The ​Shadowhunters' Codex (The Shadowhunter Universe) 23 csillagozás

Cassandra Clare – Joshua Lewis: The Shadowhunters' Codex

The ​Clave is pleased to announce the newest edition of the Nephilim’s oldest and most famous training manual: the Shadowhunter’s Codex. Since the thirteenth century, the Codex has been the young Shadowhunter’s best friend. When you’re being swarmed by demons it can be easy to forget the finer points of obscure demon languages or the fastest way to stop an attack of Raum demons. With the Codex by your side, you never have to worry.
Now in its twenty-seventh edition, the Codex covers it all: the history and the laws of our world; how to identify, interact with, and if necessary, kill that world’s many colorful denizens; which end of the stele is the end you write with. No more will your attempt to fight off rogue vampires and warlocks be slowed by the need to answer endless questions from your new recruits: What is a Pyxis? Why don’t we use guns? If I can’t see a warlock’s mark, is there a polite way to ask him where it is? Where do we get all our holy water? Geography,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, United Kingdom, 2015
274 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406365467
>!
Walker Books, London, 2013
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406351484
>!
274 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781442416925

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Clary Fray


Most olvassa 5

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

AliceL>!
Cassandra Clare – Joshua Lewis: The Shadowhunters' Codex

Nem volt rossz, valami ilyesmire számítottam amikor megvettem. Tökéletes kiegészítője az írónő árnyvadász könyveinek. Egyszerre volt történelem tankönyv és ismeretterjesztő szöveg. Érdekesek voltak benne a dolgok, bár voltak amiket túl sokáig magyaráztak. A rajzok gyönyörűek benne, a belefirkálásokon pedig jókat mosolyogtam, egy-kettő kivételével. Ha valakit érdekel az árnyvadász világ háttere és működése, akkor ajánlom ezt a könyvet.

1 hozzászólás
Bernie21 P>!
Cassandra Clare – Joshua Lewis: The Shadowhunters' Codex

Jópofa könyv, pont annyit ad, amennyit vártam tőle, nem is kell többet belemagyarázni :) Tetszik, hogy tényleg hozza az Árnyvadász-kézikönyv érzetet. Tökéletes kiegészítője az egész univerzumnak, vannak benne ismert és kevésbé ismert események, dolgok, pl. Jonathan Shadowhunter története, nemcsak úgy futtában, említés szintjén. A rajzok szépek, Clary, Simon és Jace megjegyzései pedig feldobják az egészet.
Két apróság nem tetszik csak, de ez nem von le a könyv értékeléséből: az egyik a hátsó védőborítón lévő illusztráció off és a könyv minősége: lehet, hogy nekem nincs szerencsém, de az utolsó 10 lap simán kihullott és a könyv gerince is durván megtört, pedig nem vadállat módján olvasok. off

Pennmenelien P>!
Cassandra Clare – Joshua Lewis: The Shadowhunters' Codex

Kicsit csalódás volt, bár kétségkívül érdekes olvasmány. Aki ismeri és olvasta már a sorozatot / sorozatokat annak jó kiegészítő kötet, illetve akár a sorozat olvasása közben is jó lehet, hogy jobban megismerje az ember az árnyvadászok és alvilágiak történeteit. A megjegyzések néha kifejezetten idegesítettek, ez a része volt a csalódás.

Chili87 P>!
Cassandra Clare – Joshua Lewis: The Shadowhunters' Codex

Útmutató árnyvadászoknak árnyvadászokról, és mindenről, ami ebbe a világba tartozik. Semmi extra. Jace/Clary/Simon megjegyzéseivel tarkítva.

Janka_Tünde_Toásó>!
Cassandra Clare – Joshua Lewis: The Shadowhunters' Codex

Nekem nagyon tetszett. Clary, Jace és Simon megjegyzései feldobták az egészet. Nem is kell mondanom szerintem, hogy a démonológia volt a kedvencem benne, alaposan kiveséztem, mit ne mondjak. Nem bántam meg, hogy elolvastam, sőt, kicsit úgy éreztem magam, mintha én is Árnyvadász lennék, és ugyanúgy tanulnám a dolgokat, mint a többiek. Ajánlom mindenkinek, aki szemezik vele.

Éva_Lívia>!
Cassandra Clare – Joshua Lewis: The Shadowhunters' Codex

Nagyon tetszett a kötet, szépen összefoglalja azokat az információkat amik a regényekben is el vannak hintve. A benne lévő bejegyzések, viccesek. :) A Cassandra Jean képek pedig nagyon szépek benne. NAgy kedvenc, remélem majd magyarul is a polcomra tehetem azért egyszer. :)

viviena_av>!
Cassandra Clare – Joshua Lewis: The Shadowhunters' Codex

Mivel elég nagy árnyvilág rajongó vagyok, ezt a kötetet sem hagyhattam ki. Tetszett, hogy Clary kódexét vehetjük a kezünkbe, ezért vannak benne általa készített rajzok, és ő is és Jace, Simon, sőt még Magnus is beleírt a kötetbe, így olvashatunk tőlük humoros megjegyzéseket. A kódex gyakorlatilag összefoglalja az összes információt az árnyvilágról. Természetesen, ha olvastad a történeteket, akkor ebből sok már nem újdonság, de azért voltak olyan információfoszlányok, amelyeket még nem tudtam.
Egyszer jó volt elolvasni.


Népszerű idézetek

Dudî>!

Simon, you don't have to make pretend fangs with your fingers. You have actual fangs.

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Simon Lewis
Borbála_Hantó>!

We are dust and ashes. We are mortal. We are vulnerable. We bleed and we die.

Page 139 - Grimoire

Borbála_Hantó>!

Congratulations! You have survived your first Mark.

Page 184 - "Sed Lex, Dura Lex"

RVivi P>!

You have been immersed, quickly, in a whole world that is still beyond your reckoning.

175. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Demonglass
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury
Susan Ee: Angelfall
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight
Gail Carriger: Timeless
Gail Carriger: Curtsies & Conspiracies
Kiersten White: Paranormalcy
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Wendy Higgins: Sweet Evil
Stephenie Meyer: Breaking Dawn