The ​Bane Chronicles (The Bane Chronicles 1-11.) (The Shadowhunter Universe) 61 csillagozás

Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

A ​Collection of Ten Short Stories centred around Magnus Bane. Each short story is going to be published as an ebook followed by a Full Single Print Coming 2014

Ever wondered about the enigmatic, mysterious warlock Magnus Bane? The only character to appear in every Shadowhunter book, Magnus has a past even more shrouded in mystery than his present. I’ve teamed up with acclaimed YA writers Maureen Johnson and Sarah Rees Brennan to create the Bane Chronicles, the back (and front) story of Magnus told in ten linked tales.

Look for short stories like Vampires, Scones and Edmund Herondale; The Rise and Fall of the Hotel Dumort; Saving Raphael Santiago and What To Buy The Shadowhunter Who Has Everything (And Who You’re Not Officially Dating Anyway). Each story will be available as an ebook on a monthly basis starting April 16 with the tale of What Happened In Peru.

Each story will be released monthly online for the next ten months — and then for those who don’t… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Walker Books, London, 2015
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406360585
>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2015
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781442496002
>!
Walker Books, London, United Kingdom, 2014
512 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781406352429

4 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Alexander (Alec) Lightwood · Raphael Santiago · James Herondale · Catarina Loss · Ragnor Fell · Camille Belcourt · Edmund Herondale · Linette Owens


Kedvencelte 5

Most olvassa 12

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

_ada>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

Humoros történetek belecsempészett komolysággal a csodálatos és elképesztő Magnus Bane hosszú életéből! Kell ennél több a hatkötetes Clary-Jace nyavalygás után? Mármint szerettem a sorozatot, de szégyenletesen keveset szerepel benne kedvenc boszorkánymesterem, aki évszázadokon és kontinenseken át mindenféle elképesztő kalandba keveredik. Tetszett minden novella, de egyértelműen azok voltak a favoritok, amelyekben Alec is benne volt. Vagy Raphael. spoiler Az egyetlen, amit sajnálok, hogy a végére felborult a kronológiai sorrend. De a hangüzenetes adalék novella elfeledtette velem csalódottságom. :)

P.S. Jól rámutatott akarva vagy akaratlanul a halhatatlanság hátrányaira.
P.P.S. Naná, hogy a leghidegrázósabb karakter Magyarországból került ki!

Lappantyú>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

A Végzet Ereklyéi első három kötete ( az eredeti trilógia!) tinédzserkorom legmeghatározóbb olvasmányai közé tartozott: biztosan más szemmel olvasnék és nagyon más stílusban írnék, ha annak idején nem pont a Csontvárost és az Üvegvárost olvasom újra úgy évente kétszer (a Hamuvárosnak viszont a középső kötetek sorsa jutott, azt nem szerettem annyira, mindig kihagytam). Az ilyen korai kedvencek biztosan kitörölhetetlen nyomot hagynak, viszont a nagy univerzumoknak és végtelen sorozatoknak soha nem voltam barátja, úgyhogy Clare további műveivel annak rendje és módja szerint lemaradtam, akármennyire is rajongtam a kezdésért. Viszont a kíváncsiság meg @interstellarcloud imponáló Clare-gyűjteménye előbb-utóbb csak visszahúzott, és mi mással kezdhettem volna az (újra)ismerkedést, mint ezzel a kötettel?
Bár Magnus abszolút mellékszereplő volt az általam olvasott regényekben, nagy hatással volt rám, mint életem első biconja… bár ezt a szót természetesen nem ismertem, sőt, igazából még azt sem tudtam igazán, mi az a biszexualitás, az író találta-e ki ezt is, mint a macskaszemű boszorkánymestereket. (Sajátos információs vákuumban nőttem fel, lehet nevetni.)
Szóval azt hiszem, nem tudok objektív lenni, hiszen ezekkel a novellákkal egy nagyon meghatározó irodalmi élményemre nosztalgiázhattam ezerrel – és talán ez is lehetett az írók elsődleges célja, hiszen a világot és a történetet csak mérsékelten mélyítik, valószínűleg senki nem veszett volna el a későbbi regényekben, ha kihagyja ezeket a rövid kiegészítőket, viszont a szeretett karakterhez rengeteget adnak. Én annak is nagyon örültem, hogy az árnyvadászok és alvilágiak közti konfliktust végre utóbbiak szemén keresztül láthatjuk, így sokkal élesebben kijön a fájóan aktuális párhuzam a nagyon is valós intézményes rasszizmussal és rendőri brutalitással. Azért nem kell félni, vannak aranyos, könnyed, inkább fanservice felé hajló novellák is, az én ízlésemet kifejezetten eltalálta a kötet a sötét-rózsaszín arányokkal, egyik színvilágból sem lett túl sok.
Amíg ilyen részletes, az univerzum gazdagságát kiaknázó, szívből jövő történetek születnek, addig szerintem ezek a kiegészítő novellafüzérek jóval többek szerzői fanfictionnél (az amúgy is olyan fából vaskarika elképzelés, nem?), én biztosan adok majd egy esélyt a másik két gyűjteménynek is.
Novellánkénti értékelések: link

Bernie21 P>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

Mint általában a novellagyűjtemények, volt amelyik jobban tetszett, volt amelyik kevésbé. A short story-kon belül is voltak részletek, amik jobban vagy kevésbé tetszettek. Egyszer-kétszer úgy éreztem, csak azért ír valamiről annyit, hogy kitöltse a teret, vagyis meglegyen az oldalszám.
Ami leginkább tetszik, hogy sok előzményt és „mellékszereplőt” ismerhettünk meg közelebbről a Végzet Ereklyéi sorozatból. És amire 2. olvasás után rájöttem, hogy elsőre off közvetlenül a Mennyei tűz városa után olvastam, a Pokoli szerkezetek előtt, így sikerült tulajdonképpen egy csomó mindent elspoilereznem, amit éppen ezért akkor nem is igazán értettem, így második olvasásra sok történetet sokkal jobban tudtam értékelni és érteni.
A novellák elején lévő kis „képregények” naqyon feldobják és aranyosak, a „bónusz” hangposta-hívások pedig nagyon viccesek.

Dia9117>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

Végre volt időm befejezni! Érdekes olvasmány volt, annyi szent. Holnap tervezek írni róla egy bővebb blogos értékelést.

No csak eljutottam a megírásáig végül
http://ilovereading.blogger.hu/2016/03/05/cassandra-cla…

Shouri P>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

Mindegyik novella ugyanúgy lenyűgözött, mint anno, amikor darabonként megvettem őket magyarul. Nem kérdés, hogy most is a kedvenc a Mi történt Peruban?, a Mit vegyünk egy Árnyvadásznak, akinek mindene meg van? és az Igaz szerelem (és egy első randi) voltak.
Külön köszönet Magnus hangpostájáért, mert ugyan tudom, hogy melyik könyv melyik részéhez köthetőek (igen, az Elveszett lelkek városát akkor a falhoz akartam vágni), mégis jó volt részletesen elolvasni, ahogy a családja és a barátai kiálltak Alec mellett.
Itt is lenyűgöztek a különböző novellákból kiragadott jelenetek illusztrációi, de a legszebb mégis a borító. Tökéletes modellt választottak Magnusnak, ráadásul hasonít is Godfrey Gao-ra, az első Magnusomra, úgyhogy duplán kedvenc lett.

interstellarcloud>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

én annyira, de annyira imádom Magnust. most még jobban, már ha az lehetséges. az egyik legjobban megírt karakter valaha. sok új dolgot tudunk meg róla – bár nem eleget, azért kicsit jobban is ki lehetett volna fejteni egy-két dolgot –, és már ismert szituációkat és szereplőket ismerünk meg az ő szemszögéből. érdekes volt látni például a kört, Willt és Tessát, Ragnort, Catarinát, Raphaelt… ha már Raphael, számomra a Saving Raphael Santiago mindent vitt, kérem a Raphael krónikákat :( a másik nagy kedvencem a What to buy the shadowhunter who has everything lett, aminek a valódi oka Elyaas, a démon; szakadtam rajta, és most már nem tudok ugyanúgy tekinteni az illatgyertyákra, mint korábban. Magnus és Alec első randija is nagyon vicces (és édes) volt, és a Peruban történteket is imádtam. zseniális. (úgy érzem, ezt a szót túl sokat használom, ha az árnyvadász univerzumról van szó.) ez egy szórakoztató kötet, simán lehet létezni nélküle is… de nem érdemes.

Doro0507>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

Magnus még mindig nagy kedvenc, ő szerintem egy megunhatatlan karakter. Eredetiben pedig még jobb volt olvasni, no meg persze már a borító miatt is megérte megvenni a könyvet. A kedvencem angolul is a Midnight heir novella lett, főként Tessáék miatt, nagyon jó volt újra róluk olvasni és még kíváncsibb lettem a The last hours sorozatra. A másik kedvenc pedig természetes az a bizonyos első randi, de az üzenetrógzítős hívások is jók lettek. Minden hibája ellenére elég szórakoztató novellagyűjtemény, na de mit is várunk mást Magnustól?

Chili87 P>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

Könnyed, laza olvasmány, ami Magnus életének főbb állomásain történt/ik. Nem mindegyiknek láttam értelmét, de 2-3 rész igazán jól sikerült. Ami tény, hogy sokszor hangosan nevettem. :-D spoiler
Jó indulattal 4,5 csillag, de csak mert átlagoltam.
Bővebb értékelés itt:
https://chili87sworld.blogspot.co.uk/2017/11/cassandra-…

silentscream>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

Habár magyarul már olvastam jó volt angolul is elolvasni. Mindig is Magnus marad a kedvenc karatkerem. :) Az utolsó novella mindent vitt.. ❤ De a kaktuszos incidens is haláli volt. :D És persze Ragnor, Catarina és Magnus évődései is sokszor mosolyt csaltak az arcomra.

kai>!
Cassandra Clare – Maureen Johnson – Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles

Magam sem számítottam arra, hogy ennyire fog tetszeni. Igazából nem is akartam semmibe sem belekezdeni amikor megkaptam a bookdepository-s rendelésemmel együtt, de csak belelapoztam mindenbe. Paul Kalanithi könyve kikapcsolódásnak túl súlyos és szomorú és érdemes nagyon figyelmesen olvasni, nem erre való. Belekezdtem hát a Bane Chronicles-be, mivel novellás kötet, lezárulnak a történetek, félbehagyható. Illetve megjelenése után e-bookban kukkantottam bele, és akkor annyira nem tudtak lekötni hogy mi történt Peruban… így azt gondoltam rövid figyelemelterelésnek jó lesz. De rosszul számítottam, mert ezúttal nagyon is lekötött. Olyan volt mint egy doboz bonbon: csak még egyet, hogy lássam milyen :) aztán egyszer csak elfogyott. Nagyon jó volt Magnus-t jobban megismerni, megtudni egy-két dolgot összetalálkozni ismert szereplőkkel: Tessa, Will, Jem :) de jó volt Ragnor Fell-t, Catarina-t is jobban megismerni, belelátni egy kicsit Magnus és Camille kapcsolatába, találkozni Raphael-el az „afterlife-ja” elején… Olyan ez a könyv, mint egy finom árnyvadászos desszert :)


Népszerű idézetek

Szelén>!

„Hello, Uncle Brother Zachariah,” James said without opening his eyes. „I would say that I'm sorry to bother you, but I'm sure this is the most excitement you've had all year. Not so lively in the City of Bones, now is it?”
„James!” Will snapped. „Don't talk to Jem like that.”
As if I am not used to badly behaved Herondales, Brother Zachariariah said, in the way Jem had always tried to make peace between Will and the world.

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Jem Carstairs · Will Herondale
Szelén>!

