Az ​imádott gonosz (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 5.) (Árnyvadász univerzum) 289 csillagozás

Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Minden gonoszság gyökeredzik valahol. Simon Lewis ezúttal arról tanul, hogyan alakult meg a Kör Valentine Morgenstern vezetésével, és milyen szerepet játszott azokban a napokban Robert Lightwood, Isabelle édesapja. Az Árnyvadász Akadémia csak nemrég nyitotta ki újra a kapuit a Kör miatt bekövetkezett katasztrofális események után, és a tanárok végre bevallhatják, mi történt, amikor Valentine még diák volt.

„Erről a történetről még véletlenül sem tudok rosszat mondani Egyszerűen minden tökéletes benne. Még, még, még!” – Jordan, goodreads.com

„Micsoda érzések tombolnak bennem! Csodálatos novella volt, nagyon vágytam már rá, hogy halljak Isabelle felől, és még annál is többet kaptam, mint vártam! Az is meglepett, amit a Körről és Robert Lightwood életéről megtudtam, de így sok minden értelmet nyert A Végzet Ereklyéiből.” – Bookquotes, 221 goodreads.com

Eredeti mű: Cassandra Clare – Robin Wasserman: The Evil We Love

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
108 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994931 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
108 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994924 · Fordította: Kamper Gergely

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Valentine Morgenstern · Catarina Loss · Jocelyn Fray · George Lovelace · Robert Lightwood · Jonathan Cartwright · Vivianne Penhallow · Michael Wayland

Helyszínek népszerűség szerint

Árnyvadász Akadémia


Kedvencelte 19

Most olvassa 10

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 141


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Nem is volt rossz. :) Bár Simon néha idegesített, viszont Robert elbeszélése alapján jó volt ivsszatérni a múltba és olvasni a Körrel kapcsolatos dolgokat. Bár hosszabb lett volna, mert nem lett teljesen kielégítve a kíváncsiságom. Robert viszont hülyén reagálta le a Michael sztorit..:/ (mondjuk én nem bántam volna ha mégis lett volna egy kis spoiler

>!
Szücsi
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Hát öhm izé… a kezdeti rajongásom a novelák iránt most egy kicsit visszaeset. Elégi unalmas és vontatott volt ez a rész. És nem csak a story miatt. Nekem régen Izzy egy nagyon szimpatikus lány volt. A mostani Isabelle valahogy nem az igazi. spoiler Szegény Simon :/
Robert Lightwood egy hihetetlenuk nagy seggfej. Már a Végzet ereklyéiben sem volt szimpatikus főleg ahogyan Aleccel bánt. A saját fiával…
Remelém a következő rész ismét jó lesz az elődeihez hasonloan… :/

>!
Orsi999
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Nagyon tetszett ez a próba amit Isabelle csinált, már pont kezdtem megutálni, amikor kiderült, hogy az egész csak egy vizsga. Azért sajnálom, hogy George bedőlt neki, de Simon szerencsére nem és kiállta a próbát.
A történetek a Körröl érdekesek voltak, jó volt egy kicsit többet megtudni arról, hogy miért dőltek be annyian Valentine-nak. Michael-t pedig megkedveltem, már az elején sejtettem, hogy mi az igazság vele kapcsolatban, csak Robert nem vette észre.

>!
Deziréé
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Az eddigi részek közül, szerintem ez tetszett a legjobban.
Még mindig olyan jó erről az Akadémiáról olvasni. Kellemes szórakozást nyújtott ismét.

>!
Ferger_Jolcsi P
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Jó volt egy kicsit többet megtudni a Körről, Valentine és társai fiatalságáról, akik feltétel nélkül és azonnal készek voltak bármit megtenni, ha vezérük kérte őket rá.
Ezzel párhuzamosan pedig végre újra megjelent Izzy is az Akadémián és ezzel együtt Simon életében. Nekem Izzy az egyik legkedveltebb karakterem az árnyvadász világból, úgyhogy nagyon örültem neki, hogy újra felbukkant.

