Tűzpróba (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 8.) (Árnyvadász univerzum) 389 csillagozás

Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Simon kalandjai az Árnyvadász Akadémián

Emma Carstairs és Julian Blackthorn parabataiok lesznek. Simon és Clary tanúként vesznek részt a szertartáson, hogy láthassák, hogyan jön létre a kötelék, mielőtt ők maguk is parabatiokká válnak rögtön azután, hogy Simon végez az Akadémián – és mert Emma felkérte Claryt. A szertartás azonban váratlan fordulatokat tartogat.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
72 oldal · ISBN: 9789633997666 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
72 oldal · ISBN: 9789633997673 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
70 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633997659 · Fordította: Kamper Gergely

1 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Will Herondale · Jem Carstairs · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Simon Lewis · Mark Blackthorn · Catarina Loss · George Lovelace


Kedvencelte 20

Most olvassa 11

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 162

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Amaryll87 P>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Nagyon szuper volt Simon és Clary próbatétele. Ideje volt már rájönniük, hogy ők egymás parabataiai. Nem is értem, miért nem tudták ezt eddig, mikor rajtuk kívül mindenki tudta ezt.

Orsi999>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Imádtam!
A sorozat összes része közül ez tetszett a legjobban. Benne volt minden szereplő, akit imádok, de főleg Emma és Jules története miatt tetszett. Nagyon érdekes volt a parabatai szertartás, de szerintem még fiatalok voltak egy ilyen dologhoz.
Az pedig külön jó, hogy most már nem kell majd azt hallgatni Simontól, hogy hogyan kérdezze meg Clary-t, spoiler

DarknessAngel >!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Érdekes volt ez a rész. Jó volt újra látni Claryt, és Magnust, plusz még ez az egész parabati dolog is… Kíváncsi vagyok nagyon a folytatásra. Julian és Emma is mindig egyre jobban érdekel, főleg az elejtett utalások miatt. :)

Szücsi>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Mindig is kíváncsi voltam hogy működik ez a parabatai dolog. Tetszett.
Örülök hogy Simon es Clary is azt tervezi hogy parabatainok lesznek,de szerintem ez egyertelmu volt mar a kezdetektol fogva hogy azok lesznek. Viszont azt egy kicsit sajnáltam hogy Jules meg Emma alig szerepelt a könyvben, pedig elméletileg ez a rész róluk szolt volna.Sokkal szivesebben olvastam volna róluk. De sebaj. Alig varom hogy olvashassam a Lady Midnightot es jobban is megismerjem oket. :)

kellyolvas P>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Imádás. Minden apró részlet mélyen érdekel a parabatai kapcsolatról, szertartásról. Érik bennem és alig várom, hogy beteljesedjen.

Ferger_Jolcsi P>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Nekem ez a történet tetszett a legjobban az Árnyvadász Akadémia sorozatból. Az igaz barátságról, a kötődésről, az emlékekről és a hűségről szól.

Bibi_️3>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Végre, végre az volt, amit mindenki akart az eddigi részek során :) Kiderült, hogy egy nagyon mély barátságot is lehet már olyan erősnek gondolni, mint maga a szerelem. Igazi próbával, igazi érzésekkel, de a végén mindenki megkapta a válaszokat, ha jók, ha rosszak is voltak azok.

Deziréé>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Maga az akadémia ötlete nagyon tetszik, de kicsit nekem zagyva volt ez az egész.
Kíváncsian vártam ezt a részt is, de nem lett ez sem kedvencem. Fura.
Már lassan véget ér a sorozat, lehet nem is bánom, csak tudjam már meg, hogy fejeződik be ez a sorozat.

deen>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Ebben a részben Simon és Clary egy újabb feladatot kap, tanúi lesznek Emma és Julian parabatai szertartásának. Jem, Catarina és Magnus pedig egy újabb próbát tartogatnak a párosnak. Örültem, hogy ismét Clary és Simon volt a központi téma, mivel az ő kapcsolatuk sem rendeződött teljesen, mióta Simon elvesztette az emlékeit. Újabb kocka került helyre a rendszerben, mármint Simon fejében. Még mindig nagyon különleges ennek a párosnak a kapcsolata, és ez tetszik.

avidreader>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba

Nagyon erdekes resz volt, az eddigi legjobb novella a sorozatban.
Az eddigi Cassandra-sorozatokbol feltuntek a fontosabb szereplok ebben a reszben, igy nem is ketelkedtem abban, hogy tetszeni fog-e a tortenet. Magnus mar megint hozta brilians formajat.
Mar vartam, mikor kerul a kepbe ebben a sorozatban is valami olyan, ami teljesen kiakaszt, tehat ebben a novellaban meg is leltem, es teljesen a tudatomba egette magat ez a spoiler Most sem csalodtam.


Népszerű idézetek

Milli88 P>!

Will. Soha nem kellett megkérdeznem Willtől, mire gondol. Ami azt illeti, általában jobb volt nem megkérdezni Willtől, mire gondol…

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
Milli88 P>!

– Kicsit szokatlan az ügy – tette hozzá Magnus –, de az árnyvadászoknak nincs semmi bajuk a szokatlan ügyekkel. Imádják a szokatlan ügyeket. Nézzetek csak rá Jemre! Jem maga a két lábon járó szokatlan ügy. Még senki nem tért vissza a Néma Testvérek közül, erre tessék.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Magnus Bane
Barbus87>!

