Az ​éjféli örökös (Bane krónikák 4.) (Árnyvadász univerzum) 721 csillagozás

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

Magnus azt hitte, már sosem fog visszatérni Londonba, de elfogadja Tatiana Blackthorn csábító ajánlatát. A nő gyönyörű nevelt lányát is érintő tervei azonban jóval gonoszabbak, mint a boszorkánymester gondolná. A századforduló Londonjában Magnus régi barátokra lel, és találkozik egy egészen különleges fiatalemberrel… A tizenhat éves James Herondale-lel.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

Könyvmolyképző, Szeged, 2020
56 oldal · ISBN: 9789633737545 · Fordította: Kamper Gergely
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
56 oldal · ISBN: 9789633737552 · Fordította: Kamper Gergely
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
56 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737521 · Fordította: Kamper Gergely

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · James Herondale · Bridget Daly

Hyde Park

DarknessAngel>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

A Tessa-Will-Jem páros♡♡♡ …ez most annyira jól esett. Legszívesebben előkapnám a Pokoli szerkezeteket, hogy újraolvassam. ^-^ Imádom, ha róluk van szó, még ha csak ilyen rövid ideig is. És James, jaj, az édes, szegény James. Őt már a Csak árnyékokban teljesen megszerettem, így öröm volt viszontlátni. :)

Orsi999>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

Eddig ez volt a sorozat legjobb része. Nagyon jó volt Will, Tessa és Jem későbbi történetét olvasni. Izgalmas volt és teljesen lekötötte a figyelmemet. Az elején nem értettem, hogy James most kinek a fia, de a végére rájöttem.

christine I>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

Ez a rész tetszett a legjobban a négy közül. ❤
Érdekesebb volt, izgalmasabb, végre ismét olvashattam a PSZ kedvenceimről. Na, ez meghozta a kedvemet az Árnyvadász világhoz, pedig az utóbbi időben állandóan csak kiábrándultam belőle. :)

abipter>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

“Semmi unalmas nincs abban, ha valaki törődik másokkal, kinyitja a szívét, és képes szeretni.”

A történet szála eléggé gyors és izgalmas volt, viszont sajnálom, hogy a kiadó ilyen csipetnyi részekre szedte ezeket a történeteket. Egyben kellemesebb összhangot adnának.
Ettől függetlenül Magnus még mindig lehengerlően humoros és elbűvölő. :D
Viszont az ifjú Herondale sorsára is rendkívül kíváncsi lettem, valamint Jem, Tessa és Will kapcsolatára.

“Bizalom. Mintha egy tőrt nyomnánk valakinek a kezébe, aztán a szívünkhöz illesztenénk a hegyét.”

Szilvi00 P>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

Nem tartozom a legnagyobb Pokoli szerkezetek rajongók közé, ennek ellenére mindig örömmel visszatérek Will-hez és Tessa-hoz a Londoni Intézetbe, főleg ha még Jem is feltűnik a történetben. Ennek a résznek cselekménye sajnos volt sok… Magnus is eléggé a háttérbe szorult, most nem az ő kalandjainak egyike állt a középpontban. Helyette James életének egy rövidke, szomorú szakaszába nyerhettem betekintést. Én egyáltalán nem bántam.

Finn_Hudson>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

Nem volt rossz, jó volt egy kicsit visszatérni Tessáék történetébe. Azonban cselekménymentes volt, pusztán egy konfliktust vázolt fel, amit meg sem oldanak, így eléggé fölöslegesnek érzem, ráadásul így külön könyvben. :/

MissFortune>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

Eddig ez volt a legjobb, ebben már történt legalább pár érdekes dolog.
A Néma Testvéres Jem pedig azt hiszem, ő szerepel a Csontvárosban is Zakariásként, szóval ő különösen érdekelt.:D

Camelia>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

Ez is ugyanolyan jó mint a többi Magnus Bane könyv.
Magnus mindig is egy szerethető karakter volt a Végzet ereklyéi sorozat folyamán, és szerintem nagyon jó hogy egy kicsit többet is megtudhatunk róla, így ilyen pici novellákban.
Érdekes lett volna, ha mondjuk ezek a novellák egy nagy regényben jelennek meg. Szerintem egyszerűbb lett volna. De így meg izgalmas. :)
Eddig ez volt a legjobb rész. Már csak azért is, mert végre ismerős szereplőkkel találkozhattunk. Jó volt egy kicsit Tessa, és Will felnőtt koráról olvasni, és , hogy milyen gyerekük lett. Egy kicsit visszacsöppenni a múltba. :)
Kíváncsi vagyok milyen tetteket csinál még Magnus a következőkben. :)

Pillecukorkám>!
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös

Ez is mint a többi teljesen elnyerte a szívemet! Egyszerűen nagyon imádtam!♥♥ Már várom,hogy az angyalt a kezembe vegyem!♥♥

Fummie>!

– Hogy mi történt? – kérdezte elgondolkodva Magnus. – Nos lássuk csak. Ellopott egy biciklit, és áttekert vele a Trafalgar Square-en úgy, hogy egy darabig még a kormányt sem fogta. Megkísérelt felmászni Nelson oszlopára és megküzdeni az admirálissal. Aztán egy kis időre szem elől tévesztettem, és mire előkerült, már a Hyde Parkban járt, ahol belegázolt a tóba, és széttárt karral azt üvöltötte, hogy „Kacsák, fogadjatok el királyotoknak!”

Kapcsolódó szócikkek: Hyde Park · James Herondale · Magnus Bane
schesztiஐ P>!

– De hát, asszonyom, ön is árnyvadász.
Tatiana Blackthorn összefűzte az ujjait az ölében.
– Én ugyan nem vagyok az.
Magnus egy hosszú pillanatig értetlenül meredt a nőre.
– Á! – szólt végül. – Elnézését kérem. Hm, szörnyen udvariatlan lenne tőlem, ha megkérdezném, hogy ez esetben minek tartja magát? Elképzelhető, hogy esetleg állólámpabúrának?

Belle_Maundrell>!

– Bizalom. Mintha egy tőrt nyomnánk valakinek a kezébe, aztán a szívünkhöz illesztenénk a hegyét.

Kapcsolódó szócikkek: bizalom
catilde>!

Virág_>!

A szerelem az szerelem; nincs varázslat, ami meggyógyíthatna egy összetört szívet anélkül, hogy örökre elvenné tőle a szeretet képességét.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Aisce>!

És Cecily húgod az öccséhez ment feleségül. Gilberthez. Gastonhoz. Döbbenet, mennyire nem tudom felidézni a Lightwood családot.

Szelén>!

[…] – Ezek után tisztességtelen ajánlatot tett egy riadt virágárus nagymamának, egy ír farkaskutyának, egy ártatlan kalaptartónak egy házban, ahová betört, végül pedig szerény személyemnek. Gyorsan hozzátenném, hogy bármilyen lenyűgöző személyiség is volnék, irántam érzett rajongása nem tűnt őszintének. Azt mondta, szépséges, elragadó hölgy vagyok. Ezután hirtelen összecsuklott, természetesen éppen egy Dover felől érkező vonat előtt, én pedig úgy döntöttem, itt az ideje, hogy hazavigyem szerető családja keblére. Amennyiben jobban örültetek volna, ha egyenesen egy árvaházba viszem, teljességgel meg tudlak érteni benneteket.

Adrirawia>!

– Látom, még mindig hajlamos vagy túldramatizálni a dolgokat, Will – állapította meg Magnus. – Arról nem is beszélve, hogy ugyanolyan jóképű vagy, mint régen.
[…]
– Ne flörtölj a férjemmel – szólt Tessa.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Tessa Gray · Will Herondale
Belle_Maundrell>!

– Nem mutatkozik rá véletlenül némi esély – kérdezte Magnus, nem is remélve kedvező választ –, hogy maga valójában el van átkozva, csak szerethetetlennek akarja mutatni magát, hogy megkímélje a környezetét a rettenetes sorstól? Mert azt hallottam, megtörténik néha az ilyesmi.

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Magnus Bane

Népszerű triviák