100. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján

Üvegváros (A Végzet Ereklyéi 3.) (Árnyvadász univerzum) 2748 csillagozás

Cassandra Clare: Üvegváros Cassandra Clare: Üvegváros

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogy ​megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába – még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost – bármilyen áron?
A szerelem halálos bűn, és a múlt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739990 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997987 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
504 oldal · ISBN: 9789634578604 · Fordította: Kamper Gergely

9 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1197 tag · 1206 karc · Utolsó karc: 2023. április 15., 20:33 · Bővebben


Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Tessa Gray · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Sebastian · Lucian Graymark · Raphael Santiago · Valentine Morgenstern · Maia Roberts · Ragnor Fell · Jocelyn Fray · Max Lightwood · Hodge Starkweather · Aline Penhallow · Maryse Lightwood · Amatis Herondale · Samuel Blackwell

Helyszínek népszerűség szerint

Idris


Kedvencelte 876

Most olvassa 187

Várólistára tette 362

Kívánságlistára tette 505

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cassandra Clare: Üvegváros

„– Az emberek nem születnek jónak vagy rossznak. Talán hajlamosak rá, hogy ilyenek vagy olyanok legyenek, de az számít, ki hogyan éli le az életét. És hogy kik az ember barátai.”

Értékelést írni egy történetről, nem mindig a legkönnyebb feladat.
Számos szempontot átvizsgálok, de ha nem rögtön írom meg a könyv befejezte után, sose sikerül tökéletesre.
Nos ez, most is így lesz.

Ha van valami amit leszögeznék, az az, hogy jelen pillanatban úgy érzem a sorozat legjobb és egyben legesemény dúsabb darabját sikerült a kezemben tartanom.

Ahogy írni szoktam, itt is csak kapkodtam a fejem, minden lapon történt valami, még fel sem dolgoztam egy – egy részt, már kaptam a következő meglepetést.

Ez a világ minden hibája ellenére gyönyörű és annyira megnézném a valóságban is.

A szereplők egytől – egyig színes karakterek, számos árnyaltsággal. Még mindig nem tudok szerelembe esni egy srác iránt sem, de határozottan fejlődő képesek és értékelni tudtam minden egyes szint lépésüket.

Clary édes kicsi lányka, nem tudok rá másként nézni, néhol borzasztóan idegesített, de aztán, mint általában elengedtem ezt az érzést és próbáltam elfogadni olyannak amilyen.

Aki viszont tényleg felkeltette az érdeklődésem, és igen csak kedvemre való, Sebastian.
Remélem vele még találkozom, nagyon érdekes jellemvonásokkal rendelkezik….szinte sziporkázik a szememben.

Összességében nagyon izgalmas, határozottan jó humorú részt kaptam.

Továbbra is nagy kedvenc és ajánlom!

Naiva>!
Cassandra Clare: Üvegváros

Szerintem is ez a sorozat legjobb, legizgalmasabb része. Pörgős, akciódús, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet és a figyelmemet, pedig nem először olvastam. Jó volt újraélni, hogy miért is szeretem annyira Cassie világát, karaktereit írói stílusát. Vele olyan szinten elfogult vagyok, hogy talán, ha egy bevásárló listát írna, azt is olyan élvezettel olvasnám, mint az árnyvadászokról szóló történeteit. Ha szereted a YA és a természetfeletti könyveket, akkor ez a sorozat és kötet az egyik legjobb választás.

2 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Cassandra Clare: Üvegváros

Nagyon hosszu ideig olvastam, de nem azért mert rossz volt. Sajna nem sok idöm volt mostanában, pedig ez volt a legizgibb rész. Végre sok izgalom, harc, és Sebastian.Bár Clary még mindég nem a kedvenc föszereplöm Jace nagy kedvenc és egyre jobban megkedvelem Alac-et is. Magnusal nagyon jo páros.

GytAnett>!
Cassandra Clare: Üvegváros

Egyértelműen ez volt a sorozat eddigi legjobb kötete. Egyáltalán nem lehetett unatkozni!
Annyira pörögtek az események, hogy időnként nem igazán bírtam már követni, hogy mi van. Ez lehet, hogy amiatt volt, hogy éppen olvasási válságban szenvedek, és túl sűrűn kalandoznak el a gondolataim, nem tudom. Clary meg Jace időnként még mindig idióta, és ész nélkül cselekednek, de akkor nem is lenne ennyi bonyodalom. :D spoiler
Sebastiannal tényleg nem stimmelt valami, csodáltam, hogy egyedül Jace-nek volt szimpatikus. Nem bírtam, mert mesterkélten volt . Max… spoiler
Sokan mondják, hogy Magnus és Alec viszik a hátukon a sorozatot. Ezt a véleményt különösebben nem osztom, mivel nem szerepeltek olyan sokat, hogy igazán megismerhessem őket. Nem vitatom, valóban nagyon érdekes karakterek, és azt sem csodálom, hogy külön novellás sorozatuk van. Eddig teljesen semlegesek voltak számomra, de ebben a részben végre őket is sikerült megkedvelnem. :) Mondjuk Alecet mindig is bírtam. Csak halkan mondom: talán jobb fej, mint Jace. :D
Többeknél olvastam, hogy lehet Simont nem bírni? Szerintem lehet. :D Nem azt mondom, hogy nem kedvelem, de annyira kis semleges karakter. Semmitmondó. Ő is most jutott el nálam odáig, hogy előrelépett. :)
Az eseményekről meg nem írok semmit, mert annyira sok mindent történt, hogy egy hétig itt ülnék a gép előtt, mire mindenről írnék valamit. :)
Nem tudom, hogy ez eredetileg hogy mint volt tervezve, de annyira befejezett volt ez a történet ezzel a kötettel. Attól félek, hogy a maradék 3 rész már csak a hogyan húzzunk le még több bőrt a történetről?-projekt eredménye. Biztosan folytatni fogom, de kicsit félve fogok nekiállni.

Evelena P>!
Cassandra Clare: Üvegváros

Az eddigi legjobb rész!
Izgalmas, fordulatos, alig bírtam letenni, hosszú délutánokon át olvastam a kertben, míg le nem ment a nap.
Felfedeztük a nephilimek világát, ellátogattunk Idris-be, ahol felbukkant néhány új arc, köztük Sebastian.
De az eddigi szereplők is kitettek magukért, érdekes volt látni a szövetség alakulását, a cselszövéseket, a szerelemet, ami annyira szép volt ebben a könyvben (azért jobb néhány dolgot már előre tudni). Itt tényleg mindenki kitett magáért. Úgy szeretem Jace-t ebben a részben, de Magnus-t is nagyon.
Igazán bravúros lezárás lett volna, viszont jó, hogy a történetnek itt még közel sincsen vége.

Fangirl033>!
Cassandra Clare: Üvegváros

„Ha valakinek esetlen nem annyira jött be az első és a második rész, akkor csak ajánlani tudom, hogy megéri folytatni a sorozatot, mivel az Üvegváros minden volt, csak unalmas és vontatott nem: Sokkal több izgalmas csatajelenet volt, a karakterfejlődésen is nagy volt a hangsúly, a szerelmek végre kibontakoztak… és természetesen a humoros részek sem maradtak el, viszont nem ez volt most a fő mozgatórugója a történetnek, a könyv sokkal inkább fókuszált a komolyabb jelenetekre, de ez ne riasszon meg senkit, pont ettől volt jó a sztori. :)”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.com/2018/06/cassand…

raczlilian P>!
Cassandra Clare: Üvegváros

Cassandra Clare felülmúlt mindent, mindent ebben a részben. Én… én nem is tudom, mit mondjak, írjak hirtelen.
Igazság szerint nem először olvasom ezt a könyvet, sőt, mégis olyan szinten elvarázsolt már megint, hogy komolyan, el sem hiszem. A gyomrom a teljes 500 oldal alatt görcsben volt és vártam a pillanatot, amikor végleg fellélegezhetek, de nem; egyszerűen nem volt ilyen.
Elképesztő, hogy mennyire be tud szippantani, el tud varázsolni, fel tud csigázni vagy dühíteni, egyszerűen hihetetlen, hányféle érzelmet képes kicsikarni belőlem még akkor is, amikor teljesen üresnek gondolom magam épp akkor.
Valentine alakját továbbra is zseniálisnak tartom, és azt hiszem, hogy nem sok ilyen remekül kidolgozott karakterrel, ilyen tökéletes gonosszal találkoztam eddig, pedig nem egy, nem két komplett történet áll a hátam mögött. Tulajdonképpen az tetszik benne a legjobban, ami teljesen világosan meg is van fogalmazva a könyvben: ez az ember úgy gondolja, hogy amit tesz, az helyes és ezzel ő jobbá akarja tenni ezt a bizonyos világot, így hát ő saját magát jófiúnak látja.
Amit szintén nagyszerűnek találok, az az, hogy igazából sosem mondhatjuk azt, hogy a Klávé jó, Valentine pedig rossz… mert igazából mindkét elem romlott, és ezt egymásban látják is; önmagukban nem veszik észre. És ez a baj.

Clary és Jace.
Tökéletes.
Annyira, de annyira…

„Szeretlek, a halálom napjáig szeretni foglak, és ha van élet a halál után, akkor is szeretni foglak.”

12 hozzászólás
gabriel93>!
Cassandra Clare: Üvegváros

Na
Először is Simon frankó gyerek. Még mindig hiszem, hogy együtt kell, hogy legyen Izabellel.
Magnus Alecel valami felháborítóan fantasztikusak.
Aztán Hodge, na ő úgy járt, ahogy megérdemelte.
A Klávét én is utálom, osztom Valentine gondolatát vele kapcsolatban.
Luke a kedvencem.
Másodszor: nagyon jó a sok csihi-puhi. És a bele szőtt romantika.

Alig vártam a horrorisztikus császármetszést. Valahol a közepétől azért már tiszta volt, hogy az is lesz benne.
És jött a nagy bumm, az ugye ugye én tudtam, hogy nem lehetnek egy vérből. És vuálá…

És minden megoldódni látszik. A jó győz a rossz felett. Mindenki kibékül mindenkivel. Teljes a happy and.

Könyvmolykisasszony>!
Cassandra Clare: Üvegváros

VALAKI KÖVEZZEN MEG, hogy én ezt ilyen lassan olvastam el! Egyáltalán nem azt tükrözi, amit közben éreztem. Mert sikerült beleszeretnem! <3
Elejétől a végéig imádtam, sejtettem, és kiderítettem benne dolgokat, együtt izgultam a szereplőkkel, és végül minden olyan happy end lett, félek folytatni a negyedik résszel.
Sebastian bűzlött, később sikerült is meggyűlölnöm.
Tetszett az egész sorozatban eddig, hogy az 1. részben a lényeg a humoron van, a 3.-ban az érzelmeké, titkolózásé, rejtélyé a főszerep, a 2.-ban pedig mindent visszakapok Cassietől, gratulálok, és köszönöm!
…de egyszerűen és röviden megragadott, magába szívott, és letaglózott. Annyira, de annyira romantikus! :)

9 hozzászólás
dagikám>!
Cassandra Clare: Üvegváros

Ez érdekesebb rész volt,mint az első kettő. Vagy legalábbis kevésbé idegesítő. Szerencsére kevés közös jelenet volt Jace-szel és Clary-vel. Rájöttem így a 3. rész végére,hogy ha Clary nem lenne ennyire ellenszenves,vagy ha nem szerepelne benne, még folytatnám is,de így elég ennyi belőle.
Maga az eseménysorozat izgalmas volt,mindig akadt valami titok,amire fény derülhetett.


Népszerű idézetek

kikisz96>!

– Azt mondtad, sétálni mész! Milyen séta az, amelyik hat óráig tart?
– Hosszú?

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
8 hozzászólás
Fummie>!

– És ne villogtasd itt nekem a szemfogaidat! Ideges leszek tőle.
– Jó – mondta Simon. – Ha tudni akarod, miért van, elárulom, hogy dől rólad a vérszag.
– A kölnim. Eau de Friss Sérülés.

144. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Simon Lewis
Kim_H_Angel>!

– Nem igaz, hogy nem bírom – tiltakozott Simon. – Persze eleinte tényleg gyűlöltem. Olyan arrogánsnak és magabiztosnak tűnt, te pedig úgy viselkedtél, mintha ő fingotta volna a passzátszelet…

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Simon Lewis
1 hozzászólás
Ailey>!

– Az emberek nem születnek jónak vagy rossznak. Talán hajlamosak rá, hogy ilyenek vagy olyanok legyenek, de az számít, ki hogyan éli le az életét. És hogy kik az ember barátai.

275. oldal

1 hozzászólás
kikisz96>!

– Neked sosem jutott eszedbe, hogy Alec valamelyik előző életében egy öregasszony lehetett kilencven macskával, és folyton a környékbeli gyerekekkel kiabált, hogy kotródjanak a pázsitjáról? Mert nekem igen – mondta Jace, mire Aline felkacagott.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood
1 hozzászólás
borostyan P>!

Jace nem vette le a szemét Simonról. A tekintetében izzott a düh, meg még valami, amitől Simonnak kedve támadt fejbe vágni egy a keze ügyébe kerülő tompa tárggyal. Például egy kisebbfajta teherautóval.

43. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Simon Lewis
Cheril>!

– Figyelj, oka van, hogy idehívtalak. Utálom, hogy ezt kell mondanom, vámpír, de valami összeköt Bennünket.
– A totál menő haj? – kérdezte Simon, de ő sem tudta beleélni magát.
Volt valami Jace arcában, amitől egyre feszültebb lett.
– Clary – mondta Jace.
Simont felkészületlenül érte a lány említése.
– Clary?
– Clary – ismételte Jace. – Tudod, alacsony, vörös hajú, hisztis.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Simon Lewis
xoxo_ivett>!

– Nem minden rólad szól, Jace – vágott vissza dühösen Clary.
– Könnyen lehet – bólintott a fiú –, de el kell ismerned, hogy a legtöbb dolog igen.

295. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
Ailey>!

– Clarissa – szólította meg –, látom, a vámpírt is elhoztad magaddal. Ha kicsit lenyugszanak a kedélyek, muszáj lesz elbeszélgetnünk róla, hogy milyen háziállatokat érdemes tartani.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Simon Lewis · Valentine Morgenstern
2 hozzászólás
Kim_H_Angel>!

– Nem érdekel, ki az édesanyja – közölte Magnus. – Nem állíthattok csak úgy be hozzám, ha nem jelentkeztetek be előre. Gyertek vissza később! A jövő március megfelelne.
– Március? – nézett rá elborzadva Sebastian.
– Igazad van – bólintott Magnus. – Akkor sokat esik. Mit szóltok a júniushoz?

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Magnus Bane · Sebastian

Népszerű triviák

BrigiMoly P>!

„…az Alecet alakító Matthew Daddario eredetileg Jace szerepére jelentkezett, és amikor Cassandra megnézte a jelölteket, egyből úgy érezte, hogy ő a tökéletes Alec, amit közölt is a kreátorokkal. A többi már történelem!”

[sorok-kozott.hu]

Kapcsolódó könyvek: Cassandra Clare: Csontváros · Cassandra Clare: Hamuváros · Cassandra Clare: Üvegváros · Cassandra Clare: Bukott angyalok városa · Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Cassandra Clare: Csontváros
Cassandra Clare: Hamuváros
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Bukott angyalok városa
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Kapcsolódó alkotók: Cassandra Clare

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Végzet Ereklyéi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tracy Wolff: Sóvárgás
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Danielle Paige – Kass Morgan: A hollók
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Karen Lynch: Rendíthetetlen