Hamuváros (A Végzet Ereklyéi 2.) (Árnyvadász univerzum) 3028 csillagozás

Cassandra Clare: Hamuváros Cassandra Clare: Hamuváros

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hát lehetetlen?!
Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen.
De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja.
Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997932 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997932 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789634578598 · Fordította: Kamper Gergely

13 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1198 tag · 1206 karc · Utolsó karc: 2023. október 30., 20:44 · Bővebben


Enciklopédia 64

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Lucian Graymark · Raphael Santiago · Valentine Morgenstern · Maia Roberts · Jocelyn Fray · Néma Testvérek · Max Lightwood · Tündérek Udvarának Királynője · Robert Lightwood · Maryse Lightwood · Bat Velasquez · Imogen Herondale · Meliorn · Agramon · Elias · Vérfagyasztó Pete

Helyszínek népszerűség szerint

Tündérek Udvara · Manhattan · Broadway


Kedvencelte 722

Most olvassa 226

Várólistára tette 349

Kívánságlistára tette 475

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cassandra Clare: Hamuváros

„– Azt végül is nem mondta ki, hogy bűnöző lennél…
– Nem, csak egy nagyon rossz kisfiú vagyok. Állandóan rosszalkodom. Kiscicákat rugdosok. Beintek az apácáknak.”

Úgy érzem, most, hogy másodjára olvasom a sorozatot, valahogy sokkal jobban értékelem az egyes részeket, illetve sokkal jobban élvezem is.

Első alkalommal megszerettem a szereplőket, a világot, de tulajdonképpen csak faltam a sorokat és elcsúsztam egy csomó érdekes rész felett.
Most úgy érzem, megérkeztem….és megérettem arra, hogy bár ugyan úgy izgulok, és morgok ha nem tetszik valami, sírok és nevetek…felfigyelek a sorok között megbúvó érzelmekre…reálisabban érzékelem a szereplőket, megannyi árnyaltság bújik meg a párbeszédek és a leírások között.

Úgy érzem ha eddig bármi gondom is volt az első résszel (nem igazán volt ilyen), ebbe a részbe beleszerettem.
A szereplők sokkal emberibbek lettek, a cselekmény még izgalmasabb, szerintem igenis nagy poénokkal lettem gazdagabb. :)

Egy picike problémám a borítóval volt, mert ebben a részben inkább Jace vitte a történetet, mégis Clary van rajta. Nekem ez nem tetszik…a borító nagyon fontos egy könyvnél, nálam például akár azt is elérheti, hogy lehet a történet nagyon jó, a kinti csúf külleme miatt nem veszem meg…kár lenne érte.

És volt egy kis plusz örömöm, végre megismertem a Lightwood család maradék részét.

Nagyon jó lesz folytatni, és haladni….vajon mi lesz a sorsuk….és főszereplőink milyen kalandba keverednek még….

Ajánlom …kedvenc…:)

Mulán>!
Cassandra Clare: Hamuváros

Eléggé vegyesek az érzéseim a könyvel, tetszett is meg nem is, mivel végig néztem a sorozatot így nem kicsi eltérések is vannak, és nem ez volt a fő problémám hanem hogy egyszerűen a könyvben a karakterek nem jöttek be. Volt hogy feleslegesnek éreztem jó pár oldalt majd olyan részek is voltak hogy többet akartam volna belőle hogy jobban értsem. Sokszor a párbeszédeknél se értettem hogy akkor mi is történik éppen, és ez csak a jéghegy csúcsa. Vagy úgy kezdj ismerkedni a sorozattal hogy elolvasod előtte a könyveket vagy nézd meg a sorozatot de ne várd hogy jobb lesz a könyv mint a filmes sorozat. Az első részhez képest nekem kicsit vissza esés volt, de nem adom fel elolvasom most már a teljes sorozatot.

Heni_könyvespolca P>!
Cassandra Clare: Hamuváros

Ohh, hogy én mennyire imádom! ♥ Izgalmas, magávalragadó, fordulatos! Sikerült már másképp tekintenem erre a részre mint az elsőre, mivel ott kicsit hasonlítgattam a filmmel. Csak úgy faltam az oldalakat. Imádom a szereplőket, izgultam értük. Jó volt, hogy már Magnus is többet volt jelen. Jace pedig még mindig…hát na!♥♥♥ Imàdom benne a humort, Jace és Magnus beszólásait, nagyon jókat tudok nevetni egy-egy részeken!☺️ Végre Clary személyisége is fejlődött már ebben a részben. Imádom és imádom és imádom! Várom, hogy olvassam a kövi részt!♥

Evelena P>!
Cassandra Clare: Hamuváros

Sokan akármennyire is ki nem állhatják a belőle készült sorozatot, bár bevallom, az elején engem sem fogott meg annyira, de aztán beleszerettem a történetbe, ahogy haladtunk előre. (komolyan, ne hagyjátok abba, egyre jobb lesz)
Így főként a adaptált sorozat csábított arra, hogy belekezdjek a könyvekbe.
Viszont az első könyv nem igazán győzött meg, de persze a sorozat eleje sem.
Aztán itt egyszer csak elkezdenek kibontakozni a szereplők, egyre többet tudunk meg róluk. A világ is kiszélesedik.
Több vérfarkas, köztük Maia, aki nekem az egyik szimpatikus karakter. Aztán több Raphael, akit szintén nagyon bírok.
Na meg a tündérek, akik kis dögök itt ebben az elgondolásban, de mindenképp színesítik az eseményeket. spoiler
Clary is fejlődik, Jace-t pedig szimplán nagyon szeretem, imádom a humorát, a karizmatikusságát ahhh.
Ahogy Alec-et és Magnus-t is kedvelem, leginkább, ha egymás közeléében vannak. Izzy viszont nekem még ebben a részben sem volt eleget.
Simon pedig hozta az eddigi szerethető formáját.

Az Inkvizítort ki nem állhattam, főleg, hogy tudtam az igazságot róla, hogy ki is ő. De az például nagyon jó volt, ahogy Clary használta az erejét, látványos volt (mármint persze a képzeletemben).
Jóval izgalmasabb a cselekmény, mint a Csontváros-ban.
De az Üvegváros ezen a részen is túltesz.

Bár még várom a nagy áttörést, mit gondoltok, lehet végre el kéne olvasnom Az angyal-t? ;)

7 hozzászólás
Naiva>!
Cassandra Clare: Hamuváros

Az a legjobb az újraolvasásban, hogy minden apró részletre jobban oda lehet figyelni. Újraélhettem, hogy miért is szerettem régebben annyira ezt a sorozatot. Nem lehet kinőni belőle. Most sokkal több szálon fut a cselekmény, mint az előző részben, mivel több karakter is szerepet kapott. Cassandrának olyan sok trükk van a tarsolyában. A karaktereket nagyon könnyű megszeretni,( vagy utálni). Kedvem lett volna a tündérkirálynőt megcibálni. Ilyen rosszindulatú némbert…. Simon-t pedig sikerült megkedvelnem. Nem is kicsit. Akció- és fantáziadús olvasmány megfelelő mennyiségű tiltott romantikával és annál több feszültséggel, izgalommal.

cicus61 P>!
Cassandra Clare: Hamuváros

Ez a rész nekem is jobban tetszett, mint az első, több volt az izgalom. Jace és Magnus a favorit! :) Pörögnek az események, csak néha kicsit túl sok a jóból, túl sok mindent akar az írónő belepaszírozni a történetbe. Clary csak nemrég lett a csapat tagja, de már úgy csinál, mintha ő lenne a legjobb harcos, pedig közel sem. Nem kedvelem! Elkezdtem nézni a sorozatot, hátha, de annyi blődséget és annyi akciót tettek bele a filmbe is, hogy nem tudtam sokáig élvezni.

puncsoscukor63>!
Cassandra Clare: Hamuváros

Bár ez a rész sem lett a kedvencem (és szerintem egyik sem lesz az), azért jobban tetszett, mint az első rész, így fél csillaggal többet érdemel.
Ebben a kötetben végre kicsit jobban megkedveltem Simon-t, de még van hová nőnie a szememben, szóval remélem ki is használja ezt az esélyét a továbbiakban. Valentine-t úgy érzem nem utálom annyira amennyire illene. Egyelőre pozitív gonoszként jellemezném.
Clary-t és Jace-t még mindig nagyon szeretem, ellentétben az Inkvizítorral, aki ugyan fontos szerepet kap a könyvben, mégsem nőtt a szívemhez.
Olyan sok szereplő lett ebben a részben, hogy meguntam leírogatni, kiről mi a véleményem, úgyhogy itt meg is állnék. Na jó talán még megemlítem Magnus-t, aki szerencsére egyre több szerepet kap. Bírom:D
És az új borítók valami eszméletlen gyönyörűségesek *-*

raczlilian P>!
Cassandra Clare: Hamuváros

Megsemmisít, megnevettet, majd béke poraidra, újból és újból.
Hát lehet ezt a sorozatot, ezt a részt nem szeretni? Személy szerint elég határozottan gondolom úgy, hogy nem.
Kifejezetten akciódús és izgalmas volt, az Inkvizítor alakja különösen említésre méltó, Valentine pedig zseniális, épp amennyire Jace imádnivaló és különleges. A történettel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy lenyűgözőnek találom azt a fajta elképesztő kidolgozottságot és egyediséget, amit Cassandra Clare megalkotott ebben a speciális, sajátos világban, ahol angyalok, démonok, tündérek, vámpírok, vérfarkasok, boszorkánymesterek és árnyvadászok élnek vagy harcolnak egymás mellett/ellen, s közben valóban elhiszed: mindezek léteznek, és akár te is a részese lehetsz… Ha elolvasod. Ha belemerülsz, de úgy igazán. Persze ezzel nagyon óvatosnak kell lenni, hisz csak egyszer döntesz így, onnantól kezdve azonban végleg a rabja leszel.
Tapasztalat.

4 hozzászólás
Csoszi>!
Cassandra Clare: Hamuváros

Az első résszel eléggé „szenvedtem”, talán emiatt húztam-halasztottam a folytatást. Meg kell, hogy mondjam, csalódtam. Mégpedig pozitív értelemben:) A második kötet jobban tetszett, gyorsabban is haladtam az olvasással. A szereplőket is más szemmel néztem, némelyiküket sikerült megkedvelnem. Simon pedig abszolút kedvenc lett. Nagyon sajnáltam, hogy szerencsétlennel annyi rossz dolog történt. spoiler Jövőre folytatom!

Fangirl033>!
Cassandra Clare: Hamuváros

„Még több akció, romantika, izgalmas csavar – ezek a szavak jellemzik leginkább a könyvet. Bevallom, egy picit közelebb áll a Hamuváros a szívemhez a Csontvárosnál, mivel itt már jobban beindulnak a cselekmények, a humoros, romantikus részek is többségben vannak – na meg azok a bizonyos fordulatok, amikre nem számít az ember – tömény izgalom volt számomra ez a könyv, imádtam! :D”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.com/2018/06/cassand…


Népszerű idézetek

Tiktak>!

Alec Jace felé bökött a mutatóujjával. – Ha szinte kihaltak – mondta dühtől remegő hangon –, akkor NEM HALTAK KI ELÉGGÉ.
– Értem – bólintott Jace. – Szólok, hogy cseréljék ki a bejegyzést a démonológiai tankönyvben „szinte kihaltról” arra, hogy „Alec szerint nem haltak ki eléggé. Ő úgy szereti, ha a szörnyek nagyon, nagyon kihalnak.” Akkor elégedett leszel?

15. oldal, Első rész: Egy évad a pokolban - 1. Valentine nyílvesszője

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
vgabi >!

– Minek a telefon, Alec?
– Csak szükségünk van rá – felelte Alec türelmetlenül. – Izzy…
– Ha Magnusnak akarsz SMS-ezni, hogy „szvsz kúl vagy, LOL”, akkor megöllek.

305. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 16. Kőszív

Greylupus>!

– Jace-hez jöttünk – felelte Clary. – Jól van?
– Nem tudom – mondta Magnus. – Máskor is szokott mozdulatlanul feküdni a padlón?

129. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane
vgabi >!

– Mit csinálsz? – kérdezte Alec, és letérdelt a világító fal mellé, amilyen közel csak tudott. Jace próbálta emlékeztetni magát, hogy Alec az ilyesféle kérdéseket komolyan is gondolja, ő pedig ezt valaha inkább jópofának találta, mintsem idegesítőnek. Nem sikerült.
– Gondoltam, ledőlök a padlóra, és fájdalmak közt vergődöm egy darabig – mordult fel. – Pihentet.

293. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 15. A kígyó foga

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
vic>!

Jace elvigyorodott. – Ne már, kell hogy legyen valami rendes fóbiád! Mitől szoktál betojni?
Alec elgondolkodott. – A pókoktól.
– Van valahol egy pókod? – fordult Luke-hoz Clary.
A férfi értetlenül nézett vissza rá. – Miért lenne nekem éppen egy pókom? Úgy nézek ki, mintha gyűjteném őket?
– Igazán nem akarlak megbántani – szólt Jace –, de tulajdonképpen igen.

264. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 14. Rettenthetetlen

szakcsgab>!

– Isabelle szerint a Tündérek Udvarának Királynője találkozni szeretne velünk.
– Hát persze – bólintott Magnus. – Madonna meg táncosnak hív a következő turnéjára.
Alec bambán nézett a boszorkánymesterre. – Ki az a Madonna?

137. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Greylupus>!

– Azt mondta, nem kell neki – mondta Simon. – Haha.
– Haha? – Jace hitetlenkedve nézett Simonra. – Ezzel bírsz visszavágni?
Alec összecsukta a telefonját, és értetlenkedve indult vissza az asztalhoz. – Itt meg mi folyik?
– A jelek szerint valami szappanopera egyik epizódjába kerültünk – állapította meg Magnus. – Rettenetesen unalmas.

136. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Sunshine>!

– Két éjszakával ezelőtt volt egy álmom. Egy véráztatta várost láttam csontból készült tornyokkal, az utcákon pedig úgy ömlött a vér, mint a víz.
Simon összehúzott szemmel nézett Jace-re. – Máskor is szokott az ablaknál állva a vérről motyogni?
– Nem – felelte Jace. – Általában a kanapén ülve csinálja.

132. oldal, Második rész: A pokol kapuja - 8. A Tündérek Udvarában

Kapcsolódó szócikkek: álom · Jace Wayland · Magnus Bane · Simon Lewis
horsegirl>!

– Viszont kell, hogy legyen valamid, ami minden Árnyvadásznak van.
– Undok és bunkó modor? – érdeklődött Simon.

71. oldal, Első rész: Egy évad a pokolban - 4. Kakukkfióka

Kapcsolódó szócikkek: Árnyvadász · Lucian Graymark · Simon Lewis
Asteria>!

– Azt végül is nem mondta ki, hogy bűnöző lennél…
– Nem, csak egy nagyon rossz kisfiú vagyok. Állandóan rosszalkodom. Kiscicákat rugdosok. Beintek az apácáknak.

287. oldal, Harmadik rész: A harag napja - 15. A kígyó foga

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
1 hozzászólás

Népszerű triviák

BrigiMoly P>!

„…az Alecet alakító Matthew Daddario eredetileg Jace szerepére jelentkezett, és amikor Cassandra megnézte a jelölteket, egyből úgy érezte, hogy ő a tökéletes Alec, amit közölt is a kreátorokkal. A többi már történelem!”

[sorok-kozott.hu]

Kapcsolódó könyvek: Cassandra Clare: Csontváros · Cassandra Clare: Hamuváros · Cassandra Clare: Üvegváros · Cassandra Clare: Bukott angyalok városa · Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Cassandra Clare: Csontváros
Cassandra Clare: Hamuváros
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Bukott angyalok városa
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Kapcsolódó alkotók: Cassandra Clare

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Végzet Ereklyéi sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Hádész Háza
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tracy Wolff: Sóvárgás
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
J. K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük
Basa Katalin: A névtelen királynő
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…