>!
Milli88 P
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Jó kis sztori volt. Élveztem, hogy beleláthattam a rettegett inkvizítor fejébe, és átélhettem a Körrel töltött napokból egy-két szösszenetet.
Simon nem hazudtolta meg önmagát. Emlékek ide, vagy oda, a becsület mindenek előtt. Ez az Simon, csak így tovább. :)

>!
DarknessAngel
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Bárcsak az előző rész lett volna ilyen hosszú!
Ebben a részben újra feltűnik Isabelle, aki mint mindig, most is felkavarja maga után a port. Csak egyszer lenne könnyebb azzal a lánnyal, a problémákból is mindjárt kevesebb lenne. Azért jó volt megint egy kis Simon-Izzy rész. Ha kis lépésekkel is, de legalább haladnak egymás felé.
Robert Lightwood is feltűnik, aki a Körről mesél a fiataloknak. Őszintén szólva, sosem voltam Robert híve, de itt is csak megerősítette az iránta érzett ellenszenvemet. Amit Michaellel a parabatijával is tett… szegény Michael :(

>!
Bibi_3 P
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Na végre…. végre :D a kis Simon… Simon *-*
Tetszett ez a novella is, nagyon, bár a Körről lehet jobb lett volna, ha semmilyen (több) infó nem jön elő egyik könyvben sem. Az a lyuk maradhatott volna úgy ahogy volt. A Valentine iránt érzett cseppnyi (apró…extra mini) jó érzésem is elveszett az olvasottak után.
Robertről is többet tudtunk meg, illetve Michaelről is (ami nem gond, sőt….) ami sok mindent elmond a Lightwood papa viselkedéséről. Ettől függetlenül, nőként azt mondom „Csessze meg ” !! két felkiáltójellel :)
A story pörgős és jó, hogy egyszer a múltban egyszer a jelenben találjuk magunkat. :)

>!
kellyolvas P
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Eddig ez volt a legjobb rész ebből a novella sorozatból. Végre több jelenet zajlott Simon és Izzy között, alakul a kapcsolatuk. Sok vicces pillanat volt Simon részéről, imádtam :)
És az is emlékezetes marad, hogy Robert Lightwood óráin bepillanthattam a Kör alakulásába, milyenek voltak fiatalon az alapítók, és maga Valentine.

>!
Szilvi00 P
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz

Ismét tettünk egy látogatást a múltba, ezúttal a Kör tagjairól, működéséről tudhattunk meg pár dolgot. De mint mindig, nekem a jelenbe zajló cselekmények jobban tetszettek. Na, nem mintha olyan érdekfeszítő lett volna, egyszerűen kedvelem Simon és Izzy párosát és szurkolok nekik. Robert Lightwood-ot egy hangyányit sem kedveltem meg jobban, de végre láttam jelét annak is, hogy az árnyvadászok tanultak a múltbéli hibáikból és próbálják elkerülni, hogy a történelem megismételje önmagát.


Népszerű idézetek

>!
schesztiஐ P

– Nem. Nem hívhatsz Izzynek, nem küldhetsz nekem levelet, nem követhetsz sötét folyosókra, és nem próbálhatsz megmenteni mindenféle patkányoktól.
– Elhiheted nekem, ha itt patkánnyal találkozunk, mindenki a maga irháját fogja menteni.

34. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Isabelle Lightwood · Simon Lewis
>!
ßißi

"Ne unszolj, hogy elhagyjalak,
hogy visszaforduljak tőled.
Mert ahova te mégy, oda megyek,
és ahol te megszállsz, ott szállok meg;
néped az én népem, és Istened az én Istenem.
Ahol te meghalsz, ott halok meg,
ott temessenek el engem is.
Úgy tegyen velem az Angyal akármit,
hogy csak a halál választ el engem tőled."

53-54. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

>!
schesztiஐ P

– A szerelem, az igazi szerelem azt jelenti, hogy valaki látja az embert. Hogy valaki ismeri az embert. Hogy valaki ismeri a legrútabb darabkádat, és mégis szeret. És… azt hiszem, két szerelmes emberből valami több lesz, több, mint a részek összessége. Érted? Olyankor egy új világot hoztok létre, ami csakis kettőtök számára létezik. A saját kis zsebuniverzumotok istenei lesztek.

57-58. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Michael Wayland
>!
ValerinLanz P

– Hiányozni fognak a szellemes visszavágásaid a nyáron, Lewis.
– Remélem, felfal egy pókdémon a nyáron, Cartwright.

13. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Jonathan Cartwright · Simon Lewis
>!
Barbara81

Simon a találkozásuk pillanatában megállapította róla, hogy ha az ember külseje és a személyisége passzolna egymáshoz, akkor Jon Cartwright éppen úgy nézne ki, mint egy ló valaga. Sajnálatos módon azonban a világ igazságtalan, így a fiú inkább úgy festett, mint egy hús-vér Ken baba.

12. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Jonathan Cartwright · Simon Lewis
>!
Nikii9125

Ez volt tehát az új világrend: az Isabelle Lightwood-kultusz.

74. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Isabelle Lightwood
>!
kitti0824

Egy apró kísértés, csak ízelítő a gonoszból, aztán bumm, a fénykardotok hirtelen vörös lesz, ti meg egy nagy fekete maszkon keresztül veszitek a levegőt, és puszta genyaságból levágjátok a fiatok kezét.

89. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Luke Skywalker · Simon Lewis
>!
ValerinLanz P

– Tűz van? – érdeklődött. – Remélem, tűz van. Vagy démonok támadtak meg bennünket. És figyelmeztetlek, hogy nem valami gizda kis amatőr démonra gondolok. Ha fel akarsz ébreszteni, amikor éppen arról álmodom, hogy rockszupersztár vagyok, ahhoz minimum egy Nagyobb Démonra van szükség.
– Isabelle-ről van szó – mondta George.
Simon kipattant az ágyból. Vagy legalábbis valami ilyesmivel próbálkozott, de belegabalyodott az ágyneműbe, úgyhogy leginkább kibucskázott az ágyból.

59. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: George Lovelace · Isabelle Lightwood · Simon Lewis
>!
Barbara81

Már nyújtotta a kezét, hogy megragadja a lány vállát, de az utolsó pillanatban meggondolta magát. Aki hátulról megragadja Isabelle Lightwoodot, az valószínűleg készülhet is az amputációra.

32. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Isabelle Lightwood · Simon Lewis
>!
ßißi

Simon felállt, és kimondta az első dolgot, ami eszébe jutott:
– Csak szerettem volna beszámolni róla, hogy mindenkinek nagyon ízlett a céklás ragu, amit vacsorára kaptunk. Ilyet máskor is főzhetnének.
Penhallow dékán furcsán nézett rá.
– Az nem cékla volt, Simon.
A fiú nem lepődött meg, mivel a trágyára emlékeztető ízű ragut furcsán szemcsés állagúnak találta.
– Nos… akármi is volt, nagyon ízlett – mondta gyorsan. – Most mennem kell. Nem akarok lemaradni Lightwood inkvizítor úr utolsó előadásának elejéről. Az eddigiek olyan érdekesek voltak.
– Valóban – szólt szárazon Catarina. – Majdnem annyi örömet okoztak, mint a ragu.

80. oldal (Könyvmolyképző, 2015)


A sorozat következő kötete

Történetek az Árnyvadász Akadémiáról sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Richelle Mead: A halál csókja
Jill Hathaway: Slide – Mások szemével
Tonya Hurley: Vágyakozás
Cathy Arrow: Fogság
Cynthia Hand: Angyalnyár
Marosi Éva: A számítógép szelleme és más történetek
Kelemen Zoltán: Első 21 novella