Az ​Árnyvadász Akadémia (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 1.) (Árnyvadász univerzum) 404 csillagozás

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután mondénként, aztán vámpírként élt, Simon nem gondolta volna, hogy egyszer még árnyvadász lehet belőle, ma azonban megkezdi tanulmányait az Árnyvadász Akadémián.
Vajon lehet-e belőle ugyanaz az ember, aki vámpírként volt? Képes lesz-e megint hőssé válni, és megfelelni a barátainak, Isabelle-nek, és legfőképpen önmagának?

„Csodálatos volt, szívbe markolóan vicces és keserédes. Ráadásul mindezt egyszerre.” – Lucy, goodreads.com

„Kétszer is elsírtam magam, és számtalanszor felnevettem. Azt kell mondanom, ez a könyv nagyvonalú ajándék Clare-től és Brennantől azoknak, akiknek hiányzott Simon és a New York-i árnyvadászok csapata.” – Alison, goodreads.com

Eredeti mű: Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Welcome to Shadowhunter Academy

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
76 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994245 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
76 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994252 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
76 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994245 · Fordította: Kamper Gergely

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Catarina Loss · George Lovelace · Vivianne Penhallow · Beatriz Mendoza · Julie Beauvale


Kedvencelte 21

Most olvassa 23

Várólistára tette 172

Kívánságlistára tette 202

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Szücsi
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

„ Isten hozott az Árnyvadász Akadémián”

Folytatodnak az árnyvadász történetek, ezuttal Simonnal a középpontban.
a Végzet ereklyéi után igazán sajnáltam szegényt amiért elvesztette az emlékeit és így lett vége a könyvnek. De agodalomra semmi ok, Clare megoldja. :D
Sokak számára Simon egy unalmas karakter,nekem viszont egy igazán kedves szereplő.Örülök hogy George-al ilyen jol megtalálták a közös hangot.
Kiváncsi vagyok milyen kalandokba fog belekeveredni a mi Simonunk,mert szerintem azt mindenki látja hogy Simon melett nem unalmas az élet :D
spoiler
Jöhet a következő rész :)

>!
Orsi999
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

A Végzet Ereklyéi sorozat során nem kedveltem meg Simon karakterét. Ezért nem voltam biztos, hogy érdemes lenne-e elkezdenem ezt a sorozatot, de végül adtam neki egy esélyt.
Az olvasása során rájöttem, hogy fél év alatt rengeteget mindent elfelejtettem abból, hogy mi is történt velük a Végzet Ereklyéi sorozat alatt. Derenget 1-2 dolog, de nekem is néhány dolog először újdonságnak tűnt, ugyan úgy ahogy Simonak is. Örültem, hogy végre kiállt magáért és bevallotta mindenkinek, hogy ő már nem ugyan az az ember, mint pár hónappal azelőtt. George szerintem nagyon jó barátja lesz Simonnak.

>!
AniTiger MP
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

Nagyon izgalmas volt – és sajnálom, de őszintén szólva, nem hittem volna, hogy érdekelni fog, mi történik Simonnal! Pedig érdemes belevágni, mert egy teljesen új lapot nyit az eddigi szerelmes-nyűglődő, világ leromboló sorozat után. Teljesen más aspektusát ismerjük meg az árnyvadászok világának, ami nekem nagyon bejön! Jó kis sorozat lesz ez! Kezdem megkedvelni ezt az új-Simont és a kis csapatát, bár az akadémiai helyzetek miatt nem irigylem őket. Humoros és izgalmas novella volt, de bár kiadnák majd inkább egybe az összeset. *.*

Blogon: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/05/arnyvadasza…

5 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

Megdöbbenten tapasztaltam, milyen sokat felejtettem A Végzet Ereklyéi befejező része óta. Pont úgy éreztem magam mint Simon, derengett valamicskét mi történt vele, de elég homályosak az emlékeim. Simon kocka stílusa és humora szerencsére nem kopott meg. Túl sok minden azért nem történt, de tetszik az alapfelállás, az akadémia tanulóiban és tanáraiban is van potenciál, bízok egy eseménydúsabb folytatásban.

>!
csillagka P
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

Mostanában eléggé csalódtam Cassandraban, de ez a kis szösszenet visszahozta a reményt.
Van eleje, van értelme, nem tűnik lerágott csontnak. Simont pedig mindig kedveltem, csetlései-botlásai ellenére. Üdítő kezdet, van benne potenciál. Jöhet a következő.

1 hozzászólás
>!
Bibi_3 P
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

Nem rossz… vagyis elég jó:)
Simon *-* olyan bátor és hiszek abban, hogy ennyi küzdelem és kudarc után, talán egyszer sikerül az emlékeit visszakapni és hőssé válnia… nem mint vámpír, hanem mint árnyvadász :)
a szerelem meg nem egyszerű dolog, ha van misztikum, ha nincs :)

>!
kellyolvas P
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

Végre Simon főszereplővé válik, annyira megérdemelte már. Nagyon együtt tudtam érezni vele az emlékek elvesztése miatt, olyan bizonytalan szegénykém. Ugyanakkor a reménysugár is benne van a történetben, hogy talán több mindenre is emlékezni fog.
A humor kifogyhatatlan CC írásaiból, többek között ezért is imádom. Már kezdem is a következő részt.

>!
Erza
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

Jó volt végre visszatérni az Árnyvadászok életébe. Simon sose volt a legkedveltebb karakter számomra a Végzet Ereklyéiből, viszont Izzy az volt, ezért is lettek ők a spoiler. Sok kérdés kavargott bennem a Mennyei tűz városa befejezésénél és nagyon remélem, hogy végre ezekre választ is kapok.
Kezdésnek nem volt rossz a kis novella, mondhatom úgy is, hogy tetszett. Simon és George eléggé hasonlóak, és tetszett, ahogy összekovácsolódtak. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy spoiler. Még elég szokatlan a „mondi Simon”, de nagy reményeket fűzök hozzá! :) Remélem az összes sejtésem összejön a 10 részes novellával kapcsolatosan.

