86. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
98. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Csak ​árnyékok (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 4.) (Árnyvadász univerzum) 458 csillagozás

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

Simon elégedetlen az Árnyvadász Akadémia működésével. Amikor megismerkedik James Herondale és Matthew Fairchild történetével, hamarosan kiderül számára, hogy nem ő az első, aki így van ezzel. Azt is megtudja, hogyan lettek barátok, aztán pedig parabataiok. Ez a történet voltaképpen izgalmas előjáték a The Last Hours című következő regénysorozathoz.

„Annyira szuper volt! Még annál is jobb volt, mint vártam! James képessége istenkirály! Imádtam, hogy hallottunk Tessa és Will felől! Vicces volt, megható és kicsit komoly is. Nagyon tetszett, ahogyan Matthew és James összebarátkoztak. Kedves volt, és olyan igazi. Ez az új kedvenc novellám!”
Kaleigh, goodreads.com

Eredeti megjelenés éve: 2015

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
88 oldal · ISBN: 9789635616725 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
88 oldal · ISBN: 9789635616732 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
86 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453309 · Fordította: Kamper Gergely

1 további kiadás


Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Will Herondale · Jem Carstairs · Simon Lewis · Zakariás testvér · James Herondale · Matthew Fairchild · Catarina Loss · Ragnor Fell · George Lovelace · Néma Testvérek · Christopher Lightwood · Thomas Lightwood · Ashdown dékán

Helyszínek népszerűség szerint

Árnyvadász Akadémia


Kedvencelte 41

Most olvassa 11

Várólistára tette 98

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szücsi>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

„Herondale? Még egy Herondale?”
Bizony, nem csalás nem ámítás ismét egy ujabb Herondalel ismerkedünk meg, ezuttal James Heromdalel, azaz Will fiával.
Awh úgy szeretem Willt.❤ És mostmár a fiáért is oda vagyok❤❤
Úgy olvastam volna még…Alig várom hogy végre olvashassam a The Last Hours köteteit. Addig is Matthew vigyáz a mi Jamienk-re❤❤❤ :)

Amaryll87 P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

Egyre jobban tetszenek ezek a kis történetek. Tele vannak tanulsággal.

Orsi999>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

Mindig is kíváncsi voltam James Herondale történetére, mert ő már az előző részben is nagyon érdekes volt.
Az elején nagyon sajnáltam Jamie-t, hogy nem tud barátkozni, de a végén rájöttem, hogy nem is akart. Matthew Fairchild-ot pedig az elején nem kedveltem, de ahogy egyre kedvesebb volt Jamievel és ahogy egyre jobban megismerhettük nagyon megkedveltem őt. spoiler

Milli88 P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

Mindig jó olyan részt olvasni, legyen az Magnus Bane, vagy Árnyvadász akadémia novella, amiben feltűnik Will, Tessa és Jem. Régi jó ismerősök.

Ismét egy Herondale szösszenetet volt. Kellemes, kikapcsolt. Az elején engem is nagyon idegesített Matthew Fairchild, de a végére, úgy, ahogyan James is egészen megkedveltem.
Will, pedig mindig Will marad. Nem hazudtolja meg önmagát. :)

DarknessAngel >!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

Ó, ez egyre jobb és jobb! Imádom az ilyen visszaemlékezős sztorikat.
James Herondale annyira szerethető, nem is csoda, ha Will és Tessa gyereke. Itt már 13 éves, és épp megkezdi a tanulást az Árnyvadász Akadémián, ami mint kiderül, számára sem olyan könnyű. James csak a legjobbat örökölte a szüleitől, még ha az elején ezt nem is látja.
A képessége nagyon király *-* Jó volt a többi ivadékkal is megismerkedni. Matthew Fairchild habár eléggé tenyérbemászó, a végén neki is sikerül megszerettetnie magát velem. Remélem még hallunk róluk.

Deziréé>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

Nem volt rossz. Jobban tetszett egy fokkal, mint az előző kötet.
Érdekes történetet olvashattam a barátságról és arról, hogy ha valaki más nem biztos, hogy félni kell tőle.

Orsi_olvas>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

Kedves James Herondale!
Te nem ismersz engem, de mi már találkoztunk 1903-ban, Londonban. Igen, a te jövődben, 4 év múlva. Akkor egy részeg, elkeseredett és dühös fiatal srác voltál, azaz leszel.
A különleges képességedet, amit most még csak éppen hogy felfedeztél, akkor már tudatosan fogod irányítani. Grace persze még akkor is fontos lesz számodra.

Kíváncsi voltam, hogy milyen voltál fiatalabb korodban, hogy lett belőled az a srác, aki a kacsák királya akart lenni, akit Magnus halászott ki egy tóból és úgy cipelt haza.
Mennyi minden történhetett abban a 4 évben, amíg nem találkoztunk, hogy megváltoztál!

Ismerem a családfádat is, édesapád és édesanyád szerelmének történetét, nagyapád sorsát, tudom ki lesz a feleséged, de a teljes storyt én sem tudom még.
Nem sokára ismét találkozunk, a The Last Hours köteteiben, nagyon várom már, hogy helyére kerüljenek a kirakós darabkái, hogy újra találkozzak Matthew-val. Szeretnék megismerkedni a húgoddal, Anna Lightwooddal, Cordeliával és persze Grace-el.

Légy jó James! Vigyázz magadra! Nem sokára ismét találkozunk.

Ferger_Jolcsi P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

Igaz, hogy elég rövidke könyv, de ettől függetlenül jó volt olvasni James Herondale-ről. Nagyon szép történet a barátságról és az előítéleteink leküzdéséről.

petuka16>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok

Hát Simonnal túl sokat nem találkoztam ebben a részben, viszont kezd visszatérni a régi önmaga, aminek nagyon örülök. Már nagyon hiányoltam.
De szerencsére volt, ami kárpótoljon, még pedig James Herondale-ről a rövid történet. Őszintén szólva én nagyon megkedveltem Jamest, szimpatikus karakter és nem csak a könyvmolysága miatt. Meglepő módon Matthew-t is belopta magát szívembe, bár rejtély számomra, hogy hogyan. Az elején nem igazán kedveltem. De mint kiderült, ő is tud azért normális lenni. :)
Ez a kis történet nagyon kíváncsivá tett, nagyon remélem, hogy hamarosan a The Last Hours nálunk is megjelenik, és elolvashatom azt is. :)


Népszerű idézetek

schesztiஐ P>!

– Hogy van anya? – kérdezte halkan James.
– Sírt, amikor Jem mindent elmesélt, és azt mondta, drága fiú vagy. Szerintem azt tervezi, hogy előbb megfojt, aztán süt neked egy tortát.
– Szeretem a tortát – mondta hosszas hallgatás után James.

76. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Will Herondale
Jean P>!

Ez a nagyszerű a változásokban, meg abban, ha új emberekkel találkozunk, Jamie. Soha nem tudhatjuk, mikor, és soha nem tudhatjuk, ki lesz az, de egy nap egy idegen beront majd az életed ajtaján, és gyökerestül felforgat mindent. A világ a feje tetejére áll, és ez téged mérhetetlenül boldoggá tesz majd.

16-17. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Will Herondale
Cinti>!

Soha nem jelentett jót, ha egy néma testvér jelent meg az Akadémián. James apja folyton mindenféle ürügyeket keresett, hogy Jem bácsi velük tarthasson – egyszer még azt is váltig állította, hogy egy virágcserepet démon szállt meg.

50. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Zetsuen>!

– Bár borzasztóan fogsz hiányozni.
– Borzasztóan? – kérdezte félénken James.
– Édesanyád váltig állítja, hogy erős lesz, és nem fog pityeregni – mondta apa. – Az amerikaiak szívtelenek. Én minden este telesírom majd a párnámat.

17. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Tessa Gray · Will Herondale
Cinti>!

– Mr. Herondale vállalkozott rá, hogy megtanítja magát bottal harcolni – mondta Ragnor Fell. – Ha úgy tervezik, hogy meg is ölik egymást, menjenek kicsit távolabb, ahol nem láthatom magukat. Úgy nem kell majd később kínos kérdésekre válaszolnom.

46. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Matthew Fairchild · Ragnor Fell
Teklanna>!

– Ne vágj olyan komoly képet, Jamie! – mondta apa, majd walesi nyelven mormogott valamit a lovaknak, amitől azok gyorsabban ügettek. – Gabriel amúgy is szívesen ideadta volna a kocsit, végül is a családban marad.
– Gabriel bácsi tegnap este azt mondta, hogy nemrég festette le a kocsit. Sokszor elismételte. És azzal fenyegetőzött, hogy hívatja a rendőrséget, és letartóztattat téged – jegyezte meg James. – Sokszor elismételte.
– Pár év, és Gabriel abbahagyja a füstölgést. – Apa Jamesre kacsintott kék szemével. – Mert addigra majd automobillal járunk majd.
– Anya szerint soha nem vezethetsz majd automobilt – mondta James. – Megígértette velem és Lucie-val, hogy ha mégis megpróbálod, nem szállunk be melléd.
– Anyátok csak viccelt.
James megrázta a fejét.
– Az Angyalra kellett megesküdnünk.

12-13. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Teklanna>!

– Apa, ugye nem loptad el megint Gabriel bácsi kocsiját? – kérdezte James.
– Bajba kerültél. Ő is azt akarná, hogy eljöjjek vele érted, és biztosan ideadta volna, ha elkérem. Bár történetesen nem kértem el.

79. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Lightwood · James Herondale · Will Herondale
Nikii9125>!

– Ó, Herondale úr!
A legkülönfélébb korosztályokba tartozó árnyvadász nők kiáltották ezt oda Jamie apjának mély sóhajok kíséretében. Más apákat is úrnak szólítottak, de nekik nem járt „Ó!” a nevük elé.

13. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Will Herondale
Nikii9125>!

– Mr. Herondale, kérem! – mondta Matthew. – Nem választhatnak el bennünket egymástól. – James felkészült a szépség és az igazság kérdéseit érintő okfejtésre, Matthew azonban végtelen egyszerűséggel folytatta. – Parabataiok leszünk.
Jamesnek elkerekedett a szeme.
– Á, értem – szólt az apja.
Matthew lelkesen bólogatott, és még lelkesebben mosolygott.
– Akkor senkinek sem szabad közétek állnia.
– Senkinek. – Miközben kimondta a szót, Matthew megrázta a fejét, aztán megint bólintott. Egészen angyalinak hatott. – Pontosan.

79. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Matthew Fairchild · parabatai · Will Herondale

A sorozat következő kötete

Történetek az Árnyvadász Akadémiáról sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalnyár
Rick Riordan: Neptunus fia
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Richelle Mead: A halál csókja
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Darren Shan: Gyilkos születik
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Charles Gilman: Démon tanár úr