Az ​árnypiac kísértetei (Árnyvadász univerzum) 287 csillagozás

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Az ​árnypiac tündérek, vérfarkasok, boszorkánymesterek és vámpírok találkozóhelye.

Az alvilágiak mágikus tárgyakat adnak-vesznek, sötét üzleteket kötnek, és a nephilimek elől gondosan rejtegetett titkokat rebesgetnek. Két évszázadon át rendszeresen megfordult itt más is – egy vendég a Csontvárosból, az árnyvadászok világának szívéből. Néma testvérként Zakariás a nephilimek törvényeire megtartására esküdött fel. Valaha azonban Jem Carstairs néven árnyvadász volt, örök szerelme pedig egy boszorkánymester, Tessa Gray. Jem az évek hosszú során számos város árnypiacán keres egy relikviát a múltból.

Kövesd Jemet, és miközben az eseményekhez az árnypiacokon zajló sötét ügyletek szolgáltatják a hátteret, olvashatsz Anna Lightwood kudarcra ítélt szerelméről, Matthew Fairchild nagy bűnéről és Tessa Gray tetteiről a világháborúban.

Valentine Morgenstern vásárol egy lelket a piacon, az ifjú Jace Wayland pedig szerető otthonra lel.

Valahol, valamelyik piacon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
648 oldal · ISBN: 9789635610990 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
648 oldal · ISBN: 9789635611003 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
648 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577782 · Fordította: Kamper Gergely · Illusztrálta: Davood Diba

2 további kiadás


Enciklopédia 166

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Will Herondale · Jem Carstairs · Alexander (Alec) Lightwood · Tessa Gray · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Julian Blackthorn · Sebastian · Charlotte Branwell · Raphael Santiago · Henry Branwell · Gideon Lightwood · Gabriel Lightwood · Tiberius Blackthorn · Cecily Herondale · Kit Rook · Valentine Morgenstern · Zakariás testvér · James Herondale · Matthew Fairchild · Catarina Loss · Livia Blackthorn · Ragnor Fell · Church · Jocelyn Fray · Lucie Herondale · Helen Blackthorn · Lily Chen · Anna Lightwood · Max Michael Lightwood-Bane · Woolsey Scott · Néma Testvérek · Rafael Santiago Lightwood-Bane · Alastair Carstairs · Max Lightwood · Aline Penhallow · Robert Lightwood · Tündérek Udvarának Királynője · Christopher Lightwood · Maryse Lightwood · Thomas Lightwood · Bat Velasquez · Miau Ce-tung · Wilhelmina Carstairs · Ash / Hamu · Ariadne Bridgestock · Énókh testvér · Johnny Rook · Rosemary Crow · Céline Montclaire · Charles Buford Fairchild · Elliott · Elyaas · Emilia nővér · Hypatia Vex · Janus · Joaquín Acosta Romero · Juliette · Manuel Casales Villalobos · Roland Herondale · Rosemary Herondale · Sir Arthur Conan Doyle · Stephen Herondale · Zara Dearborn

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · London · New York · Csontváros · Üvegváros · Los Angeles · árnypiac · Solomancia · Spirális Labirintus


Kedvencelte 34

Most olvassa 35

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 195

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Első nyolc novella elolvasva, és én egyszerűen képtelen vagyok nem szereti mindegyiket! Annyira jó volt újra visszatérni Matthew-hoz, aki egy igazi energiabomba, most mégis egy szomorúbb történetet kaptunk. Nagyon sajnáltam, hogy megvezették, hogy kételkedett a családjában, és ez lett a vége :(
Anna Lightwood novellája viszont már sokkal pozitívabb, reményt keltőbb volt. Cecily és Gabriel nagyszerű szülők. Tetszik, hogy Cassandra könyveiben mindig vannak LGBT szereplők.
Jem részei is mindig tetszettek. Ahogy kutat az eltűnt Herondalek után, ahogy próbál önmaga maradni, nem felejteni…
Jace szüleiről érdekes volt olvasni. Főleg az anyukájáról, aki szerintem ha lett volna rá esélye, jó anya lett volna.
Amit nagyon sajnálok, hogy pont a fiatal Jace-ről, Alec-ről és Izzy-ről szóla novella lett rövid. Pedig úgy olvastam volna még róluk többet is. Iszonyat cukik voltak. Főleg Alec♡
És ha már Alec… az ő része volt természetesen a csúcs! Ahol ő és Magnus jelen van a többiek labdába se rúghatnak. Aaaannyira, de aaannyira imádom őket❤ Olyan jó arról olvasni, hogy milyen nagyszerűen alakul az életük, hogy mennyire szerelmesek. Max és Rafael pedig igazi cukorborsók!
Kit sorsára most már csak még inkább kíváncsi vagyok. Szegény srác, rá is aztán nem semmi út vár. A Jem-Tessa részek szépek voltak. Most is sikerült meghatniuk.

…Az Éjsötét királynő után, befejezem a másik két novellát is…

Na jó, a 9. novella is érdekes volt, kis ízelítő Ty életéről a spoiler. Az utóbbit még kicsot szoknom kell. Eléggé elszomorító, hogy ez történt. Vagyis, hogy Ty ezt tette, de mit lehet tenni.
Az utolsó novella viszont… OMG! spoiler Jem és Tessa ellenben iszonyat édesek♡ Olyan jó őket végre boldognak látni. Az pedig, hogy Kit is velük van csak még jobb! Imádom *-* spoiler

1 hozzászólás
kellyolvas P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Mivel az Éjsötét királynő kapcsán már teljesen elmerültem az árnyvadász univerzumban (közvetlenül előtte olvastam), rendkívül jólesett még tovább maradni a kedvenceim között. Annak idején a Pokoli szerkezetek kapcsán természetesen már megismertem Jem-et, de mindig is Will pártján álltam a szerelmi háromszögükben Tessával. Számomra csodálatosan, inkább más szóval mondva felemelően ért véget az a sorozat, ahogy Cassie megírta, nekem az tökéletes volt. De mindig is vágytam rá, hogy megtudjam, hogyan teltek Jem és Tessa számára azok az évek, míg egymásra találtak évtizedekkel később, egy teljesen új korban. Részben ennek örültem a legjobban ezekben a novellákban, hogy újra és újra feltűntek benne és sok csodás jelenettel ajándékoztak meg a különböző szerzők. Megmagyarázhatatlanok az érzések, amik bennem kavarogtak az olvasás során, annyi mindent kellett átélnem az ő kapcsolatuk során. Élménydús volt a fejlődésük, a belső változásaik, a sok különböző érzelmi szál, ami külön-külön is próbára tette őket.
A novellák persze leginkább arról szóltak, hogyan maradt életben és hogyan bujkált végig csaknem két évszázadon át egy Herondale vérvonal, amiről Jem tudomást szerzett és Willre való tekintettel kötelességének érezte felkutatni és biztonságba helyezni őt.
Minden egyes novella hozzáadott valamit az eddigi élményeimhez, rengeteg titokra fény derült, és bizony elő fogom még venni ezt a gyűjteményt a következő regény megjelenéséig, mert idő kell megemészteni ennyi információt. Némely rész lelkileg kiborító volt ugyan, de összességében a szeretet megint győzedelmeskedett. Úgy tudott Tessa és Jem boldog lenni, hogy nem vettek el Will emlékéből egy hajszálnyit sem. Ezt nagyon értékelem a szerzőkben, akik csodálatos munkát végeztek.
Részletesebben a novellákról a blogon:
http://www.kellylupiolvas.com/2020/03/cassandra-clare-s…

3 hozzászólás
Szücsi>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Az árnyvadász világba mindig öröm visszatérni. Olyan mintha haza találna az ember. Én legalább is mindig így érzem, valahányszor újra olvashatok az én kedvenc árnyvadászaimról.
A novellák igen sokszínűek. Bár az utolsó számomra is kissé zavaros volt, a legtöbb tetszett. Leginkább azok a novellák tetszettek amik az 1900as évek elején játszódtak, tehát Willékről és a gyerekeikről szólt. És persze nem szabad kihagynom Alecék novelláját. Az egy nagyon aranyos rész volt, sokszor megmosolyogtam és közben még jobban megkedveltem Lilyt is. Imádtam a dilis beceneveit.
És bár Jem sose volt nagy kedvencem (én Will párti vagyok❤), örülök hogy végül boldog lett Tessával spoiler
Szerintetek Magyarországon is van ilyen árnypiac, és ha igen akkor azt vajon hol találom? Szívesen ellátogatnék oda én is :)

