Tűzpróba (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 8.) (Árnyvadász univerzum) 240 csillagozás

Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Simon kalandjai az Árnyvadász Akadémián

Emma Carstairs és Julian Blackthorn parabataiok lesznek. Simon és Clary tanúként vesznek részt a szertartáson, hogy láthassák, hogyan jön létre a kötelék, mielőtt ők maguk is parabatiokká válnak rögtön azután, hogy Simon végez az Akadémián – és mert Emma felkérte Claryt. A szertartás azonban váratlan fordulatokat tartogat.

Eredeti mű: Cassandra Clare – Maureen Johnson: The Fiery Trial

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
70 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633997659 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
70 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997642 · Fordította: Kamper Gergely

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Will Herondale · Jem Carstairs · Alec Lightwood · Clary Fray · Simon Lewis · Catarina Loss · George Lovelace


Kedvencelte 15

Most olvassa 6

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 112


Kiemelt értékelések

>!
Orsi999
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Imádtam!
A sorozat összes része közül ez tetszett a legjobban. Benne volt minden szereplő, akit imádok, de főleg Emma és Jules története miatt tetszett. Nagyon érdekes volt a parabatai szertartás, de szerintem még fiatalok voltak egy ilyen dologhoz.
Az pedig külön jó, hogy most már nem kell majd azt hallgatni Simontól, hogy hogyan kérdezze meg Clary-t, spoiler

>!
DarknessAngel
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Érdekes volt ez a rész. Jó volt újra látni Claryt, és Magnust, plusz még ez az egész parabati dolog is… Kíváncsi vagyok nagyon a folytatásra. Julian és Emma is mindig egyre jobban érdekel, főleg az elejtett utalások miatt. :)

>!
Szücsi
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Mindig is kíváncsi voltam hogy működik ez a parabatai dolog. Tetszett.
Örülök hogy Simon es Clary is azt tervezi hogy parabatainok lesznek,de szerintem ez egyertelmu volt mar a kezdetektol fogva hogy azok lesznek. Viszont azt egy kicsit sajnáltam hogy Jules meg Emma alig szerepelt a könyvben, pedig elméletileg ez a rész róluk szolt volna.Sokkal szivesebben olvastam volna róluk. De sebaj. Alig varom hogy olvashassam a Lady Midnightot es jobban is megismerjem oket. :)

>!
Ferger_Jolcsi P
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Nekem ez a történet tetszett a legjobban az Árnyvadász Akadémia sorozatból. Az igaz barátságról, a kötődésről, az emlékekről és a hűségről szól.

>!
kellyolvas P
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Imádás. Minden apró részlet mélyen érdekel a parabatai kapcsolatról, szertartásról. Érik bennem és alig várom, hogy beteljesedjen.

>!
Deziréé
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Maga az akadémia ötlete nagyon tetszik, de kicsit nekem zagyva volt ez az egész.
Kíváncsian vártam ezt a részt is, de nem lett ez sem kedvencem. Fura.
Már lassan véget ér a sorozat, lehet nem is bánom, csak tudjam már meg, hogy fejeződik be ez a sorozat.

>!
Bibi_3 P
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Végre, végre az volt, amit mindenki akart az eddigi részek során :) Kiderült, hogy egy nagyon mély barátságot is lehet már olyan erősnek gondolni, mint maga a szerelem. Igazi próbával, igazi érzésekkel, de a végén mindenki megkapta a válaszokat, ha jók, ha rosszak is voltak azok.

>!
deen
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Ebben a részben Simon és Clary egy újabb feladatot kap, tanúi lesznek Emma és Julian parabatai szertartásának. Jem, Catarina és Magnus pedig egy újabb próbát tartogatnak a párosnak. Örültem, hogy ismét Clary és Simon volt a központi téma, mivel az ő kapcsolatuk sem rendeződött teljesen, mióta Simon elvesztette az emlékeit. Újabb kocka került helyre a rendszerben, mármint Simon fejében. Még mindig nagyon különleges ennek a párosnak a kapcsolata, és ez tetszik.

>!
avidreader
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Nagyon erdekes resz volt, az eddigi legjobb novella a sorozatban.
Az eddigi Cassandra-sorozatokbol feltuntek a fontosabb szereplok ebben a reszben, igy nem is ketelkedtem abban, hogy tetszeni fog-e a tortenet. Magnus mar megint hozta brilians formajat.
Mar vartam, mikor kerul a kepbe ebben a sorozatban is valami olyan, ami teljesen kiakaszt, tehat ebben a novellaban meg is leltem, es teljesen a tudatomba egette magat ez a spoiler Most sem csalodtam.

>!
Zeraphic P
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Jó volt folytatni ezt a mini sorozatot :)))
Igazából valahol a szívem mélyén vártam ezt a fordulatot, hogy spoiler legyenek, mert náluk tökéletesebb már csak Will és Jem volt.

Úgy őrültem Jem-nek, hogy szerepelt ebben a részben.
Mindig a lelkem egy darabját hordozni fogja Will, Jem és Tessa.

Julian és Emma barátsága szintén páratlan, de mintha valamelyik többet érezne a másik iránt, de lehet csak a sok tragédia kovácsolta össze őket ennyire szorosra.
Szép volt a szertartás, már jó volt rajta részt is venni.

A humor itt sem hiányzott. Hangosan röhögtem fel nem is egy Simon féle beszóláson.
Elképesztő ez a srác! Kíváncsi vagyok a következő részre!


Népszerű idézetek

>!
Milli88 P

Will. Soha nem kellett megkérdeznem Willtől, mire gondol. Ami azt illeti, általában jobb volt nem megkérdezni Willtől, mire gondol…

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Milli88 P

– Kicsit szokatlan az ügy – tette hozzá Magnus –, de az árnyvadászoknak nincs semmi bajuk a szokatlan ügyekkel. Imádják a szokatlan ügyeket. Nézzetek csak rá Jemre! Jem maga a két lábon járó szokatlan ügy. Még senki nem tért vissza a Néma Testvérek közül, erre tessék.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Magnus Bane
>!
Chili87 P

Jace a Szövetség Termének lépcsőin várt rájuk, és pontosan úgy nézett ki, mint ahogyan egy öltönyös Jace-től várja az ember. Az öltönyös Jace látványa elviselhetetlen volt. A fiú tetőtől talpig végigmérte Claryt.
– Hát ez a ruha…
Meg kellett köszörülnie a torkát. Simon határozottan élvezte Jace zavarát. A fiút nem sok minden zökkentette ki, de Clary mindig képes volt úgy játszani vele, mint szél a papírsárkánnyal. Jace szeme helyén gyakorlatilag két szívecske jelent meg, mint valami rajzfilmben.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Simon Lewis
>!
Barbus87

(…) – Kirohantál, miközben én az érzelmeimet igyekeztem ecsetelni neked. De persze semmi baj. Úgysem lett volna köztünk soha semmi… mármint úgy. Azt hiszem ezt akarta közölni velem a tudatalattim Jace idegesítő képében. Mert azt hiszem, a sors mindenképpen azt akarja, hogy együtt legyünk. A parabataiok nem szerethetik egymást úgy. Ezért volt fontos, hogy felidézzem ezt. Emlékeznem kellett rá, hogy mit éreztem akkor, mert így biztosan tudom, hogy most más. És nem rosszabb, hanem éppen így van jól.
– Igen. – Clarynek pár könnycsepp szökött a szemébe. – Így van jól.
Simon bólintott. Túl nagy dolog volt ez ahhoz, hogy szavakkal feleljen. Ez jelentett mindent. Benne volt a szeretet, ami Jem tekintetéből áradt, amikor Willről beszélt, és a szeretet, ami Alec arcáról sütött, amikor Jace-re nézett – még akkor is, ha Jace éppen idegesítően játszotta az agyát. Simon tisztán emlékezett a pillanatra, amikor Jace az ölében tartotta a sebesült Alecet, és a szemében ült a rettegés, amit csak akkor érez az ember, ha attól tart, hogy elveszít valakit, aki nélkül képtelen élni.

>!
Barbus87

Simon felemelkedése után elegendő idő fog a rendelkezésetekre állni, hogy parabataiok legyetek. Már ha szeretnétek. Vannak, akik tökéletesen alkalmasak rá, hogy egymás parabataiai legyenek – folytatta a boszorkánymester. – Arra születtek, mondhatni. Az emberek azt hiszik, az a lényeg, hogy kijöjjenek egymással, hogy mindenben egyetértsenek, és teljes legyen közöttük az összhang. De nem erről van szó. Az a fontos, hogy együtt jobbak legyenek. Hogy jobban harcoljanak. Alec és Jace sem gondolkodnak mindig egyformán, de az első pillanattól jobbak együtt.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane · Simon Lewis
>!
Barbus87

– Sok minden nyomja a vállukat – szólt Jace, ahogy a lány után nézett. – Jó, hogy támaszkodhatnak egymásra. Mindig is így lesz. Erről szól a parabataiok esküje. – Alecre mosolygott, aki visszanézett rá, és azonnal felderült az arca.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland · parabatai
>!
Barbus87

A fehér pulóvert és sötét farmert viselő Jem láthatólag nem érezte feszélyezve magát. Fekete hajától élesen elütött egyetlen ezüst fürtje.
– Milyennek találod a kiképzést? – kérdezte előredőlve.
– Már nem szerzek annyi horzsolást, mint korábban – felelte egy vállrándítás kíséretében Simon.
– Nagyszerű! – mondta Jem. – Ez azt jelenti, hogy megtalálod az egyensúlyodat, és több támadást hárítasz.
– Tényleg? – csodálkozott Simon. – Azt hittem azért van, mert meghaltam belül.

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Simon Lewis
>!
Perly P

– Honnan tudtátok? – kérdezte Simon.
– Kiszúrja az ember szemét. – Magnus hangjába végre visszatért a jól ismert könnyedségnek legalább egy darabkája. – Aztán meg a szó szoros értelmében egy varázsló vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Simon Lewis
>!
Milli88 P

Olyan vagy, mint az „utána” fotó valami házi gyúrópad reklámjában.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Simon Lewis
>!
Barbus87

Simon korábban csak párszor találkozott Jem Carstairsszel, aki elvileg éppen olyan idős volt, mint a felesége, Tessa Gray. Mindketten elképesztően jól festettek ahhoz képest, hogy jó százötven évvel ezelőtt születtek. Tessát ráadásul még igazán csinosnak is lehetett mondani. (Lehet, hogy Jem is csinos volt? Simon egy ideje már gyanította, hogy nem ő a legalkalmasabb a férfiak vonzerejének megítélésére.) Vajon mennyire fura csinosnak tartani olyan embereket, akik kétszer idősebbek az ember nagyszüleinél?

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Simon Lewis · Tessa Gray

A sorozat következő kötete

Történetek az Árnyvadász Akadémiáról sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Cathy Arrow: Fogság
Cynthia Hand: Angyalnyár
Marosi Éva: A számítógép szelleme és más történetek
Kelemen Zoltán: Első 21 novella
Richelle Mead: A halál csókja
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára