, gratulálok, és köszönöm!
…de egyszerűen és röviden megragadott, magába szívott, és letaglózott. Annyira, de annyira romantikus! :)

9 hozzászólás
>!
Lfangirl9
Cassandra Clare: Üvegváros

Amikor Cassandra könyveit olvasom, mindig elvarázsolódom. Olyan csavarokra, fordulatokra képes,hogy csak kapkodom a fejemet. Ebben a könyvben rengeteg titok kiderült, tele volt érzelmekkel, melyek a legkülömfélébbek voltak: szeretet, bosszú, harag, öröm és még sorolhatnam. A karakterek már most óriásit fejlődtek az első könyvhöz képest, de kiemelném Simont és Izabellt akik könyvről könyvte válnak felnőtté.
Itt most csak egy dolgot tudok mondani: lenyűgözött.


Népszerű idézetek

>!
kikisz96

– Azt mondtad, sétálni mész! Milyen séta az, amelyik hat óráig tart?
– Hosszú?

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland
8 hozzászólás
>!
Fummie

– És ne villogtasd itt nekem a szemfogaidat! Ideges leszek tőle.
– Jó – mondta Simon. – Ha tudni akarod, miért van, elárulom, hogy dől rólad a vérszag.
– A kölnim. Eau de Friss Sérülés.

144. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Simon Lewis
>!
Kim_H_Angel

– Nem igaz, hogy nem bírom – tiltakozott Simon. – Persze eleinte tényleg gyűlöltem. Olyan arrogánsnak és magabiztosnak tűnt, te pedig úgy viselkedtél, mintha ő fingotta volna a passzátszelet…

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Simon Lewis
1 hozzászólás
>!
Ailey

Szeretlek, a halálom napjáig szeretni foglak, és ha van élet a halál után, akkor is szeretni foglak.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · szerelem
>!
Ailey

– Az emberek nem születnek jónak vagy rossznak. Talán hajlamosak rá, hogy ilyenek vagy olyanok legyenek, de az számít, ki hogyan éli le az életét. És hogy kik az ember barátai.

275. oldal

1 hozzászólás
>!
borostyan P

Jace nem vette le a szemét Simonról. A tekintetében izzott a düh, meg még valami, amitől Simonnak kedve támadt fejbe vágni egy a keze ügyébe kerülő tompa tárggyal. Például egy kisebbfajta teherautóval.

43. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Simon Lewis
>!
kikisz96

– Neked sosem jutott eszedbe, hogy Alec valamelyik előző életében egy öregasszony lehetett kilencven macskával, és folyton a környékbeli gyerekekkel kiabált, hogy kotródjanak a pázsitjáról? Mert nekem igen – mondta Jace, mire Aline felkacagott.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood
1 hozzászólás
>!
Cheril

– Figyelj, oka van, hogy idehívtalak. Utálom, hogy ezt kell mondanom, vámpír, de valami összeköt Bennünket.
– A totál menő haj? – kérdezte Simon, de ő sem tudta beleélni magát.
Volt valami Jace arcában, amitől egyre feszültebb lett.
– Clary – mondta Jace.
Simont felkészületlenül érte a lány említése.
– Clary?
– Clary – ismételte Jace. – Tudod, alacsony, vörös hajú, hisztis.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Simon Lewis
>!
xoxo_ivett

– Nem minden rólad szól, Jace – vágott vissza dühösen Clary.
– Könnyen lehet – bólintott a fiú –, de el kell ismerned, hogy a legtöbb dolog igen.

295. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
>!
Ailey

– Clarissa – szólította meg –, látom, a vámpírt is elhoztad magaddal. Ha kicsit lenyugszanak a kedélyek, muszáj lesz elbeszélgetnünk róla, hogy milyen háziállatokat érdemes tartani.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Simon Lewis · Valentine Morgenstern
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Végzet Ereklyéi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rick Riordan: A titán átka
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
George R. R. Martin: Kardok vihara
Brian McClellan: A birodalom bűnei
Nalini Singh: Angyalvér
Charlaine Harris: Inni és élni hagyni
Joss Stirling: Summer
Erin Morgenstern: Der Nachtzirkus
Erin Morgenstern: El circo de la noche