deen>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

A novellák mindig valami kedves kis pluszt adnak a már ismert sorozatokhoz. Külön öröm volt számomra, hogy most Jem a közös szereplő mind a tíz novellában és az ő néma testvérré válását is nyomon követhetjük, ami így olvasva azért nagyon nehéz lehetett neki. Folyamatosan küzdött, hogy ember maradjon és mindvégig csak egy ember miatt ment tovább és tovább, Will miatt, akinek megígérte, hogy vigyáz Tessára. Egészen a kezdetektől 1900-as évek elejétől 2013-ig követhetjük nyomon Jem útját, ami azét elég kalandosra sikerült. Körülötte minden történetben megjelennek ismert vagy még kevésbé ismert szereplők, az ő életük elevenedik meg egy egy történetben. Nem tudnék olyat mondani, ami nem tetszett, de volt kedvencem: Alec és Magnus még mindig az etalon. Aranyosak és ez a történet róluk rávilágított arra, hogy Alec valójában mennyire jó ember és árnyvadász. Az utolsó novella egy kicsit fura volt, de gyanítom előbb-utóbb meg lesz rá a magyarázat. Jó volt ismét belemerülni ebbe a világba.

kocybaba P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Már 6 hosszú éve annak, hogy a Pokoli szerkezeteket olvastam, mégis élénken él bennem a Will-Tessa-Jem trió, úgy beleégtek az agyamba. Még egy hozzájuk hasonló szerelmi háromszöggel azóta sem találkoztam, és hogyha bármelyikőjük is szerepel valamiben, azt ki nem hagynám. Így nem is volt kérdés, hogy ennek a könyvnek nekiállok, hisz a novelláknak Jem volt az egyik közös nevezője és minden kis infót fel akartam csippenteni róla. Az első oldaltól kezdve csak arra vágytam, hogy Tessaval újra együtt láthassam őket, de addig küzdelmes volt út néma testvérként. Jemnek meg kellett harcolnia az érzéseiért, a vágyaiért, hogy ne szálljon el belőle az élet, az emberség utolsó cseppje is. Fájdalmas volt belegondolni a sok-sok évbe, de a novellák szépen vezettek át rajtuk hol ismertebb, hol kevésbé ismert szereplőkkel karöltve. Mindegyik nagy név képviseltette magát és ezenfelül még ott volt az elveszett Herondale-k évtizedeket átívelő rejtélye, valamint az árnypiacok kavalkádja is. A legkitűnőbb az összesből nem más, mint Magnus és Alec novelláját volt, míg a legutolsó pedig irtó felemás lett spoiler, de ez megbocsájtható a többi mellett. Mert Jem és Tessa újra megremegtették a szívemet, mert általuk ott volt Will, és felidéztek, hogy miért is szerettem meg anno az árnyvadászokat.

Ashriver>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Annyira hiányzott már Cassandra Clare történetvilága és el is feledtem, hogy mennyire szeretem. Te jó ég, én végig óriási vigyorral a képemen olvastam, és jó párszor bizony a szemeimet törölgettem. Felkavarodtak bennem a régi érzések, az öröm és a bánat, a nosztalgia. Nem hiszem el, hogy ennyire hiányzott. Most már tényleg itt az ideje újraolvasni a régi kedvenceket.

schesztiஐ P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Úgy olvastam, ahogy kellett, hogy ne spoilerezzek el magamnak semmit, de a szívem könnyebb volt az első 8 novellánál, mint a könyv végén – bár ez ugye részben az Éjsötét királynőnek köszönhető.

Szerettem újra Cassie sorait olvasni; olyan hosszú idő után végre újra árnyvadászok között lehettem. :) Sikerült az illusztrációkkal gazdagított kötetet beszereznem, így duplán repes a szívem, hogy a polcomon tudhatom.