„Magnus,” he said. „What on earth happend to James?”
„What happened?” Magnus asked musingly. „Well, let me see. He stole a bicycle and rode it, not using his hand at any point, through Trafalgar Square. He attempted to climb Nelson's Column and fight with Nelson. Then I lost him for a brief period of time, and by the time I caught up with him, he had wandered into Hyde Park, waded into the Serpentine, spread his arms wide, and was shouting, 'Ducks, embrace me as your king!'”
„Dear God,” said Will. […]
Magnus shrugged. „He also made inappropriate amorous advances to a startled grandmotherly sort selling flowers, and Irish wolfhound, an innocent hat stand in a dwelling he broke into, and myself. I will add that I do not believe his admiration of my person, dazzling as I am, to be sincere. He told me I was a beautiful, sparkling lady. […]”

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Magnus Bane · Will Herondale
Szelén>!

„I have very few rules in life, but one of them is to never decline an adventure. The others are: to avoid becoming romantically entangled with sea creatures; to always ask for what you want, beacuse the worst thing that can happen is embarrassment but the best thing that can happen is nudity; to demand ready money up front; and to never play cards with Catarina Loss.”

Kapcsolódó szócikkek: Catarina Loss · Magnus Bane
Szelén>!

„Wait,” said Ragnor, and he started to snigger. „Is this about your Nephilim boyfriend?”
„Our relationship is as yet undefined,” […] „And how do you know private detalis about my personal life with Alexander?”
„Ooooh, Alexander,” Ragnor said in a singsong voice. „I know all about it. Raphael called and told me.”
„Raphael Santiago,” said Magnus, thinking darkly of the current leader of the New York vampire clan, „Has a black ungrateful heart, and one day he will be punished for this treachery.”
„Raphael calls me every month,” said Ragnor. „[…] I might add, Raphael always remembers important occasions in my life.”
„I forgot your birthday one time sixty years ago!” said Magnus. „You need to let that go.”
„It was fifty-eight years ago, for the record. […]”

Szelén>!

James had given his heart to this girl, Magnus thought, and Magnus knew well enough from Edmund and Will what it meant when a Herondale gave his heart away. It was not a gift that could be returned.

interstellarcloud>!

There was a yell, but Magnus had already risen and closed the door before he could see Alec fall down the steps, as that was the sort of thing a man had to do in private.

424. oldal, The Course of True Love (And First Dates)

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
Szelén>!

If Jace was gold, catching the light and the attention, Alec was silver: so used to everyone else looking at Jace that that was where he looked too, so used to living in Jace's shadow that he didn't expect to be seen. Maybe it was enough to be the first person to tell Alec that he was worth being seen ahead of anyone in a room, and of being looked at longest.
And silver, though few people knew it, was a rarer metal than gold.

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland · Magnus Bane
Szelén>!

He looked like a piece of art, chiaroscuro, beautifully and wonderfully made.
Magnus had heard the story of how the Nephilim were created many times. They had all left out the bit that said: And the Angel descended from on high and gave his chosen ones fantastic abs.

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
Szelén>!

„You told us to leave you in the desert, beacuse you planned to start a new life as a cactus,” Catarina said, her voice flat.
„Then you conjured up tiny needles and threw them at us. With pinpoint accuracy.”
[…]
„Well,” he said with dignity. „Considering my highly intoxicated state, you must have been impressed with my aim.”
„'Impressed' is not the word to use to describe how I felt last night, Magnus.”

Kapcsolódó szócikkek: Catarina Loss · Magnus Bane
_ada>!

It was also a very bad idea.
It was a terrible idea.
It was the worst idea he had ever heard.
It was irresistible.

The Runaway Queen


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The House of Hades
Alex Flinn: A Kiss in Time
Ilona Andrews: Clean Sweep
Kelley Armstrong: Darkest Powers Tales
Rainbow Rowell: Carry On
Sarah J. Maas: Queen of Shadows
Rick Riordan: The Red Pyramid
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Derek Landy: Skulduggery Pleasant
Kendare Blake: Girl of Nightmares