Elveszett ​lelkek városa (A Végzet Ereklyéi 5.) (Árnyvadász univerzum) 1806 csillagozás

Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Mi az az ár, ami még a szerelemért is túl magas? Amikor Jace és Clary ismét találkoznak, a lány elborzadva tapasztalja, hogy szerelmét és gonosz bátyját Lilith varázslata egymáshoz köti. A Klávé célja megölni Sebastiant, de lehetetlen anélkül végezni az egyik fiúval, hogy a másiknak ne essék bántódása. Alec, Magnus, Simon és Isabelle tündérekkel, démonokkal meg a könyörtelen Vasnővérekkel alkudozik, Clary pedig veszélyes játszmába kezd. A tét nem csak a saját élete, de Jace lelke is egyben. De bízhat-e még a fiúban egyáltalán?
Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. A Végzet Ereklyéi lélegzetelállító ötödik darabjában közelítő sötétség fenyegeti az árnyvadászokat.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571315 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789633735527 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789633735534 · Fordította: Kamper Gergely

8 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1197 tag · 1206 karc · Utolsó karc: 2023. április 15., 20:33 · Bővebben


Enciklopédia 54

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Will Herondale · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Julian Blackthorn · Sebastian · Lucian Graymark · Raphael Santiago · Zakariás testvér · Jordan Kyle · Maia Roberts · Church · Jocelyn Fray · Helen Blackthorn · Néma Testvérek · Raziel (angyal) · Camille Belcourt · Miau Ce-tung · Tündérek Udvarának Királynője · Aline Penhallow · Maryse Lightwood · Mary Wollstonecraft

Helyszínek népszerűség szerint

Velence · Preator Lupus főhadiszállás


Kedvencelte 454

Most olvassa 144

Várólistára tette 375

Kívánságlistára tette 529

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

„– Van olyan hely, amit mindenképpen látni akarsz? Párizs? Budapest? A pisai ferde torony?
Csak ha Sebastian fejére dől, gondolta a lány.
– Elmehetünk Idrisbe? Mármint a lakás el tud menni oda?
– Nem juthat át a védvonalakon. – Jace végigsimította a lány arcát. – Tudod, nagyon hiányoztál.
– Ezt értsem úgy, hogy nem randiztatok Sebastiannal, amíg távol voltál tőlem?
– Próbáltam – felelte Jace –, de hiába itatja le az ember, nem lehet lesmárolni.”

Egyszerűen…. ha úgy érzem valami izgalmas, jó humorú és erősen pörgős sorozatot akarok olvasni, csak le kell emelnem a polcomról Cassandra könyveinek egyikét és máris javul a hangulatom, kevésbé leszek feszült és rengeteget mosolygok. Mondani is fogom az orvosomnak, hogy nem kell recept, mert megvan az orvosság minden bajra.

De a viccet félre téve, nekem ez a sorozat hatalmas nagy kedvenc lett.
Egyszerűen csak ámulok és bámulok, hogy nem válik unalmassá egy dolog, de ,hogy képes legyen minden egyes résszel emelni, az amúgy is egekben levő szintet…

Elképesztő volt ez a rész is.
Nagyon izgalmasnak találtam.

Amin nagyon meglepődtem, hogy nagyon cukira sikeredet a Simon-Izzy páros. Nagyon aranyosak együtt :).Olyan jó volt olvasni, hogy egy ilyen kemény és vagány árnyvadász csaj igenis sebezhető belül,és beleszeretett, az én kis imádott vámpír fiúmban. És végre nem idegesített, nem akartam megfojtani, teljesen levett a lábamról.

Clary …édes kicsi Clary, néha úgy popin tudtalak volna billenteni, de utána, mindig tettél valamit, amiért nem bántottalak végül. Miért kell egyensúlyozni ezen a vékony cérnán (ami a jóindulatomat és az idegemet jelenti jelen esetben)?
Azt hittem itt majd igazán felnősz, mert azért ebben a részben bőven lett volna miért megtenned, de te inkább visszaléptél. De tudod mit, adok még esélyt, meglátom mit hozol ki a következő kötetből!

Sebastian ♥♥♥….tudom, hogy utált karakter vagy, de én imádlak..valamiért annyira tudok vonzódni a pszichopata karakterekhez ( mondjuk ez így nem igaz, de bonyolult lenne elmagyarázni).

Minden ami történt, szükséges volt, még akkor is amikor fájt, és sírni lett volna kedvem, vagy mikor tudtam nem kéne, mégis nevettem.

Nagyon szerettem, és szeretem most is, hatalmas kedvenc és jó szívvel ajánlani tudom!♥♥

3 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Nagyon tetszett ez a rész. Imádtam, hogy a többi szereplöt is megismerhetjük. Az elözö részeknél elmodtam, hogy nem Clary a kedvenc föhösnön, de ebben a részben nagyon szimpi volt. Izzy-t imádom, igazi kemény vagány, mégis gyengéd csaj. Alec-re kicsit kiakadtam, de megértem. Remélem Magnus is megérti majd. És az uj kedvencem Sebastian. Hihetetlenül jol van felépitve a karaktere. Szerettem volna kicsit jobban megismerni az ő gondolatait is, de igy is átjött a lényeg. A táj kicsit hosszadalmasan van leirva, jobb lett volna ha a csata jelenet ennyire részletes.

christine IP>!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Na, hála a jó istennek. Azt hittem, sosem lesz vége.
Nekem tetszik ez a Sebastian gyerek. Kedvelem. Jobban, mint Jacet.
Imádom Zakariás testvért. Jamie ❤
Tetszett a végén az összecsapás, és az, ami Simonnal történt.
Nem tudom, mikor olvasom el a következő részt, de egy ideig hanyagolom, az biztos.

17 hozzászólás
Naiva>!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Sokkal jobb volt, mint az előző rész. Ez ahhoz képest kész felüdülés volt. Az utolsó 150 oldalt egyhuzamban fejeztem be. Nagyon szeretem a karaktereket. MINDENKIT. Jace-t, igen Clary-t is, de még Sebastian-t is, mert szerintem zseniális gonosz. Sokkal jobb, mint Valentine volt, mégis sokszor komolyan megsajnáltam. A lényeg, hogy az ő karatere nagyon jól ki lett találva és jól meg lett írva.
A Prágában történt jelenetek lenyűgözőek voltak. A pontos és részletes leírásoknak köszönhetően, mintha (újra) ott jártam volna. Fordulatos, kalandos történet. Tőlem kap egy ötöst. Cassie-ben soha nem csalódom.

GytAnett>!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Az ötödik rész végre elérte nálam, hogy 5 csillagot adjak. Már elvesztettem a reményt, hogy valamelyik kötet ennyire magával fog ragadni. A hócipőm kivolt azzal, hogy nem volt elég időm olvasni, vagy annyira fáradt voltam, hogy egyszerűen elaludtam rajta, hiába érdekelt nagyon.
C.C. most egy igazán jó történetet dobott össze. Bevallom, nagyon irigylem a fantáziájáért. Nekem miért nem jutott ilyen? :) Na jó, én már annak is örülök, hogy olvashatom a könyveit. :)
Az 500 oldal alatt egyszer sem lehetett unatkozni, mindig történt valami. Igazán eseménydús volt.
A szereplők mindannyian különbözőek, de mindannyian rengeteget adnak hozzá a történethez. Igazából nincs olyan karakter, akit ne kedvelnék. Még Sebastian is kell, nyilvánvalóan. :D De valahogy ő is jó karakter.
Érdekes kérdések merülnek fel. Hogyan lehet kezelni, ha a párunk örökké él, de mi meg fogunk halni? Mi van akkor, ha valaki már nem önmaga, mert valaki uralkodik rajta? Persze, a valóságban ezek nem fordulnak elő, mégis elgondolkodtatóak.
Örülök, hogy végre Jordanből és Maiaból is többet kaptunk, szépen lassan őket is megismerjük.
Aaa, ez egy nagyon szuper rész volt! És akkor most reménykedem, hogy holnap bent találom a könyvtárban a hatodik kötetet… :D

10 hozzászólás
Fummie>!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Cassie, tönkreteszed az életemet!
Na jó, ebben a pillanatban fejeztem be az olvasást, az értékelésem valószínűleg érthetetlen, összeszedetlen és zavaros lesz. Így jártatok.
Eddig csak Cassie érte el nálam azt, hogy fizikailag bántalmazzam a könyveit, és érdekes mód, mindig a második résznél. A Hamuvárost nagy lendülettel a fallal ismertettem meg, A herceget az ágyamhoz csapkodtam, ezt a részt a földhöz vágtam. Örülök, hogy egy darabig nem lesznek második részek, bár attól is nagyon félek, mik lesznek a befejező részekben. Komolyan nem merem majd őket elolvasni.
Imádtam ezt a részt, az előző gyenge volt, és sok helyen nem tetszett, de ezt a részt imádtam. Visszatért a régi humor, nagyon sokat nevettem, aminek örülök. A karakterek is a régi önmaguk voltak: Jace-nek bár átmosták az agyát, attól még a stílusa visszatért, és csak időnként volt nyálas, de nem túl zavaróan; Clary tökösebb lett, végre verekszik és megvédi magát, ha kell, de attól még időnként fejbe csapnám egy kacsával; Simon az én drága kockavámpírom; Isabelle-en láthattuk, hogy ő is sebezhető; Alec végre sokkal többet szerepelt; a drága egyetlen kedvenc Magnusom pedig csak önmaga volt. Valamint ott volt még Sebastian, akinek sikerült körülbelül két mondat alatt magába bolondítania, így új kedvenc szereplőt avathattam. Hiába, a pszichopata őrültek a gyengéim.
A cselekmény izgalmas volt, jól felépített, a jelenetek közül egyet sem untam, és hatalmas hálámat küldöm az írónőnek, amiért annyi Malec-jelenet volt, imádom őket. Meg természetesen a Sebastian-Jace párosért is, az ő jeleneteiket is imádtam.
A stílus a megszokott volt, és valahogy sokszor éreztem olvasás közben, főleg a vége felé azt az izgatott feszültséget, amikor lehet tudni, hogy a végén robban a bomba, csak ki kell várni. Nagyon tetszett, hogy sok városban járhattunk, megismerhettük Európát is egy kicsit, és a leírás is ahogy szokott, hangulatos és szép volt. A remek fordítás nélkül ez nem jött volna át, ismételtem köszönjük a fáradtságos munkát Gergelynek, amiért ilyen jól átülteti magyarra a szöveget.
Amiért egy őrült zseninek tartom Cassie-t, és amit imádok, azok a jelek. Annyi apró jellel és utalással fűzi össze a Pokoli szerkezetek és a Végzet ereklyéi sorozatot, hogy kibogarászni is nehéz. Nagyon sok ilyen utalást észrevettem, de egyszerűen képtelenség megfejteni őket, úgyhogy igencsak csodálkozni fogok, ha bejönnek az elméleteim. És ezek fognak az őrületbe kergetni. Meghalok év végéig, mire kijön A hercegnő.
Azért nem volt minden szép és jó, Jordan és Maia kapcsolatában azt éreztem, hogy túl nyálas, és számomra idegesítőek voltak azok a szerelmes pillanatok. Feltűnt néhány apróbb baki. Cselekmény szempontjából teljesen lényegtelen, de azért zavaró volt, és sajnos tele van a könyv félregépeléssel és elírással, mintha nem is lett volna lektorálva. Amiért viszont piros pont a kiadónak, hogy molyos ajánlások vannak a könyv hátulján.
Szóval igen, úgyis kihagytam valamit. Akkor most megyek és meghalok…

20 hozzászólás
R4ms3s >!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Kifejezetten nagy elvárásaim voltak, mert a korábbi rész a Bukott angyalok városa, volt számomra a sorozat mélypontja eddig, így reméltem, hogy ez a kötet jobb lesz, egy igazi Cassandra Clare könyv. Nagyon féltem tőle, de örülök, hogy végül elolvastam.

Az írónőnek sikerült (hosszú idő után végre) egy izgalmas ötlettel átszabott történetet írnia, amely nagyon érdekesre sikeredett és nem tudtam volna azt mondani, hogy untat. Izgalmas volt, fordulatokkal teli és ha nem lett volna az a negatívum, amit lentebb írok, akkor még azt is mondanám, hogy tökéletes. Az egész könyv több tanulsággal is szolgált és sokszor elgondolkodtatott. Amit megteremtett Árnyvadász univerzum még mindig varázslatos és bármikor szívesen belépnék a világába egy-egy könyv erejéig. Az egész sorozatnak ez a legnagyobb pozitívuma: a világ.