>!
Eszandics
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

A végzet ereklyéi utolsó pár részében nagyon megszerettem Simont ezért kicsit idegenkedtem „ettől a Simontól”, az is ő volt belül…vagy már csak én nem értek semmit vele együtt :D Azért szerencsére meg-meg csillant a „régi” Simon, aki nem vesztett a humorérzékéből és az igazságérzetéből :) Ebben a kis novellában is megmutatja, hogy tudja mit jelent az emberség és kiáll az igaza mellett. George nekem nagyon Jordan-re hajaz, szerethető karakter :) A többieket meg mondjuk hagyjuk nem került egyik se a szívembe…

>!
schesztiஐ P
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia

Egészen Isabelle megjelenéséig 4 csillagot akartam adni rá. Mert vicces, meg kedves, meg édes, de kicsit kevés… -nek tűnt. Aztán újra elkapott az az érzés, ami miatt én is Árnyvadász akartam lenni a Csontváros első olvasásától kezdve. :)

Simon, a kockasrác, akit sokan szeretünk, de sokaknak inkább közömbös. Elsőre talán nincs benne semmi különleges, semmi igazán szeretnivaló.
De én nagyon szeretem a történetét, az „életeket”, amiket megélt, ahogy próbálta elfogadni a hősségét, a másságát, önmagát.

És ha ez a sorozat végig ilyen lesz, akkor nagyon fogok örülni, hogy még többet olvashatok róla! :)


Népszerű idézetek

>!
Fummie

    Továbbállt hát inkább, és megkereste a barátját, Jace-t, aki magában térdelt a burjánzó fűben, és rövid tőre pengéjét egy kővel élezte. Simon feltételezte, hogy jó okkal tette, bár lehet, hogy csak tudta, milyen jól áll neki a dolog. Isabelle és ő elmehettek volna egy közös fotózásra a Faszagyerek magazinhoz.

10. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Isabelle Lightwood · Jace Wayland · Simon Lewis
>!
RVivi

    – Szia, Clary! Vigyázz magadra! – mondta. – Tudom, hogy menni fog. – Elhallgatott egy pillanatra. – És vigyázz Jace-re is, erre a szegény, gyámoltalan szöszire.

14. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Simon Lewis
>!
Fummie

– Figyelj, úgy sejtem, hogy nem lesz már alkalmam később megkérdezni – szólt Simon. – Te meg én elég közeli barátok vagyunk, igaz?
Jace egy pillanatra rezzenéstelen tekintettel nézett rá, aztán talpra ugrott.
– Abszolút! Így vagyunk egymással. – Összefonta két ujját. – Vagyis igazából inkább így. – Megpróbált még egyet csavarni rajtuk. – Kezdetben volt köztünk némi feszültség, mint később talán fel tudod majd idézni, de mindent tisztáztunk, amikor odajöttél hozzám, és bevallottad, hogy borzasztóan féltékeny vagy, és most téged idézlek, az észbontóan vonzó külsőmre és az ellenállhatatlan sármomra.

12-13. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Simon Lewis
1 hozzászólás
>!
shadowhunter1975 P

    Simon lova vagy teljesen hülye volt, vagy egy zseni, aki rájött, hogy Simon még véletlenül sem tudja irányítani. Vándorútra indult hát az erdőben, hátán a felváltva könyörgő, fenyegetőző és megvesztegetéssel próbálkozó fiúval. Ha a ló olvasta Simon minden gondolatát, akkor igazi szadista volt.

50. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Simon Lewis
>!
reakovats

– Mi a gond az élelmiszer-ellátással?
– Nem látnak el bennünket élelmiszerrel.
– Az tényleg gond.

21.-22. oldal

>!
Flore

– Ms. Loss… – szólt Simon. – Megkérdezhetem, mit csinál?
– Penhallow dékán úgy döntött, hogy nem rendel friss ételt, amíg el nem fogy ez az ízletes és tápláló leves. Szóval azt tervezem, hogy elásom az egészet az erdőben – jelentette be a boszorkánymester. – Fogd meg a másik fülét!

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catarina Loss · Simon Lewis
>!
Annie_Cresta

– Simon!- szólt oda halkan George. – Egy gyors tipp. Jobban megy a lovaglás, ha nyitva tartod a szemedet.
– Eddig csak a Central Parkban lovagoltam a körhintán – mordult fel Simon. – Bocsáss meg, hogy nem én vagyok Mr. Darcy!

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Lovelace · Mr. Fitzwilliam Darcy · Simon Lewis
>!
Harlen

    Simon a szemét kezdte forgatni. A jelek szerint minden árnyvadász fiú fehérneműmodell, beleértve az új szobatársát is. Egy vicc volt az élete.

26. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: George Lovelace · Simon Lewis
>!
Tini_98

    – Létezik egy mondás: „Csak egy alvilági tudja helyrehozni, amit az árnyvadászok összekutyultak” – jegyezte meg Catarina.
    – Még… soha nem hallottam ezt a mondást – mondta Penhallow dékán.
    – Milyen különös! – hallotta még Simon a távolodó Catarina hangját. – Az alvilágiak gyakran emlegetik. Nagyon gyakran.

23. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Catarina Loss · Simon Lewis · Vivianne Penhallow

A sorozat következő kötete

Történetek az Árnyvadász Akadémiáról sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Richelle Mead: A halál csókja
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Neil Gaiman – Michael Reaves: Köztesvilág
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Tonya Hurley: Vágyakozás