Hamuváros (A Végzet Ereklyéi 2.) 2095 csillagozás

Cassandra Clare: Hamuváros Cassandra Clare: Hamuváros

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hát lehetetlen?!
Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen.
De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja.
Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

„Humoros, komor és szexi. Az egyik kedvenc könyvem.” – Holly Black

„Kapaszkodj erősen! Izgalmas, szenvedélyes, hátborzongató utazásra indulsz.” – Libba Bray

Eredeti mű: Cassandra Clare: City of Ashes

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452722 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997932 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730263 · Fordította: Kamper Gergely

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1076 tag · 1159 karc · Utolsó karc: 2018. február 14., 20:01 · Bővebben


Enciklopédia 51

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Lucian Graymark · Raphael Santiago · Valentine Morgenstern · Maia Roberts · Jocelyn Fray · Néma Testvérek · Max Lightwood · Tündérek Udvarának Királynője · Maryse Lightwood · Robert Lightwood · Imogen Herondale · Bat Velasquez · Meliorn · Agramon · Elias · Vérfagyasztó Pete

Helyszínek népszerűség szerint

Tündérek Udvara


Kedvencelte 687

Most olvassa 243

Várólistára tette 274

Kívánságlistára tette 401

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Cassandra Clare: Hamuváros

"– Azt végül is nem mondta ki, hogy bűnöző lennél…
– Nem, csak egy nagyon rossz kisfiú vagyok. Állandóan rosszalkodom. Kiscicákat rugdosok. Beintek az apácáknak."

Úgy érzem, most, hogy másodjára olvasom a sorozatot, valahogy sokkal jobban értékelem az egyes részeket, illetve sokkal jobban élvezem is.

Első alkalommal megszerettem a szereplőket, a világot, de tulajdonképpen csak faltam a sorokat és elcsúsztam egy csomó érdekes rész felett.
Most úgy érzem, megérkeztem….és megérettem arra, hogy bár ugyan úgy izgulok, és morgok ha nem tetszik valami, sírok és nevetek…felfigyelek a sorok között megbúvó érzelmekre…reálisabban érzékelem a szereplőket, megannyi árnyaltság bújik meg a párbeszédek és a leírások között.

Úgy érzem ha eddig bármi gondom is volt az első résszel (nem igazán volt ilyen), ebbe a részbe beleszerettem.
A szereplők sokkal emberibbek lettek, a cselekmény még izgalmasabb, szerintem igenis nagy poénokkal lettem gazdagabb. :)

Egy picike problémám a borítóval volt, mert ebben a részben inkább Jace vitte a történetet, mégis Clary van rajta. Nekem ez nem tetszik…a borító nagyon fontos egy könyvnél, nálam például akár azt is elérheti, hogy lehet a történet nagyon jó, a kinti csúf külleme miatt nem veszem meg…kár lenne érte.

És volt egy kis plusz örömöm, végre megismertem a Lightwood család maradék részét.

Nagyon jó lesz folytatni, és haladni….vajon mi lesz a sorsuk….és főszereplőink milyen kalandba keverednek még….

Ajánlom …kedvenc…:)

>!
FairyDust P
Cassandra Clare: Hamuváros

– Jace-hez jöttünk – felelte Clary. – Jól van?
– Nem tudom – mondta Magnus. – Máskor is szokott mozdulatlanul feküdni a padlón?

Ez a könyv nagyon vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Voltak részek amik nagyon tetszettek, és voltak amiket csak ütlegelni tudok.
Kezdjük azzal, hogy a fordítás és a lektorálás katasztrofális. Nem, a vérfarkasok továbbra sem csordában járnak, és nem igaz, hogy nem lehet arra figyelni, hogy egy párbeszédhez annak a neve kerüljön aki valóban mondja. Ezek a hibák a 400 oldalon keresztül folyton visszatérnek, és nagyon frusztráló, hogy egy ekkora rajongótáborral rendelkező könyv mellett miért nem sikerült értelmes fordítót és lektort találni? Kiábrándító, bár lehet csak nekem…
A karakterek nagy része unalmas, vagy éppen jelentéktelen. Az egyedüli pozitivitást Magnus és Alec nyerte meg. Szerettem olvasni a párbeszédeiket, és hatalmasakat derültem Magnus poénjain. kár, hogy ezekből csak elvétve volt a könyvben
A másik nagy tüske, hogy Clare mérhetetlenül bután ir, semmi előzményt nem tartalmaz a leírás, és néha hatalmas fejtörést okozott, hogy egyszerűen nem emlékeztem a Csontvárosra. nem, akkor se lehet elvárni, hogy olvassak újra egy könyvet azért, hogy értsem a folytatást
Összességében blöh. Nem akarom és nem is fogom folytatni a sorozatot. Egyedül a Malec szálért vérzik a szívem, más nem fog hiányozni belőle.

Spoiler mentes, részletes szidalmazás: https://missreaders.com/books/details/19

15 hozzászólás
>!
Szücsi 
Cassandra Clare: Hamuváros

Jobb volt mint a Csontváros.Bár az elöző rész se volt unalmas ez mégis sokkal akciódúsabb,izgalmasabb volt és ami a legfontosabb a humor sem maradt el.
Tetszett hogy most nem csak egy hanem több szálon is ment a cselekmény.Pörgősebb volt és sokkal könnyebben olvastatta magát.Az egyik fontos percben még itt vagy aztán meg a következő pillanatban,oldalon meg már egy másik szereplő szemszögéből folytatódik a történet.És pont amikor ott is az izgalom a tetőfokára hág hirtelen megint visszatérünk az elöző helyhez,szereplőhöz,problémához.Ez szerintem csak még izgalmasabbá tette a könyvet.
Talán azért is tetszett jobban még mert itt a szereplők sokkal emberibbek voltak.Bár még nem lettek a szivem csücskei azért lassan sikerül megkedvelnem az összes szereplőt. Természetesen a kedvencem még mindig Magnus *-*
A világ amit Cassie teremtet továbbra is lenyügöző.Biztos folyatni fogom főleg azért mert egy valamit még mindig nem értek: spoiler

2 hozzászólás
>!
Naiva P
Cassandra Clare: Hamuváros

Az a legjobb az újraolvasásban, hogy minden apró részletre jobban oda lehet figyelni. Újraélhettem, hogy miért is szerettem régebben annyira ezt a sorozatot. Nem lehet kinőni belőle. Most sokkal több szálon fut a cselekmény, mint az előző részben, mivel több karakter is szerepet kapott. Cassandrának olyan sok trükk van a tarsolyában. A karaktereket nagyon könnyű megszeretni,( vagy utálni). Kedvem lett volna a tündérkirálynőt megcibálni. Ilyen rosszindulatú némbert…. Simon-t pedig sikerült megkedvelnem. Nem is kicsit. Akció- és fantáziadús olvasmány megfelelő mennyiségű tiltott romantikával és annál több feszültséggel, izgalommal.

>!
puncsoscukor63
Cassandra Clare: Hamuváros

Bár ez a rész sem lett a kedvencem (és szerintem egyik sem lesz az), azért jobban tetszett, mint az első rész, így fél csillaggal többet érdemel.
Ebben a kötetben végre kicsit jobban megkedveltem Simon-t, de még van hová nőnie a szememben, szóval remélem ki is használja ezt az esélyét a továbbiakban. Valentine-t úgy érzem nem utálom annyira amennyire illene. Egyelőre pozitív gonoszként jellemezném.
Clary-t és Jace-t még mindig nagyon szeretem, ellentétben az Inkvizítorral, aki ugyan fontos szerepet kap a könyvben, mégsem nőtt a szívemhez.
Olyan sok szereplő lett ebben a részben, hogy meguntam leírogatni, kiről mi a véleményem, úgyhogy itt meg is állnék. Na jó talán még megemlítem Magnus-t, aki szerencsére egyre több szerepet kap. Bírom:D
És az új borítók valami eszméletlen gyönyörűségesek *-*

>!
Csoszi P
Cassandra Clare: Hamuváros

Az első résszel eléggé „szenvedtem”, talán emiatt húztam-halasztottam a folytatást. Meg kell, hogy mondjam, csalódtam. Mégpedig pozitív értelemben:) A második kötet jobban tetszett, gyorsabban is haladtam az olvasással. A szereplőket is más szemmel néztem, némelyiküket sikerült megkedvelnem. Simon pedig abszolút kedvenc lett. Nagyon sajnáltam, hogy szerencsétlennel annyi rossz dolog történt. spoiler Jövőre folytatom!

>!
raczlilian
Cassandra Clare: Hamuváros

Megsemmisít, megnevettet, majd béke poraidra, újból és újból.
Hát lehet ezt a sorozatot, ezt a részt nem szeretni? Személy szerint elég határozottan gondolom úgy, hogy nem.
Kifejezetten akciódús és izgalmas volt, az Inkvizítor alakja különösen említésre méltó, Valentine pedig zseniális, épp amennyire Jace imádnivaló és különleges. A történettel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy lenyűgözőnek találom azt a fajta elképesztő kidolgozottságot és egyediséget, amit Cassandra Clare megalkotott ebben a speciális, sajátos világban, ahol angyalok, démonok, tündérek, vámpírok, vérfarkasok, boszorkánymesterek és árnyvadászok élnek vagy harcolnak egymás mellett/ellen, s közben valóban elhiszed: mindezek léteznek, és akár te is a részese lehetsz… Ha elolvasod. Ha belemerülsz, de úgy igazán. Persze ezzel nagyon óvatosnak kell lenni, hisz csak egyszer döntesz így, onnantól kezdve azonban végleg a rabja leszel.
Tapasztalat.

4 hozzászólás
>!
Eviii P
Cassandra Clare: Hamuváros

Húha… Gyermekek, aki eddig kissé csalódott az első részben, vegye kézbe ezt, és ne adja fel, mert kezd ám javulni. ^^

Határozottan jobb volt a Csontvárosnál. Eseménydúsabb volt, és végre azt is elmondhatom, hogy volt, mikor izgultam, mi lesz, és sikerült elcsodálkoznom néhány dolgon, ami az előző kötetnél csak a végén sikerült. Még mindig sablonosnak és néha gyerekesen kiszámíthatónak találtam (pl, a végén Az a beszélgetés), de többször nevettem, és Magnus Bane-t is kezdem megismerni és megszeretni, Claryt nem utálom már, na meg Jacet sem. Bár még mindig Simonnak szurkolok, Jace is elviselhető. De talán azért van ez, mert hát na, Jace és Clary mégiscsak spoiler, ők egyszerűen nem jöhetnek össze. Az túl fura lenne. És nagyon kíváncsi vagyok, most mit fog tenni velük az írónő. Ha nem lennék csóró, lehet meg is venném a folytatást, érzem, ez a sorozat csak egyre jobb.

Volt, amit nem értettem. Segítsetek már. spoiler
Hogy viselheti az a nő, akit olyan fura hosszú névvel illetnek, a Herondale családnevet?! -.-" na jó, ez csak ilyen kiakadós kérdés
Ja, és bent van a könyvtárban a folytatás? :"D

Összességében tetszett, kezdem érteni, miért szeretik ennyien. Kezdem. De még nem értem.
Itt is sokra számítottam, nem gondoltam volna, hogy ennyit elér az én kis százalékmérőmben (most találtam ki), de hát ez egy ilyen 85%… :D a kiszámíthatósága a legnagyobb problémája, kezdve a történetvezetéssel a szereplőkig. Remélem majd találok benne valami egyedit és különlegeset is. De hiába ilyen, ezt lehet élvezni. ^^

8 hozzászólás
>!
GytAnett P
Cassandra Clare: Hamuváros

Amennyire magával ragadott az első része, ez sajnos nem tudott. Pedig nagy reményekkel álltam neki, mert a legtöbb figyeltemnél azt láttam, hogy az első kötetnél jobban tetszett nekik.
Nem mondom, hogy nem volt izgalmas, vagy éppen unalmas lett volna, de amikor olvastam, nem bírt annyira elkötni, nem bírt magába szippantani a történet, ami nálam biztos, hogy csillag levonással jár. :)
Bő 2 hónappal az olvasás után írom az értékelésem, és azt kell mondanom, elég sok minden kiesett ennyi idő alatt.
Simon annak ellenére, hogy már nagyobb szerepet kapott, meg elég sok minden történt vele, még mindig nem igazán szimpatikus. Unom a lényét, egyáltalán nem bírok vele szimpatizálni. Igazából egy teljesen semleges szereplő.
Jace-t nyilván még mindig nagyon kedveltem, de idegesít, hogy nem tudom, hogy milyen titok bújik meg a háttérben, mert abban biztos vagyok, hogy lesz valami meglepő. Ami gyanús, hogy nem is lesz annyira meglepő, de majd még kiderül a későbbiekben.
Clary… szintén full semleges főhős. Elvagyok vele, de – ha konkrétumokra már nem is emlékszem, – időnként fogtam a fejem a csajtól.
Nem lett kedvenc, nem vált maradandó élménnyé, de mindenképpen folytatni fogom a sorozatot, mert nagyon érdekel, hogy mit hogy ki belőle C.C., meg hogy miért van körülötte ekkora felhajtás.

>!
Dawnofmyth P
Cassandra Clare: Hamuváros

Ahogy bonyolódik tovább a történet egyre többet megtudunk a múltbéli eseményekről. Jó volt ismét találkozni a Herondale névvel :) , bár viselője kimondottan ellenszenves volt. Mondjuk meg tudom érteni azok után ami a családjával történt. (Sejtettem én, hogy Will csillaga még fontos lesz a történet során :D ) Maia, aki egy vérfarkas kimondottan szimpatikus, Magnus ismételten sziporkázik :) Clary egyre idegesítőbb, oké, hogy belecsöppent egy számára ismeretlen és veszélyes világba, de nagyon meggondolatlan, önfejű. Remélem mindenek végére azért megtalálja önmagát.


Népszerű idézetek

>!
Tiktak

Alec Jace felé bökött a mutatóujjával. – Ha szinte kihaltak – mondta dühtől remegő hangon –, akkor NEM HALTAK KI ELÉGGÉ.
– Értem – bólintott Jace. – Szólok, hogy cseréljék ki a bejegyzést a démonológiai tankönyvben „szinte kihaltról” arra, hogy „Alec szerint nem haltak ki eléggé. Ő úgy szereti, ha a szörnyek nagyon, nagyon kihalnak.” Akkor elégedett leszel?

15. oldal, Első rész: Egy évad a pokolban - 1. Valentine nyílvesszője

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland
>!
vgabi SP

– Minek a telefon, Alec?
– Csak szükségünk van rá – felelte Alec türelmetlenül. – Izzy…
– Ha Magnusnak akarsz SMS-ezni, hogy „szvsz kúl vagy, LOL”, akkor megöllek.

305. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 16. Kőszív

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Isabelle Lightwood · Magnus Bane
7 hozzászólás
>!
Greylupus

– Jace-hez jöttünk – felelte Clary. – Jól van?
– Nem tudom – mondta Magnus. – Máskor is szokott mozdulatlanul feküdni a padlón?

129. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane
>!
vgabi SP

– Mit csinálsz? – kérdezte Alec, és letérdelt a világító fal mellé, amilyen közel csak tudott. Jace próbálta emlékeztetni magát, hogy Alec az ilyesféle kérdéseket komolyan is gondolja, ő pedig ezt valaha inkább jópofának találta, mintsem idegesítőnek. Nem sikerült.
– Gondoltam, ledőlök a padlóra, és fájdalmak közt vergődöm egy darabig – mordult fel. – Pihentet.

293. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 15. A kígyó foga

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland
>!
szakcsgab

– Isabelle szerint a Tündérek Udvarának Királynője találkozni szeretne velünk.
– Hát persze – bólintott Magnus. – Madonna meg táncosnak hív a következő turnéjára.
Alec bambán nézett a boszorkánymesterre. – Ki az a Madonna?

137. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

>!
vic

Jace elvigyorodott. – Ne már, kell hogy legyen valami rendes fóbiád! Mitől szoktál betojni?
Alec elgondolkodott. – A pókoktól.
– Van valahol egy pókod? – fordult Luke-hoz Clary.
A férfi értetlenül nézett vissza rá. – Miért lenne nekem éppen egy pókom? Úgy nézek ki, mintha gyűjteném őket?
– Igazán nem akarlak megbántani – szólt Jace –, de tulajdonképpen igen.

264. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 14. Rettenthetetlen

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Clary Fray · Jace Wayland · Lucian Graymark
>!
Greylupus

– Azt mondta, nem kell neki – mondta Simon. – Haha.
– Haha? – Jace hitetlenkedve nézett Simonra. – Ezzel bírsz visszavágni?
Alec összecsukta a telefonját, és értetlenkedve indult vissza az asztalhoz. – Itt meg mi folyik?
– A jelek szerint valami szappanopera egyik epizódjába kerültünk – állapította meg Magnus. – Rettenetesen unalmas.

136. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland · Magnus Bane · Simon Lewis
>!
horsegirl

– Viszont kell, hogy legyen valamid, ami minden Árnyvadásznak van.
– Undok és bunkó modor? – érdeklődött Simon.

71. oldal, Első rész: Egy évad a pokolban - 4. Kakukkfióka

Kapcsolódó szócikkek: Árnyvadász · Lucian Graymark · Simon Lewis
>!
Sunshine

– Két éjszakával ezelőtt volt egy álmom. Egy véráztatta várost láttam csontból készült tornyokkal, az utcákon pedig úgy ömlött a vér, mint a víz.
Simon összehúzott szemmel nézett Jace-re. – Máskor is szokott az ablaknál állva a vérről motyogni?
– Nem – felelte Jace. – Általában a kanapén ülve csinálja.

132. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Kapcsolódó szócikkek: álom · Jace Wayland · Magnus Bane · Simon Lewis
>!
Asteria

– Azt végül is nem mondta ki, hogy bűnöző lennél…
– Nem, csak egy nagyon rossz kisfiú vagyok. Állandóan rosszalkodom. Kiscicákat rugdosok. Beintek az apácáknak.

287. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 15. A kígyó foga

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Végzet Ereklyéi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Rachel Hawkins: Hex Hall
Lisa Jane Smith: Tombolás
Benina: Milan könyve
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Elisa J. Smith: Ultimate Case
Mimi O'Connor: Shadowhunter's Guide – Árnyvadász-útmutató