!

Hamuváros (A Végzet Ereklyéi 2.) 1900 csillagozás

Cassandra Clare: Hamuváros Cassandra Clare: Hamuváros
1 2 3
Könyvmolyképző 2.771 Ft-tól
1 2 3
Bookline 2.804 Ft-tól
1 2 3
Régikönyvek.hu 2.804 Ft-tól
750 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hát lehetetlen?!
Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen.
De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja.
Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

„Humoros, komor és szexi. Az egyik kedvenc könyvem.” – Holly Black

„Kapaszkodj erősen! Izgalmas, szenvedélyes, hátborzongató utazásra indulsz.” – Libba Bray

Eredeti mű: Cassandra Clare: City of Ashes

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452722 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997932 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730263 · Fordította: Kamper Gergely

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1006 tag · 1009 karc · Utolsó karc: 2017. március 27., 21:32 · Bővebben


Enciklopédia 51

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Lucian Graymark · Valentine Morgenstern · Raphael Santiago · Maia Roberts · Jocelyn Fray · Néma Testvérek · Max Lightwood · Maryse Lightwood · Tündérek Udvarának Királynője · Robert Lightwood · Imogen Herondale · Meliorn · Agramon · Bat Velasquez · Elias · Vérfagyasztó Pete

Helyszínek népszerűség szerint

Tündérek Udvara


Hirdetés

Kedvencelte 651

Most olvassa 232

Várólistára tette 285

Kívánságlistára tette 396

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Cassandra Clare: Hamuváros

Az a legjobb az újraolvasásban, hogy minden apró részletre jobban oda lehet figyelni. Újraélhettem, hogy miért is szerettem régebben annyira ezt a sorozatot. Nem lehet kinőni belőle. Most sokkal több szálon fut a cselekmény, mint az előző részben, mivel több karakter is szerepet kapott. Cassandrának olyan sok trükk van a tarsolyában. A karaktereket nagyon könnyű megszeretni,( vagy utálni). Kedvem lett volna a tündérkirálynőt megcibálni. Ilyen rosszindulatú némbert…. Simon-t pedig sikerült megkedvelnem. Nem is kicsit. Akció- és fantáziadús olvasmány megfelelő mennyiségű tiltott romantikával és annál több feszültséggel, izgalommal.

>!
puncsoscukor63
Cassandra Clare: Hamuváros

Bár ez a rész sem lett a kedvencem (és szerintem egyik sem lesz az), azért jobban tetszett, mint az első rész, így fél csillaggal többet érdemel.
Ebben a kötetben végre kicsit jobban megkedveltem Simon-t, de még van hová nőnie a szememben, szóval remélem ki is használja ezt az esélyét a továbbiakban. Valentine-t úgy érzem nem utálom annyira amennyire illene. Egyelőre pozitív gonoszként jellemezném.
Clary-t és Jace-t még mindig nagyon szeretem, ellentétben az Inkvizítorral, aki ugyan fontos szerepet kap a könyvben, mégsem nőtt a szívemhez.
Olyan sok szereplő lett ebben a részben, hogy meguntam leírogatni, kiről mi a véleményem, úgyhogy itt meg is állnék. Na jó talán még megemlítem Magnus-t, aki szerencsére egyre több szerepet kap. Bírom:D
És az új borítók valami eszméletlen gyönyörűségesek *-*

>!
raczlilian
Cassandra Clare: Hamuváros

Megsemmisít, megnevettet, majd béke poraidra, újból és újból.
Hát lehet ezt a sorozatot, ezt a részt nem szeretni? Személy szerint elég határozottan gondolom úgy, hogy nem.
Kifejezetten akciódús és izgalmas volt, az Inkvizítor alakja különösen említésre méltó, Valentine pedig zseniális, épp amennyire Jace imádnivaló és különleges. A történettel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy lenyűgözőnek találom azt a fajta elképesztő kidolgozottságot és egyediséget, amit Cassandra Clare megalkotott ebben a speciális, sajátos világban, ahol angyalok, démonok, tündérek, vámpírok, vérfarkasok, boszorkánymesterek és árnyvadászok élnek vagy harcolnak egymás mellett/ellen, s közben valóban elhiszed: mindezek léteznek, és akár te is a részese lehetsz… Ha elolvasod. Ha belemerülsz, de úgy igazán. Persze ezzel nagyon óvatosnak kell lenni, hisz csak egyszer döntesz így, onnantól kezdve azonban végleg a rabja leszel.
Tapasztalat.

4 hozzászólás
>!
Csoszi P
Cassandra Clare: Hamuváros

Az első résszel eléggé „szenvedtem”, talán emiatt húztam-halasztottam a folytatást. Meg kell, hogy mondjam, csalódtam. Mégpedig pozitív értelemben:) A második kötet jobban tetszett, gyorsabban is haladtam az olvasással. A szereplőket is más szemmel néztem, némelyiküket sikerült megkedvelnem. Simon pedig abszolút kedvenc lett. Nagyon sajnáltam, hogy szerencsétlennel annyi rossz dolog történt. spoiler Jövőre folytatom!

>!
Eviii 
Cassandra Clare: Hamuváros

Húha… Gyermekek, aki eddig kissé csalódott az első részben, vegye kézbe ezt, és ne adja fel, mert kezd ám javulni. ^^

Határozottan jobb volt a Csontvárosnál. Eseménydúsabb volt, és végre azt is elmondhatom, hogy volt, mikor izgultam, mi lesz, és sikerült elcsodálkoznom néhány dolgon, ami az előző kötetnél csak a végén sikerült. Még mindig sablonosnak és néha gyerekesen kiszámíthatónak találtam (pl, a végén Az a beszélgetés), de többször nevettem, és Magnus Bane-t is kezdem megismerni és megszeretni, Claryt nem utálom már, na meg Jacet sem. Bár még mindig Simonnak szurkolok, Jace is elviselhető. De talán azért van ez, mert hát na, Jace és Clary mégiscsak spoiler, ők egyszerűen nem jöhetnek össze. Az túl fura lenne. És nagyon kíváncsi vagyok, most mit fog tenni velük az írónő. Ha nem lennék csóró, lehet meg is venném a folytatást, érzem, ez a sorozat csak egyre jobb.

Volt, amit nem értettem. Segítsetek már. spoiler
Hogy viselheti az a nő, akit olyan fura hosszú névvel illetnek, a Herondale családnevet?! -.-" na jó, ez csak ilyen kiakadós kérdés
Ja, és bent van a könyvtárban a folytatás? :"D

Összességében tetszett, kezdem érteni, miért szeretik ennyien. Kezdem. De még nem értem.
Itt is sokra számítottam, nem gondoltam volna, hogy ennyit elér az én kis százalékmérőmben (most találtam ki), de hát ez egy ilyen 85%… :D a kiszámíthatósága a legnagyobb problémája, kezdve a történetvezetéssel a szereplőkig. Remélem majd találok benne valami egyedit és különlegeset is. De hiába ilyen, ezt lehet élvezni. ^^

8 hozzászólás
>!
GytAnett
Cassandra Clare: Hamuváros

Amennyire magával ragadott az első része, ez sajnos nem tudott. Pedig nagy reményekkel álltam neki, mert a legtöbb figyeltemnél azt láttam, hogy az első kötetnél jobban tetszett nekik.
Nem mondom, hogy nem volt izgalmas, vagy éppen unalmas lett volna, de amikor olvastam, nem bírt annyira elkötni, nem bírt magába szippantani a történet, ami nálam biztos, hogy csillag levonással jár. :)
Bő 2 hónappal az olvasás után írom az értékelésem, és azt kell mondanom, elég sok minden kiesett ennyi idő alatt.
Simon annak ellenére, hogy már nagyobb szerepet kapott, meg elég sok minden történt vele, még mindig nem igazán szimpatikus. Unom a lényét, egyáltalán nem bírok vele szimpatizálni. Igazából egy teljesen semleges szereplő.
Jace-t nyilván még mindig nagyon kedveltem, de idegesít, hogy nem tudom, hogy milyen titok bújik meg a háttérben, mert abban biztos vagyok, hogy lesz valami meglepő. Ami gyanús, hogy nem is lesz annyira meglepő, de majd még kiderül a későbbiekben.
Clary… szintén full semleges főhős. Elvagyok vele, de – ha konkrétumokra már nem is emlékszem, – időnként fogtam a fejem a csajtól.
Nem lett kedvenc, nem vált maradandó élménnyé, de mindenképpen folytatni fogom a sorozatot, mert nagyon érdekel, hogy mit hogy ki belőle C.C., meg hogy miért van körülötte ekkora felhajtás.

>!
AniTiger MP
Cassandra Clare: Hamuváros

Mázlistának érzem magam, hogy beleszeretek a beszerzett könyveimbe (vagy megtalálnak és ráismerek a könyvekre, amikbe képes vagyok belezúgni) – ami ugye főleg sorozatok esetén roppant fontos: ugyanis mániákus könyvbu… vásárló vagyok. Alig fejeztem be a második részt, de az elkezdésekor már a polcomon állt az első három része A Végzet Ereklyéi sorozatnak, most pedig már mind a hat megjelent könyv a szériából ÉS a teljes előzmény trilógia (Pokoli szerkezetek) is ott sorakoznak a polcon.

Összességében úgy gondolom, hogy a Csontváros az a rész, ami miatt beleszeretünk az Árnyvadász világba (és Jace-be, már aki…) és a Hamuváros az a folytatás, ahol rájövünk, hogy nekik sem annyira marha jó. Már nem a szépség, az ügyesség és a bátorság a legfontosabb a karakterekben… Esendők, titkolózóak, köpönyegforgatók, kételkednek, bosszúvágyuk nem ismer határt. Ebben a részben kamaszként viselkednek a fiatalok: hisztiznek, elszöknek, verekedésbe keverednek, tagadnak, duzzognak és a többi tipikus idióta tizenéves marhaság. A felnőttek védenék őket, haragszanak rájuk és átejtik őket. Jóféle bonyolultság rejtőzik a kapcsolataikban – elérhetővé és megérthetővé válnak számunkra. (Már akik… Volt, akit még a végén is agyoncsapkodtam volna péklapáttal…)

Kedvenc jelenet: A Rettenthetetlen rúnás epizód!

Izgalmas, pörgős rész. Reálisabbak a karakterek, emberibbek a jellemvonásaik. Akármilyen drámai a könyv főszála elfért mellette a Csontvárosban megszokott humor. Tetszett, szeretem a Hamuvárost is! :)

Amit nem értek – azok a borítók. Clary képe az első részhez jobban illene, mert ott tényleg ő volt a középpontban, míg itt egyértelműen Jace vitte a prímet. Ezt az egyetlen technikai bakit fel nem foghatom.

Bónusz: Érdekes volt megismerni a Lightwood család maradék részét – aranyos az a kis könyvmoly Max! Mindenesetre egyre jobban megszeretem Magnust, már-már felzárkózik az abszolút kedvenc – Luke/Lucian – mellé.

//Blog+spoiler: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/05/cassandra-c… //

9 hozzászólás
>!
csillagka P
Cassandra Clare: Hamuváros

Fergetegesen sokszínűre és akció dúsra sikerült ez a második rész. Nem állítom, hogy mindent értettem, és mindenkit ismerek, de azért elkezdett tisztulni a homály. Ahhoz, hogy mindent értsek kell még jó pár kötet, szerencsére ez egy teljes univerzum, jó sok felfedezni valóval, végére remélem nyilvánvaló lesz ki milyen faját képvisel és az mit tesz hozzá a három dimenziós kavalkádhoz.
A végén a Potter és Rice belecsempészése nagyon tetszett, keverhetjük a világokat és bármi is történhet, akkor is Albus Dumbledore a király, bárki is bármit mond, vérfarkas kölykök véleménye pedig ebben a témában nem sokat számít.
Sokkal jobban élveztem mint az előző rész, kevesebbet kellett lénykereséssel foglalkoznom, és már kezdenek kialakulni a kedvenceim, tündérekben látom az elrejtett potenciált.
Folytatom.

12 hozzászólás
>!
Bradshaw
Cassandra Clare: Hamuváros

A sorozatokkal az a baj, hogy az első könyv nagyot üt, de a folytatás már nem.
A végzet ereklyéi más. Legalábbis számomra.

A Csontváros elolvasása után úgy gondoltam nem érdemes az időt pazarolni olyan könyvekre, amiknek 70%-át már tudom, de valami miatt mégsem ezt tettem. Van ezekben a könyvekben valami megfogalmazhatatlan érzés: nem érdekel különösebben a történet, de szükségem van rá. Legjobban a csokihoz tudnám hasonlítani. Tudod, hogy hizlal, de nem tudod megállni, hogy ne egyél belőle.

A Hamuváros miatt kezdtem függő lenni.
Humoros, fordulatos, izgalmas. Sokkal többet megtudunk a szereplőkről, viszont mégse eleget, hogy tudjuk ki mit fog lépni. Mit értek ezalatt? Személy szerint én kissé elbizonytalanodtam Jace-szel kapcsolatban, miszerint melyik utat választja, de aztán minden úgy történt, ahogy lennie kell.
Az Inkvizítor megjelenése kifejezetten tetszett, a fiúval való jeleneteit imádtam.
A Lightwood családról is több információt sikerült beszereznünk. Alec nagyon a szívemhez nőtt, a már a kezdetektől Will-re emlékeztet, bizonyára a külső miatt.
Kedvenc boszorkánymesteremet sem hagyhatom ki a felsorolásból. Alig várom, hogy kézbe vegyem a Bane krónikákat.
Mellesleg egy Luke a szomszédba jól jönne. Annyira szimpatikus, remélem sokáig velünk marad.
Az Isten szerelmére, nekem még Valentine stílusa is bejön! A pillanat, amikor a főgonoszt sem tudom utálni.

Rengeteg kedvenc idézetem és jelenetem van, viszont nem akarom, hogy az értékelésem cselekményleírást tartalmazzon, szóval hallgatok, de mindenkinek ajánlom! :)

>!
Pnikolett
Cassandra Clare: Hamuváros

Nos… Előbb megkukkantottam,milyenre is értékeltem az előző Csontváros részt. 4,5 csillagot kapott,de csak jó szívvel. Itt most azt mondom tényleg megérdemli a történet a 4,5 csillagot,de az 5-öt még mindig nem tudom rá megadni.
Történet, szereplők: Egész izgalmas volt néhol,bár érdekes, hogy jelenleg az izgalmasabb részeket untam jobban,alig vártam, hogy vége legyen és kiderüljön, mi is akar kisülni ebből az egészből végül. Ez nem így szokott lenni nálam,dehát fogalmam sincs miért éreztem így most. Egyébként több dologra is kíváncsi lettem,természetesen a végére most is került olyan dolog, hogy olvasni kelljen azt a fránya következő részt :D Másrészt… mélységesen elszomorodtam, mikor Simon spoiler Egyébként sokakkal ellentétben én nem utálom Simon-t,egyelőre fogalmam sincs mi a baja másoknak vele,én kifejezetten bírom őt is meg néha a bugyuta megszólalásait..vagy hogy mindig akkor szól valamit amikor nem kéne, Jace meg leoltja :D Na meg igazán szereti ő Claryt,és emiatt kicsit sajnálom is, hogy akármi is van,én úgy érzem ebből barát zóna lesz :D Másik kedvenc az utóbb említett úriember(haha),Jace. Szeretem, hogy kicsit távolságtartó, kicsit gőgös, viszont kedves és fontosak neki a többiek. Mondjuk nem kérdés, hogy annak szurkolok, hogy valamilyen úton módon Clary és ő együtt legyenek,de azt hiszem az írónő ezzel a dologgal elcicázik még egy darabig. Sebaj.

Kíváncsian várom a folytatást…


Népszerű idézetek

>!
Tiktak

Alec Jace felé bökött a mutatóujjával. – Ha szinte kihaltak – mondta dühtől remegő hangon –, akkor NEM HALTAK KI ELÉGGÉ.
– Értem – bólintott Jace. – Szólok, hogy cseréljék ki a bejegyzést a démonológiai tankönyvben „szinte kihaltról” arra, hogy „Alec szerint nem haltak ki eléggé. Ő úgy szereti, ha a szörnyek nagyon, nagyon kihalnak.” Akkor elégedett leszel?

15. oldal, Első rész: Egy évad a pokolban - 1. Valentine nyílvesszője

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland
>!
_vgabi SP

– Minek a telefon, Alec?
– Csak szükségünk van rá – felelte Alec türelmetlenül. – Izzy…
– Ha Magnusnak akarsz SMS-ezni, hogy „szvsz kúl vagy, LOL”, akkor megöllek.

305. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 16. Kőszív

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Isabelle Lightwood · Magnus Bane
7 hozzászólás
>!
Greylupus

– Jace-hez jöttünk – felelte Clary. – Jól van?
– Nem tudom – mondta Magnus. – Máskor is szokott mozdulatlanul feküdni a padlón?

129. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane
>!
_vgabi SP

– Mit csinálsz? – kérdezte Alec, és letérdelt a világító fal mellé, amilyen közel csak tudott. Jace próbálta emlékeztetni magát, hogy Alec az ilyesféle kérdéseket komolyan is gondolja, ő pedig ezt valaha inkább jópofának találta, mintsem idegesítőnek. Nem sikerült.
– Gondoltam, ledőlök a padlóra, és fájdalmak közt vergődöm egy darabig – mordult fel. – Pihentet.

293. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 15. A kígyó foga

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland
>!
szakcsgab

– Isabelle szerint a Tündérek Udvarának Királynője találkozni szeretne velünk.
– Hát persze – bólintott Magnus. – Madonna meg táncosnak hív a következő turnéjára.
Alec bambán nézett a boszorkánymesterre. – Ki az a Madonna?

137. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

>!
vic

Jace elvigyorodott. – Ne már, kell hogy legyen valami rendes fóbiád! Mitől szoktál betojni?
Alec elgondolkodott. – A pókoktól.
– Van valahol egy pókod? – fordult Luke-hoz Clary.
A férfi értetlenül nézett vissza rá. – Miért lenne nekem éppen egy pókom? Úgy nézek ki, mintha gyűjteném őket?
– Igazán nem akarlak megbántani – szólt Jace –, de tulajdonképpen igen.

264. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 14. Rettenthetetlen

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Clary Fray · Jace Wayland · Lucian Graymark
>!
Greylupus

– Azt mondta, nem kell neki – mondta Simon. – Haha.
– Haha? – Jace hitetlenkedve nézett Simonra. – Ezzel bírsz visszavágni?
Alec összecsukta a telefonját, és értetlenkedve indult vissza az asztalhoz. – Itt meg mi folyik?
– A jelek szerint valami szappanopera egyik epizódjába kerültünk – állapította meg Magnus. – Rettenetesen unalmas.

136. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland · Magnus Bane · Simon Lewis
>!
horsegirl

– Viszont kell, hogy legyen valamid, ami minden Árnyvadásznak van.
– Undok és bunkó modor? – érdeklődött Simon.

71. oldal, Első rész: Egy évad a pokolban - 4. Kakukkfióka

Kapcsolódó szócikkek: Árnyvadász · Lucian Graymark · Simon Lewis
>!
Sunshine

– Két éjszakával ezelőtt volt egy álmom. Egy véráztatta várost láttam csontból készült tornyokkal, az utcákon pedig úgy ömlött a vér, mint a víz.
Simon összehúzott szemmel nézett Jace-re. – Máskor is szokott az ablaknál állva a vérről motyogni?
– Nem – felelte Jace. – Általában a kanapén ülve csinálja.

132. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Kapcsolódó szócikkek: álom · Jace Wayland · Magnus Bane · Simon Lewis
>!
Asteria

– Azt végül is nem mondta ki, hogy bűnöző lennél…
– Nem, csak egy nagyon rossz kisfiú vagyok. Állandóan rosszalkodom. Kiscicákat rugdosok. Beintek az apácáknak.

287. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 15. A kígyó foga

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Végzet Ereklyéi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Lisa Jane Smith: Tombolás
Rachel Hawkins: Hex Hall
Benina: Milan könyve
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Mimi O'Connor: Shadowhunter's Guide – Árnyvadász-útmutató
Charlaine Harris: Vörös telihold