Elveszett ​lelkek városa (A Végzet Ereklyéi 5.) (Árnyvadász univerzum) 1271 csillagozás

Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Mi az az ár, ami még a szerelemért is túl magas? Amikor Jace és Clary ismét találkoznak, a lány elborzadva tapasztalja, hogy szerelmét és gonosz bátyját Lilith varázslata egymáshoz köti. A Klávé célja megölni Sebastiant, de lehetetlen anélkül végezni az egyik fiúval, hogy a másiknak ne essék bántódása. Alec, Magnus, Simon és Isabelle tündérekkel, démonokkal meg a könyörtelen Vasnővérekkel alkudozik, Clary pedig veszélyes játszmába kezd. A tét nem csak a saját élete, de Jace lelke is egyben. De bízhat-e még a fiúban egyáltalán?
Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. A Végzet Ereklyéi lélegzetelállító ötödik darabjában közelítő sötétség fenyegeti az árnyvadászokat.

Eredeti mű: Cassandra Clare: City of Lost Souls

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571315 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730751 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730751 · Fordította: Kamper Gergely

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1118 tag · 1210 karc · Utolsó karc: 2019. január 17., 10:56 · Bővebben


Enciklopédia 36

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Will Herondale · Alec Lightwood · Clary Fray · Simon Lewis · Isabelle Lightwood · Sebastian · Lucian Graymark · Zakariás testvér · Jordan Kyle · Maia Roberts · Jocelyn Fray · Néma Testvérek · Camille Belcourt · Helen Blackthorn · Raziel (angyal) · Tündérek Udvarának Királynője · Maryse Lightwood · Aline Penhallow

Helyszínek népszerűség szerint

Preator Lupus főhadiszállás


Kedvencelte 435

Most olvassa 156

Várólistára tette 314

Kívánságlistára tette 452

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

"– Van olyan hely, amit mindenképpen látni akarsz? Párizs? Budapest? A pisai ferde torony?
Csak ha Sebastian fejére dől, gondolta a lány.
– Elmehetünk Idrisbe? Mármint a lakás el tud menni oda?
– Nem juthat át a védvonalakon. – Jace végigsimította a lány arcát. – Tudod, nagyon hiányoztál.
– Ezt értsem úgy, hogy nem randiztatok Sebastiannal, amíg távol voltál tőlem?
– Próbáltam – felelte Jace –, de hiába itatja le az ember, nem lehet lesmárolni."

Egyszerűen…. ha úgy érzem valami izgalmas, jó humorú és erősen pörgős sorozatot akarok olvasni, csak le kell emelnem a polcomról Cassandra könyveinek egyikét és máris javul a hangulatom, kevésbé leszek feszült és rengeteget mosolygok. Mondani is fogom az orvosomnak, hogy nem kell recept, mert megvan az orvosság minden bajra.

De a viccet félre téve, nekem ez a sorozat hatalmas nagy kedvenc lett.
Egyszerűen csak ámulok és bámulok, hogy nem válik unalmassá egy dolog, de ,hogy képes legyen minden egyes résszel emelni, az amúgy is egekben levő szintet…

Elképesztő volt ez a rész is.
Nagyon izgalmasnak találtam.

Amin nagyon meglepődtem, hogy nagyon cukira sikeredet a Simon-Izzy páros. Nagyon aranyosak együtt :).Olyan jó volt olvasni, hogy egy ilyen kemény és vagány árnyvadász csaj igenis sebezhető belül,és beleszeretett, az én kis imádott vámpír fiúmban. És végre nem idegesített, nem akartam megfojtani, teljesen levett a lábamról.

Clary …édes kicsi Clary, néha úgy popin tudtalak volna billenteni, de utána, mindig tettél valamit, amiért nem bántottalak végül. Miért kell egyensúlyozni ezen a vékony cérnán (ami a jóindulatomat és az idegemet jelenti jelen esetben)?
Azt hittem itt majd igazán felnősz, mert azért ebben a részben bőven lett volna miért megtenned, de te inkább visszaléptél. De tudod mit, adok még esélyt, meglátom mit hozol ki a következő kötetből!

Sebastian ♥♥♥….tudom, hogy utált karakter vagy, de én imádlak..valamiért annyira tudok vonzódni a pszichopata karakterekhez ( mondjuk ez így nem igaz, de bonyolult lenne elmagyarázni).

Minden ami történt, szükséges volt, még akkor is amikor fájt, és sírni lett volna kedvem, vagy mikor tudtam nem kéne, mégis nevettem.

Nagyon szerettem, és szeretem most is, hatalmas kedvenc és jó szívvel ajánlani tudom!♥♥

3 hozzászólás
>!
Szücsi
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

A tücsök rúgja meg! Ez baromi jó volt XD
Ez a rész egyszerüen fantasztikus. Jól fel van építve, ötletes és fordulatos minden rész emiatt olyan megunhatatlan, emellett a Cassie humora még mindig meg tud nevetetni :D És az izgalom meg a feszültség ami miatt szinte csuklóig rágod a kezed továbbra is csak színesíti a könyvet.
Amiért különsen nagyon örültem hogy egyre több Malec pillanatott olvashatun. Olyan imádni valóak. spoiler Kell nekem is egy olyan űrlényes papucs mint amilyen Magnusnak is van ez nem vicc XD.
De rajtuk kívül persze még nagyon szeretem a többi szereplőt is. Nagyon édes volt a Simon-Izzy páros is. Olyan édesek együtt :).Olyan aranyos hogy egy ilyen kemény és vagány árnyvadász csaj igenis sebezhető belül,és belebolondult a mis kocka vámpír fiunkba :3
Igazán példamutató volt tőlük hogy hogy akármi is történt ők kitartottak a szereteik melett és nem adták anyiban a dolgot hanem minden tőlük telhetővel keresték tovább Jacet.
Továbbra is kitartok a mellett a véleményem mellett hogy Clary egy nagyin idegesítő szereplő, pedig azt reméltem hogy itt végre kicsit felnő.Persze nála is igen jó tulajdonság hogy így kitartott Jace mellett még ha reménytelennek is látszott a helyzet de nekem néha ez a reménytelenül vak szerelemes lányokat jutatja eszembe akik élni se tudnak a párjuk nélkül, és minden teljesen meggondolatlanul tesznek… spoiler
Végezetül már csak egy gondom van…jön az utólsó könyv..de..én nem akarom hogy vége legyeeen :(

4 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Nagyon tetszett ez a rész. Imádtam, hogy a többi szereplöt is megismerhetjük. Az elözö részeknél elmodtam, hogy nem Clary a kedvenc föhösnön, de ebben a részben nagyon szimpi volt. Izzy-t imádom, igazi kemény vagány, mégis gyengéd csaj. Alec-re kicsit kiakadtam, de megértem. Remélem Magnus is megérti majd. És az uj kedvencem Sebastian. Hihetetlenül jol van felépitve a karaktere. Szerettem volna kicsit jobban megismerni az ő gondolatait is, de igy is átjött a lényeg. A táj kicsit hosszadalmasan van leirva, jobb lett volna ha a csata jelenet ennyire részletes.

>!
christine
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Na, hála a jó istennek. Azt hittem, sosem lesz vége.
Nekem tetszik ez a Sebastian gyerek. Kedvelem. Jobban, mint Jacet.
Imádom Zakariás testvért. Jamie ❤
Tetszett a végén az összecsapás, és az, ami Simonnal történt.
Nem tudom, mikor olvasom el a következő részt, de egy ideig hanyagolom, az biztos.

17 hozzászólás
>!
Naiva P
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Sokkal jobb volt, mint az előző rész. Ez ahhoz képest kész felüdülés volt. Az utolsó 150 oldalt egyhuzamban fejeztem be. Nagyon szeretem a karaktereket. MINDENKIT. Jace-t, igen Clary-t is, de még Sebastian-t is, mert szerintem zseniális gonosz. Sokkal jobb, mint Valentine volt, mégis sokszor komolyan megsajnáltam. A lényeg, hogy az ő karatere nagyon jól ki lett találva és jól meg lett írva.
A Prágában történt jelenetek lenyűgözőek voltak. A pontos és részletes leírásoknak köszönhetően, mintha (újra) ott jártam volna. Fordulatos, kalandos történet. Tőlem kap egy ötöst. Cassie-ben soha nem csalódom.

>!
GytAnett P
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Az ötödik rész végre elérte nálam, hogy 5 csillagot adjak. Már elvesztettem a reményt, hogy valamelyik kötet ennyire magával fog ragadni. A hócipőm kivolt azzal, hogy nem volt elég időm olvasni, vagy annyira fáradt voltam, hogy egyszerűen elaludtam rajta, hiába érdekelt nagyon.
C.C. most egy igazán jó történetet dobott össze. Bevallom, nagyon irigylem a fantáziájáért. Nekem miért nem jutott ilyen? :) Na jó, én már annak is örülök, hogy olvashatom a könyveit. :)
Az 500 oldal alatt egyszer sem lehetett unatkozni, mindig történt valami. Igazán eseménydús volt.
A szereplők mindannyian különbözőek, de mindannyian rengeteget adnak hozzá a történethez. Igazából nincs olyan karakter, akit ne kedvelnék. Még Sebastian is kell, nyilvánvalóan. :D De valahogy ő is jó karakter.
Érdekes kérdések merülnek fel. Hogyan lehet kezelni, ha a párunk örökké él, de mi meg fogunk halni? Mi van akkor, ha valaki már nem önmaga, mert valaki uralkodik rajta? Persze, a valóságban ezek nem fordulnak elő, mégis elgondolkodtatóak.
Örülök, hogy végre Jordanből és Maiaból is többet kaptunk, szépen lassan őket is megismerjük.
Aaa, ez egy nagyon szuper rész volt! És akkor most reménykedem, hogy holnap bent találom a könyvtárban a hatodik kötetet… :D

10 hozzászólás
>!
Fummie P
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Cassie, tönkreteszed az életemet!
Na jó, ebben a pillanatban fejeztem be az olvasást, az értékelésem valószínűleg érthetetlen, összeszedetlen és zavaros lesz. Így jártatok.
Eddig csak Cassie érte el nálam azt, hogy fizikailag bántalmazzam a könyveit, és érdekes mód, mindig a második résznél. A Hamuvárost nagy lendülettel a fallal ismertettem meg, A herceget az ágyamhoz csapkodtam, ezt a részt a földhöz vágtam. Örülök, hogy egy darabig nem lesznek második részek, bár attól is nagyon félek, mik lesznek a befejező részekben. Komolyan nem merem majd őket elolvasni.
Imádtam ezt a részt, az előző gyenge volt, és sok helyen nem tetszett, de ezt a részt imádtam. Visszatért a régi humor, nagyon sokat nevettem, aminek örülök. A karakterek is a régi önmaguk voltak: Jace-nek bár átmosták az agyát, attól még a stílusa visszatért, és csak időnként volt nyálas, de nem túl zavaróan; Clary tökösebb lett, végre verekszik és megvédi magát, ha kell, de attól még időnként fejbe csapnám egy kacsával; Simon az én drága kockavámpírom; Isabelle-en láthattuk, hogy ő is sebezhető; Alec végre sokkal többet szerepelt; a drága egyetlen kedvenc Magnusom pedig csak önmaga volt. Valamint ott volt még Sebastian, akinek sikerült körülbelül két mondat alatt magába bolondítania, így új kedvenc szereplőt avathattam. Hiába, a pszichopata őrültek a gyengéim.
A cselekmény izgalmas volt, jól felépített, a jelenetek közül egyet sem untam, és hatalmas hálámat küldöm az írónőnek, amiért annyi Malec-jelenet volt, imádom őket. Meg természetesen a Sebastian-Jace párosért is, az ő jeleneteiket is imádtam.
A stílus a megszokott volt, és valahogy sokszor éreztem olvasás közben, főleg a vége felé azt az izgatott feszültséget, amikor lehet tudni, hogy a végén robban a bomba, csak ki kell várni. Nagyon tetszett, hogy sok városban járhattunk, megismerhettük Európát is egy kicsit, és a leírás is ahogy szokott, hangulatos és szép volt. A remek fordítás nélkül ez nem jött volna át, ismételtem köszönjük a fáradtságos munkát Gergelynek, amiért ilyen jól átülteti magyarra a szöveget.
Amiért egy őrült zseninek tartom Cassie-t, és amit imádok, azok a jelek. Annyi apró jellel és utalással fűzi össze a Pokoli szerkezetek és a Végzet ereklyéi sorozatot, hogy kibogarászni is nehéz. Nagyon sok ilyen utalást észrevettem, de egyszerűen képtelenség megfejteni őket, úgyhogy igencsak csodálkozni fogok, ha bejönnek az elméleteim. És ezek fognak az őrületbe kergetni. Meghalok év végéig, mire kijön A hercegnő.
Azért nem volt minden szép és jó, Jordan és Maia kapcsolatában azt éreztem, hogy túl nyálas, és számomra idegesítőek voltak azok a szerelmes pillanatok. Feltűnt néhány apróbb baki. Cselekmény szempontjából teljesen lényegtelen, de azért zavaró volt, és sajnos tele van a könyv félregépeléssel és elírással, mintha nem is lett volna lektorálva. Amiért viszont piros pont a kiadónak, hogy molyos ajánlások vannak a könyv hátulján.
Szóval igen, úgyis kihagytam valamit. Akkor most megyek és meghalok…

20 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Megint kaptam egy kincset Cassie-tól! Imádtam, hogy újra nekem írt, az én ízlésem szerint. Mitől kedvenc?
– A megteremtett világ, a teremtmények, a helyszínek, a szereplők, mind tökéletesen felépítettek.
– A történet irányvonala persze sejthető, de tartogatott meglepetéseket és csavarokat, remek ötleteket
– Végre Clary igazi badass hősnővé vált,
– Cassie nem félt erősíteni az LGBT szálat
– Imádom a rengeteg utalást, félszavakat, amiket Cassie elhint az olvasóknak.
– Végre nem egy olyan függővég, ami miatt kaparnám a falat, persze olvasnám azonnal a folytatást, ha tehetném
– A humort ne felejtsem ki a sorból
– Sebastian meglepően jó volt, élveztem a karaktert
– Simon, annyira jóravaló lélek, imádnivaló barát,
– Végül Jace, ugyan mit is mondhatnék róla, ő JACE, tele tudnék írni vele kapcsolatban egy füzetet.

U.i: Csalódtam Alec-ben, értetlenül álltam a tettével szemben. Én nem így gondolkodom, és ezért kegyetlenül haragszom rá. Viszont Cassie-ban bízom, remélem gatyába rázza. Következő rész: előre kikészítem a legnagyobb zsepicsomagot ami létezik.

22 hozzászólás
>!
Dawnofmyth P
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Izgalmas volt, pörgős, nem volt idő unatkozni, de voltak részek amik már kicsit… hogy is mondjam, túlzásnak éreztem. Clary sosem volt a kedvencem, mert következetlen forró ÜRES fejű, és itt sem hazudtolta meg magát, pedig lassan már ideje lenne felnőnie. Untam a folytonos nyavajgásokat. Nem csak Clary oldaláról, Simon-Izzy, Magnus-Alec. Sebastiant itt eléggé megkedveltem, még reménykedtem is, hogy neki jobb vége lesz. Ennek a résznek elég lett volna max. 300 oldal, és úgy mondom ezt, hogy nagyon szeretem a sorozatot, mégsem vonok meg tőle csillagot. Mert végig fenn tudta tartani az érdeklődésem.

>!
Sheila_7
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Cassie, egyszer te leszel a vesztem!
MIÉRT???!!! Miért zúzod össze minden egyes könyveddel a szívemet? Valahogy mindig képes vagy elérni, hogy imádjalak, annak ellenére, hogy a lelkembe tiporsz. És fogadjunk, élvezed, ha kínozhatod az olvasóidat!
Ám, ami magát az Elveszett lelkek városát illeti, bátran kimerem jelenteni, hogy szerintem ez az eddigi legjobb kötet a TMI sorozatból. Kellően vicces, szexi, izgalmas és halálos.
Imádtam, hogy az eddig inkább főmellékszereplőkként jelenlévő karakterek közül jó páran hangsúlyosabb szerepet kaptak. A Malec párostól elolvadtam. Hihetetlenül aranyosak együtt, és örülök, hogy Cassie be merte vállalni, hogy több szót ejtsen a kettejük kapcsolatáról, bár én telhetetlen vagyok, és még ennél is többet akarok. De nekem már az is nagy boldogság, hogy ennyi közös jelenetük volt, és, hogy Alec is jóval többet szerepelt most. Magnus… róla mit mondhatnék? Ő egyszerűen csak Magnus. Képes a leglehetetlenebb helyzetekben is megmosolyogtatni. Az űrlényes papucsa és a csillogó páncélja meg kész :D Bár a csillogó és vicces énjén kívül, kisebb adagokban, de Cassie már csepegtetett abból a fajta Magnusból is, aki komolyabb titkokat rejt, mint gondolnánk.
Simonból most is kaptunk, de talán nem annyit, mint a Bukott angyalok városában, ám ez nem baj, hisz belőle jelenleg pontosan ennyi kellett. Se több, se kevesebb. Mint ahogy Maia-Jordan kapcsolatából is. Szeretem őket, és jó, hogy így alakult a sorsuk, de félek, hogy az a rózsaszín burok nem fog sokáig tartani, mert jön a nagy gonosz farkas Cassie és véget vet neki.
Akire viszont még muszáj kitérnem a Morgenstern testvérek előtt, az Izzy. Meglepően sokat szerepelt. Mintha Cassie a legbelső rétegéig lecsupaszította volna, hogy megmutassa nekünk, hogy a kemény és zord külső mögött egy érzékeny lélek lakozik, és, hogy ő igenis tud még újat mutatni. Nagyon sokszor sajnáltam, és fájt olvasni mindazt, amit átélt, és magában hordozott.Eddig is imádtam, de ezzel a résszel a szívem közepébe került, akárcsak Sebastian.
Lehet, hogy nagyon betegen hangzik, de nekem Sebastian is nagy szerelem. És ahogy egyre pszichopatább lesz, én azzal egyenes arányban egyre jobban és jobban kedvelem. Velejéig romlott és néha oké, sokszor őrült fickó, de képes velem bármit megetetni, és megsajnáltatni magát. Mindvégig tudtam, milyen is ő valójában, mégis összeszorult a szívem a meséinél. És attól függetlenül, hogy milyen, van némi realitás abban, amit mond. De az tény, hogy Valentine labdába sem rúghat mellette, már ami a gonoszságot illeti.
Jace pedig… ő újból nagyon önmaga volt, még akkor is, ha nem. Ez most hülyén hangzik, de, aki olvasta, az érti, mire gondolok. A szarkasztikus megjegyzései, a túltengett egója és az egész lénye. Megint rádöbbentem, miért is lett ő az én No.1. Álompasim.

„– Biztos? – kérdezte a fiú, engedelmesen lefejtve az inget válláról. – Mert a csupasz mellkasom láttán nők garmadája szenvedett már súlyos sérüléseket, amikor egymáson áttaposva igyekezett a közelembe jutni.”

És, hogy Clary-t se hagyjam ki: a csaj részről részre jobb lesz, mint karakter, és, mint árnyvadász is. Tökösebb, bátrabb. Néha ugyan meggondolatlanul cselekszik, de azt is inkább szívből teszi.
Összességében tehát azt gondolom, hogy Cassie újból összeszedte magát, és sziporkázott. Visszakaptuk a szereplők régi énjeit, az erősségeikkel együtt, és mindezt megfűszerezte még sokkal több izgalommal, kalanddal. Új helyszínekkel, varázslatokkal és titkokkal.
És, hogy lehet-e adni 5 csillagnál többet erre a könyvre? A válaszom: IGEN, de molyon sajnos nincs több.

Ui.: Rettegek a befejező kötettől!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Basia coquum – mondta Simon. – Vagy mi is a mottójuk.
– Igazából Descensus Averno facilis est. Pokolra szállni könnyű – helyesbített Alec. – Te azt mondtad, hogy „csókold meg a szakácsot”.
– A fenébe! – szólt Simon. – Tudtam, hogy Jace csak szívat.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland · Simon Lewis
6 hozzászólás
>!
Fummie

– Rajtam van Káin jele – felelte a fiú. – Ez azt jelenti, hogy senki nem ölhet meg, igaz?
– Magadat megölheted – jegyezte meg Magnus, bár nem sokat segített vele. – És legjobb tudomásom szerint élettelen tárgyak is megölhetnek véletlenül. Szóval, ha esetleg azt tervezted, hogy megtanulsz lambadázni egy késekkel teli verem fölötti zsíros hídon, én lemondanék róla a helyedben.
– Ennyit a szombatomról.

292. oldal, 13. fejezet - A csontcsillár

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Simon Lewis
10 hozzászólás
>!
Fummie

– Isten hozta önöket a megfáradt árnyvadászok számára létesített Szent Magnus Szeretetotthonban! – mondta mély hangon, és szélesre tárta a karját. – A vendégszobák arra vannak. Ne feledkezzenek meg a lábtörlő használatáról!

108-109. oldal, Nem evilági fegyver

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane
2 hozzászólás
>!
Fummie P

– Akarsz randizni?
– M… mi? – hebegte zavartan a lány.
– Randizni – ismételte Jace. – Azt jelenti, hogy eltölthetsz egy forró romantikától izzó estét szerény személyemmel.
– Tényleg? – Clary nem tudta, mit kezdjen a dologgal. – Forró romantikától izzót?
– Hát rólam van szó – felelte Jace. – A legtöbb nő már attól is elalél, ha csak scrabble-özni lát. Képzeld, ha még strapálom is magam.

192-193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
>!
Fummie P

– Van olyan hely, amit mindenképpen látni akarsz? Párizs? Budapest? A pisai ferde torony?
Csak ha Sebastian fejére dől, gondolta a lány.
– Elmehetünk Idrisbe? Mármint a lakás el tud menni oda?
– Nem juthat át a védvonalakon. – Jace végigsimította a lány arcát. – Tudod, nagyon hiányoztál.
– Ezt értsem úgy, hogy nem randiztatok Sebastiannal, amíg távol voltál tőlem?
– Próbáltam – felelte Jace –, de hiába itatja le az ember, nem lehet lesmárolni.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Sebastian
>!
Sheila_7

– Szeretem az öcsédet – szólt. – Te is tudod, igaz?
– Ha tőlem kérsz engedélyt, hogy összeházasodjatok, hát csak rajta – mondta Isabelle. – Az ősz éppen megfelelő évszak lenne hozzá. Narancssárga szmokingban tudlak elképzelni.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Isabelle Lightwood · Magnus Bane
>!
Fummie

– Magával akart vinni, hogy csatlakozzam hozzá és Sebastianhoz. Gondolom, szeretné, ha a gonosz kis duettjük gonosz kis trióvá alakulna. – Clary vállat vont. – Talán magányos. Sebastian nem lehet valami fényes társaság.
– Nem tudhatjuk. Lehet, hogy baromi penge Scrabble-ben – szólt közbe Magnus.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane · Sebastian
>!
Sheila_7

– Úgy vettem észre, a tündérek gyakran mondják azt, hogy „talán”, ha homályban akarják tartani az igazságot – állapította meg Clary. – Így nem kell egyenes választ adni.
– Talán így van – mosolyodott el a királynő.
– A „tán” is jó szó – vetette közbe Alec.
– Meg a „netalántán” – tette hozzá Izzy.
– Szerintem semmi gond nincs azzal sem, hogy „esetleg”. Kicsit talán más, de a lényeg átjön.

41. oldal

>!
Sheila_7

– És ő szeret még téged?
– Nem hiszem – mondta Magnus szárazon. – Nem volt valami kedves velem, amikor legutóbb találkoztunk. Persze lehet, csak azért, mert nekem van egy tizennyolc éves fiúm állóképesség-rúnával, neki meg nincs.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
>!
Sheila_7

– Kilencvenöt százalék? És mire gondolsz a maradék idődben?
– Hát, tudod, a szokásos dolgokra. Démonokra, amiket meg kell ölnöm, rúnákra, amiket meg kell tanulnom, emberekre, akik felbosszantottak, kacsákra.
– Kacsákra?
Jace elhessegette a kérdést.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · kacsa
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Végzet Ereklyéi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Virág Emília: Sárkánycsalogató
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tóth Gergely: Sárkány és Garabonciás
Elisa J. Smith: Ultimate Case
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Charlaine Harris: Vörös telihold
Meg Cabot: Jinx