Raphael ​Santiago megmentése (Bane krónikák 6.) (Árnyvadász univerzum) 646 csillagozás

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

Az 1950-es évek New Yorkjában egy kétségbeesett anya felfogadja Magnust, hogy kutassa fel eltűnt fiát, Raphaelt. De ha elő is kerül, vajon meg lehet még menteni a fiút?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738528 · Fordította: Kamper Gergely

Magnus Bane · Raphael Santiago · Ragnor Fell

DarknessAngel>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

Raphael most nagyon meglepett. A Végzet Ereklyéiben is később sikerült nagyon megkedvelnem, de látni, hogy hogyan kezdődett az egész… Nagyon meghatódtam az igyekezetén, valamint, hogy Magnus is milyen rendesen viselkedett vele. Ez most nagyon jó volt. ^-^

Orsi999>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

A novella sorozatnak talán erre a részére voltam a legjobban kíváncsi. Imádtam Raphael beszólásait és nagyon tetszett, hogy megismerhettük a teljes történetét. Nagyon erős és kitartó volt, aminek meg is lett az eredménye.

Nikolett0907 P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

„A szeretet nem győz le mindent. Az is megtörténhet, hogy a
szeretet elmúlik. Mindent el lehet venni az embertől, amíg már
más sem marad neki, csak a szeretet, de aztán azt is el lehet
venni tőle.
Mindezek ellenére Magnus tudta, hogy a szeretet lehet az
utolsó reménysugár, a csillag, ami helyes irányba navigálhatja
őt. Még ha ki is alszik egy fény, nem szabad elfelejteni, hogy
valaha ragyogott.”

Meglepően jó volt ez a rész, talán a legjobb novella, amit volt szerencsém eddig olvasni a sorozatból. Rövidsége ellenére tartalmas volt mind eseményileg, mind érzelmileg. Olyan mélyre áshattam Raphael „lelkébe”, amennyire akartam és pont ezért nagyon szerethető lett a számomra.

Könyvmolyképző, Szeged, 2014
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738528 · Fordította: Kamper Gergely
christine I>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

Hm, cserediákosságom alatt teljesen megfeledkeztem arról, hogy befejezettnek jelöljem.
Eddig ezt a részt érzem a legerősebbnek, úgy történetileg, mint karakterileg. :) remélem, megmarad ez a szint :)

Deziréé>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

Végre!! Erre a kötetre végre tudom mondani, hogy tetszett.
Régebben volt egy vámpíros korszakom, akkor mindig csak a vámpíros könyveket olvastam, most így jól esett egy rövid kis történet erejéig visszatérni a vámpírok világába.

csillagka>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

Egy rossz hír: 20 perc bosszankodás.
Egy net-es beszólás: 30 perc önmarcangolás.
Egy nem csúszó könyv: 2 óra szenvedéses kényszer. (utána)
Egy jó könyv felbecsülhetetlen, minden másra ott van Magnus Bane.

Camelia>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

Eddigi legjobb Magnus Bane könyv. Talán ez volt amit a leggyorsabban, és legnagyobb élvezettel elolvastam.
Nem mondhatni, hogy izgalmas volt, mert annyira nem. Ez inkább azért volt szórakoztató, mert ismerős karakterek kerültek a képbe.
Raphaelt mindig is ellenszenves karakternek találtam a Végzet ereklyéibe, de ígérem innentől más szemmel fogok rá nézni.
Nem hittem el komolyan hogy ezzel a szerencsétlen fiúval mi történt. Szerencséje volt legalább, hogy a mindig segítőkész Magnus ott volt.
Nagyon vicces volt ez a rész. Főleg Magnus néhány beszólása miatt, és persze Ragnor Fell is sokat segített a könyv hangulatán.
És néha még Raphaelnek is voltak vicces megnyílvánulásai :)
Remélem lesz még hasonlóan jó Magnus Bane kötet. :)

Szilvi00 P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

Ilyen hullámzó sorozathoz is régen volt szerencsém! Ezúttal egy kifejezetten jó részhez érkeztem, hála Magnus új hivatásának. Raphael Santiago vámpírrá válásának történetét végig élvezettel, néha meghatódva olvastam. Magnus pedig talán ebben a részben mutatta meg a legszerethetőbb oldalát.

Pillecukorkám>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

Én eleve imádtam így valami miatt Raphaelt! Azt nem tudom miért,de nagyon imádtam! És most,hogy egy kicsit bele leshettünk a múltjába az nekem nagyon sokat jelentett! Nem mintha annyira nagyon kíváncsi lettem volna rá! ÁÁÁÁÁÁ nem is! Nem nem soha! :D

Bajnoczianna>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése

Kelően izgalmas történet volt ez nekem. Még a néhol morbid jelenetekkel sem volt igazán problémám valahogy ez is hozzá tartozik ehhez a világhoz.

Éva_Lívia>!

Tündérekhez menj, ha vámpírokról akarsz pletykálni, vérfarkasokhoz, ha tündérekről akarsz pletykálni, a vérfarkasokról viszont ne pletykálj senkivel, mert le akarják majd harapni az arcodat. Ez volt Magnus mottója.

Ancsy96>!

Magnus gyakran gondolt rá ,hogy beszerez egy háziállatot, de az soha fel nem merült benne, hogy egy duzzogó tinivámpír lesz az. Az jutott eszébe, hogy ha egyszer megszabadul Raphaeltől, kerít egy macskát. És annak a macskának minden évben születésnapi bulit rendez majd.

Zsó917>!

– Tetszik nekem – mondta. – Elég rámenős, pedig olyan különcnek tűnik. Érti, hogy mondom?
– Bocsánat, sajnos megsüketültem a döbbenettől, hogy bárkinek is tetszhet Raphael.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Raphael Santiago
Nikii9125>!

– Jaj , Magnus! – Ragnor zöld kezével eltakarta a szemét. – Jaj , ne , ne!
– Mi van? – kérdezte értetlenül a másik boszorkánymester.
Ragnor hirtelen leengedte a kezét .
– Nem , természetesen semmi gond. Én voltam ostoba. Vámpír. Talán ha tizennégynek néz ki . Hány éves vagy? Lefogadom , hogy idősebb mint bármelyikünk. Haha!
Raphael úgy nézett Ragnorra , mintha a boszorkánymester elvesztette volna az eszét. Magnus üdítőnek találta az érzést , hogy a fiú a változatosság kedvéért végre valaki másra mered így.
– Mostanra betöltöttem volna a tizenhatot. – felelte lassan Raphael.
– Jaj, Magnus! – nyögött fel Ragnor – Ez gusztustalan! Hogy tehetted? Talán nincs ki mind a négy kereked?
– Mi van? – ismételte meg a kérdést Magnus.
– Megállapodtunk , hogy tizennyolcnál húzzuk meg a határt – felelte Ragnor. – Te, Catarina és én megesküdtünk egymásnak.
– Nos … Hoppá! Te azt hiszed , hogy én Raphaellel járok? Raphaellel? Nevetséges! Ez…
– Életemben nem hallottam ennél gyomorforgatóbbat.
Raphael hangja a mennyezetig emelkedett. Valószínűleg odakint az utcán is hallották.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Ragnor Fell · Raphael Santiago
perpetua P>!

– Szerintem máris elég erős vagy – mondta Magnus. – És elképesztő az önfegyelmed. Gondolj bele, milyen sikeresen elnyomod magadban az irántam érzett rajongásodat is.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Raphael Santiago
Szofi_15>!

– Tudod, hogy néha órákat tölt a fürdőszobában? – mondta tovább a magáét könyörtelenül Raphael. – A hajára pazarolja a varázslatait. A hajára!
– Imádom a srácot! – jelentette ki Ragnor.
Hát persze hogy imádta. Raphaelnek meggyűlt a baja a világgal általában, személy szerint Magnust előszeretettel sértegette és igencsak felvágták a nyelvét. Nyilvánvalóan Ragnor lelki társa volt.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Ragnor Fell · Raphael Santiago
zsiina>!

Még ha ki is alszik egy fény, nem szabad elfelejteni, hogy valaha ragyogott.

art3mis>!

– Soha nem kötődöm a nephilimekhez! – tiltakozott Magnus.
Ragnor köhögni kezdett, és két köhögés közepette mintha azt a szót bökte volna ki, hogy „Herondale.”
– Vagyis – szólt Magnus – szinte soha.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Ragnor Fell
Szelén>!

– Nálad ezerszer jobb emberek küzdöttek azért, hogy elnyerhessék a szívemet – dünnyögte Magnus. – Párbajoztak értem! Valaki egyszer még a tisztességemért is meg akar vívni, bár kicsit kínos volt, mert az már akkor sem volt rég sehol.

lutza>!

A szeretet nem győz le mindent. Az is megtörténhet, hogy a szeretet elmúlik. Mindent el lehet venni az embertől, amíg már más sem marad neki, csak a szeretet, de aztán azt is el lehet venni tőle.

Népszerű triviák

Bane krónikák sorozat · Összehasonlítás