Lord ​of Shadows (The Dark Artifices 2.) (The Shadowhunter Universe) 41 csillagozás

Cassandra Clare: Lord of Shadows Cassandra Clare: Lord of Shadows Cassandra Clare: Lord of Shadows Cassandra Clare: Lord of Shadows Cassandra Clare: Lord of Shadows Cassandra Clare: Lord of Shadows Cassandra Clare: Lord of Shadows Cassandra Clare: Lord of Shadows

Sunny Los Angeles can be a dark place indeed in Cassandra Clare’s Lord of Shadows, the sequel to the #1 New York Times and USA TODAY bestselling Lady Midnight. Lord of Shadows is a Shadowhunters novel.

Emma Carstairs has finally avenged her parents. She thought she’d be at peace. But she is anything but calm. Torn between her desire for her parabatai Julian and her desire to protect him from the brutal consequences of parabatai relationships, she has begun dating his brother, Mark. But Mark has spent the past five years trapped in Faerie; can he ever truly be a Shadowhunter again?

And the faerie courts are not silent. The Unseelie King is tired of the Cold Peace, and will no longer concede to the Shadowhunters’ demands. Caught between the demands of faerie and the laws of the Clave, Emma, Julian, and Mark must find a way to come together to defend everything they hold dear—before it’s too late.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon & Schuster UK, London, 2022
736 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781398517943
>!
Simon & Schuster UK, London, 2021
720 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781398510678
>!
Simon & Schuster UK, London, 2018
720 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471116674

8 további kiadás


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Julian Blackthorn · Emma Carstairs · Mark Blackthorn · Tiberius Blackthorn · Kit Rook · Kieran · Cristina Mendoza Rosales · Livia Blackthorn · Drusilla Blackthorn · Diego Rosales "Perfect Diego"


Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

lafayette>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

Cassandra Clare-t lehet szeretni/nem szeretni, de azt szerintem senki nem tagadhatja milyen mesterien képes csavarni a történetszálakat és milyen csodálatosan sokszínű karaktereket tud megalkotni. Cassandra Clare szinte összes könyvét olvastam már (a Bane krónikákat leszámítva mindent) és ez alapján kijelenthetem, hogy a The Dark Artifices messze a legeslegjobb sorozata.
A könyv egyik fő eleme a rasszizmus (vagyis a gyűlölet az alvilágiak iránt) és annyira tetszett, ahogy CC bemutatta és rámutatott, hogy mennyire értelmetlen és elvakult az egész. De ezen kívül is még rengeteg olyan üzenetet hordoz magában a sorozat, amiért tényleg megéri elolvasni.
Ebben a részben nagyon pörögtek az események, egymást követte az akció és a dráma (néhol egyszerre mindkettő megjelent) és rengeteg volt az „oh shit” pillanat a könyvben.
Annyira megszerettem a karaktereket, végig izgultam, hogy mindenki rendben legyen és nem alaptalanul. Továbbra is imádom Emma szarkasztikus humorát és hogy ilyen badass, Juliant is nagyon a szívembe zártam (itt megjegyezném, hogy a könyv elolvasása után még inkább tetszik a borító, szerintem nagyon találó), és persze a többi Blackthornt is, örültem, hogy felbukkantak korábbról ismert szereplők is.
Összeségében a Dark Artifices-t ajánlanám tényleg mindenkinek, azoknak is, akiknek a Mortal Instruments vagy az Infernal Devices nem jött be, mert ez a sorozat tényleg zseniális.