(…) – Kirohantál, miközben én az érzelmeimet igyekeztem ecsetelni neked. De persze semmi baj. Úgysem lett volna köztünk soha semmi… mármint úgy. Azt hiszem ezt akarta közölni velem a tudatalattim Jace idegesítő képében. Mert azt hiszem, a sors mindenképpen azt akarja, hogy együtt legyünk. A parabataiok nem szerethetik egymást úgy. Ezért volt fontos, hogy felidézzem ezt. Emlékeznem kellett rá, hogy mit éreztem akkor, mert így biztosan tudom, hogy most más. És nem rosszabb, hanem éppen így van jól.
– Igen. – Clarynek pár könnycsepp szökött a szemébe. – Így van jól.
Simon bólintott. Túl nagy dolog volt ez ahhoz, hogy szavakkal feleljen. Ez jelentett mindent. Benne volt a szeretet, ami Jem tekintetéből áradt, amikor Willről beszélt, és a szeretet, ami Alec arcáról sütött, amikor Jace-re nézett – még akkor is, ha Jace éppen idegesítően játszotta az agyát. Simon tisztán emlékezett a pillanatra, amikor Jace az ölében tartotta a sebesült Alecet, és a szemében ült a rettegés, amit csak akkor érez az ember, ha attól tart, hogy elveszít valakit, aki nélkül képtelen élni.

Chili87 P>!

Jace a Szövetség Termének lépcsőin várt rájuk, és pontosan úgy nézett ki, mint ahogyan egy öltönyös Jace-től várja az ember. Az öltönyös Jace látványa elviselhetetlen volt. A fiú tetőtől talpig végigmérte Claryt.
– Hát ez a ruha…
Meg kellett köszörülnie a torkát. Simon határozottan élvezte Jace zavarát. A fiút nem sok minden zökkentette ki, de Clary mindig képes volt úgy játszani vele, mint szél a papírsárkánnyal. Jace szeme helyén gyakorlatilag két szívecske jelent meg, mint valami rajzfilmben.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Simon Lewis
Barbus87>!

Simon felemelkedése után elegendő idő fog a rendelkezésetekre állni, hogy parabataiok legyetek. Már ha szeretnétek. Vannak, akik tökéletesen alkalmasak rá, hogy egymás parabataiai legyenek – folytatta a boszorkánymester. – Arra születtek, mondhatni. Az emberek azt hiszik, az a lényeg, hogy kijöjjenek egymással, hogy mindenben egyetértsenek, és teljes legyen közöttük az összhang. De nem erről van szó. Az a fontos, hogy együtt jobbak legyenek. Hogy jobban harcoljanak. Alec és Jace sem gondolkodnak mindig egyformán, de az első pillanattól jobbak együtt.

Barbus87>!

A fehér pulóvert és sötét farmert viselő Jem láthatólag nem érezte feszélyezve magát. Fekete hajától élesen elütött egyetlen ezüst fürtje.
– Milyennek találod a kiképzést? – kérdezte előredőlve.
– Már nem szerzek annyi horzsolást, mint korábban – felelte egy vállrándítás kíséretében Simon.
– Nagyszerű! – mondta Jem. – Ez azt jelenti, hogy megtalálod az egyensúlyodat, és több támadást hárítasz.
– Tényleg? – csodálkozott Simon. – Azt hittem azért van, mert meghaltam belül.

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Simon Lewis
Barbus87>!

– Sok minden nyomja a vállukat – szólt Jace, ahogy a lány után nézett. – Jó, hogy támaszkodhatnak egymásra. Mindig is így lesz. Erről szól a parabataiok esküje. – Alecre mosolygott, aki visszanézett rá, és azonnal felderült az arca.

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland · parabatai
Chili87 P>!

Magában Simon ráparancsolt a holdra, hogy ne jöjjön ilyen közel, és ne süssön ilyen fényesen, meg egyáltalán, hagyja már abba ezt a holdaskodást.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Simon Lewis
Milli88 P>!

Vajon mennyire furcsa csinosnak tartani olyan embereket, akik kétszer idősebbek az ember nagyszüleinél?

14. oldal

Belle_Maundrell >!

– Milyen Los Angeles? – kérdezte inkább, de azonnal meg is bánta. Hogyhogy milyen Los Angeles? Milyen az a hely, ahol a szemed láttára megölték apádat, a bátyádat pedig örökre fogságba ejtették a tündérek? Na mégis milyen?
Julian szája sarka felfelé görbült. Mintha a fiú érzékelte volna Simon feszélyezettségét, és megsajnálta volna, de azért közben viccesnek is találta volna a helyzetet.
Simon hozzászokott az ilyesmihez.
– Meleg – felelte végül Julian.
Feltehetőleg ez volt a legjobb válasz ebben a helyzetben.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Blackthorn · Simon Lewis

A sorozat következő kötete

Történetek az Árnyvadász Akadémiáról sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalnyár
Rick Riordan: Neptunus fia
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Richelle Mead: A halál csókja
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Isaac Marion: Eleven testek
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal