Queen ​of Air and Darkness (The Dark Artifices 3.) (The Shadowhunter Universe) 47 csillagozás

Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dark ​secrets and forbidden love threaten the very survival of the Shadowhunters in Cassandra Clare’s Queen of Air and Darkness, the final novel in the #1 New York Times and USA TODAY bestselling The Dark Artifices trilogy. Queen of Air and Darkness is a Shadowhunters novel

What if damnation is the price of true love?

Innocent blood has been spilled on the steps of the Council Hall, the sacred stronghold of the Shadowhunters. In the wake of the tragic death of Livia Blackthorn, the Clave teeters on the brink of civil war. One fragment of the Blackthorn family flees to Los Angeles, seeking to discover the source of the blight that is destroying the race of warlocks. Meanwhile, Julian and Emma take desperate measures to put their forbidden love aside and undertake a perilous mission to Faerie to retrieve the Black Volume of the Dead. What they find in the Courts is a secret that may tear the Shadow World asunder and open a dark path into a future they could never have… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon & Schuster UK, London, 2021
872 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781398510685
>!
Simon & Schuster, New York, 2019
880 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471116711
>!
912 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781442468443

8 további kiadás


Enciklopédia 53

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Jem Carstairs · Alexander (Alec) Lightwood · Tessa Gray · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Julian Blackthorn · Emma Carstairs · Raphael Santiago · Mark Blackthorn · Tiberius Blackthorn · Kit Rook · Kieran · Cristina Mendoza Rosales · Church · Livia Blackthorn · Drusilla Blackthorn · Helen Blackthorn · Lily Chen · Octavian Blackthorn · Diego Rosales "Perfect Diego" · Raziel (angyal) · Diana Wrayburn · Tündérek Udvarának Királynője · Aline Penhallow · Gwyn ap Nudd · Cameron Ashdown · Jaime Rocio Rosales · Adaon · Jia Penhallow · Ash / Hamu · Divya Joshi · Horace Dearborn · politikus · Auraline · Julie Beauvale · Manuel Casales Villalobos · Zara Dearborn

Helyszínek népszerűség szerint

Csontváros


Kedvencelte 7

Most olvassa 8

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Beatrice8 P>!
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness

“What is a book? Is it the binding, the ink, the pages, or the sum of the words contained?”
Angolul se volt nehezebb olvasni. Kicsit féltem tőle, mert emlékszem, hogy anno a Lady Midnightba beleolvastam angolul és alig értettem valamit, így az maradt meg bennem, hogy Cassandra Clare könyvet nem szabad angolul olvasni. Azóta, persze túl vagyok jó pár angol könyvön, így eszembe jutott az a kósza gondolat, hogy lehet most már érteném :D. És értettem szóval halleluja! Ami a trilógia fordítást illeti, kijelenthetem, hogy a magyar is szuper lett.

Az eleje nehéz volt. Az első pár fejezet… megterhelő. Szerencsére nem olyan sokáig, mint számítottam rá. Azért, hogy megnyugtassam magam nagyon szakszerűen, vagyis lehetőleg semmit sem elspoilerezve (kivéve, amire kíváncsi voltam) megnéztem a végét. Így jó lesz. Ki fogom bírni. Ki. Fogom. Bírni.

Összegezve
Imádtam, egyértelműen a kedvencem részem lett a trilógiából. Humor szokásos, hangosan röhögsz a legfeszültebb helyzetben is. A karakterek csodásan összetettek és imádnivalóak. Az érzelmek valódiak és befészkelik magukat a te szívedbe is. A történet izgalmas, fenntartja a figyelmed. Az írásmód profi, Cassandra Claretől már nem is várunk el kevesebbet. Váratlan fordulatok, szenvedély, életigazságok, romantika, izgalom, tervek, nyomozás, harc, gyász, család, akció, szeretet, szerelem, élet, halál, démonok, tündérek, angyalok… egy árnyvadász könyvben jóformán mindent megtalálsz. Kivéve persze az egyszerű életeket.

„He would be as everyone was, especially Shadowhunters: a patch-work of love and grief, of gains and losses. The love helped you accept the grief. You had to feel it all.”

Hosszabban: https://molybirodalom.blogspot.com/2019/04/cassandra-cl…

6 hozzászólás
Szami81>!
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness

Picit csalódás volt ez a kötet. Nem mondom, hogy rossz volt, mert imádtam visszacsöppenni a történetbe, látni, hogy alakul tovább a kedvenc szereplőim sorsa, hanem inkább az történt, hogy az előző részekkel túl magasra került a léc, amit most nem sikerült megugrani.
Rengeteg szálon fut a történet, és túl gyakran változik a szemszög. A szétaprózott cselekmény miatt az ember egy idő után kikerül a történetből, külső szemlélőként nézi a csapongó eseményeket, és így semmi sem lesz hangsúlyos, semmi sem megrázó, vagy elsöprő erejű.
A könyv alapvetően három pillérre épült: egy tiltott szerelem, egy édes hármas (ami – bár szeretem az ilyesmit – szerintem ide nem kellett volna, kicsit olcsó hatást keltett), és egy kibontakozó meleg szerelem.
Túl sok lett. Túl hosszú. Tömény és szétaprózott. Olyan, mintha már egy sorozat forgatókönyvét írta volna meg, nem regényt. Külön kötetre bontva, inkább egy főszálra koncentrálva jobban működött volna. Szerintem.
Kár érte.

interstellarcloud>!
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness

majdnem 1000 oldal, és én mégis azt kívántam, hogy bárcsak hosszabb lenne. olvastam volna még. nem bántam volna azt sem, ha soha nincsen vége. technikailag befejező kötet, de én arra vagyok kíváncsi, hogyan tovább. mert minden megváltozott. spoiler nem volt tökéletes ez a trilógia, ezzel a lezárással meg több problémám is volt spoiler, mégis annyira szerettem. szeretem a Blackthorn családot, a bátorságukat, hogy így kiállnak egymásért. Jemet, Tessát és Kitet. Alecet, akit ha megnézek a Csontvárosban, aztán megnézem itt, sírni támad kedvem, mert hiába fiktív karakter, annyira szeretem, tisztelem, és végtelenül büszke vagyok rá. nem ő volt itt a főszereplő, számomra mégis ő a könyv fénypontja. egy bátor, önzetlen és nagyszerű vezető lett belőle. spoiler
egy ideje elfogult vagyok ezzel az univerzummal meg a szereplőkkel. de nem kell, hogy egy könyv tökéletes legyen, és minden egyes részlete tetsszen. nem csak akkor lehet szeretni valamit. és soha nem fogom tudni elengedni az árnyvadászaimat. most várjak éveket a folytatásig! na szép.

trcskrn>!
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness

Nagyon nehéz nem elfogultan írnom erről a könyvről… Imádom Cassie világát, az elsők között volt, aminek sikerült teljesen beszippantania és az évek során rettentően hozzámnőtt már, a karaktereivel együtt.

A könyv első harmadán egy élet volt mire végigkínlódtam magam. Konkrétan az utolsó szeráfpengének külön szemszöge volt, aminek következtében csak tötyörögtünk a cselekménnyel. Ráadásul kb. 5 oldalanként váltották egymást, így mire az egyik szál elkezdett volna érdekelni, már ugrottunk is a másikra.
A második harmadban ez a probléma megszűnt, ami komolyan felüdülés volt, de ennek a végére meg már annyira, de annyira baromira nagyon elhúztunk meg csűrtűnk-csavartunk mindent, hogy anyuuuuuuuuu már a falat kapartam.

Az utolsó rész viszont végre valahára hozta azt, amit vártam tőle. Izgalmas volt, pörgős és a kényszeres nézőpontváltogatás ellenére is haladt a cselekmény. :)
Emellett Julian Blackthorn még mindig a legkedvencebb karakterem a világon, a Kit-Ty páros annyira nagyonnagyon, hogy nagyon spoiler, Tavvy a lelki vadállatom, azt meg jó látni, hogy a New York-i banda is bőven formában van. :D

Szóval összességében csókoltam volna a kis kezét az írónőnek,ha az első kétharmadot 100 oldalban lerendezi, de amúgy meg kitérdekel, nagyon várom a folytatást, mert azért jóvoltez na. :D

4 hozzászólás
Aglareth>!
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness

Well, this was a wild ride. Szent tehén. Nehezen szedem össze a gondolataimat. Annyira vártam már ezt a könyvet. Jó érzés volt visszacsöppenni ebbe a világba. Aztán valahogy csalódást okozott. Na, nem nagyot, de azért voltak mondatok, amiket oda nem illőnek találtam, mintha Cassandra csak úgy odavetette volna őket, amolyan stream of consciousness módon. Aztán jött az a spoiler rész, ami egyáltalán nem tetszett, valahogy úgy éreztem nem illik ennek az egész univerzumnak az összhangjába. A szerelmi háromszög nekem kicsit túl sok volt. Viszont a végére annyi meglepetés jutott, hogy néhol csak tátottam a számat, és habár némely eseménynek más kimenetelében reménykedtem, összességében mégis tetszett, spoiler és továbbra is várom a folytatást.

art3mis>!
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness

Sokáig nagyon csalódott voltam ebben a könyvben, de a végére szerencsére jó lezárásává vált a trilógiának :)
Az első harmadra szinte alig emlékszem már, pedig biztosan fontos dolgok történtek akkor is… valaminek legalábbis kellett történnie annyi oldalon át, gondolom. Nagyon, nagyon hosszú ez a könyv, a 900 oldalhoz képest is nagyon hosszú: rengeteg szereplő van, rengeteg nézőpont, és a könyv első felének szerintem egyáltalán nem vált előnyére, hogy folyamatosan váltogatott köztük. A legtöbb szálon érdekes események történtek ugyan, de olyan ritkán került sor egy-egy szereplő nézőpontjára, hogy addigra már nehezen tudott izgalmas lenni.
A közepe tájára gördülékenyebb lett a sztori (és jót tett az a rész, amíg sokáig csak egy nézőpont volt), de addigra meg már annyi minden volt, annyi szereplő és akkora kavarodás… brhhrrr. Aztán a rengeteg külön szálon futó szempontnál az se lett igazán jobb, amikor a sok-sok szereplő találkozott végre: voltak jó pillanatok és jó részek, máskor viszont akkora tömeg volt és annyi fontos karakter egyszerre egy jelenetben, hogy már nem nagyon tudott jól működni a dolog. Néha így eszembe jutott, hogy ja amúgy ott van még ő is meg ő is meg ő is; velük vajon mi van? Állnak és néznek mindeközben?

Ennek a trilógiának a szereplőit sosem tudtam úgy megkedvelni, mint a korábbiakat. Ők is eleve sokan voltak (emlékszem, az első részben még alig tudtam megjegyezni a testvéreket), és bár kedveltem őket és tudtam izgulni értük, sokszor mégis valahogy kevés volt ez. Ebben a kötetben sokan felbukkantak a régebbi szereplők közül is: voltak nagyon szerethető pillanataik, és bár furcsa lett volna az is, ha a néhány évvel későbbi, ennyire fontos eseményekre már teljesen eltűnnek valahova, valahogy mégse tudtam mindig hova tenni a jelenlétüket. És az is most tűnt fel, hogy Emma mennyire pont ugyanaz a típusú főhős számomra, mint Clary: amikor együtt szerepeltek egy jelenetben, néha alig tudtam megkülönböztetni őket.
Ugyanehhez tartozott, hogy pl. a legkevésbé sem tudtam aggódni spoiler

A Thule-ba tett kiruccanás szerintem érdekes kaland volt, de kétségkívül furcsán kilógott a kötet többi részéből. Egyrészt: már megint spoiler Mintha ezt már olvastam volna egyszer… Másrészt: kicsit egyszerű húzásnak éreztem azt, hogy mennyi infó, mennyi „megoldás” volt, ami itt derült ki. Harmadszorra pedig: nem arról volt szó, hogy az ilyesmi helyeken totál másként telik az idő? Hogy lehet, hogy ők simán megúszták ezt, és nem mondjuk hét évvel később tértek vissza?

Ettől függetlenül a konfliktus kibontakozása szépen alakult, érdekes és izgalmas volt ez a vonal, a második felére a cselekmény is pörgősebb, érdekfeszítőbb lett. Ami nekem már kicsit sok (bár asszem C. C. össze könyve ilyen), az ez a rengeteg körítés a millió karakterrel, a helyenkénti kissé (nagyon) nyálas jelenetekkel, a szerelmi szálakkal (szerelmi nagyonsokszögekkel néha), és a fura kényszerrel, hogy a kötet végére nem csak a világot kell megmenteni, hanem mindenkinek rá kell találnia élete szerelmére is.


Népszerű idézetek

Eszti_TDA P>!

„You need me?” Kit asked slowly.
Ty nodded. „Yes.”

Kapcsolódó szócikkek: Kit Rook · Tiberius Blackthorn
Eszti_TDA P>!

“I could slay with my deadly sense of humor and wicked charm,” said Kit.
“Now that says Herondale.” Jace looked pleased.

605. oldal, II. rész: Thule, 25. fejezet, By Lifting Winds

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Kit Rook
Zetsuen>!

“You're awake?“ said Mark.
“I've been awake for a while,“ Kieran admitted. “But I pretended to be asleep because it was awkward.“

Kapcsolódó szócikkek: Kieran · Mark Blackthorn
ßißi>!

Jace looked pleased. “Christopher—can I call you Christopher?”
“No,” said Kit.
“Christopher, family for me was never blood….

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Kit Rook
Lia_>!

„I'm not asleep,” he said. „I'm thinking.”
„Ah,” Alec said. „Difficult, is it?”

884. oldal - A Love That Never Tires

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
Beatrice8 P>!

“Christopher, family for me was never blood. It was always the family I chose. But it turns out it’s nice to have someone I’m related to in this world. Someone I can tell boring family stories to. Do you know about Will Herondale? Or James Herondale?”
“I don’t think so,” said Kit.
“Excellent. Hours of your time will be ruined,” said Jace.”

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · James Herondale · Kit Rook · Will Herondale
Lia_>!

Some might have called it the presence of God.
Magnus just thought of it as Alexander Gideon Lightwood.

861. oldal, III. Lady Vengeance - 34. The City in the Sea

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
ßißi>!

“This water is making me drunk,” Magnus complained. “And it tastes awful.”
“It contains no alcohol,” said Diana. […]
“It might have a slight hallucinatory effect, though.”
“That explains why I can see seven of you,” Magnus said to Alec. “My ultimate fantasy.” Dru covered Tavvy’s ears, though Tavvy was playing with a Slinky Alec had given him and appeared deaf to the world. Magnus pointed. “That one of you over there is extremely attractive, Alexander.”
“That’s a vase,” said Helen.
Magnus squinted at it. “I’d be willing to buy it from you.”

Lia_>!

Sherlock doesn't do things without Watson.

77. oldal, I. Feel No Sorrow - 4. Nothing That Is Ours

Kapcsolódó szócikkek: Kit Rook · Tiberius Blackthorn
Beatrice8 P>!

“I hit my parabatai in the face once.”
“You did what?”
“As I said.” Jem seemed to enjoy her astonishment. “I struck my parabatai – I loved him more than anyone else in the world I’ve ever loved save Tessa, and I struck him in the face because my heart was breaking. I can hardly judge anyone else.”

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Jem Carstairs · Tessa Gray · Will Herondale

Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Colleen Houck: Tiger's Quest
Jessica Shirvington: Embrace
Bree Despain: The Dark Divine
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Holly Black: The Wicked King
Rachel Hawkins: Demonglass
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Kelley Armstrong: The Summoning
Kendare Blake: Girl of Nightmares