… viszont ez a függővég!!!! kegyetlen!…

10 hozzászólás
Zetsuen>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

Egyszer valaki elmondja nekem, hogy Cassie könyvei miért mindig vizsgaidőszakban jönnek ki? A szigorlatom előtt????? És én miért vagyok olyan hülye, hogy elolvassam??? Annyi minden történt ebben a könyvben, és olyan rettenet hosszú volt, hogy azt se tudom, hogyan kezdjem.
Mivel rossz gyerek voltam, és nem olvastam el a Éjfél Kisasszonyt magyarul is, mielőtt kijött volna a Lord of Shadows, a könyv elején kicsit bukdácsoltam, például teljesen elfelejtettem, hogy van pontosan a parabatai átok. De szerencsére ezzel nem volt gond, Cassie szépen elmondta nekem még egyszer ezt is, és mást is.
Miben volt más ez a könyv, mint a Éjfél Kisasszony? A világépítés nem volt már annyira hangsúlyos, sokkal inkább a szereplők, a cselekmény tovább görgetése mutatta be nekünk Cassie. Nem éreztem hiányosnak, mert apró momentumok így is voltak benne pl. megint betekintést nyertünk a tündérek világába.
A cselekménynek kifejezetten jót tett az, hogy több helyen játszódott, spoiler nem olyan volt, mint az első kötetben, hogy végig nyomoztunk. Mint ahogyan @u_san az első kötetre mondta, hogy nagyon hosszú, na ennél a könyvnél már én is ezt éreztem. Akadtak részek, jelenetek, amik untattak, ahol letettem az ebookot; egyszer-kétszer Emma és Julian túl sokat szenvedtek, értem én, hogy szar szitu, de na. spoiler A kis utalásokat észrevettem, Pokoli Szerkezetek meg The Last Hours – fájt és kíváncsi lettem, szóval pont jól szórta el Cassie a morzsákat. És még mindig állítom, hogy Jessamine a halála után még jobb lett.
A karakterek fejlődése, és a közöttük lévi interakciók tetszettek ebben a könyvben a legjobban. Elindultunk az előző kötet végével, ami kellőképpen fájt Juliannek, de be kell hogy valljam, én nagyon szerettem az Emma-Mark barátságot. Jó volt látni, hogy Marknak végre van egy olyan kapcsolata ami nem annyira zűrös, spoiler Emma és Julian párkapcsolati szála engem ebben a részben annyira nem érdekelt, hogy őszinte legyek… Parabataiként még mindig nagyon jók együtt, tetszett az is, amikor összevesztek, Julian egyszer meg olyan szépet mondott Emmának, hogy esküszöm az volt a leggyönyörűbb pillanat a könyvben.
Jó volt, hogy Emma még mindig nagyon badass és vicces, de ettől függetlenül is vannak érzelmei, és nem csak Jules felé. Juliant megint láttuk, ahogyan briliánsan hazudik, ahogyan ijesztő és mellesleg halálra ölelgeti a testvéreit és reggelit csinál Emmának egy szó nélkül. még a kenyér héját is levágja neki hát mi ez ha nem szerelem Két szál elindítása melengette meg leginkább a szívemet: Kit és Ty és spoiler. Kit évődése, hogy mit akar kezdeni az életével, spoiler Ty ábrázolása 10/10, nagyon látszott, ahogyan Cassie pontosan bemutatni az autizmusát, azt, hogy más, máshogyan viszonyul az emberekhez, de emellett ugyanúgy árnyvadász ő is, és detektív is spoiler. Együtt különösen jók voltak, tetszett ez a Sherlock-Watson piszkálódás.
spoiler
spoiler
A Mark-Kieran-Cristina-Diego katyvaszra nem mondanám, hogy megoldódott volna, de határozottan keverődött benne az a bizonyos végtermék. Diegot kicsit másképp látom az első kötethez képest, tetszett, merre indult el a karaktere, így sokkal igazibb lett.
Remélem, hogy Mark és a nagybetűs Boldogság egyszer egymásra találnak és hosszú életet élnek együtt. Az ő vívódása, kételyei ugyanannyira valósak voltak, mint Juliané spoiler.
Látszódott az is, hogy Mark más mint Julian spoiler, hogy amellett, hogy most megint a családjával él, árnyvadászok között, még mindig nagyon erős szálak fűzik a tündérekhez, és sokszor ez mentette meg a Blackthornokat.
Kierannal nagyon furcsa viszonyunk volt az első kötetben, de most már végképp a szívembe zártam őt is. spoiler
Cristinát továbbra nagyon könnyű szeretni spoiler, tetszett, hogy sokszor még mindig ő a kiegyensúlyozó erő, vagy csak egyszerűen tényleg kedves, és jókor mondja a jó mondatokat. spoiler
Ideje volt annak, hogy jobban megismerjük a többi Blackthornt is, és itt leginkább Livvy és Ty került terítékre. Livvy általában együtt járt Ty-jal, talán még Julesnál is jobban vigyázott rá, ismerte minden rezdülését, látszott, hogy ő is törődik a testvéreivel. Tavvyról még mindig csak annyit tudunk, hogy hétéves,nagyon szeret játszani és nagyon szereti Juliant. Drut éppen csak megkapirgáltuk, de valószínűleg ha nem is a következő kötetben, de a The Wicked Powersben többet kapunk belőle.
Az új szereplők vegyes érzelmeket váltottak ki belőlem. Zara nem tetszett, nagyon fekete-fehér lett, jót tett volna a karakterének némi árnyalás, mert azon túl hogy az Centurionok Regina George-a, és valószínűleg mindenki meg akarja fojtani, csak a fanatizmus állt mögötte.
spoiler
spoiler
spoiler
Habár voltak meglepetések, váratlan fordulatok itt is, de az első kötet szék mellé ülését egyszerűen nem lehetett megugrani. spoiler Kíváncsi leszek, hogy lesz ez majd a harmadik kötetben, spoiler
Habár nagyon tetszett a könyv, és ha a vizsgámat nem nézzük, három nap alatt ledaráltam, nem tudnék rá nyugodt szívvel öt csillagot adni, mert nem volt akkora élmény, mint az első kötet. De nagyon sok kérdés maradt utána, ami miatt érdeklődve várom a következőt.

8 hozzászólás
funkypigeon>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

Határozottan szórakoztatóbbnak és pörgősebbnek éreztem a cselekményt, mint a Lady Midnightban, bár a szereplők Cristina, Emma és Julian kivételével nem nagyon lopták be magukat a szívembe.

Weinhoffer_Petra>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

Oh, Jesus!
Az első gondolatom, miután becsuktam a könyvet, bár az utolsó oldalakon is gyakran elhagyta a számat. Cassie hozta a megszokott zsenialitást a maga hibáival, természetesen. Pörgős történet, izgalmas, fejlődőképes karakterek, néhol utalgatások más sorozatokra, amik kellőképpen felcsigáznak. Nem mondom, volt néhány unalmasabb epizód, de alapvetően imádtam, és nálam túlszárnyalta a Lady Midnightot. Alig várom a következő részt!

Bee_bookworm>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

Neeeeee! Kérlek, ne!! Nem Julian a könyörtelen, hanem Cassie! Nehéz összeszednem a gondolataimat úgy, hogy csak most fejeztem be.
Először is, reménytelen romantikus lévén Julian és Emma szála érdekelt a legjobban, a Lady Midnight szörnyen fejeződött be ebből a szempontból. Természetesen imádtam a részeiket (és az övéket olvastam el a legtöbbször újra). Emma abszolút a kedvenc árnyvadászom. Mert erős, mert bátor, mert vicces, mert szarkasztikus és mert végre mer őszinte lenni és segítséget kérni. Julian továbbra is <3 Bár nem értem, hogy miért hangsúlyozzák, hogy könyörtelen. Kevés olyan szereplő van, akinek ennyire vajból lenne a szíve. Értem, hogy a családjáért mindent, de mindig a jó dolgokat teszi meg. spoiler
Cristina a legszerethetőbb karakter az egész regényuniverzumban. Nem csak ebben, az összesben. Ő tényleg mindenkit szeret és mindenkiben megbízik és éppen ez az, ami miatt én nem szeretem annyira. spoiler
A Kieran – Mark párosért az elején nagyon odavoltam, aztán kicsit kezdtek untatni a jeleneteik, a végére már úgy éreztem, mindig ugyanazokat a köröket futják le. spoiler
Diana titka végre behozott megint valami újat. Ami nem csak az árnyvadász világban, de a rendesben is fontos kérdés. Szeretem, hogy Cassie feszegeti ezeket a témákat. Viszont az újonnan kialakult kapcsolata nekem túlzás volt. Mármint, úgy éreztem, hogy ez már csak olyan „mindenki szerelmes, legyen már Diana is”. Túl hirtelen jött és nem is szerettem meg a párosukat.
Ty és Kit = <3 Örülök, hogy azért itt is van egy elképesztő Herondale-ünk.
spoiler
Olvasás közben azt éreztem, hogy rögtön megszakad a szívem. Mintha Cassie folyamatosan egy jég tőrt forgatott volna bennem, néha kellemesen hűvös volt, néha olyan hideg, hogy már égetett, néha pedig nem éreztem mást, csak a fájdalmat. Nem tudom, hogy hogy reagálnék erre a regényre, ha tíz évvel ezelőtt nem szerettem volna meg ezt a világot. Egyértelműen elfogult vagyok és soha nem tudok objektíven gondolni az árnyvadászokra, mert mind itt élnek bennem. Fájt, látni Will kézírását, fájt, hogy a legtöbb kedvencem egy helyen volt, Will mégsem lehetett ott. Nem akarok várni két évet a folytatásra. Most akarom Juliant átölelni. Látni, ahogy Emma átöleli.

2 hozzászólás
eSsZ>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

fucking shit!!! és most várhatunk két évet a következő részre… na'ccerü' ..

Stiga>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

Ohhh. My. God! (or to be more like a Shadowhunter: By the Angel!!!)

Cassie, I hate you so much and I love you so much!
Another masterpiece with a terrible and amazing end…. Can't wait to read the next one!! I want it NOW!!! :D

rumpelstiltskin>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

-elég elhúzott regényre sikerült, csak tudnám miért, mert azért ennyire nem volt jó… a történetet már láttuk nyolcszázszor, az árnyvadászok egy része még mindig nagyon utálja az alvilágiakat, és a tündérek se nagyon maradnak nyugton-csak a szokásos. meg még mindig vagy két másik sorozatot épít fel vele cassandra clare, és még mindig túl sokat szerepelnek a tmi karakterei.
-viszont, a szereplőket sokkal jobban megkedveltem, és szerencsére nem csak julian és emma körül forog az egész, hanem a többiek is külön szemszöget kapnak, és miattuk szerettem a könyvet.
-kit&ty párosa és beszélgetései nagyon tetszettek, mind a kettejüket kedvelem, szóval már most a twp-t várom.
-illetve mark&kieran&cristina szálát is szerettem, a hármasuk mindenképpen az, ami miatt szeretném befejezni a sorozatot, és végre egyszer reménykedhetek abban, hogy esetleg tényleg poly lesz a vége, nem valami elcseszett szerelmi háromszög. külön-külön is kedveltem őket, és tulajdonképpen miattuk küzdöttem el magam a végéig.
-juliant különt érdekesnek találom, a moralitása megkérdőjelezhető, de emmával együtt eléggé unalmasak, sokszor inkább csak átugrottam a jeleneteiket, és körülbelül úgy éreztem, mint a tmi-nél, hogy clare csak a dráma fokozásáért akarja valamivel külön tartani őket.
-diana szála is jó volt.
-viszont nem vágom, emma miért ezzel a módszerrel akarta juliant távol tartani, mert így még mark és julian testvéri kapcsolatát is elrontotta.

Book_of_Tamara>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

Ha lenne több csillag Cassandra Clare könyveinek mindig többet adnék.
Ez a könyv felzabálta a szívem, aztán visszaköpte, hogy ledarálhassa aztán megmelengethesse majd összetörje és újra helyretegye.
Gyönyörű!!!! A vége olyan feszültséget hagy az emberben, hogy azt kérdezi: MIÉRT NINCS MÁR A KEZEMBEN A KÖVETKEZŐ????
Imádom!

kai>!
Cassandra Clare: Lord of Shadows

Cassie most is hozta a formáját, a Lady Midnight folytatása épp olyan fordulatos, izgalmas és érzelmes mint az előzőek, a legtöbb fordulat igencsak váratlan volt számomra, sikerült Cassie-nak meglepnie több alkalommal is. Az eseményeket felváltva láthatjuk Emma és Julian illetve az ikrek, Ty és Livvy újdonsült barátja, Kit szemszögéből. Kit fejezeteit is nagyon szerettem, sikerült őt is megkedvelnem. Julian és Emma hozta a formáját, akció és romantika felváltva, szerintem nagyon jók voltak a jeleneteik! Cristina az erő és a harmónia, és a hármasuk Mark-al és Kierannal érdekes színfoltja a történetnek. Itt Dru is kicsit több szerepet kap végre. Felbukkannak a Rosales fiúk… És és Clary és Jace is, annyira jó volt őket látni spoiler és Magnus és Alec is itt volt, nagyon jók ők is együtt, Magnus még mindig a legjobb warlock a világon :) A befejezés olyan szívfacsaró függővég hogy olyan nincs, bevallom emiatt neheztelek is az írónőre…. spoiler Mikor jön a következő rész?!


Népszerű idézetek

bankicsniki>!

“The legendary Lost Herondale,” said Magnus. “You know, I was starting to think that was a rumor Catarina made up, like the Loch Ness Monster or the Bermuda Triangle.”
“Catarina made up the Bermuda Triangle?” said Alec.
“Don’t be ridiculous, Alexander. That was Ragnor.”

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
bankicsniki>!

“What’s the Nephilim motto again?”
“ ‘We are dust and shadows,’ ” said Ty, not looking up from his book.
“Some of us are very handsome dust,” Jace added, as the door flew open and Clary stuck her head in.
“Come to the library,” she announced. “The tentacle is starting to dissolve.”
“You drive me wild with your sexy talk,” said Jace, pulling on his gear jacket.

Chapter 4 - A Wild Weird Clime

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Emma Carstairs · Jace Wayland · Tiberius Blackthorn
lafayette>!

„Seriously? So what’s the Herondale family motto? ‘Chiseled but angsty’?”
He shrugged. ‘If you don’t know what your last name is, it’s probably Herondale’?"

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Julian Blackthorn
Zetsuen>!

„Wikipedia knows about ley lines?” Emma took her phone back.
„Wikipedia knows about everything. It might be run by warlocks.”
„You think that's what they do all day in the Spiral Labyrinth? Run Wikipedia?”

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Julian Blackthorn
Weinhoffer_Petra>!

„[…] And if we don't have Energy runes, we'll have to get our energy the old-fashioned way.”
Mark looked puzzled. „Drugs?”
„Chocolate,” Emma said. „I brought chocolate. Mark, where do you even come up with these things?”
Mark smiled crookedly, shrugging one shoulder. „Faerie humor?”

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Mark Blackthorn
Weinhoffer_Petra>!

„The Herondales have always been famous for their good looks,” said Bridget, „but if you ask me, the Lightwoods are the most sexually charismatic of the bunch.”
Alec spit out his tea. Magnus seemed to be keeping a straight face, but with an effort.

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
bankicsniki>!

“Magnus Bane,” said Barnabas, with clear loathing. “The Ultimate Traitor.”
“Not my favorite nickname,” Magnus said, gently wiggling his fingers in Barnabas’s direction. “I prefer ‘Our Lord and Master’ or maybe ‘Unambiguously the Hottest.’ ”

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane
Weinhoffer_Petra>!

„Evelyn has left us?” Dru's eyes were huge. „You mean she died?”
Magnus started to cough. „Of course not. She went to visit your great-aunt Marjorie, actually, in the countryside.”
„Is this like when the family dog dies and they say he's living on a farm now?” Kit asked, curious.

Kapcsolódó szócikkek: Drusilla Blackthorn · Kit Rook · Magnus Bane
bankicsniki>!

“Elementary?” said Kit.
“You know, Holmes never says, ‘Elementary, my dear Watson,’ in the books,” said Ty.
“I swear I’ve seen it in the movies,” Kit said. “Or maybe on TV.”
“Who would ever want movies or TV when there are books?” said Ty with disdain.

Kapcsolódó szócikkek: Kit Rook · Tiberius Blackthorn
Chili87 P>!

He is getting more and more like Gandalf," said Emma, watching him go. „I mean, a hot, younger-looking Gandalf, but I keep expecting him to start stroking his long white beard and muttering darkly.”

628. oldal, 27. fejezet, Ill angels only

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Gandalf · Julian Blackthorn · Magnus Bane

A sorozat következő kötete

The Dark Artifices sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Alex Flinn: A Kiss in Time
Colleen Houck: Tiger's Quest
Jessica Shirvington: Embrace
Bree Despain: The Dark Divine
Rick Riordan: The Red Pyramid
Rainbow Rowell: Carry On
Holly Black: The Wicked King
Rachel Hawkins: Demonglass