A novellák kiegészítik mindazt, amit eddig Jem és Tessa életéről tudtunk, sok-sok olyan jelenetet elevenít meg, amikről csak alapinfókat kaptunk eddig. Nem érzem soknak, feleslegesnek egyik történetet sem, épp úgy szeretem, ahogy a Bane krónikák vagy a Történetek az Árnyvadász Akadémiáról egyes részeit.

turanett P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

10 novellával lehettem gazdagabb. Újra bele csöppenhettem a kedvenc hőseim történeteibe. Mindenkiből kaptam valami pluszt. Hol kevesebbet, hol többet. Az árnyvadász világból az én nagy kedvencem A pokoli szerkezetek. Ezért is örültem ennek a könyvnek, mert főleg sok Jam és Tessa történeteket kaptam. De Alec és Magnus sem maradhatott el. Végre megtudtam, hogy Rafe, hogy is került hozzájuk. Nem utolsó sorban végre Ash történetét is megismerhettem. Viszont ennek a könyvnek az olvasását az Éjsötét királynő olvasása után ajánlom. Elég sok poént lelő. :)

ƨɔɴом P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Szeretem ezeket a gyorsan haladós kis novellás gyűjteményeket.
Mindegyik történetnek megvolt a maga súlya, de talán az utolsó etap volt az amivel igazán tudtam azonosulni és igazán tetszettek.
Tessa és Jem kis szösszenete igazán aranyosra sikeredett spoiler
Janus novellája volt az amivel még mindig nem tudok mit kezdeni, az alig pár napja olvasott Éjsötét Királynő után meg végképp nem. Mondjuk azért áldom magam, hogy ezt hagytam a végére az olvasási listában, így halvány fogalmam volt az egészről. Ettől eltekintve abszolút nem örülök neki.
Na de a novellák közül számomra a legkedvesebb Az elveszett ország c. novella volt. Max a legédesebb kis krapek a világon, és Magnus meg Alec a legcukibb szülők *-*
Kiakadt a cukiságmérőm teljesen :D
Rafe is haláli kis forma és annyira jó volt az egészet végig olvasni.
Édes volt, és vicces, ugyanakkor a Buenos Aires-i küldetés, pedig a maga nemében izgalmas volt.
Talán ezen a novellán nevettem a legtöbbet is, Cassie humora még mindig zseniális, plána ha olyanokról ír, akit érezhetően szeret és Magnus&Alec párosa ilyen. Róluk szerintem még száz novella is kevés lenne… :)
Lily volt még számomra a kis színfolt, róla is teljesen nyugodalommal olvasnék még sokkal többet, elég vicces volt már maga a megjelenése, hát még a beszólásai :D

Sheila_7 I>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Mi mást is adhatnék rá, mint 5 csillagot? Pedig, ha lehet, az égről is lehoznám az összeset.

Cassie sok-sok történeten keresztül előbb szétdöfködte a szívemet, aztán kitépte, megtaposta, áthajtott rajta ezernyi csatamént, ugrált rajta, összezúzta, porította, összefoltozta. Mindezt miért? Hogy Az árnypiac kísérteteivel az elejéről kezdje az egészet.

Imádtam!
Jemet, Willt, Alecet, Magnust,Jace-t, Lily-t és Tessán kívül mindenki mást.
Kínozz még, Cassie! :D

Ui.: Az első nyolc novellát azok is bátran olvashatják, akiknek hozzám hasonlóan még kimaradt a TDA.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Belle_Maundrell>!

– Ó, igen! – Lily megint jókedvre derült. – Nagyon várom, hogy lássam, hogy érzi magát a világ legszexisebb árnyvadásza.
– Kösz, jól vagyok – mondta Jace.
Lily dobbantott a lábával.
– Senki sem rólad beszél, Jason. Vagy hallottad talán azt a kifejezést, hogy „magas, sötét hajú és jóképű”?
– Elég régimódi dumának tűnik – jelentette ki Jace. – Úgy hangzik, mint valami, amit azelőtt mondtak, hogy én megszülettem volna.
[…]
– Rengeteg szexis árnyvadász van – mondta Elliott. – Pont ez a lényegük, nem?
– Nem – felelte Alec. – Démonokkal harcolunk.
– Ja, tényleg – nyugtázta Elliott.

366. oldal, Az elveszett ország

Ancalimë P>!

– Tudja Will bácsi, hogy Londonban vagy? – kérdezte Matthew. – Találkozol vele? Ha Will bácsi megtudja, hogy Londonba jöttél, és nem látogattad meg, én meg közben tudtam róla, akkor nekem annyi. Nem élem meg a felnőttkort. Férfiasságom szépséges virága idejekorán hervad el. Gondolhatnál az elkerülhetetlen halálomra, Jem bácsi, de tényleg.

21. oldal, Hosszú árnyékok

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Matthew Fairchild
Belle_Maundrell>!

– Várj! Gyerekek? Többes számban? – kérdezte Alec, aztán egy pillanattal később ő is meghallotta azt, amit Magnus: apró lábak óvatos lépteit Max szobája felől.
– Az a kis pokolfajzat! – dörmögte Magnus. – Nyolc mesét olvastam neki.
– Magnus!
– Mi van? Én mondhatom rá. Csak te nem, mert az pokolian érzéketlen lenne.

469. oldal, Az elveszett ország

Belle_Maundrell>!

Az ezüst köd valamelyest szertefoszlott, és már láthatta a csápjait duzzogva lógató Elyaas démont a pentagramma belsejében.
– Gyermek! – sziszegte Max felé. – Nem tudod, milyen sötét vérvonal a tiéd. Természetednél fogva hajlasz a gonosz felé. Állj mellém, lelenc a Pokolból, a dáridóimon…
– Ultra Magnus a bapám! – jelentette büszkén Max. – Apuci meg árnyvadász.
Alec gyanította, hogy a kisfiú az egyik játékáról szedte az Ultra Magnus nevet. Magnusnak láthatóan tetszett a dolog.
– Ne vágj a szavamba, amikor sötét démoni gyönyöröket ígérek neked! – morogta zsémbesen Elyaas, a démon. – Miért vágsz folyton a szavamba?
Max egészen felvillanyozódott , amikor meghallotta azt a szót, hogy „démoni”.
– Jace bácsi szerint megölünk minden demint – tudósított vidáman. – Minden demint!
– Nos, gondoltál már rá, hogy ez a te Jace bácsid meglehetősen goromba ember? – érdeklődött a démon. – Folyton leszurkál mindenkit, és gunyoros megjegyzéseket tesz.
Max mérgesen ráncolta a homlokát.
– Jace bácsit szeretem. Deminokat utálom.
Magnus a szabad kezével fogott egy filctollat, és újabb áfonyát rajzolt egy táblára, ezzel jutalmazván Maxet, amiért sikerrel ellenállt a mai démon csábításának. Ha Max szerzett tíz áfonyát, maga választhatta meg a jutalmát érte.

351-352. oldal, Az elveszett ország

Belle_Maundrell>!

A legjobb tükör mindig azoknak az arca, akiket a legjobban szeretünk. Megmutatja a saját boldogságunkat, a saját fájdalmunkat, és segít mindkettővel megbirkózni – mert egyedül viselni bármelyiket is olyan, mintha az emberen özönvíz söpörne át.

172. oldal, Ismerkedés a veszteséggel

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Belle_Maundrell>!

– […] Aki azt állítja, hogy a nők gyengék, az attól fél, hogy túl erősek.

374. oldal, Az elveszett ország

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · nők
Belle_Maundrell>!

Alec Lightwood szunyókált, mert a parabataiával előző éjjel végig kupor démonokkal harcoltak, és Jace Herondale, aki a nephilimek között a stratégia nagymestereként tett szert hírnévre, a jelek szerint úgy gondolta, hogy a „nagyjából tucatnyi démon” viszonylag korrekt becslés az egészen pontosan harminchét démonra. Alec már csak dühből is megszámolta őket.

349. oldal, Az elveszett ország

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
shadowhunter1975 P>!

Alec bánatosan pillantott Jemre tágra nyílt kék szemével. Egészen olyan volt, mint Will, de nem Will volt, ahogy Jace sem volt az. Soha senki nem lehet Will.

405. oldal, Az elveszett ország

Belle_Maundrell>!

– […] Gondoltam, elkísérlek egy darabon, parabataiom.
Meddig? – kérdezte Jem.
Will elmosolyodott.
– Ezt meg kell kérdezned? Veled tartok, ameddig csak lehet.

64. oldal, Hosszú árnyékok

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalnyár
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Richelle Mead: A halál csókja
Csóti Lili: Hetedvérig
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Joss Stirling: Summer
Richelle Mead: Vérvonalak