A főszereplőkkel volt a legnagyobb problémám (hasonlóan az előző kötethez). Nos, tényleg igaz lett rám, amit megjósoltak, hogy az új triológia olvasása közben nem Clary és Jace kapcsolatáért fogok izgulni. Ez volt a sorozat ötödik része, de még mindig rójuk a köröket, hogy miért nem lehetnek együtt: teljes kapcsolatban, mert mindig történik egy akadály, ami miatt félve, pár lépés távolságból szeretik egymást. Számomra nagyon unalmassá, vontatottá vált ez a véget nem érő szenvedés… Sokszor Clary viselkedése idegesített fel. Esküszöm, tapsolni kezdtem ültömben, mikor az anyja, Jocelyn végre lehordta a lányát, hogy azért ez nem normális dolog, hogy vakon és őrülten szerelmesen rohan a halál felé mindig a srác miatt, nem foglalkozva a következményekkel, hanem hisztis tini módjára fejjel megy a falnak. Persze, oké, ezzel megment mindenkit, de azért vártam volna, hogy öt könyv alatt értelmesebb és megfontoltabb lesz, épül a jelleme. De mivel YA hát persze, hogy azt tette, azután is. Pedig az anyja tapasztaltabb volt, főleg ilyen téren.
Ott volt még mellettük Maia és Jordan páros, akik nem tudom miért, de ilyen „kell még két szereplő, írjuk bele a történetbe, hogy húzzuk az időt” karakterekre sikeredtek. Egyáltalán nem érdekelt, hogy mit csinálnak, sőt, számomra nagyon unalmas szerzeplőkre sikeredtek. Ebben a részben egyikükkel sem szimpatizáltam. Jobb volt mikor még nem kaptak nagyobb szerepeket.

De akkor miért is adtam ennek a könyvnek ennyi csillagot? Nos a fentebb említett alapötletért, ami nagyon tetszett és még a néhány el nem kerülhető gyöngyszem szereplőért.
Magnus és Alec szívem egy darabkáit őrzik. A kedvenc szereplőim az egész univerzumból! Na ő értük izgultam a legtöbbet, hogy mi lesz velük és sajnáltam is sorsukat. Már alig várom, hogy túl legyek pár könyvön, hogy végre spoiler-mentesen elkezdhessem a A legősibb átkok sorozatot. A legnagyobb meglepetés számomra Isabelle karaktere volt. Eddig semlegesen éreztem iránta, de ebben a könyvben annyira megismerhettem, végre összeállt, hogy miért ilyen a személyisége, hogy megszerettem őt. Hatalmas változáson ment át szemeim előtt és izgultam ő érte is, hogy kapja meg a megérdemelt boldogságot. Simon, meg amennyire kifordult magából a sorozat előző részében, úgy tért észhez a mostaniban és lett ismét szerethető karakter.

Összegezve: maradt hiányérzetem, volt, hogy sok volt a csöpögő romantika, de azért tetszett ez a mű. Kíváncsi leszek mi lesz az utolsó részben.

kellyolvas P>!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Megint kaptam egy kincset Cassie-tól! Imádtam, hogy újra nekem írt, az én ízlésem szerint. Mitől kedvenc?
– A megteremtett világ, a teremtmények, a helyszínek, a szereplők, mind tökéletesen felépítettek.
– A történet irányvonala persze sejthető, de tartogatott meglepetéseket és csavarokat, remek ötleteket
– Végre Clary igazi badass hősnővé vált,
– Cassie nem félt erősíteni az LGBT szálat
– Imádom a rengeteg utalást, félszavakat, amiket Cassie elhint az olvasóknak.
– Végre nem egy olyan függővég, ami miatt kaparnám a falat, persze olvasnám azonnal a folytatást, ha tehetném
– A humort ne felejtsem ki a sorból
– Sebastian meglepően jó volt, élveztem a karaktert
– Simon, annyira jóravaló lélek, imádnivaló barát,
– Végül Jace, ugyan mit is mondhatnék róla, ő JACE, tele tudnék írni vele kapcsolatban egy füzetet.

U.i: Csalódtam Alec-ben, értetlenül álltam a tettével szemben. Én nem így gondolkodom, és ezért kegyetlenül haragszom rá. Viszont Cassie-ban bízom, remélem gatyába rázza. Következő rész: előre kikészítem a legnagyobb zsepicsomagot ami létezik.

22 hozzászólás
diamondfox>!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

A szívem megszakadt a végén egy kicsit, már egészen megszoktam a helyzetet, erre meg….
Na, mindegy. Egyszer fogom magam, és egymás után fogom elolvasni a részeket, valószínűleg sokkal jobban be tudna szippantani az egész világ, ha nem féléveket hagynék ki egy-egy kötet között és nem kellene legalább 100 oldal, hogy felfogjam, mégis hol tartunk és miről is van szó.
Tetszett a kapocs Jace és Sebastian között és tetszett, hogy Sebastian egyszerre volt cukiskodó báty és kegyetlen hadvezér. Nem gondoltam volna, hogy ez a terve, ez a csavar is nagyon bejött, hát még a végén, amikor ismét kaptunk egy csatajelentet – ami azért nem vitte túlzásba a dolgot, de több volt, mint a semmi.
Azért is kellene majd szépen újraolvasnom a sorozatot, mert valahogy nekem nem jön át, hogy Clary és Jace annyira, de annyira szerelmesek. Olyan tényszerűen van, érzelmek nélkül leírva az egész – mondjuk lehet azért, mert sosincsenek sokáig együtt annyira rózsaszín hangulatban és így nekem elveszik a varázs. Finnyás romcsi lelkemnek kicsit jobb felvezetés kéne (vagy tényleg újra kéne olvasni…).
Tetszett, igényes kivitelezés, de vannak benne nyomdahibák, azért is járt a fél csillag, meg ezért a furcsa 'semmilyenszerelemnincsis' érzésért. Egyébként nagyon várom már, hogy befejezzem a sorozatot és mehessek tovább :D

Aoimomo>!
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Ezt a részt kifejezetten nem szerettem és még mindig nem tértem magamhoz a döbbenettől, de akárhányszor vizygáltam felül az álláspontom az elmúlt napokban, az eredmény nem változott.
Sebastian – az össze-vissza olvasott trilógiáknak hála – nem volt ismeretlen előttem. Tudom mit teszel jövő nyáron :P De ennyit kapni belőle, élő egyenes adásban sok volt. Egy tökösebb gonosznak képzeltem el, aki valóban gonosz nem pedig ez a béna, a saját testvérére gerjedő hányinger.
A történetben lett volna feszültség, mert Clary egy elég necces szituációban találja magát, ahol nem számíthat mások segítségére, de ezt a jó alapot teljesen tönkervágta, hogy az idő 90%-át az tette ki, hogy hol Jace tapogatta spoiler, hol a bátyja nyála csöpögött a nyakába. Blöe.
Aztán ott van Alec és Magnus, kurta-furcsa spoiler. Ez a halhatatlanság probléma adott, álszentség azt gondolni, hogy meg sem fordul az ember fejében, hogy bár ne így lenne. De mivel konkrét lépések nem történtek az ügyben, sőt, azt gondolom, hogy amit Magnus levágott, az hiszti. Ez a része is csalódást jelentett.
Raphael meg egy igazi kis gyökér, ideje, hogy spoiler.
Remélem a befejező rész többet ad Jace kangörcsénél, aztán ideje lesz egy szünetnek, úgy érzem.


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

– Basia coquum – mondta Simon. – Vagy mi is a mottójuk.
– Igazából Descensus Averno facilis est. Pokolra szállni könnyű – helyesbített Alec. – Te azt mondtad, hogy „csókold meg a szakácsot”.
– A fenébe! – szólt Simon. – Tudtam, hogy Jace csak szívat.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland · Simon Lewis
6 hozzászólás
Fummie>!

– Rajtam van Káin jele – felelte a fiú. – Ez azt jelenti, hogy senki nem ölhet meg, igaz?
– Magadat megölheted – jegyezte meg Magnus, bár nem sokat segített vele. – És legjobb tudomásom szerint élettelen tárgyak is megölhetnek véletlenül. Szóval, ha esetleg azt tervezted, hogy megtanulsz lambadázni egy késekkel teli verem fölötti zsíros hídon, én lemondanék róla a helyedben.
– Ennyit a szombatomról.

292. oldal, 13. fejezet - A csontcsillár

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Simon Lewis
10 hozzászólás
Fummie>!

– Isten hozta önöket a megfáradt árnyvadászok számára létesített Szent Magnus Szeretetotthonban! – mondta mély hangon, és szélesre tárta a karját. – A vendégszobák arra vannak. Ne feledkezzenek meg a lábtörlő használatáról!

108-109. oldal, Nem evilági fegyver

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane
2 hozzászólás
Fummie>!

– Akarsz randizni?
– M… mi? – hebegte zavartan a lány.
– Randizni – ismételte Jace. – Azt jelenti, hogy eltölthetsz egy forró romantikától izzó estét szerény személyemmel.
– Tényleg? – Clary nem tudta, mit kezdjen a dologgal. – Forró romantikától izzót?
– Hát rólam van szó – felelte Jace. – A legtöbb nő már attól is elalél, ha csak scrabble-özni lát. Képzeld, ha még strapálom is magam.

192-193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
Fummie>!

– Van olyan hely, amit mindenképpen látni akarsz? Párizs? Budapest? A pisai ferde torony?
Csak ha Sebastian fejére dől, gondolta a lány.
– Elmehetünk Idrisbe? Mármint a lakás el tud menni oda?
– Nem juthat át a védvonalakon. – Jace végigsimította a lány arcát. – Tudod, nagyon hiányoztál.
– Ezt értsem úgy, hogy nem randiztatok Sebastiannal, amíg távol voltál tőlem?
– Próbáltam – felelte Jace –, de hiába itatja le az ember, nem lehet lesmárolni.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Sebastian
Sheila_7 I>!

– Szeretem az öcsédet – szólt. – Te is tudod, igaz?
– Ha tőlem kérsz engedélyt, hogy összeházasodjatok, hát csak rajta – mondta Isabelle. – Az ősz éppen megfelelő évszak lenne hozzá. Narancssárga szmokingban tudlak elképzelni.

150. oldal

Fummie>!

– Magával akart vinni, hogy csatlakozzam hozzá és Sebastianhoz. Gondolom, szeretné, ha a gonosz kis duettjük gonosz kis trióvá alakulna. – Clary vállat vont. – Talán magányos. Sebastian nem lehet valami fényes társaság.
– Nem tudhatjuk. Lehet, hogy baromi penge Scrabble-ben – szólt közbe Magnus.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane · Sebastian
Sheila_7 I>!

– És ő szeret még téged?
– Nem hiszem – mondta Magnus szárazon. – Nem volt valami kedves velem, amikor legutóbb találkoztunk. Persze lehet, csak azért, mert nekem van egy tizennyolc éves fiúm állóképesség-rúnával, neki meg nincs.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
Sheila_7 I>!

– Úgy vettem észre, a tündérek gyakran mondják azt, hogy „talán”, ha homályban akarják tartani az igazságot – állapította meg Clary. – Így nem kell egyenes választ adni.
– Talán így van – mosolyodott el a királynő.
– A „tán” is jó szó – vetette közbe Alec.
– Meg a „netalántán” – tette hozzá Izzy.
– Szerintem semmi gond nincs azzal sem, hogy „esetleg”. Kicsit talán más, de a lényeg átjön.

41. oldal

Sheila_7 I>!

– Kilencvenöt százalék? És mire gondolsz a maradék idődben?
– Hát, tudod, a szokásos dolgokra. Démonokra, amiket meg kell ölnöm, rúnákra, amiket meg kell tanulnom, emberekre, akik felbosszantottak, kacsákra.
– Kacsákra?
Jace elhessegette a kérdést.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · kacsa
1 hozzászólás

Népszerű triviák

BrigiMoly P>!

„…az Alecet alakító Matthew Daddario eredetileg Jace szerepére jelentkezett, és amikor Cassandra megnézte a jelölteket, egyből úgy érezte, hogy ő a tökéletes Alec, amit közölt is a kreátorokkal. A többi már történelem!”

[sorok-kozott.hu]

Kapcsolódó könyvek: Cassandra Clare: Csontváros · Cassandra Clare: Hamuváros · Cassandra Clare: Üvegváros · Cassandra Clare: Bukott angyalok városa · Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Cassandra Clare: Csontváros
Cassandra Clare: Hamuváros
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Bukott angyalok városa
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa

Kapcsolódó alkotók: Cassandra Clare

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Végzet Ereklyéi sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tracy Wolff: Sóvárgás
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Danielle Paige – Kass Morgan: A hollók
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú